Bir inceleme ile tekrar karşınızdayım.Yine bir istek ve tekrardan ben.Konumuz ise Lucario.Dövüş ve Çelik tipinin yanı sıra manyak ötesi harika karizması ile birçok Pokémonseverin takdirini ve sevgisini kazanmış cool bir Pokémon’dan bahsediyoruz.Ancak bu bizim incelememizi etkilemeyeceği için kendi adıma fazla hoşlanmadığım Lucario’yu övmeye son verip incelemeye geçiyorum.
Evrim olayımız budur arkadaşlar.Bir Riolu gün içinde mutluluktan delirecek hale gelirse evrim geçirir.Bu da onun delirdiğinin aslında 1 numaralı kanıtıdır.Deli bir şey oluyor sonuçta.Yanlış mıyım ? Bir de Ability hususu var tabii ki.Bizim olmazsa olmazımızdır abilityler.Bir ability cahili olarak bu incelemeler bana da çok ama çok şey katıyor ne yalan söyleyeyim.Mesela Lucario’nun abilitylerinin ne işe yaradıklarını detaylı olarak bu cümleyi yazmadan yalnızca 1 dakika önce öğrendim.Ne kadar ilginç değil mi ? Steadfast abilitymiz Flinch olduğumuz takdirde hızımzı 1 kademe artıyor. Inner Focus abilitymiz ise Focus Punch dışında her türlü Flinch’i engelliyor.Yani Focus Punch yediğimizde hızımız 1 kademe artıyor düz mantıkla bakarsak.O zaman düz mantığa devam ediyorum.Focus Punch’tan x2 yiyoruz.Yeniliriz kardeşim o zaman.Zaten çok sağlam bir saldırı.Gereksiz bir olay gibi bence.Ancak diğer Flinch veren saldırıları düşünürsek Inner Focus in Steadfast out diyorum ve kaçıyorum. Normalin aksine incelemeye bu sefer Riolu’dan başlamayacağım.Direk Lucario Levep Up’larından bahsedip daha sonra Riolu’nun öğrendiği farklı saldırılardan bahsedeceğim
Lv. 1 Dark Pulse.Dakika 1 gol 1.Cidden güzel yerden geldi saldırı.Flinch şansının da olduğunu hatırlatmakta fayda var.Listeye aldık. Lv. 1 Quick Attack.Kasmak için PP bazında işe yarayabilir küçük bir Riolu iken.Ancak ileride hiçbir şekilde işe yaramayacaktır. Lv. 1 Foresight.Saldırı türlerimiz çeşitli olacağından dolayı bunu da almıyorum. Lv. 1 Detect.Tam anlayamadım ancak anladığım kadarıyla her saldırıdan kaçmamızı,kaçtığımızda ise bir düşme riski olduğunu söylüyor.Tam anlamadığım şeyi almam hiçbir zaman listeye. Lv. 1 Metal Claw.Bunu da konuşmuyorum.İleride işimize yaramayacak.ATK Statımızı artırdığını bilin yeter. Lv. 6 Counter.Wobbufet – Anime diyorum size.Fiziksel saldırıları yansıtıyor. Lv. 11 Force Palm.Rakibe aynı zamanda 30% Paralyze verir ancak iyi bir base power’ı olmadığından işimize yaramaz. Lv. 15 Feint.Bu saldırının yan etkisini de yeni öğreniyorum.Protect ya da Detect yapan Pokémon’a vurabiliyormuş.Ancak düşük Base Power’ı var ve karşımızdaki Pokémonlarda Protect – Detect saldırıları olma ihtimali çok düşük olduğundan atıyorum bunu da. Lv. 19 Bone Rush.25x2 – 25x5 arası değişiyor Base Power’ı.İşe yarar.Alıyoruz. Lv. 24 Metal Sound.Çok çok çok yüksek derecede Sp. DEF düşürüyor karşımızdaki rakibin.Alıyoruz bunu da. Lv. 29 Me First.Geçiniz. Lv. 33 Quick Guard.Alıyoruz bunu da.Machamp’ta da çok benzeri olan Wide Guard’ı almıştık.Neredeyse aynı işlemi görüyor. Lv. 37 Swords Dance.Çok manyak derecede ATK statımızı artırır.Alıyoruz. Lv. 42 Heal Pulse.50% HP’mizi dolduruyor.Kesinlikle alıyoruz. Lv. 47 Calm Mind.Hem Sp. ATK hem Sp. DEF statlarımızı artırıyor bu saldırı lakin ikisini de bir kademe artırmak yerine tek statı daha fazla artırmayı,tavan yaptırmayı tercih ederim. Lv. 51 Aura Sphere.Aura Küresi geldi sonunda.90 Base Power ve asla ama asla miss çıkmayacak. Manyak bir şey bu.Alıyoruz tabii ki. Lv. 55 Close Combat.DEF ve Sp.DEF’imizi düşürüyor.Her ne kadar iyi vursa da PP’yi de göz önüne alıp iptal ediyorum. Lv. 60 Dragon Pulse.Kesin aldık.Herhangi bir yan efekti yok ancak çok iyi bir saldırı. Lv. 65 Extremespeed.Bunu da 100% aldım.İlk vuracak olması ve iyi Base Power’ı ile iş yapar. Şimdi bir şeyi unuttuğumu zannettiniz ama hayır.Saldırıları gördükten sonra biraz şaşırmanız amacıyla başta Base Statları vermedim.Zaten çoğunuz da biliyorsunuzdur ama neyse.Üstte hem ATK hem Sp. ATK saldırıları seçtim gördüğünüz gibi.Çünkü Lucario’nun bu 2 statı hem çok fazla hem de neredeyse birbiriyle eşittirler.Kuş kadar fark ile Sp. ATK daha öndedir ancak bu bizi etkilemez.ATK saldırıları da gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Gelelim Riolu’ya.
Şimdi ben bu sefer niye böyle yamuk ve ters gittim.Amacım sizi şaşırtmak falan değil kesinlikle.Nedeni ise daha kolay olacağıdır.Baştan Riolu’yu üstüne Lucario’yu incelesem eminim ki hepiniz bana küfrederdiniz.Ya da ne demiş Hitler ; ‘Bir gün öldürmediğim her Yahudi’yi kimsenin takmayacağını sana söylemiştim adamım’ demiş arkadaşına dönüp.Şaka şaka yok öyle bir şey.Kafa dağıtmak için bir sözü ile bir fıkrayı bağlayayım dedim de olmadı harbiden.Pardon herkese.Neyse bakalım Pre-Evolution Move’lara. Lv. 1 Endure.Geçiniz. Lv. 19 Reversal.Canımız ne kadar az ise o kadar fazla vurur.Geçiniz. Lv. 24 Screech.Rakibimizin Defansını çok çok yüksek derecede düşürür.Ancak Metal Sound benim daha çok işime yarayacak. Lv. 29 Copycat.Oldum olası nefret etmişimdir şöyle saldırılardan.Geçiniz. Lv. 47 Nasty Plot.Çok manyak deli derece Sp. ATK’mizi artırır.47 Lv.’a kadar sabrederseniz Riolu’ya neden olmasın.Ben sabredemem ama. Lv. 55 Final Gambit.İşimize yaramaz.Ancak olayını anlatmak gerekirse biz yeniliyoruz,canımız sıfırı görüyor ancak rakibin canı da bizim giden canımızın yarısı kadar azalıyor.Dandik bir şey yani. Gördüğünüz üzere pek bir şey yok Riolu’da.Bir şey kaybetmedik yani.Peki geçelim Move Tutor ve TM’lere. TM29 Psychic.Sp. DEF düşürür aynı zamanda.Ek olarak Fight’tan yiyoruz ve bu bizi onlara karşı ayakta tutacaktır. TM71 Stone Edge.Yüksek Critical Rate , düşük Accuracy.Ancak Ateş Pokémonlarına karşı olan dayanıksızlığımızı azaltıyor. TM91 Flash Cannon.Aslında bunu da listeye alma sebebim bir adet Steel saldırımız olsun diyeydi.Onun dışında rakibin Sp. DEF’ini düşürme ihtimali de var. Move Tutor – Magnet Rise.Bu da oldukça açık sanırım.Toprak’tan x2 yerken x0 yiyeceğiz.
Eveet tabloyu da hazırladığımıza göre işin en keyifli kısmı,bunlardan movesetler çıkarmaya,bu movesetlere sevimli adlar koymaya ve ya uydurmaya geldi.Lucario’yu genel olarak sevmesem de – ki bunun nedeni herkesin sevmesi olabilir- gerçekten çok iyi bir moveseti var.Bunu inkar edemeyiz.Zaten tür kısmına baktığımızda rengarenk mübarek.İçimi açtı Allahsız.Her neyse hadi moveset zamanı. Şimdi bakıyorum yukarıya.Milyon adet moveset çıkar arkadaş.Cidden burada biraz oturup düşünmek lazım.Düşündüm bir 3-5 saniye kadar ve bir adet moveset çıkardım.İlk movesetimizde hedefimiz zayıflıklarımızı kapatmak olacak.Malum 3 türden x2 yiyoruz.Toprak-Ateş-Dövüş.Bakalım nasıl bir setlist çıktı ortaya.
