Şimdi Ara

Kasa fiyatı ortaya çıkarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamınaleyküm arkadaşlar. Öncelikle herkes gibi bende ufak tefek modlar yaptım ama bu modum biraz daha değişik olmasını istiyorum. Pegasus markalı kendi toplamam olan kasa son zamanlarda psu yetersizliğiden ve yeni takılan ram + ekran kartı dolayısıyla ısnıyor. Ses derseniz annemin süpürgesi gibi :) gelelim icraata :

Kasada bulunacak birkaç özellik :
    1) Cpu fanı çok sesli ve ısıyı 70 den aşağıya düşürmüyor. Bunun yerine elimde olan 70 mm lik fanımı onun üstüne takmak istiyorum, yada yeni bir cpu fanı..
    2) Power sub 230 w gücünde ve yetmiyor aşırı ısnıyor, onun yanına 230w gücünde bir psu daha takılabilir mi ? yani birisi fanlar ledler vs. diğeri anakart, hdd vs.
    3)Fan kontrol devresi yapıacak ve yerleştirilecek
    4) Ön taraftaki 7 cm lik fanı 12 cm yeni fan alıacanak
    5)cd rom - vd write ile değiştirliecek ( dvd write yeni alınacak )
    6)Kasa boyaması ve aydınlatması
    7)ve eksik kalan diğer şeyler..

Arkadaşlar sizce bunu en uygun ve ucuz yollarla nasıl bir fiyat listesi orataya çıkar ?

• 7 nolu şık hariç 46o tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

7 nolu şık hariç 46o tl

ney :) 460 mı :) şakanında bi sınırı var
  • harbiden yani :) ben daha ucuz yolla yapmaya çalışıorum :) :)
  • iki psu nun toplam watt ını yazdı sanırım 230w+230w =460 w formül bu

bu arada iki psu koyamazsın zaten bu devirde ona gerek yok :) gidip 500-600 w lık bi psu al kafan rahat sende rahat olursun şimdiden kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paco_ct -- 13 Nisan 2011; 21:36:03 >
  • arkadaşım alacak param olsa zaten ben direkt olarak hdd alıcam :) ama ikisini birleştirerek güzel bir tasarım orataya çıkarmayı düşünüyorum :)
  • kafadan 3oo tl psu için ayır.modüler filan.
    25 lira 1 uv kit
    20 tl cpu fanı
    25 tl 12 lik fan
    50lira dvd
    20 lira fan kontroller a gider
    20 lira boyatma tutar.
    şerit led alsan metresi 15lira
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sağol kardeşim de psu bozuk olduğu için ben onu yapıcam sanırm sadece bir drinci yandı ve sigortası yok uv kit gerek yok çünkü ledlerle bu işin çözümünü buldum :). şerit lede de gerek yok onlarıda ledlerle yapıcam. fan kontroller dediğin yapmasımı 20 tl yoksa orjinal olanımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaçıksinoplu

sağol kardeşim de psu bozuk olduğu için ben onu yapıcam sanırm sadece bir drinci yandı ve sigortası yok uv kit gerek yok çünkü ledlerle bu işin çözümünü buldum :). şerit lede de gerek yok onlarıda ledlerle yapıcam. fan kontroller dediğin yapmasımı 20 tl yoksa orjinal olanımı ?

230 w lık psu yu kullansan ne kullanmasan ne.sistemin en önemli parçası psu.herşeyi odestekliyor ve çok çok iyi olmalı.bence hiç boşa tamir etcem diye uğraşma at çöpe gitsin.benim yedek psu bile 45o w. fan kontroller 2o lira ya ancek kendin yaparsan olur, değilse 2o liraya alacağın fan kontroller dandik çin işi olur ve 2 gün sonra çöpe atarsın. şerit led konusuna gelince 1 metre şerit led de 4o-5o led olur, 12 v için bağlantıya hazırdır, kendinden yapışkanlıdır kolay montajlnır, istediğin yerinden kesip biçersin (en az 3 ledli gruplar halinde), kullanımı kolaydır kasa içinde normal ledlere göre yer kaplamaz, dayanıklıdır normal ledlere göre 2 kat uzun süre gider, daha parlak ışık verir senin 1oo ledle aydınlatacağın yeri 3o ledlik şerit led rahatlıkla aydınlatır.daha saymamı istersen şerit led için avantaj sayabilirim.uv kit eğer uv led kulanacaksan ikisinin arasında dünya kadar fark var.eğer uv kullanacaksan cimrilik etme uv kit al, sharkoon iyidir.hermde uv ledlere göre daha az maliyetlidir.kullanımı kolaydır,
    sana kendi modumdan resimler gösterim karşılaştırmayı kendin yap

uv ledlerle alakalı karşılaştırma sağdaki uv neon ile solda 4 lü uv led grubunun ışık gücüne bak

bunlarda 1 m şerit led kullanarak yaptığım iç aydınaltma.

