Şimdi Ara

KARAMANOĞULLARI BEYLİĞİ-TÜRK OLMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
3
Favori
24.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karamanoglu'nun belli bir kesim tarafından empoze edilmesinin arkasında mezhep çatışması vardır. Türklük bahanedir. Asıl kıskançlık Osmanlı'nın bu topraklarda sünnetullah ı yani öz İslamı yasatmasidir.hristyanlastirilmis islam a karsı savaş açan Osmanlı, türk kürt arap ayrımı yapmadı hiçbir zaman. bu yüzden türklük bunların aslında arkasına saklandıkları bir kavramdır. Amac mezheplerini yuceltmektir.
  • Neymiş bunların mezhebi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1. Selim

Karamanoglu'nun belli bir kesim tarafından empoze edilmesinin arkasında mezhep çatışması vardır. Türklük bahanedir. Asıl kıskançlık Osmanlı'nın bu topraklarda sünnetullah ı yani öz İslamı yasatmasidir.hristyanlastirilmis islam a karsı savaş açan Osmanlı, türk kürt arap ayrımı yapmadı hiçbir zaman. bu yüzden türklük bunların aslında arkasına saklandıkları bir kavramdır. Amac mezheplerini yuceltmektir.

Türk kültürünün yanında dinin, mezheplerin lafımı geçer. Biri 4000 -5000 yıllık birikim biri topu topu 1500 yıllık.

• quote:

Orijinalden alıntı: nocen

Neymiş bunların mezhebi?

Hanefi
  • quote:

Karamanoglu'nun belli bir kesim tarafından empoze edilmesinin arkasında mezhep çatışması vardır. Türklük bahanedir. Asıl kıskançlık Osmanlı'nın bu topraklarda sünnetullah ı yani öz İslamı yasatmasidir.hristyanlastirilmis islam a karsı savaş açan Osmanlı, türk kürt arap ayrımı yapmadı hiçbir zaman. bu yüzden türklük bunların aslında arkasına saklandıkları bir kavramdır. Amac mezheplerini yuceltmektir.

Nersinden tutsan sakat,yanlış,yalan
    Karaman ouğullarının Türklüğünü tartışan kim
    Osmanlının sünnetullahı yaşatması ise
    Sünnet ile sünnetullah birbirine girmiş
    Hristiyanlaşmış islam, olsa olsa ruhbanlığın egemen olduğu
    Sünni mezheplerde olur
    Osmanlı yoksa alevi yada başka birşeymiydi
    Doğru osmanlı türk kürt ayrımı yapmıyordu
    Her ikisini de i.'in g.tüne sokuyordu
    Barış zamanı reçber,savaş zamanı askerdi Türkler
    Nasıl olsa ermenisi,yahudisi heleki arabı varken
    Yahudi kadınlarla evlenip
    Arap dini ve kültürüyle yetişen
    Ve dahası devşirdiklerini Türk'e düşman eden de
    O osmanlıydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 9 Ocak 2011; 0:00:24 >

• İsim verdirmeyin bana.Türkiye'de Osmanlı düşmanlığı yapanların cogunun arka planında mezhepsel farklılık var.
  • ya alevileri demek istiyorda ,konuyu ben açtığım için söylüyorum benin öyle mezhepcilikle falan işim olmaz çünkü agnostiğim.
  • quote:

İsim verdirmeyin bana.Türkiye'de Osmanlı düşmanlığı yapanların cogunun arka planında mezhepsel farklılık var.

Selim şu isimleri ver bakalım sen
    Atasına -sözüm ona-saygıda kusur edenin
    Nedenleri vardır
    Sadece nedenleri de değil
    Cevapları da vardır
    Unutmadan mezheplerin topunu çöpe atmışım ben!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nocen -- 9 Ocak 2011; 0:09:59 >
  • keşke bu mücadeleyi karamanoğulları kazansaydı
    osmanlı iyi bir devletti, fakat en iyisi miydi hayır!
    ben ecdadımdan razıyım keşke biraz daha türkçü olsalarmış ama çok da dert değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

keşke bu mücadeleyi karamanoğulları kazansaydı

Osmanlının adaleti hoşgörüsü ve gücü onlarda yoktu ANADAOLU TÜRK SİYASİ BİRLİĞİ için bu gerekliydi.
    Ayrıca Ümmetcilik Türkçülüğündde ötesinde birşeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eray-E

quote:

Osmanlının adaleti hoşgörüsü ve gücü onlarda yoktu ANADAOLU TÜRK SİYASİ BİRLİĞİ için bu gerekliydi.

bu derin bilgiye nerden ulaştınız?
    çok detaylı incelediniz herhalde karamanoğullarını tavsiye edeceğiniz bir kaynak var mı bende okuyayım?
  • quote:

...Ayrıca Ümmetcilik Türkçülüğündde ötesinde birşeydir.

Evet bu es geçilemeyecek bir gerçek
    Amma velakin kardeşim aslını neden bu denli inkar ettiler
    Ta ki dünyada milliyetçilik akımları başlayıncaya kadar da
    Akıllarına getiremediler
  • quote:

çok detaylı incelediniz herhalde karamanoğullarını tavsiye edeceğiniz bir kaynak var mı bende okuyayım?

sen hiç tarih dersi dinlemedin galiba ?
  • quote:

quote:

Osmanlı Türk değildir! Korumaya hiç bir zaman çalışmamış yabancı cariyelerden peydahlanan melez çocuklar tahta oturmuş akabinde soy bozulmuş yönetime bu yabancı işgüzar hatunlarda el atmışlar oğullarını ve eşlerini kışkırtarak kardeş kardeşi boğdurtmuş! baba oğlunun kafasını kestirmiş! gerçekten harika hoşgörü ve adalet anlayışına sahiplermiş.

• herkez tarih profösürü Osmanlı Türk düşmanı Karamanoğlu beyliği Çılgınca Türklük savunuyor.Osmanlının en çok eleştirilen yanı dil konusunda karamanoğullarıda FARSÇAYI kullanmış (devlet yazışmalarında) bu ne pehriz bu ne lahana turşusu
  • İyi ve kötü olmanın ölçüsü Türklük değildir.
  • quote:

quote:

sen hiç tarih dersi dinlemedin galiba ?

ha lise tarih hocandan anladım , aydınlanmış oldum sağol
  • Nerede kalmıştık.
  • Osmanlı neden gelişmiştir. aslında konumunun gereğini yaptığındandır.Bu konumdaki devletlerde Milliyetçilik malesef çok kuru kalıyor.Çünkü bir ton ırk var.Milliyetçilik yapmadı diye Türk düşmanı yapmakta akla yatmıyor maalesef.Sadece onu kötülemeye yönelik bir davranış.Osmanlı'nın temelinde birleştircilik vardır.Yoksa zaten bu kadar büyük bir devlet asla olamazdı.
  • quote:

Nerede kalmıştık.

Karamanoğulları'nın Oğuzlar'ın Afşar/Salur boyuna , Osmanoğulları'nın ise Oğuzlar'ın Kayı boyuna mensup olmalarına rağmen neden ilkinin Türk, ikincisinin Türk olmamak gibi bir arıza gösterdiğinde kalınmıştı.

Ve ilaveten... Oğuz boylarının doğal yapısından dolayı- her boyun hakimiyet hakkını kendinde görmesi- sürekli birbiriyle mücadele ettiğinde, hatta kendisini Selçukluların istisnasız varisi gören Karamanoğulları'nın bu doğal yapıdan dolayı sadece Osmanlı ile değil Selçukluyu da hakimiyet nüfuzundan etmek için çaba sarf ettiğinde kalmıştık.

Yine ilave...ilgili coğrafya ve syasi-sosyal mecradan dolayı bugünkü ırkçı Türklük anlayışının aksine her siyasi oluşumun-devletin bir başkasının dilinden, geleneğinden etkilenmesinin mümkün olduğunda, aksini ispatlamanın ve savunmanın ütopik olduğunda kalınmıştı...

Osmanlî'nın melezliğinden dem vuranların bir de Karamanoğulları'nın kökenlerini Rum ve Ermeni dönmelerine bağlayan çalışmalara göz atması yararlı olur.(her ne kadar savunmasam da)

Ekleme;

quote:

Karamanoğlu Mehmet Bey'in bu fermanı 250 gün kadar yürürlükte kalmıştır.

Doğru mu?

Destroyer; net hatılamıyorum ama bir yılı aşkın bir süre kaldı diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seymes -- 28 Şubat 2011; 15:43:31 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.