STURDY MOVESET Magnet Rise Psychic Stone Edge Extremespeed
Şimdi baktığımızda Magnet Rise ile Levitate özelliği kazanacağız 5 tur için ve de bu 5 turda hiçbir toprak saldırısından hasar almayacağız.Toprağı halletmenin sevinci ile Psychic ilişiyor gözüme.Bununla da Fighting Pokémonları harcayacağız.Zaten Sp. DEF düşürürse bir de max. 2 vuruşta indiririz.Stone Edge ise Fire için.Critical Rate’inin de yüksek olması onu setliste almama zemin hazırladı.Extremespeed ise olası bir düşük HP kalması durumunda hem bizim için ölmeden bir daha vurmak ya da karşının HP’si düşük ise o kadar az can için bir saldırı yememek adına direk kullanılıp rakipten önce vurulabilir. Can saldırımızı da gördüğümüz üzere Immortal Moveset yapmak için hiçbir olumsuz şey yok.
IMMORTAL MOVESET Heal Pulse Dark Pulse Aura Sphere Metal Sound
Yaklaşık 2-3 Metal Sound ile rakibin Sp. DEF’ini felç edecek duruma getirdikten sonra Heal Pulse basılıp ardından Flinch şansı olan Dark Pulse ve 100% vuracak olan Aura Sphere ile iş bitirilir.Gayet açık değil mi ? Eğer cevabınız evet ise 1’e , Eğer cevabınız hayır ise 2’ye basınız.Off espriye gel. Bu statlar ve saldırılara rağmen böyle bir Pokémon tercih eder misiniz bilmem lakin ben yine de Assist Moveset’imi yapayım.Kesinlikle önerilmez ancak isteyene de karışmam.Bir de çok zevk alıyorum assist moveset yazarken.
Quick Guard ile alan saldırılarına olanak tanıyacağız.Heal Pulse zaten ortada ve belli.Canımız azalınca artıracağız.Extremespeed ise hani rakibin küçük bir canı kalır üzülürüz ya.İşte onu aradan çıkarmak ve o tur yalnızca 1 Pokémondan DMG almak adına kullanılabilir.Dragon Pulse ise tercihi. Karşıda Dragon falan varsa elde koz olarak bulunsun diyerekten aldım. Son movesetim ise buff moveseti.Buff niteliğindeki saldırılarla güçlerimizi artırıp rakibin işini bitireceğiz.Ancak Immortal Moveset aslında bunlardan birisi.Madem öyle o zaman ben de Swords Dance için bir buff moveset hazırlayıp noktayı koyayım.
BUFF MOVESET Swords Dance Bone Rush Heal Pulse Stone Edge
Swords Dance + Heal Pulse bizi uçuracak daha sonra biz rakibi uçuracağız görüldüğü gibi.Lakin saldırıların accuracylerine baktığınız takdirde Immortal Moveset çok daha iyi.Onu tercih edin.Neyse benden bu kadar.Hadi görüşürüz.
Fazla söze gerek yok, başlık lucario'yu anlatıyor zaten. Eline sağlık, her zamanki gibi sıkılmadan okudum.Snorlax'ı ne zaman yapacaksın?
Snorlax'ı sanırım ilk kez şimdi söyledin istek olarak.Alıyorum onu da listeye ancak yol uzun ona gelene kadar.5 inceleme daha yapacağım ve ancak ondan sonra Snorlax olabilir.
Bu arada istek olayını Egemert ile kapattım beyler.İstek alacağım zamanlarda söylerim size siz de yazarsınız.
Konuyla alakası yok ama acaba sizde de DH kafayı yedi mi ? Bende yaklaşık 2 saattir son gönderilen mesajlar gözükmüyo bazı konularda ve her konuda son mesajlar üstte ilk gönderilenler en aşağıda tepe taplak oldu DH.
quote:
Orijinalden alıntı: Whitfield
Konuyla alakası yok ama acaba sizde de DH kafayı yedi mi ? Bende yaklaşık 2 saattir son gönderilen mesajlar gözükmüyo bazı konularda ve her konuda son mesajlar üstte ilk gönderilenler en aşağıda tepe taplak oldu DH.
Citizen sağolsun.
quote:
Orijinalden alıntı: CrasHh
Citizen sağolsun.
Korktum bende başka tarayıcıyla denedim şimdi ama sonuç aynı
Arkadaşlar ideal Lucario seti şu şekilde bence:
Lucario @Focus Sash(Defansı düşük olduğu için kodular mı oturmasın diye)
-Swords Dance(ATK+2 yapıp süpürmeye hazırlanıyoruz.) -Extremespeed(+1 önceliği olduğu için çok etkili bir saldırı.) -Drain Punch/ Close Combat(Drain Punch canımıza can katar, Close Combat defansımızı düşürse bile çok kuvvetli bir saldırı olduğu için kullanışlıdır.) -Ice Punch(Dragonite, Salamence vb. tipler gelirse tek çekmek için.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme