Arkadaşlar selam Bende kule tipi bir sogutucu var Psu nun fanı ve Egzos fan vardı Stock sogutucuyu egzos fanı çıkarıp yerine taktım soğuk hava üflesin diye daha etkili olacağını düşündüm kasa içinin soğuması açısından He derseniz ki egzos fan şart geri tak takacağım ancak Psunun fanı da bir nevi egzos fan Değilmidir dışarıya üflüyor zaten ? Psu fanı yeterli olmaz mı? Tesekkurler |
Kasa Fanları
-
-
Günceldir arkadaşlar bilen bu işten anlayan varmıdır?
-
Bilen bir Forun kullanıcısı yokmudur bu komu hakkında fikri olan
-
Güncell
-
Guncelll
-
Guncel -
Yazdıklarından hiç birşey anlaşılmıyor. Fotoğraf yükleme şansın varmı? -
Kısaca egzos fanı iptal ettim,içerideki havayı dışarı atması için PSU nun fanının yeterli olacagini dusundum
Egzos fanı içeriye soğuk hava verecek şekilde Kasanın ön tarafına taktım -
Kısaca egzos fanı iptal ettim,içerideki havayı dışarı atması için PSU nun fanının yeterli olacagini dusundum
Egzos fanı içeriye soğuk hava verecek şekilde Kasanın ön tarafına taktım -
ATX kasa formunda soğutma tasarımı için, hava akışkanlık kuralları nedeniyle egzos fan öncelikli. Bu konuda biri gerek şart, diğeri yeter şart iki kural var, gerek şart; egzos fanların toplam kapasitesi, intake (içeri üfleyen) fanların toplam kapasitesinden az olmamalı, zira içeri üflenen hava, dışarı çekilen havadan fazlaysa, basınç oluşacak ve içeri üflenen hava, kasa içindeki sirkülasyona pek katılmadan, bulduğu ilk boşluktan kasa dışına çıkacak. Tersi durumda, üfleyen fanın eksilttiği hava, dışarıdan soğuk hava ile tamamlanacak ve sirkülasyon gerçekleşmiş olacak.
Yeter şart ise, ısınan hava yukarı doğru çıktığı için, egzos fanların üstte olması gerekliliği.
ATX kasalar, bu şekilde soğutuluyor.
PSU fanı, sürekli çalışıyorsa, onun egzos niteliğinin yeteceği senaryolar olabilir. Ancak kule tipi soğutucular, genellikle anakart üzerinde soğutulması gereken bölgelere hava üfleyemediği için, bu iş ilave fanlara kalır. Bu durumda o fanı takmanız faydalı olur.
-
Muhteşem bir anlatım olmuş teşekkür ederim
Egzos fanı taktım ufak zaten eski kasaları bilirsiniz onun fanı ama kasanın arkasında boşluklar var ses karti ekran karti takilan yerleri sökmüştüm ordanda muhtemelen icerideki hava cikiyor
Birde Eski islemci fanini kasanin ön kısmına taktım içeriye hava üfleyecek sekilde tabi
Birde diyorum ki
İki tane de fan Alıp Kasa kapağına takayım ? Anakarta bakan kısma yani anakarta ufleyecek sekilde umarım anlatabilmişimdir
İyi olur mu bu sekilde -
?quote:
Orijinalden alıntı: qzwxecATX kasa formunda soğutma tasarımı için, hava akışkanlık kuralları nedeniyle egzos fan öncelikli. Bu konuda biri gerek şart, diğeri yeter şart iki kural var, gerek şart; egzos fanların toplam kapasitesi, intake (içeri üfleyen) fanların toplam kapasitesinden az olmamalı, zira içeri üflenen hava, dışarı çekilen havadan fazlaysa, basınç oluşacak ve içeri üflenen hava, kasa içindeki sirkülasyona pek katılmadan, bulduğu ilk boşluktan kasa dışına çıkacak. Tersi durumda, üfleyen fanın eksilttiği hava, dışarıdan soğuk hava ile tamamlanacak ve sirkülasyon gerçekleşmiş olacak.
Yeter şart ise, ısınan hava yukarı doğru çıktığı için, egzos fanların üstte olması gerekliliği.
ATX kasalar, bu şekilde soğutuluyor.
PSU fanı, sürekli çalışıyorsa, onun egzos niteliğinin yeteceği senaryolar olabilir. Ancak kule tipi soğutucular, genellikle anakart üzerinde soğutulması gereken bölgelere hava üfleyemediği için, bu iş ilave fanlara kalır. Bu durumda o fanı takmanız faydalı olur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X