Şimdi Ara

Kasa Fan Düzeni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende cooler maser haf 912 advenced var. Ben yan kapakların yerini değiştirip,düz kapağa fan takıp kullanmak istiyorum. Planım şöyle. Kapakların yerini değiştireceğim sonra sol kenardan sağ kenara doğru ikili , yukarıya doğru üçlü şekilde fanları yerleştireceğim. En alttaki 2li fan içerie havayı çekecek.Bildiğim kadarıyla ekran kartı da havaı içine çekip yukarı üflüyor bu şekilde ona serin hava gidecek. Ortadaki iki fansa dışarıya hava verecek. Son kalan fan yerlerinide şöyle değerlendirmeyi düşündüm.İşlemci soğutucusu olarak corsair hydro 100 kullanacağım dışarıdan alıp içeriye sıcak havayı verecek. Normal kendi 3 fanı duracak aynı zamanda . Sizce işime yarar mı yoksa boş yatırım mı olur? Birde ben kasayı uzun süre kullanacağım için bunları düşündüm başka önerisi olanları dinlerim. Şimdiden cevap verecek arkadaşlara teşekkür ederim.Resim olarak planım şu şekilde. (Fanları 12 cmlik düşünüyorum.Hangi marka alacağıma daha karar veremedim ama)

Kasa Fan Düzeni

• hava sirkülasyonunun doğru olması için kapaktakiler , öndeki , varsa alttaki fan içeri egzos ve yukardakiler dışarı yandakilerin yarısı içe yarısı dışa olursa olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: criesofcredo

hava sirkülasyonunun doğru olması için kapaktakiler , öndeki , varsa alttaki fan içeri egzos ve yukardakiler dışarı yandakilerin yarısı içe yarısı dışa olursa olmaz

kardeşim şuanda 3 tequila üstüne bir rakı içmiş gibi hissediyorum
  • quote:

hava sirkülasyonunun doğru olması için kapaktakiler , öndeki , varsa alttaki fan içeri egzos ve yukardakiler dışarı yandakilerin yarısı içe yarısı dışa olursa olmaz

Dediğin şekilde neden olmasınki anlayamadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: demoking

quote:

yukardakiler dışarı atarsa cpu fanı nerden çekecek havayı

olur ama ben olsam normal takarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ne Veriyim Abime -- 29 Aralık 2012; 18:16:33 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: demoking

quote:

yukardakiler dışarı atarsa cpu fanı nerden çekecek havayı

olur ama ben olsam normal takarım

Gösterdiğim şekli incelediyseniz anlarsınız. Takacağım fanlardan üstteki işlemci soğtucu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hydro 100 tek başına ısıyı baya bi dağıtır diye düşünüyordum. Bende almayı düşünüyorum nasıl memnun musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    12 cm sessiz kasa fanı
    geçen yıl açıldı
    Devir ayarlı kasa ön panel fanı
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Isınan parçalardaki hava genleşeceği için her zaman yukarı gidiyorsa, bizim soğuk havayı devamlı aşağıdan yüklememiz lazım ki; aynı yönden karşılaşıp türbülans oluşmasın. Düzenli hava akışı için kasanın en çok ısınacak parçası - işlemci veya ekran kartı - seviyesine kadar olan tüm boşlukları eğer fan takılı değilse kapatmanı öneririm. Aşağıdan kasa içine, yukarıdan kasa dışına hava sirkülasyonu kurarsın. Kasa içi yönüne daha fazla fan olmasında hiç sakınca yok. Yüksek basınç, kasa içinde toz tutmaya daha az meyilli diye okudum.
    Corsair H100'ü kasanın ön tarafına veya biraz daha aşağıya kurmanı önerebilirim. Arctic Accelero Hybrid ekran kartı su bloğunun reklam sayfasında en verimli seçenek olarak kasa içine ön taraftan çekilen havanın hemen önüne peteklerin yerleştirildiği konum olduğunu resmetmişler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.