• ama arkadaşım zaten ben ledleri sıra sıra dizerek yapmayacağım ki genel olarak bir tüp veya hortum gibi bir şeyin içine yerleştireceğim 2 tane ledi ve bu yeterli olacağından eminim ben kasa aydınlatması derken boyadıktan sonraki işlemler yani illaki şerit lede geerek yok zaten tamir etmiorum sadece bir tanesi direncini yanlışlıkla kırdım ve üzerinde sigortası yok onları alıcam ikisini bileştireceğim ve bu bana oldukça mantıklı ve yeterli gelecektir. fan kontrollerde zaten vazgeçtim. 5 ve 12 vltluk diye ikiye ayırcağım. hem o kadarda aydınlık yapmak istemiyorum..
  • sen bilirsina rkadaşım.ben sadece tecrübelerime dayanarak sana gittiğin yolda fikir vermek istedim.değilse tabiki nihayetinde modu yapacak olan sensin
  • sağol arkadaşım tecrübe önemli ama herkesşn maddi durumu bir değil :) elimde olanlarla yetinmeye çalışacağım :D
  • arşadaşım çift psuyu stabil kullanamazsın zaten 230 w power yetmez 2 tane demişsinde zatenfanlarla ledler fazla çekmezki bence sen bi sitemini yazburaya bi değerlendirelim çünkü bana kalırsa sistemini sağlıklı çaşıştır sonra moda giriş zaten sistem gereğinden çok ısınıyosa yolunda gitmiyen durumlar vardır onları çözmemiz lazım bide psunun direnci yanmış demişsin söle düşün acaba direnç niye yanmıştır diye onn başka bişeyi bozuktur ondan direnç yakmıştır bide 2 psuyu aynı anda start ettirmek imkansız değil ama zahmetli pcyiher açışında bide yanında bi anahtarı daha açman gerekcek ve bi gün dalgınlığına gelip açmadığını düşün yanı sorun sorunu doğurur bence harcıcaın paraya bi psu al daha ii olur ama önce bi sistemin özelliklerini yaz
  • Arkadaşım zaten o powerı attım çöpe başka buldum ama oda düşük 250w lık onları şöyle birletşirsem olmaz mı ikisininde açma kapama kablolarını birleştirsem olmaz mı ? hem arkadaşım şuanda pc ye bir fan taktığım zaman hemen ısınıyor power ve diğerleri, 5 voltluk led taktım onda bile akım yetersizliği oldu ama ikisini birleştirip denedim ve sorunsuz çalıştı tabi ikisini ayrı ayrı çalıştırdım. sistem özellikleri demişsin :
    atı radeon 1650x 256 mbekran kartı 2,5 gb ram 3 ghz işlemci 70 gb hdd ve bu arada başka birşey gerekirse söyleyin :) sizin yardımlarınız olmadanyapamam :)
  • x1650 biraz gücü seven gi kart bak sitemizin 2.el bölümü war hangi şehirde oturuyosan orayı seçersin ucuz yollu bişey alırsın 30-40 tl arası bişey alırsın makinan olur öbür türlü 2 psuyuda kasaya sığdırmak için orasını burasını kesceksin uyduruk olcak paranı biriktir bence adam akıllı bişey olsun ama yinede sen bilirsinbo arada 350 w bi power işini görür ben 1 senedir 350w power la hd3870 kullanıyorum daha bi sorun olmadı ayrıca 2 tane eksoz fanı 1 tirbün fan ekran kartının fanı war 1 mtre şeritled var vumetre devresi var 2.7 den 3.65 e hız aşırtılmış işlemcivar ne ısı var ne bişey buz gibi makina ayrıca fanlarda hep kısıkta 1 senedir bu şekilde çalışıo
  • zaten genel olarak ses yapan 2 fanım var ekran kartı ve işlemci fanı ben zaten ikisini bileştirdiğim zaman yanyana durmayacaklar, bir tanesi normal duracak diiğeri ise fanlar, diğer şeyler takılacak.. ekran kartı ise gerçekten gücü seviyor, ama ona da çare tek yolbu Allahın izniyle yakında başlayacağım modifiyeye. Hepnize yardımlarınız için teşekkür ediyorum...
  • Forumda 2 power için ara bağlantılarla ilgili bir konu vardı.Aratırsan bulabilirsin sanırım.
    Fan kontrolu kendin yaptığı zaman 3 5 tl tutar diye düşünüyorum.Forumda yine nasıl yapabilcegini gösteren konular var lehim atabilirsen yaparsın. 5 tl
    Orta kalite 2 kutu boya ve zimprayla el işciliğin varsa bunuda yapabilirsin. 15 tl
    Dwd rw forumda 2 el kısmından 20 ye bulabilirsin 20 tl
    Şerit led alırsın metresi 10 tlmı neydi atx bir kasayı yeterinde aydınlatır bence 10 tl
    kablo kaplama işinide elektirik bandıyla yaparsın(220v için tasarlanmış bir bant yanmaz merak etme) 2 tl
    Fanlarda 30 tutsun (Aman aman bir performans bekleme :) ) 30 tl

Diğer angaryalarla beraber 90 tutsun hadi ama bunda el işciğili çok çok önemli kasayı rezide edebilrisin vezirde

• sağol arkadaşım elim yatkındır elektriğe elektroniğe ama daha başlayalı 2 yıl oldu yani pek falza denemez :) evt lehimi iyi yappıyorum.. :) tekrar sağol
  • Rica ederim elimden geldiğince yardımcıda olabilirim.İyi modlar dilerim
  • Sağol iyimi kötümü yakında belli olacak :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.