Şimdi Ara

Kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyunda yeni sayılırım, dota geçmişim de yok. Üni öğrencisiyim ve boş zaman buldukça konsoldan oyun oynuyorum. Bolümsonucanavar'ında Erdinç abinin konuk olduğu videodan sonra oyunu indirdim ve oynamaya başladım. Forumu sürekli takip ediyorum birşeyler öğrenmek için, terimleri vs çoğu şeyi burdan öğrendim diyebilirim. Oyuna TR'de başladım[ nedenini soracak arkadaşlar için, ingilizce iktisat öğrencisiyim ve derslerim %100 ingilizce, hiç değilse oyun oynarken ingilizceden birazcık uzak olmak istemediğim için bunu seçtim], hiç bilmediğim ve boşu boşuna insanların w/l oranının benim yüzümden düşmesini istemediğim için sürekli botlara karşı oynadım, 28lvl oldum, nadiren normal oyuna giriyorum oyundan edindiğim arkadaşlarımla olursa, normal gamede w/l 48/44 gibi bir oranım var. Rünlerim şuan seviyeme göre tam, 21 tane hero açtım. CGT, KST, Topluluk maçları gibi yayınları mümkün olduğunca takip ediyorum. Yeni başladığım içinde tek bir heroyu seçip main haline getirmek istemedim, tank, support, adc karışık bir şekilde bütün heroları az çok denemeye çalışıyorum. Heroyu satın almadan PBE'de deniyorum vs vs. Lafı uzatmadan kararsız kaldığım konuya gireyim, botlara karşı sanırım 200ün üzerinde oyun oynamıdım. Sizce artık main seçip, sürekli normale girme zamanı geldi mi ? tf'de ks attın şunu yaptın bunu yaptın diye küfür eden çocuklardan sonra modum tamamen düşüyor. Bu durumda kalmak istemeyenler ranked'e yöneliyor ama bu düzeyde boşu boşuna ranked olayına girmekte hiç istemiyorum.
    Trolleyip konuyu başka yere çeken arkadaşlar olacaktır, onlarada saygım var. Her yorum için şimdiden teşekkürler.

• botlarla oynaman hata en başta. ben direk normalden 30 oldum ve hiç de zorlanmadım takımada zararım olmadı faydam oldu. karşında ki adamlar senden iyi değiller onları gözünde büyütme. gir rankeda bişey olmaz ben 30 olur olmaz girdim ilk maçımı kazandım sonra 6 maçta da 4 win yaptım
  • Bence botlarla güzel aşama kaydetmişsin ama botlar seni çokta ileri götürmez normal oyundada iyi işler başaracağına eminim gerçek oyunculara karşı oynamak farklı olduğu kadarda zevkli :) ayrıca bir heroda değilde bir görevde ustalaşman gerektiğini düşünüyorum tamam bütün lanelerde oynarsın ama seninde bir lane'in olsun daha iyi oynadığın daha fazla zevk aldığın
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImReady2Diee

Bence botlarla güzel aşama kaydetmişsin ama botlar seni çokta ileri götürmez normal oyundada iyi işler başaracağına eminim gerçek oyunculara karşı oynamak farklı olduğu kadarda zevkli :) ayrıca bir heroda değilde bir görevde ustalaşman gerektiğini düşünüyorum tamam bütün lanelerde oynarsın ama seninde bir lane'in olsun daha iyi oynadığın daha fazla zevk aldığın
    @zirve011
    Doğru olabilir, hiç bilmeyen biri olarak botlara karşı başladım, ilk normal oyunumda hezimet olunca botlara geri döndüm. Sonuçta bu tarz oyunlara yabancıydım.

@ImReady2Diee
    Güzel öneri teşekkürer :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkcelik

@zirve011
    Doğru olabilir, hiç bilmeyen biri olarak botlara karşı başladım, ilk normal oyunumda hezimet olunca botlara geri döndüm. Sonuçta bu tarz oyunlara yabancıydım.

@ImReady2Diee

Alıntıları Göster
    normal oyna sürekli,streamde izle item taklit ederek oynama.Rakibe göre oynamaya çalış.İyi farm yapmaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: illfeel

normal oyna sürekli,streamde izle item taklit ederek oynama.Rakibe göre oynamaya çalış.İyi farm yapmaya bak.

Alıntıları Göster
    Yemin ederim herkes sizin gibi olsa bu oyun varya 10 yıl gitmezse adam değilim 200 oyun botlarla sırf kimsenin oyununu rezil etmemek ve win loseyi düşürmemek için tebrik ediyorum.
    Steam izliyorsanız hangisi eğlenceli geliyorsa onu alın main lane main champ ve main tür yani adc tank vesaire onu belirleyin birazda olsa para yatırın oyuna rp ile indirimden champ alın skin alın oyuna daha fazla bağlar sizi şahsen bende öyle rankedde bi 300 win yaptıktan sonra girin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: ozieekus

Yemin ederim herkes sizin gibi olsa bu oyun varya 10 yıl gitmezse adam değilim 200 oyun botlarla sırf kimsenin oyununu rezil etmemek ve win loseyi düşürmemek için tebrik ediyorum.
    Steam izliyorsanız hangisi eğlenceli geliyorsa onu alın main lane main champ ve main tür yani adc tank vesaire onu belirleyin birazda olsa para yatırın oyuna rp ile indirimden champ alın skin alın oyuna daha fazla bağlar sizi şahsen bende öyle rankedde bi 300 win yaptıktan sonra girin derim

Alıntıları Göster
    trde başlamşsın oraya kadar okudum özet varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

botlarla oynaman hata en başta. ben direk normalden 30 oldum ve hiç de zorlanmadım takımada zararım olmadı faydam oldu. karşında ki adamlar senden iyi değiller onları gözünde büyütme. gir rankeda bişey olmaz ben 30 olur olmaz girdim ilk maçımı kazandım sonra 6 maçta da 4 win yaptım

bi bitmediniz
  • quote:

botlarla oynaman hata en başta. ben direk normalden 30 oldum ve hiç de zorlanmadım takımada zararım olmadı faydam oldu. karşında ki adamlar senden iyi değiller onları gözünde büyütme. gir rankeda bişey olmaz ben 30 olur olmaz girdim ilk maçımı kazandım sonra 6 maçta da 4 win yaptım

Bu zihniyet yüzünden oyun bu hallere düşüyor
  • quote:

@zirve011

@ImReady2Diee

Alıntıları Göster
    özet: çok fena bilinçli oyuncuyum, ama beni bile çileden çıkardılar.

hocam öncelikle botlarla oynadıysan bu kadar zaman seviyeni ölçemiyorum açıkçası. çünkü botların yaptıkları bellidir, bir süre sonra çözersin. canlarının %5 inden fazla damage vurursan kaçarlar. ama normal oyunda adam senin o damageinin devamının gelmeyeceği için kaçmaz, seni öldürür. örnek poppy'nin q su çok vurur, ama oyun başında devamını vuramaz, sadece q vurur, dps bi şampiyon rahatlıkla alır. ama botlara vurursan kaçarlar, kovalarken de öldürürsün falan.

normal oyunlara devam et. küfür müfür olacaktır. açıkçası ben tr serverındaki hesabımı ite kaka 30 yaptım, 30 olduktan sonra da daha oynamadım orda. çünkü meta falan yok. yani westte oyun oynarken support jungler falan oluyor blind pickte bile, ama tr de oyunu karambole oynuyorsun. küfür falan çok umrumda değil açıkçası ama dediğim çok oluyo. bi de çok bildiğini sanan abuk subuk adamlara atlayan sen peşinden gitmeyince sana laf atan adamlar var. ama meta daha önemli. oyunu bilmezken biraz çekilir oluyor ama biraz öğrenince cidden çekilmiyor.

senin yapabileceğin tek şey normal oyunlara devam etmek. 400 win yapmadan ranked girme. girersen elonu düşürürsün. en az 30 şampiyonun ve en az 5 tane iyi oynadığın şampiyon olması lazım ve bu şampiyonların çok banlanan şampiyonlar olmaması lazım. ben 30 level'a kadar amumu malphite oynadım. çünkü garanti win getiriyorlardı, birlikte oynadığım arkadaşlarım da bunları oynamamda ısrar ediyorlardı. ama rankedda bunlar sürekli banlanınca hiç oynamadığım şampiyonları rankedda denemek zorunda kaldım. ve doğal olarak bu olay eloma yansıdı. iki üç tane şampiyonda ustalaş önce. biri midci, biri topçu, biri de ad carry olsun. bunu yaparsan rankedda daha kolay kendini gösterebilirsin. ama 400 win olmadı 200 win şart diye düşünüyorum. sonra elohelldeyim nasıl çıkacam diye ağlarsın. tabii bu kadar wini yaparken delirmemeye dikkat et. bi de rp indirimlerinden şampiyonlar kap. çünkü ne kadar çok şampiyonun olursa o kadar deneme şansın olur, kendine uygun şampiyon bulursun. rankedda rakibi counterlama şansın olur. tr de 20 tane şampiyonum var, 3 ü fix banlanıyor(amumu malph shen). seçecek şampiyon kalmıyor rankedda. o yüzden türkiye'de ranked giremiyorum. normal oyun oynamaya da zihinsel durumum el vermiyor.

istersen west'e geç rahat rahat oyna. en azından oyunu daha çabuk öğrenirsin. çünkü türkiye'de oyunu öğrenmek imkansız gibi geliyor bana. türkiye'yi pek kötülemem, küfür-troll falan pek umrumda değil. ama meta bilmeyen adam çok. normal gamede kurallı oyun oynanmıyor. bu durum da oyunu öğrenmeyi imkansız yapıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

quote:

bi bitmediniz

Alıntıları Göster
    Rune sayfalarını doldurmadan ranked atma yoksa bronze lige düşersin bir dahada çıkman zor olur. Botlarla yeterince şampiyonu denemişsindir onun için pratiğini normal oyunlarda iyice geliştir ve gelen iplerle 3-4 sayfalık rune doldur. Normal oyunlarda zeka yaşı küçük insanlar gelirse onları ignore et oyununa bak

• quote:

Orijinalden alıntı: DLSethGecko

Rune sayfalarını doldurmadan ranked atma yoksa bronze lige düşersin bir dahada çıkman zor olur. Botlarla yeterince şampiyonu denemişsindir onun için pratiğini normal oyunlarda iyice geliştir ve gelen iplerle 3-4 sayfalık rune doldur. Normal oyunlarda zeka yaşı küçük insanlar gelirse onları ignore et oyununa bak

Alıntıları Göster
    O zirvenin saçmalamasına bakma sen . Dostum öncelikle yanlış bir server seçmişsin . Bence ufaktan westte bir hesap açmaya bak derim . Orada bu oyunu yıllarca oynayan adamlar bile küfürden vs den dolayı şikayetçiler . Kaldı ki senin gibi yeni bir oyuncu kendini orada pek geliştiremez . Botlarla iyi yol kat etmişsin . Bence ufaktan main champ seçmeye bak derim sana . Herkes her şampiyonu oynayabilir fakat bazı şampiyonlar onlara daha yakın geldiğinden oynarken daha bir belirgin olurlar oyunda . Mesela geçen sene üst koridorda Warwick denilen şampiyonla oynardım . Orta koridorda Anivia . Aşağıda ise genelde Ezreal kullanırdım . Bunların dışında diğer tüm şampiyonlarda da belirli bir düzeyin üstünde olduğumun farkındayım fakat bu 3 şampiyondan biriyle oynuyorsam karşımdakinin benim için önemi yok . İsterse turnuva 1. si gelsin yamulturum . Sen de böyle böyle bazı şampiyonlara alış derim sana . Botlarla bol bol maç yaptığına göre aşağı yukarı oyun mekaniğine hakimsin . Daha sonra kendine oyunu bilen arkadaşlar edinmeni öneririm . Onunla derslerin olmadığı günler çeşitli sohbet programlarıyla oyuna girip az çok geliştirirsin kendini . Mesela ben kardeşime öğrettim oyunu . Şimdi bir Vayne oynuyor geçen beni yenecekti aşağı koridorda . Ben genelde Westte oynarım . Diamond 1 deyim . Kardeşim de Na da Diamond 4 de . Onun şansı ben oldum diyebilirim . İlk başta o da oyuna çok yabancıydı . Ben 8 seneye yakın Dota oynayıp geçtim bu oyuna ondan bilgiliydim . 1 yılda geldiği nokta ile başlangıç arasındaki farkı görsen özgüvenin acayip artardı . 1 senede turnuvalarda gördüğümüz bot kadrolarına kafa tutacak şekilde oynuyor . Sen de kendine sağlam bir arkadaş bulursan çok rahat yükselirsin . Sana başka bir tavsiye olarak stream izlemeye devam etmeni söyleyebilirim . Orada kim ne yapıyor kim ne yapmıyor görürsün . Mesela sana göre anlatacak olursak aşağıda yardımcısıyla birlikte bir atak kasan eleman olur . O eleman öyle savaşlara şak diye girmez . Ortamı gözler . Yetenekler kullanıldıktan sonra olaya dalar 2 tak tak 1 tuk tuk deyip karşıda adam bırakmaz . Diğerlerinin görevi ise genelde onu ve ortadaki elemanı korumak olur . Bu oyunda ölmeyen değil öldüren takım kazanır . O yüzden oyuna 3 kere ölerek başlasan da gelişimini tamamlayıp karşıyı olabildiğince zorlamaya bakacaksın . Bana çok olmuştur öyle 0/4 oynayıp da 20 dakika full o ufak çıkıp duran minionlar var ya onları kesip oyuna müdahil olduğum . Yani sen de öyle öldüğün zaman temkini elden bırakmayıp farma(O minionları öldürme işlemi) bakacaksın . Daha sonra doğru tercihler yapıp takımını taşımaya yöneleceksin . Sana bir başka tavsiyem ormana şimdilik bulaşma . Çünkü sana oldukça karmaşık gelir .Bir aşağı bir yukarı bir ortaya öyle karışık baskınlar atacak kadar bilgin yoksa çok zorlanırsın takım arkadaşlarından yemediğin küfür kalmaz ( Türk serveri için dedim ) . Sen şimdilik aşağıda saldırı gücü taşıyıcısı dediğimiz kitleyi dene . Öğrenmesi kolay olur hem onu oynarken diğerlerinin neler yaptığını daha iyi analiz edersin . Tank olarak başlasan başkalarını nasıl koruyacağını bilmediğinden sıkıntı yaşarsın . Ondan dolayı ilk olarak korunan ol .

• Her şampiyonu normal gamede dene sorun olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

Her şampiyonu normal gamede dene sorun olmaz.
    Öncelikle hoş geldin diyelim. Bende TR sunucusu açıldığında başladım oyuna DOTA v.b. oyun geçmişimde yoktu. İlk zamanlar bende senin gibi normal oyunlara girmeye korkuyordum insanların tepkilerinden veya zamanlarını çalmaktan bu yüzden hep botlarla oynadım 20 Lwl olana kadar normal oyuna girmedim tabi bu süreçte videoları izliyordum bana en uygun bir şampiyon arıyordum ve wukong 'da karar kıldım en az 20 maç yaptım botlarla tüm yeteneklerine alıştıktan sonra normal oyuna girdim ve çok rahat taşıdım üst tarafı. Keşke herkes senin gibi bilinçli olsa ama nerede işte. Bence sen artık normal oyunlara girmeye ve seçtiğin şampiyon oynamaktan zevk aldığın olsun. 10 şampiyonda az az bilgi sahibi olacağına 1 tanesi ile ustalaşıp oyunu taşıyabilirsin. Rune sayfalarını tamamlamaya özen göster ilk etapta AD ve AP rune sayfalarını diz ve daha sonra ihtiyaca göre kendin karar verirsin zaten.

Oyundan istersen ekleyebilirsin beni genelde akşam veya geceleri girerim denk gelirsek elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım dostum.

eLyEsA

• quote:

Orijinalden alıntı: Aeronautical Engineer

Her şampiyonu normal gamede dene sorun olmaz.
    Main filan seçme her champla oyna yoksa sıkılırsın bir süre sonra zaten elinin alıştığı champı zamanla bulursun.Yukarıdaki bak 2 champ oynamış altı üstü adam oyun oynayamıyor böyle olma işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DLSethGecko

Alıntıları Göster
    @ozieekus
    Yorum için teşekkürler, egom biraz tavan yaptı :) Sürekli oyun oynayacak vaktim olmadığı için,ip biriktirmeyi beklemiyorum indirime giren düzgün champlar varsa alıyoum RP ile.

@asterisk*
    Yorum için teşekkürler, seviye ölçme konusunda (yeterli bilgi vermesede) w/l oranı 50/47 şuan. şampiyon konusunda aynı şekilde düşünüyorum. şuan 21 champ var ve gözüme kestirdiklerimin indirime girmesini bekliyorum. TR deki çoğu kişiye metayı öğretmek zaten imkansız bir durum sanırım. Support aldığımda, gerek yok, adc al diyenlerle oyuna girilen bir server.

@DLSethGecko
    Ranked zaten çook çok uzak şimdilik. 300-400 kill görmeden uğramam oraya.

@Eleutherioss
    TR seçmemin sebebini yukarda da bastıra bastıra yazdım aslında yanlış bir karar olduğunu biraz geç fark ettim ama burda biraz rp harcadım, tekrardan hesap kasmak, rünler falan zor geldiği ve haliyle vaktim çok fazla olmadığı için west'e geçmektense, birlikte oynayacak arkadaş bulma konusu daha cazip geliyor. Jungle konusunda da, biraz stream izledikten sonra Lee Sin ile denedim, gang geleceğimi söylediğim adamların tek bir hazırlık yapmamaları(yemlemek yada pushlamayı bırakmak yerine pushlamaya devam etmeleri gibi) haliyle jungle olayından soğuttu.

@cagataymy
    Ekledim az önce.

@rockername
    main seçmektense lane üzerinde ustalaşma fikri daha mantıklı geldi. Sonuçta özellikleri kavrayıp, pratik yaptıkça gelecek olan birşey champlara alışmak.

Her ne kadar rezil gibi dursada fikir, TR Serverine özel olarak, değişkende olsa temel meta tutorial'ı gibi birşey yapmaları lazım. Bastıra bastıra anlatan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkcelik -- 8 Mart 2013; 16:32:50 >

• quote:

@ozieekus
    Yorum için teşekkürler, egom biraz tavan yaptı :) Sürekli oyun oynayacak vaktim olmadığı için,ip biriktirmeyi beklemiyorum indirime giren düzgün champlar varsa alıyoum RP ile.

@asterisk*
    Yorum için teşekkürler, seviye ölçme konusunda (yeterli bilgi vermesede) w/l oranı 50/47 şuan. şampiyon konusunda aynı şekilde düşünüyorum. şuan 21 champ var ve gözüme kestirdiklerimin indirime girmesini bekliyorum. TR deki çoğu kişiye metayı öğretmek zaten imkansız bir durum sanırım. Support aldığımda, gerek yok, adc al diyenlerle oyuna girilen bir server.

@DLSethGecko
    Ranked zaten çook çok uzak şimdilik. 300-400 kill görmeden uğramam oraya.

@Eleutherioss
    TR seçmemin sebebini yukarda da bastıra bastıra yazdım aslında yanlış bir karar olduğunu biraz geç fark ettim ama burda biraz rp harcadım, tekrardan hesap kasmak, rünler falan zor geldiği ve haliyle vaktim çok fazla olmadığı için west'e geçmektense, birlikte oynayacak arkadaş bulma konusu daha cazip geliyor. Jungle konusunda da, biraz stream izledikten sonra Lee Sin ile denedim, gang geleceğimi söylediğim adamların tek bir hazırlık yapmamaları(yemlemek yada pushlamayı bırakmak yerine pushlamaya devam etmeleri gibi) haliyle jungle olayından soğuttu.

@cagataymy
    Ekledim az önce.

@rockername
    main seçmektense lane üzerinde ustalaşma fikri daha mantıklı geldi. Sonuçta özellikleri kavrayıp, pratik yaptıkça gelecek olan birşey champlara alışmak.

Her ne kadar rezil gibi dursada fikir, TR Serverine özel olarak, değişkende olsa temel meta tutorial'ı gibi birşey yapmaları lazım. Bastıra bastıra anlatan.

Alıntıları Göster
    Keşke herkes senin gibi olsa.Verilecek önerileri/görüşleri arkadaşlar yazmış.Kolay gelsin ama sana tavsiyem tr serverından kurtul. West yada NA öneririm.Kaliteli maçlar,eğlenceli vakit.

• quote:

Orijinalden alıntı: above and beyond

Keşke herkes senin gibi olsa.Verilecek önerileri/görüşleri arkadaşlar yazmış.Kolay gelsin ama sana tavsiyem tr serverından kurtul. West yada NA öneririm.Kaliteli maçlar,eğlenceli vakit.

Alıntıları Göster
    Yabancı serverde Türkçe oynayabiliyorsun. Kısaca hangi server olursa olsun Türkçe'den Korece'ye kadar seçebiliyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: khanjui

Yabancı serverde Türkçe oynayabiliyorsun. Kısaca hangi server olursa olsun Türkçe'den Korece'ye kadar seçebiliyorsun...

Alıntıları Göster
    @khanjui
    olay oyun dilinin türkçe olup olmaması değil, sonuçta oynayan insanlarla iletişim içine giriyoruz. Karşıma sürekli türk çıkacağını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkcelik -- 8 Mart 2013; 17:31:51 >
  • quote:

@khanjui
    olay oyun dilinin türkçe olup olmaması değil, sonuçta oynayan insanlarla iletişim içine giriyoruz. Karşıma sürekli türk çıkacağını sanmıyorum.

Alıntıları Göster
    Rica ederim en iyisi tabi rp ile alıp her lanede champının olması.
    Birde nerde ne yapacağını öğrendikten sonra bir laneye odaklan mesela mid(orta) gibi ama heryerde oynayabilecek kadar esnek ol.
    Şahsen supp beceremiyorum o ayrı bir konu

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.