Kasam çok ısınıyor.Bu nedenle katlanılmaz bir performans düşüşü görüyorum. Donanımıma zulmettiğimi düşünüp, bilgisayarı açmaya bile kıyamıyorum :P
Öncelikle egzos fan ile havalandırmak için kullanılan fanları ayıramadığımı belirtmek isterim. Soğutmayla ilgili, daha önce yapılmış tavsiyelerle ilgili çok yazı okudum.Ama bu iki fanı birbirinden ayırt edemediğim için kafam fazlaca karıştı. Başka bir konuda kafaya göre fan takılmamalı aksi taktirde kasadaki mevcut düzen bozulabilir denmişti.Şimdi kasamın arkasında bir fan var, sanırım kasadaki ısıyı dışarı atıyor.Bunun dışında işlemci fanı hariç herhangi bir fan bulunmuyor. Kasanın ön bölümüne yani cdrom-dvdrom için bırakılmış boş yerlere fan takmak istiyorum.Ölçtüm 12 cm yeterli alan var. Acaba doğrumu düşünmüşüm ? Kasadaki sıcak havayı dışarı attığını düşündüğüm fanın tam önüne havanlandırması için fan takmak doğru mu ? (söylemek istediğim kasanın arkasındaki fanla önüne takacağım fan tam bakışıyor olacaklar) Bunu yaptığım taktirde hava olduğu gibi dışarı çıkmaz umarım :) Ayrıca yan kapağı kesip bir fanda mevcut Geforce EN8600GT Silent ekran kartımın önüne yerleştirmek. Ekran kartım pasif soğutuculu, inanılmaz ısınıyor. Yan kapağa koyacağım fan boyutunun mümkün olduğunca fazla olmasını istiyorum. Güç konusunda herhangi bir sıkıntımın olmayacağını düşünüyorum 600Watt Tagan Psu olacak. Önerebileceğiniz çok pahalı olmayan, "Themal T." markası dışında, sessiz, performans olarak iyi birkaç Fan var mı ?
__Özellikle__
-Egsoz fan ve havalandırmayı sağlayan fan arasındaki farklar (görünüş dahil) nedir ? -Düşündüğüm fan dizilişi nasıldır ? -Fan başına verebileceğim maximum miktar 50 Lira dır.
Teşekkürler,
Ozan GÜRBÜZ
İnternetten abim gecen gün 2 tane tanesi 10 tl ye 12lik kasa fanı aldı laptopa hava soğutma yapçakmış kendi. Masaüstü pc nin kasayı açıp taktık bi tanesini bayağı üflüyo. Bence daha büyğünü alıp kasanın yan kapağına fana göre delik açıp fanıda kasa kapağına monte ederek kasayı soğutabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme