Şimdi Ara

Kargo takip sisteminin iç yapısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu kargo takip sistemleri varya. Onlar nasıl çalışıyor, nasıl bir sistemi var. Kodlama falan ne mesela ?

• Güncel, acele cevap lazım önemli arkadaşlar.
  • kargoyu barkod okuyucuya okutup ordan bilgisayara gönderiyor.
  • Biraz daha ayrıntı hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dipdip -- 26 Mayıs 2010; 23:03:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dipdip

Biraz daha ayrıntı hocam.

barkod okuyucuya ayrıntılı olarak okutuyorlar

barkod sistemini araştır. başka bi numarası yok kargocuların.
  • Senaryo Şöyle;

Ürün şubeden teslim alınır. Barkod verilip sisteme girilir.
    Şubeye dağıtım aracı gelir. Tüm gönderileri alır.
    Dağıtım aracı gönderilerin hepsini "Ana dağıtım merkezi"nde toplar.
    Gönderiler bölgelerine göre ayrılır(otomatik sistemler yardımıyla el değmeden).
    Ayrılan gönderiler uygun araçlara yüklenip karşı dağıtım merkezine gönderilir.
    Karşı dağıtım merkezine ulaşan gönderiler tekrar ayrılırlar.
    Ayrılan gönderiler şubelere gönderilmek için tekrar dağıtım aracına yüklenir.
    Dağıtım araçları gönderileri şubeye teslim eder.
    Adrese teslimat yapılacak ise şube aracına yüklenir ve teslimatı yapılır.

Internet üzerinden kargonun nerede olduğunu görme sistemi şöyledir;

şubenin teslim aldığı kargoya barkod verilir. Örn. AABBCC
    şube dağıtıma verirken sistemden düşer ve AABBCC gönderisi "Taşınma Durumunda" olur. Hedef "Ana Dağıtım Merkezi" olur.

Her bir hareket sisteme işlenir ve kargo her işlem gördüğünde durumu güncellenir.

• Sistem, her girişe, her kargoya bir barkod yazar ve ürünün asıl kodlaması, tanınması bu barkod ile olur. Yollanan ürünün girişi X şubesinden yapılarak, otomasyon yoluyla girişi yapılır sisteme. Sistem zaten direkt internete bağlıdır ve diğer şubeler bu sayede görürler ürünü. X şubesinden yola çıkacak olan kamyona ürünler yüklenirken, barkoddan okutularak çıkış verilir ve bu işlem de nete otomatik olarak yüklenir. kamyon gider, ara duraklarda girişleri yapılır. Bu işlem, çıkış yapılırken okutulan barkod yığınının, ara merkez tarafından toptan okutulmasıyla gerçekleşir. Ardından Y kentine gidecek ürünler o güzergaha göre ayrıştırılıp yüklenir ve yine okutulur. Varış yerinin mantığı da aynıdır.

Not: Bunlar tahmin, biraz bilgisayar bilgisi, az da otomasyon bilgisi bu tahmini yapmaya yeter.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.