Şimdi Ara

Karışık Sorular son demler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    @JuggHertyr anladım ya teşekkürler sadece su neden 92 ? ve görüntü olayında kafam karıştı biraz
  • DegreeMan kullanıcısına yanıt
    Hani metafazda 46 kromozom yan yana diziliyorlar ya, anafazda da o kromozomların her bir kardeş kromatiti 2 kutba çekiliyor, bunun sonucunda sanki 92 ayrı kromozom varmış gibi bir görüntü oluşuyor, tabi telofazda tekrar normale dönüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JuggHertyr

Hani metafazda 46 kromozom yan yana diziliyorlar ya, anafazda da o kromozomların her bir kardeş kromatiti 2 kutba çekiliyor, bunun sonucunda sanki 92 ayrı kromozom varmış gibi bir görüntü oluşuyor, tabi telofazda tekrar normale dönüyor.

46 tane ikili mi var yoksa 23 tane ikili 46 mı var toplam ?
    normalde kac interfazda kac oluyor buralarda hep kafam karısır yani dna artınca esleme olunca kromozom sayısı artmıyor yani eslileri bir kromozom gibi mi düsünüyoruz ??
  • Bu matlara bi el atın yahu.
    Aynen öyle, DNA eşlenmesi kromozom sayısında bir değişikliğe sebep olmuyor. Eşlenme ôncesi DNA miktarı x ise eşlenme so nrası 2x oluyor. Kromozom sayısı y ise eşlenme sonrası hâla y.

• quote:

Aynen öyle, DNA eşlenmesi kromozom sayısında bir değişikliğe sebep olmuyor. Eşlenme ôncesi DNA miktarı x ise eşlenme so nrası 2x oluyor. Kromozom sayısı y ise eşlenme sonrası hâla y.

sen adamsın ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: DegreeMan

quote:

sen adamsın ya

Eyvallah hocam yardımcı olabildiysem ne mutlu

• ARKASLAR BU OPTIKDEKI RENKLER KONUSUNU IYI ANLAYAN BIRISI ÖZET GECEBILIR MI SORULARINI HIC COZEMIYORUM

• quote:

Orijinalden alıntı: subardagi

ARKASLAR BU OPTIKDEKI RENKLER KONUSUNU IYI ANLAYAN BIRISI ÖZET GECEBILIR MI SORULARINI HIC COZEMIYORUM

bak youtube mehmet karaağaç yaz izle aslında teknofem videoları da vardir onlar da cok iyi anlatılıyor uygulamaları iyi en fazla 1-1.5 saatını alır adam gibi kavrarsın boyle olmaz gorsel anlatım iyidir her zman.
  • Matematik sorularindan p q lu olani soyle yaptim

p.q nun pozitif bolenleri p, q, p.q ve 1 dir.

yani p+q+p.q+1=96 p=11 q=7 oluyor
    p+q=18
    18in bolenleri de iki uzeri bir ve uc uzeri ikidir
    (1+1)x(2+1)=6
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekseriyaa

Matematik sorularindan p q lu olani soyle yaptim

p.q nun pozitif bolenleri p, q, p.q ve 1 dir.

yani p+q+p.q+1=96 p=11 q=7 oluyor
    p+q=18
    18in bolenleri de iki uzeri bir ve uc uzeri ikidir
    (1+1)x(2+1)=6

teşekkürler ben bu simdi deneme ile bulunmaz uzar die dusunmustum
    1. soru a olması lazım
  • hangi sorudan bahsediyorsun optik sorusu diyorsan o 123 4 neden olmuyor tam anlayamadım hlaa.
  • arkadaşlar şu optik sorusunda 1 de nasıl görüküyo ya da 1 oluyorsa 4 neden olmuyor.2-3 ü anladım da 1-4 noktalarının durumunu açıklayabilicek biri var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.