Şimdi Ara

Kasa İçini Temizleme (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
38.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 15 DK önce bilgisayarımın içini temizledim.
    İlk önce bilgisayarın kapağını açtım ve fanı söktüm ve altındaki toz birikintilerini elektrikli süpürgenin EN DÜŞÜK AYARINDA çektim.
    Daha sonra güç kaynağının içini açtım.. onun içindeki tozları ve pervanesinide bir güzel temizledim. Nemli bir bezle bilgisayarın içindeki demir yüzeylerde oluşan toz tabakalarını sildim. Fanı ve güç kaynağını yerine taktım Ve kasayı balkona çıkardım saç kurutma makinesi ile kalan tozları temizledim görünmeyen o kadar çok toz varmış ki (SAÇ KURUTMA OLAYI İÇİN KESİNLİKLE KASAYI BALKONA ÇIKARIN) heryer toz duman oluyor.
    Saç kurutma makinesi doğal olarak sıcak üflediğinden temizledikten sonra kasayı hemen kapatmayın varsa bir vantilator yardımıyla soğutun. yoksada biraz bekleyin hemen çalıştırmayın. Ben bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayarın sesi bile değişti daha sessiz çalışıyor. Ama şu ana kadar performansa ilişkin bir değişiklik göremedim. Görürsem söylerim SAYGILAR..

• quote:

Orijinalden alıntı: mc.kork

quote:

Orijinalden alıntı: ciko6189

2 seneye yakın işlemci soğutucunun üstündeki çarşaf gibi toz:D

79 derecede kullanıodum pcyi donma gibi zararı yok tu ama tırstım:D
    temizlikden sonra 48 dereceye indi :D
    powerın içide berbattı :D

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

Hocam sen nerde yaşıyosun

harbi hocam ya o nedir öyle :D:D: ben pc yi haftada bi açarım ve fön makinesiyle iyice temizlerim gerek ekran kartı gerek işlemci çudur budur ve perfornams harika sanırım çok fark ediyo ayrıca 4 5ayda bi psu yuda açıp temizlemek lazım tabi bilmiyosanız hiç kucalamayın bence deliklerden fön tutsanız yeter :D

• resimlerden alıntı yapmadan cevaplarsanız hem server yoğunluğu vede görüntü kirliliği otadan kalkmış olur.

@ciko6189 işlemciyi yakabilirdinde. intelin Lga 775 de çıkartığı yeni fanın böyle tozlandığında. Tozların hava akımını büyük ölçüde engelleme sorunu var. Önceki 478 pinde böyle olmuyordu.
  • quote:

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

ÖĞĞ nası bu ale getirdin hocam

• Hocam bu kasa ne olmuş böyle yahu elektrik süpürgesinin içi bile bundan temizdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: UnReaL.4

ya kasada şerit vardı exa'nın 2 yıl garantisi var.. o yüzden açmdaım.. kendi başıma yapabileceğim pek bişi yok mu?

hocam o etiketin üzerine 1 veya 2 dakika saç kurutma makinası ile sıcak hava tut bakalım ne olacak...etiket zarar görmeden çıkacaktır...işin bitince tekrar aynı yerine(hizaya)yapıştır...hepsi bu kadar...

• Aynen arkadaşlar benimde kasa garantili açsam mı acaba (neredeyse 1 yıl oldu pcyi alalı)
  • One abi ya makineyi boğmuşsun.

kompresör temizler onu tekstil makinelerinde olan eger bulamazsan

süpürge makinesiyle çekebilirsin yada kurutma makinesiyle yapabilirsin ardından nemli bezle ardından kuru bezle silebilirsin

benden sana bi tavsiye haftada 1 temizle
  • Pöffff! Analar ne kasalar doğuruyor yaa
    Aslında sigarada içiliyorsa bilgisayarın odasında sizleri aşağıdaki temizlik gibi bir temizlik ancak paklar! İlgilenirseniz bir bakın ilk defa görüyorum bu türden bir temizlik ve sanırım Türkiye'de kimse yapmıyor! Belki birileri bakıp öğrenip yapar, vatana millete hayırlı olur!
    http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=1463

Normalde ayda 1 temizlenmesi uygun sanırım kasanın, bulunduğu ortam ve kasa kirliliğine bağlı olarak. Krm-iks'nin yukarda verdiği S-link'lerin en küçüğü 600 wattlık olanı bile rahatlıkla kasanızı pırıl pırıl yapar, saç kurutma gibi üflemesi yetersiz şeylere hiç bakmayın bile, fırça gibi garip şeylerlede uğraşarak işlemciyi-ram'ları yakmayın! Alete vereceğiniz 40-50 Lira bilgisayarın ömrünün uzaması olarak kısa zamanda size geri döner merak etmeyin! Evin dışında yapın tozdan boğulmak istemiyorsanız! Fanları sabitleyin, aralarına bir kurşun kalem veya plastik klipsler ( düz haliyle) sokarak! Kompresör hava üflemesi sırasında bunlar asıl dönme hızlarından çok daha hızlı dönerek hasar görebilirler. Bunlara dikkat ederseniz 10 dakikada ısısı 20-30 derece düşmüş, sessizleşmiş, yepyeni bir bilgisayarınız olur. İyi çalışmalar.

• Slm arkadasım kesinlikle fon makınası veya elektırık suburkesi tutma hem fanıda ttemizlerken dikkatli ol sakın uzerınde gezdırme eyer elektirik suburkesi ile fanı temızlemeye kalkarsan bu pervaneyi cekecek ve daha hızlı dönmesi sağlayacak buda ileride senı ses yaparak rahatssız edecektir. ve elektirik supurkesi olur olmaz içindeki anakartın veya diğer parçaların ufak parçalarını içine cekcektir zararlıdır fön makinası ise ısıtıcagından dolayı ram işlemci ve anakarta zarar verebilir. sana tavsiyem KADIKÖY yazıcıoğlunda pc temızlemek için içi hava dolu tupler satılmakta ve bunların ucuna bağlıyacagın 10 15 cm uzunlugunda ince uclu plastık boruda mezcuttur parçaları sokmeden ve fazla yorulamadan bunu kullanarak kasanın içini tertemiz yapabilirsin sana bir tafsiyem daha bilgisayarın hızlı olmasını ıstıyorsan ram ları 1 ayda bir yerinden cıkararak tekrar yerine takman olacaktır içindeki belleği sıfırlamış olacaksın ve boylelıkle sen bır işlem yaparken ram o işlemin parçası olan yuzlerce bılgıyı aramak zorunda kalmayacaktır ve pc n daha hızlı olacaktır işlemcı pastanıda senede bır yenılemenı tasıye ederim bu arada hava dolu tupu diğer bilişim marketlerındende temın edebılırsın KADIKÖY yazıcı oğlunu örnek vememdekı sebep burada fıyatın daha uygun olmasıdır kolaygelsin .

• quote:

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

Kasa İçini Temizleme

bizim yıllardır çalışan serverlardan bu kadar çıkmıyo be arkadaş

• Benim de bilgisayarım var 2 yıldır içini açmıyorum zaten 2008'de aldık. Garantisinin dolmasına 1 ay var daha ama maşallah ilk günkü gibi pek takılma falan yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

arkadasim kasalarınızı neden acmıyorsunuz.ben 3 gune bir acarim kurcalarım.acınca garantisi filan gitmez korkma.kasa ac veya kasayı kucakla kompresoru olan bir bilgisayarcıya gotur.cunku icine ne bi bez nede supurge halleder.sen kompresor bulman gerek.goruceksin kasa icini temizletince kasanın performansı bile artıcak.kasanı sık sık bakım yap ve temizle.kaldırıp atmayin bi kenara.

Merhaba ben Toshiba teknik servisinde çalışan biriyim yorumları okuyorum fakat çok yalan yanlış bilgiler verilmiş.

1- Bilgisayar kasası garanti kapsamındayken açıldığı anda garanti kapsamı dışına çıkar.

