Şimdi Ara

Kasa soğutma ve Fan Önerisi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar aşağıdaki sistemi topladım.Şimdi Sistem'de Cpu stok fan yerine ve Kasa icini daha iyi fan bakıyorum ne onerebilirsiniz.Birde Boştayken ve Yük altında ideal sıcaklıklar nelerdir ?

TEşekkürler.

uk.pcpartpicker.com
    System Builder - Ryzen 5 2600X 3.6 GHz 6-Core, GeForce RTX 2060 6 GB AORUS XTREME, S340 ATX Mid Tower - PCPartPicker
    https://uk.pcpartpicker.com/list/M48rgw

• Uygun fiyatlı olsun derseniz AliExpress üzerindem 212 EVO yada;

Uygun fiyatlı Sıvı Soğutmada:

Oda sıcaklığına göre değişir... Ancak ortalama 25-30 derece boşta yükte 70 civarı olabiliyor. Stok hızlar ve stok fan ile. Özel soğutucularda boşta ortalama yine aynı derecelerde olacaktır. Yükte 10 derece veya daha fazla fark edebilir. Sıvı soğutmanın incelemesi ve şahsi fikrim tavsiyem budur:
    Gamer Mekanıyoutube
    Silverstone Tundra TD02-E Kutu Açılımı + Test (Sıvı Soğutma)
    https://www.youtube.com/watch?v=sOf28n4cMZg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TREMİLA_ -- 22 Şubat 2019; 15:47:33 >

• overclock ile uğraşmayacaksanız uygun fiyatlı rampage windchill modelleri iş görebilir.
    bende windchill 200 modeli (150tl almıştım vatandan) var işlemcim 1.nesil i7 870 boşta 30 derece (+-2 derece) çalışıyor şu an.
    oyunların da durumuna göre mesela pubg mobile oynarsam 40 derece pc versiyonunda 50-55 derece arasında oluyor.
    stok fanda boşta bile 40-45 dere arası gidiyordu.Oyunda 70 derece.

kasa fanı olarak da ilk başta kasanın üzerinde gelen fanları kullanıyordum. bir adet önden havagirişi yapan ve bir adet arkadan egsoz fanı vardı.
    sonra rampage 4c-15 fan almıştım 2 adet, led ışıklı modelinden.çalışmasından memnundum fakat sesi biraz fazlaydı.
    fan kontrolcüsü alıp rpm düşürdüm ses azaldı fakat soğutma da azaldı.
    dün itibariyle 2 adet cougar cfd 120mm aldım, birini arka egsoz diğerini kasanın üstü kısmında işlemcinin olduğu taraftan yukarıya doğru egsoz yaptım.full rpm de bile rampagelerden sessiz çalışıyor ve boşta hem işlemci hem gpu sıcaklıklarını 2-3 derece daha düşürdü.
    çıkardığım 2 rampage fanın birini kapağa birini de üstten içeri hava verecek şekilde taktım fakat sadece oyuna gireceğim zaman düşük seviyede çalıştırıyorum.

şu an 1 önden 1 yukarıdan içeri hava veren, 1 arkadan 1 üstten 1 kapaktan dışarı egsoz yapan toplam 5 fanım var. duruma göre hızlarını ve çalışıp çalışmamalarını sağlamak da güzel oluyor tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.