Şimdi Ara

Kararsızım Navigasyon Seçim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba öncelikle kullanıpta artısını eksisini yazarak lütfen belirtirse sevinirim tam 3 haftadır google navigasyon aratıyorum şaşırdım kaldım hangisini alacagımı tomtom diyor herkez bazıları kötü diyor kullanımı rahat olan ve hatta mümkünse navigasyonda adres arayınca cadde yerine mahle yazacagımız bir yazılımı olan navigasyon varmı Bütcem 200--350 max

ileriye dönük almak istiyorum sonradan kullanamayacagim bir navigasyon almak istemedigimden konuyu açtım bilgisi ulan ustatlarımdan yardım bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: levent0119

.... mümkünse navigasyonda adres arayınca cadde yerine mahle yazacagımız bir yazılımı olan navigasyon varmı ....

Ne yazık ki yok. Çünkü dünya üzerinde Mahalle diye bir kavram yok. Şehir, İlçe, Cadde/sokak ve kapı numarası ile giriş yapmak zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

.... mümkünse navigasyonda adres arayınca cadde yerine mahle yazacagımız bir yazılımı olan navigasyon varmı ....

Ne yazık ki yok. Çünkü dünya üzerinde Mahalle diye bir kavram yok. Şehir, İlçe, Cadde/sokak ve kapı numarası ile giriş yapmak zorundasınız.
    bizde 1 semtte aynı caddeden bazen 3 tane oluyor

geçen primo 2.1 ile denedim bagcılar güneşli evren mah ne yaptıysam bulamadim :)
  • quote:

geçen primo 2.1 ile denedim bagcılar güneşli evren mah ne yaptıysam bulamadim :)

Denemenizi "Mh." olarak kısaltarak deneyiniz...

Evren olarak denediniz mi, Güneşli yerine?
  • quote:

quote:

Denemenizi "Mh." olarak kısaltarak deneyiniz...

Evren olarak denediniz mi, Güneşli yerine?

Alıntıları Göster
    evren kelimesi cd olarak geçiyor mah olarak geçmiyor

adam evren mah lesine gel diyor ben evreh mah çıkmıyor ama evren cd. oda evren mh içinde halbuki yazana kadar canım çıkıyor saten şöyle konusarak söylesem adres girse yorulmyacam :)

çok konuştum aksam aksam çenem açıldı cihaz ne alıyım karar veremedim

next baktim prii reis 2 oda ram düsük işlemci düsük

• quote:

evren kelimesi cd olarak geçiyor mah olarak geçmiyor

adam evren mah lesine gel diyor ben evreh mah çıkmıyor ama evren cd. oda evren mh içinde halbuki yazana kadar canım çıkıyor saten şöyle konusarak söylesem adres girse yorulmyacam :)

çok konuştum aksam aksam çenem açıldı cihaz ne alıyım karar veremedim

next baktim prii reis 2 oda ram düsük işlemci düsük

Alıntıları Göster
    Navigasyon için navigasyon cihazı alın; boşverin Android'i... Uğraşır durursunuz.

Ama mutlaka (şimdilik) haritası Başarsoft olsun. Şimdilik diyorum...

• quote:

Navigasyon için navigasyon cihazı alın; boşverin Android'i... Uğraşır durursunuz.

Ama mutlaka (şimdilik) haritası Başarsoft olsun. Şimdilik diyorum...

Alıntıları Göster
    siz baya emin konusuyorsunuz ben bi özelime pm alabilirmiyim hangi cihazı alacagıma dair rica etsem :)
  • quote:

quote:

Var ! Tüm iGO yazılımlarda il,ilçe,mahalle veya posta kodu ile arama yaparsınız. İl yazan yere mahalle yazın sonuçlara bakın. Eğer yoksa öyle bir mahalle yoktur, 3-4 sene önce çoğu kişi farkında değil ama yüzlerce mahalle birleşti ve yok oldu. Hala Eminönü'nün ilçe sanılması gibi yani.

Hız, destek vs önemliyse Next YE-G 515 alın rahat edin, TBS lazımsa o zaman YE-G 555 alın kutusunda aparatı vardır

Piri Reis II de dünyada ilk defa yerleşik tbs verdiler, cihazın gücü navigasyon için fazlasıyla yetiyor. Zaten 5" ve Android olan bir marka yok Türkiye'de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 13 Mayıs 2013; 23:26:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

quote:

Var ! Tüm iGO yazılımlarda il,ilçe,mahalle veya posta kodu ile arama yaparsınız. İl yazan yere mahalle yazın sonuçlara bakın. Eğer yoksa öyle bir mahalle yoktur, 3-4 sene önce çoğu kişi farkında değil ama yüzlerce mahalle birleşti ve yok oldu. Hala Eminönü'nün ilçe sanılması gibi yani.