2- Anlaşılmaz bir şey olmaz vidaları taktık aynısı vb gibi şeyler fark etmiyor biz vidaları basınçlı bir takıyoruz siz kendiniz taktınız en ufak şeyden bile belli ediyor

3-Kuvvetli kompresör,fön makinası,süpürge makinası gibi şeyler hassas bir yerdeki kabloya veya farklı bir parçaya zarar verebilir.

4-Garanti kapsamındaki makinalarınızı servise bakım ve temizlik amaçlı yollayabilirsiniz ve bu süre zarfı 1 aydan az süre sürer.

kısaca anlatmak istediğim kendi başınıza garantisi devam eden laptop,kasa vb bir bilgisayarı açmaya kalkıştınız anda GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKAR bunu özellikle söylüyorum bazı arkadaşlar yok ben taktım çıkardım anlamadılar garantiye aldılar demiş fakat öyle bir şey kesinlikle yok taktınız vidadan içerdeki etiketten kesinlikle bu anlaşılıyor haberiniz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: melan1907

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

arkadasim kasalarınızı neden acmıyorsunuz.ben 3 gune bir acarim kurcalarım.acınca garantisi filan gitmez korkma.kasa ac veya kasayı kucakla kompresoru olan bir bilgisayarcıya gotur.cunku icine ne bi bez nede supurge halleder.sen kompresor bulman gerek.goruceksin kasa icini temizletince kasanın performansı bile artıcak.kasanı sık sık bakım yap ve temizle.kaldırıp atmayin bi kenara.

Merhaba ben Toshiba teknik servisinde çalışan biriyim yorumları okuyorum fakat çok yalan yanlış bilgiler verilmiş.

1- Bilgisayar kasası garanti kapsamındayken açıldığı anda garanti kapsamı dışına çıkar.

2- Anlaşılmaz bir şey olmaz vidaları taktık aynısı vb gibi şeyler fark etmiyor biz vidaları basınçlı bir takıyoruz siz kendiniz taktınız en ufak şeyden bile belli ediyor

3-Kuvvetli kompresör,fön makinası,süpürge makinası gibi şeyler hassas bir yerdeki kabloya veya farklı bir parçaya zarar verebilir.

4-Garanti kapsamındaki makinalarınızı servise bakım ve temizlik amaçlı yollayabilirsiniz ve bu süre zarfı 1 aydan az süre sürer.

kısaca anlatmak istediğim kendi başınıza garantisi devam eden laptop,kasa vb bir bilgisayarı açmaya kalkıştınız anda GARANTİ KAPSAMI DIŞINA ÇIKAR bunu özellikle söylüyorum bazı arkadaşlar yok ben taktım çıkardım anlamadılar garantiye aldılar demiş fakat öyle bir şey kesinlikle yok taktınız vidadan içerdeki etiketten kesinlikle bu anlaşılıyor haberiniz olsun.

nasıl bir teknik servissiniz anlamadım ben.

1- herhalde kasa kapak kısmı etiketli vidasi orjinal kasalı kapaklardan soz etmiyoruz.kendi topladıgımız sistemleri temizlemek icin topladıgımız kasayi aciyoruz.

2- coook garanti ye mal gonderdim .her gonderdigim urunude vidayla actim.hiiccc bunun vidası acılmış geri gonderiyoruz diye bir urun gelmedi.hic de duymadım oyle bişey.

3-internet cafe sahipligi yaptim 4 5 yıl.ustelik kendi evimde de devamli komplesorle temizlik yaparım.bu forumdada cogu kişi komplesorle yapar.daha 1 tane pc bile komplesorden arıza yaptıgını gormedim.cok sacma kompresorun pc ye nasıl bi zararı olurki?

4- oldu kasanın ic temizligi icin kasaya kargo ya verelim.kargo parası odeyelim.kasa size gelsin.raflarda 1 ay beklesin.ici acılsın kurcalansın hatta ve hatta icindeki parcalar değişsin.icine sizde orada kompresor ufletin.1 ay sonra geri gonderin.

5- sonuc:cok sacma seyler yazmışsınız.

• Toplama bilgisayarlar diye bir şey belirtmedim farkındaysanız.

1 - Toshiba vs gibi büyük servislerde oynanan vida dahilinde herşey anlaşılır basınçlı vida sistemi diye bir şey vardır kasalarda bu konuda bilgi sahibi olmadığınız açıkca belli ve içeriden kapatmadan önce yapışkan bir bandurolle kapatılır siz kasayı açtınız anda bandurolde yırtılır.

2 - Cafenizde kullandığınız ekran kartı vs parçaları bilmiyorum nedir ama bazı parçalarda misal ati hd üst seviye ekran kartlarında kartın filtre kısmında ufak sıvılar olur siz buna havayla yogun bir şekilde baskı yaparsanız 5 senede kuruyan şeyi 1 senede kurutursunuz ve örnek olarak yine extra full fan tarzı sistem soğutmasına yogun baskı uyguladıgınızda yamulma vs gibi tam havalandırmama gibi şeyler doğabilir ve bir çok benzeri şey vardır.

3 - Toshibada yurtiçi kargo ücretsizdir türkiyenin her yerinden müşteri hizmetlerini arıyarak arıza kaydı verebilirsiniz oda ne şekilde ücretsiz yolluyabiliceğnizi anlatır ayrıca bilgisayarı kurcalamayı tam anlayamadım içindeki parçalara gelince parçaların seri numarası ve seri kodları vardır parçanızı bu şekilde kontrol eder ve degişmedinizi anlarsınız ayrıca böyle bir habersiz parça degişme diye birşey yok buna emın olabılırsınız 100 liralık parçayı degişicek diye 100 milyarlık ceza ve davaya kimse girmez bu sizin kendi kafanızdan uydurdugunuz birşey şuana kadar böyle bir şey hiç olmadı olan varsada seri nosunu takip edebilir parçasını kontrol eder ettirir vs yetkililere bildirir.

sonuç olarak internet kafelerdeki makinalar 300 400 lirayı geçmez kasa değeri biz burada her türlü bilgisayarla uraşıyor ve hakkıyla bu işi yapıyoruz toshiba gibi büyük bir firmanın büyük kontrolleri vardır böyle basitce saçma sapan alakasız yazılar yazarak karalama yapmayın lütfen gereksiz bilgileriniz yeterince var iyi günler.

• Kardeşler nasıl yapmalıyız yani sac kurutma makinasıyla mı yoksa tozu almak veya kasayı acık tutmak sorunu cözermi
  • Hocam 9 numara boya fircasiyla ayda 1 kez icini acip tozlarini aliyorum birde kuru bez veya pecete fircaya bulasanlari pecetye siliyorum gayet pratik oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmzamdaki sistemi hergün baştan temizleyerek topluyorum.Büyük bi zevk ile...
  • beyefendi, başlık altında yazılanlar bilgisayarını kendi seçtiği oem ürünlerle tek bir sağlayıcıdan satın alarak birleştirilmesini o firmaya yaptıran kişilerin yazdıkları şeyler.. haliyle bu bilgisayarlara herhangi bir etiketle açılmasını engelleme yahut açıldığında garanti kapsamı dışına çıkması gibi bir durum söz konusu olamaz.. zira bilgisayar tek bir parça olarak değil her bir parçası ayrı ayrı satın alınmış olduğundan isterseniz evinizde kendiniz bile monte edebilirsiniz çıkarıp temizleyip yeniden yerleştirebilirsiniz yeterince bilgi sahibi iseniz.. oem olarak birleştirilmiş parçalara sahip bilgisayarların seal edilmesi gibi bir şey hukuki temele bile dayanmamaktadır.. ama zaten siz sanırım paket olarak satılan bilgisayarlardan bahsediyorsunuz.. haliyle yanlış anlaşılmayı sonlandırıp akıldaki soru işaretlerini yok etmek adına buna benzer bir yazı gerekiyordu sanırım..
  • Dt.Görkem kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim bilgisayar zaten marka olan yani toshiba vb markalar gibi yoksa vatan pcden toplama aldıgınız bir bilgisayar bunlara dahil değil
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.