merhaba arkadaşlar objective c ile hazırladığım bir programım var. yaklaşık 20 bin satır ve hazır kullandığım frameworklar var. bunu yazarken biraz amatörlük yaptık bu yüzden herşey iç içe girmiş durumda. dolayısıyla çok stabil çalışmıyor ve hantal çalışıyor program kasıyor telfonu. Bu programı swift diline dönüştürcem, dönüştürmeye başladım ama tasarım (modelleme) konusunda çok sorun yaşıyorum.
program büyük olduğu için akış diyagramı filan yapmaya çalıştığım zaman da herşey birbirine giriyor. büyük komplex programların tasarımında hangi adımlar uygulanıyor. programın tasarımı ile kodlamaya başlama süreci arasında neler yapılıyor nasıl yapılıyor. kafamda tasarlıyorum yapılcak şeyleri kodlamaya başladığım zaman bi yerde gözden kaçırdığım kısımlar oluyor onu ekliyorum sonra başka şeyler çıkıyor onu çıkar bunu ekle derken karman çorman oluyor herşey. yani mutlaka bunun bi yolu yordamı vardır. amacım herşeyi kağıtta yada bi bi arayüzde tasarlayıp ondan sonra takır takır kodları yazmak kalsın geriye. bunu nasıl yapabilirim acaba ?
şurada itü'den feza buzluca'nın "yazılım modelleme ve tasarımı" isimli yüksek lisans dersinin notları var. aradıklarını bunlarda bulabilirsin. ninova.itu.edu.tr/tr/dersler/bilisim-enstitusu/156/bbl-502/ekkaynaklar?g7807