Hız, destek vs önemliyse Next YE-G 515 alın rahat edin, TBS lazımsa o zaman YE-G 555 alın kutusunda aparatı vardır

Piri Reis II de dünyada ilk defa yerleşik tbs verdiler, cihazın gücü navigasyon için fazlasıyla yetiyor. Zaten 5" ve Android olan bir marka yok Türkiye'de

Alıntıları Göster
    BAGCILAR evren mahlesi başak sokak yazarmısınız çıkıyormu :)

• quote:

siz baya emin konusuyorsunuz ben bi özelime pm alabilirmiyim hangi cihazı alacagıma dair rica etsem :)

Sorunuzu cevapladım, özelden yazacak farklı bir bilgim yok. Araştırın; cihazı alacak sizsiniz...
  • quote:

BAGCILAR evren mahlesi başak sokak yazarmısınız çıkıyormu :)

Evet 5. sırada çıkıyor Göktaş Sk ve İstiklal Cd arasında kalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 13 Mayıs 2013; 23:30:10 >
  • quote:

Merhaba öncelikle kullanıpta artısını eksisini yazarak lütfen belirtirse sevinirim tam 3 haftadır google navigasyon aratıyorum şaşırdım kaldım hangisini alacagımı tomtom diyor herkez bazıları kötü diyor kullanımı rahat olan ve hatta mümkünse navigasyonda adres arayınca cadde yerine mahle yazacagımız bir yazılımı olan navigasyon varmı Bütcem 200--350 max

ileriye dönük almak istiyorum sonradan kullanamayacagim bir navigasyon almak istemedigimden konuyu açtım bilgisi ulan ustatlarımdan yardım bekliyorum

İleriye dönük bir cihaz alayım derseniz size öncelikli olarak "tablet navigasyon" öneririm. Yüksek çözünürlüklü, parlaklık değeri yüksek ve kapasitif dokunmatik teknolojili cihazların tadını şu an hiç bir alternatif veremez. 7" GPS tablet hem navigasyon hem de internet ihtiyaçları için iyi olabilir. 5" bazı modeller de var fakat bu sefer de tablet tadı vermez. Yine de tercih sizin tabi.

7" GPS tablet alırsanız hem internetle ilgili ihtiyaçlarınızı hem de navigasyon ihtiyacınızı karşılarsınız. Android işletim sistemli, eğer aracınızın göğüs yapısı müsaade ediyorsa 7" bir cihaz iyi olur. Bazı araçlarda göğüs camdan başlayarak şoföre doğru eğimli olarak gelir. Bu araçlarda ön cama en alta 7" bir cihaz takıldığında şoför koltuğunda oturunca, navvigasyon cihazının neredeyse yarısı görüş açınızın başladığı "cam-göğüs birleşme çizgisinin" altında kalır. Bu durumda seyahat güvenliği tehlikeye düşmez.
    Ancak bazı araçlarda göğüs camdan geriye doğru eğimli değil de düz gelir, navigasyon cihazının tamamı görüş açınız içinde kalır. O zaman sıkıntı olabilir.

Örnek vereyim: 2007-2013 Toyota Corolla'larda 7" tableti şoförün sol tarafına koyamazsınız, orataya da koyamazsınız (konulur da görüş açısını azaltır), göğsün ortasını da geçip ön yolcu koltuğunun sol tarafından başlayarak oralara koyarsanız tabletin yarısı göğüs-cam çizgisinin altında kalır. Fakat ortaya astığınızda bu kısımda göğüs camdan geriye yükseklik-irtifa kaybetmeden geldiği için görüşünüz daha çok kapanır.

"Win.CE işletim sistemli IGO yazılımlı" veya "Linux tabanlı GARMIN" marka klasik portatif navigasyon cihazlarını da sonralıklı olarak öneririm. Ağırlıklı olarak hangi şehirde kullanacağınızı da bilsek iyi olurdu. Ama genel olarak yerli markamız BAŞARSOFT haritalı cihazlar iyidir. Ömür boyu güncellemeli Başarsoft haritalı cihazlara bakılabilir. IGO yazılımlarının avantajları ise; multimesya özellikleri (video, mp3), daha önceden eklenmiş hız kameralarını düzenleyebilme (edit)/silebilme veya yeni hız kamerası ekleyebilme gibi fonksiyonlardır. Şu an için her kavşakta çalışmasa da bazı modellerde kavşak görünümü özelliği de var, bazı modellerde bir tünele girdiğinizde GPS uydu bağlantısı kesileceği için tünel görünümüne alıp (sabit bir görüntü oynatıyor) bağlantı yeniden geldiği anda kaldığı yerden devam etme özelliği de var.

GARMIN marka cihazlarda da genelde ömür boyu güncellemeli BAŞARSOFT haritaları bulunur. GARMIN'ler sadece adres bulma veya önceden Başarsoft tarafından kaydedilmiş "ilgi çekici noktalara/önemli yerlere" gitme konusunda iyidir. Ekstradan multimedya özellikleri (video, mp3 vb.) yoktur. Hız kameralarına yaklaşınca uyarır, Yalnız mevcut yüklü hız kameralarından istediğiniz bir ya da bir kaçını silemezsiniz, düzenleyemezsiniz. Navigasyon işini iyi yaparlar, son derece stabildirler. Bizde işyerinde kullandığımız "Garmin Nüvi200" model eski bir cihaz var (şahsıma ait bir tane de GARMIN Nüvi40 var). Yıllardır ne çöktüğünü ne de hata verdiğini bilirim. IGO yazılımlı Win.CE cihazlarımız ise yılda 1-2 kez ya çöker ya "error" verir, altını toplayıp pışpışlamak gerekir.

TOMTOM cihazlara gelince... Ben hiç kullanmadım. Ancak bu konuda en bilgili arkadaşımız @DD252Admin size daha detaylıca bilgi verebilir.
    İSTANBUL'da çok iyi çalıştığı söyleniyor.
    Bunların ömür boyu güncellemeli modellerinin en büyük avantajı TÜM AVRUPA HARİTALARININ yüklü gelmesi. Eğer Avrupa'ya otomobiliyle seyahate falan giden biriyseniz çok işinize yarar.
    Bunları alırken "ömür boyu harita güncellemeli" modellerinden almaya özen gösterin. Fiyatları 300-350 TL'den başlayan modeller. 120 liralara kadar düşen ucuz modellerinde ise sadece 2 (ya da 3) yıl harita günceleme desteği var. 2 yıl sonunda sizden harita güncelleme ücreti olarak bir cihaz parası daha isterler.

• 7" tabletle navigasyon olmaz 100 kere yazdık araba bu kamyon değil. Bir PND ilede bir android cihaz kıyaslanmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

7" tabletle navigasyon olmaz 100 kere yazdık araba bu kamyon değil. Bir PND ilede bir android cihaz kıyaslanmaz
    ahah hocam ben 18 teker TIR aldım sırf 7" tablet navigasyon kullanabilmek için ohh mis atlıyorum TIR'a takıyorum 7" tabletimi voinnkk voinkkk vuruyorum yollara
  • quote:

Orijinalden alıntı: whatismatrix

ahah hocam ben 18 teker TIR aldım sırf 7" tablet navigasyon kullanabilmek için ohh mis atlıyorum TIR'a takıyorum 7" tabletimi voinnkk voinkkk vuruyorum yollara

Bir arkadaşım eBay üzerinden HONG-KONG'lu bir satıcıdan 7" Android 4.0 bir tablet GPS cihazı almış. VOLKSWAGEN POLO 2004 araçta kullanıyor.
    Görüş alanını daraltmıyor mu dedim? Güvenlik açısından çok sıkıntı yapmadığını söyledi.
  • quote:

Kamyon demiştim, tır ise 10.1 de uyar oraya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulaş-ım

quote:

Bir arkadaşım eBay üzerinden HONG-KONG'lu bir satıcıdan 7" Android 4.0 bir tablet GPS cihazı almış. VOLKSWAGEN POLO 2004 araçta kullanıyor.
    Görüş alanını daraltmıyor mu dedim? Güvenlik açısından çok sıkıntı yapmadığını söyledi.

Alıntıları Göster
    Benim elimdeki 7" tabletin ölçüleri 18,5x12,5 cm şeklinde şimdi 5" diye satılan cihazların ölçülerine baktım 14,5x9,2 vede 13,5x8,6 cm şekillerinde değişken 5 " cihazlar var yaklaşık 3-4 cm farklar var her yönden.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Hocam ne kadara almış acaba arkadaşınız ? Ozellikleri vs hakkında bilginiz varmı ? Malum online satıs sitelerinde de bir suru tablet var fiyat performans olarak degerlendirmek gerekebilir.

• quote:

Hocam ne kadara almış acaba arkadaşınız ? Ozellikleri vs hakkında bilginiz varmı ? Malum online satıs sitelerinde de bir suru tablet var fiyat performans olarak degerlendirmek gerekebilir.

Kargo dahil 180 TL'ye A13 1,2ghz işlemcili, 512ram, 8gb dahili bellek, wifi, 800x480 çözünürlüklü ve kapasitif olmayan "kapasitif tadında" bir ekran dokunmatiği olan cihaz almış. Ebay demiştim, az önce link geldi meğer Aliexpress'ten almış.
    http://www.aliexpress.com/snapshot/226458571.html

• quote:

quote:

Kargo dahil 180 TL'ye A13 1,2ghz işlemcili, 512ram, 8gb dahili bellek, wifi, 800x480 çözünürlüklü ve kapasitif olmayan "kapasitif tadında" bir ekran dokunmatiği olan cihaz almış. Ebay demiştim, az önce link geldi meğer Aliexpress'ten almış.
    http://www.aliexpress.com/snapshot/226458571.html

Alıntıları Göster
    valla hocam ne yalan söliyim gayet düzgün görünüyor Ram de 1 GB olsaymıs tam tadında olurmus :) hehe aşşalamışlar wince leri androidle yan yana koyup birde GPS bulma rakamları dikkatimi cekti Wince 24 demiş Android 65 demiş dogrumu acaba ?

Adamlar ısmarlama harita bile koyuyo valla hangisini isterseniz diye coklu harita secenegi koymus , üretim den 1-2 resim falan koymus baya bir reklam şekil yapmış :) calişmişlar yani. Siz gordunuz mu acaba aleti bence birde elinize alıp inceleyeip görüşlerinizi paylaşın bakalım nasıl olacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.