Şimdi Ara

Kasa Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba arkadaşlar.Ben sistemime bir kasa almayı düşünüyorum.Kasanın özelliklerine gelirsek usb 2.0,usb 3.0,e-sata girişleri ve fan kontrolcü mümkünse olsun.Ses yapmayacak ve aynı zamanda iyi soğutacak bir kasa arıyorum.Çok büyük olmasına gerek yok fakat yeterki paranın hakkını versin.Para konusuna gelirsek yaklaşık max. 500-600 TL civarı verebilirim.Ha,unutmadan kasanın içinde psu olmasın.Çünkü şuan kullandığım psu gayet iyi.Yani sistemi ona aktaracağım.Kusura bakmayın biraz uzun yazdım.Fakat gerçekten ne alacağıma karar veremedim.Sizce yeni kasalarımı bekliyim yoksa şuanki kasalar ile yeni gelecek kasalar arasında pek fark olmayacaksa ne önerirsiniz ? Ayrıca kasanın tasarımınında güzel olmasını istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3184

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-xpredator-cift-23cm-fanli-pencereli-kasa.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/akasa-venom-toxic-usb-3-0-ve-e-sata-portlu-big-tower-oyuncu-kasasi-e-atx-ve-xl-atx-uyumludur.html

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=Hummer3.0

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=0761345-15924-1

Kişisel fikrimi sorarsanız HAF X fan kontrolcüsü olmasa da aralarında en iyisidir diyebilirim.

Önerilerin için sağol.Fakat Akasa haricinde hiç birinin tasarımını beğenmedim.Egoluk veya ukalalık taslamıyorum sakın yanlış anlamayın.Ancak aklımdaki tasarımı tam bulabilmiş değilim.

Kasada istediğim özellikleri şöyle sıralayabilirim ;

- Usb 2.0
    - Usb 3.0
    - E-sata
    - Fan kontrolcü
    - Havalandırma,ferahlık ve sessizlik ( Yani içerisi tıkış pıkış olmasın )
    - Kabloları saklayacak bölme ( Hani kablolar kalabalık yapmasın diye arkadan geçirdiğimiz yer )
    - Tasarım ( Özellikle Aerocool'ün Strike x St ve Vx-e pro limited editionu gerçekten beğenmiştim.Fakat Strike x St'deki Usb 3.0 anakart üzerinden olduğundan ve Vx-e pro'da da usb 3.0,e-sata olmayışı yüzünden bir türlü yanaşamadım.Akasaya gelirsek onunda reset düğmesi yok )

Yani anlayacağınız herşey elimin altında olsun.Kasada yeterli boşluklar olsun ki ek fan ve sıvı soğutma için çift fan takabileyim.Artan paraya kasada beraber takılı olarak gelen fanları çıkartıp yerine daha sessiz ve güzel fanlar bulabilirim.Ancak yeterki yukarıdaki dediğim özellikler olsun.Umarım anlatabilmişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: BartHezz21

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Corsair Graphite 600T Special Edition
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4097

Level 10 GT de iyi kasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

Corsair Graphite 600T Special Edition
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=4097

Level 10 GT de iyi kasa.

Alıntıları Göster
    e-SATA dışında 600T isteklerini karşılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LUZz

e-SATA dışında 600T isteklerini karşılıyor.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben şu kasalar arasında kaldım ;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92116

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/thermaltake-chaser--vn300m1w2n--siyah-pencereli-usb-ses-kasa--psu-yok-.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92460

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92671

Bu kasalardan hangisini almamı önerirsiniz ?
    Ayrıca bu kasaların eksilerinden ve artılarından bahsedermisiniz ?
    Sizce kasa almak için yanlış bir zaman mı ? Yani bekleme mi önerirsiniz yoksa şuan almamı mı ?
    Eğer şimdi alırsam gelecek olan kasalardan pek bir farkı olur mu ?

Sorularımıda cevaplarsanız sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartHezz21 -- 15 Mayıs 2012; 15:52:06 >

• quote:

Arkadaşlar ben şu kasalar arasında kaldım ;

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92116

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/thermaltake-chaser--vn300m1w2n--siyah-pencereli-usb-ses-kasa--psu-yok-.aspx

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92460

http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=92671

Bu kasalardan hangisini almamı önerirsiniz ?
    Ayrıca bu kasaların eksilerinden ve artılarından bahsedermisiniz ?
    Sizce kasa almak için yanlış bir zaman mı ? Yani bekleme mi önerirsiniz yoksa şuan almamı mı ?
    Eğer şimdi alırsam gelecek olan kasalardan pek bir farkı olur mu ?

Sorularımıda cevaplarsanız sevinirim...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar yokmu başka yardım edebilecek ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arkadaşlar kasa önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Kasa Tavsiyesi İhtiyacı
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar yokmu başka yardım edebilecek ?

Alıntıları Göster
    up
  • quote:

up

Alıntıları Göster
    Ya koskoca forumda sadecene 2 kişi mi var ? Kimse yardım etmiyor :S
  • quote:

Ya koskoca forumda sadecene 2 kişi mi var ? Kimse yardım etmiyor :S

Alıntıları Göster
    StrikeX ST aşırı büyük gelebilir dostum sana. Kasanın performansının iyi olduğuna şüphe yok. Sistemin küçük kalabilir kasa içinde. Su soğutma için ideal bir kasa diyebilirim.

Akasa venom toxic ise, Xpredator ve NOX Hummer tarzı bir kasa. İyi bir kasa. Beğendiysen alabilirsin. Psu'lu fiyatı cazip gerçekten.
  • quote:

StrikeX ST aşırı büyük gelebilir dostum sana. Kasanın performansının iyi olduğuna şüphe yok. Sistemin küçük kalabilir kasa içinde. Su soğutma için ideal bir kasa diyebilirim.

Akasa venom toxic ise, Xpredator ve NOX Hummer tarzı bir kasa. İyi bir kasa. Beğendiysen alabilirsin. Psu'lu fiyatı cazip gerçekten.

Alıntıları Göster
    Akasa Venom Toxic

• quote:

Öncelikle konuma cevap verdiğin için teşekkürler.Gelelim konumuza.Şimdi Strike x St büyük olduğunun bende farkındayım fakat mid tower kasaların çoğunda fan kontrolcü yok.Bu yüzden full tower almaya karar verdim.Aklıma takılan birşey daha var.Bu Strike x St'de Usb 3.0 portu anakart üzerindenmiş.Peki anakarta kablo çekmek haricinde başka bir çözüm yolu yok mu ? Bu kasaya H100 ve alacağım kasaya yaklaşık 4-5 tane fan takmayı düşünüyorum.Ses olacağını biliyorum fakat fan kontrolcü ile en düşük ayara almaya planlıyorum.Çünkü şuanlık kullandığım Vs-9 gerçekten sisteme küçük kalıyor.Özellikle kabloları saklayacak bölme olmayınca içerisi tıkış pıkış.Akasa Venomu Toxici ilk çıktığında çok beğenmiştim.Ancak reset butonun olmaması ile bu kasadan vazgeçmek zorunda kaldım.Benim istediğim herşey elimin altında olsun,tasarımı güzel olsun.Yani hiç bir sorun teşkil etmesin.Bu kadar paraya dört dörtlük olmasını istiyorum.Mk-Chaser hakkında ne söyleyebilirsin ? Ayrıca Level 10 Gt gerçekten çok güzel.Fakat yeni bir modelinin çıkması yakın gibi.Bilmiyorum çokmu uzatıyorum veya soru soruyorum.Ancak cidden çok kararsızım.Birilerinin yardımına ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartHezz21 -- 15 Mayıs 2012; 23:28:20 >

• quote:

quote:

Öncelikle konuma cevap verdiğin için teşekkürler.Gelelim konumuza.Şimdi Strike x St büyük olduğunun bende farkındayım fakat mid tower kasaların çoğunda fan kontrolcü yok.Bu yüzden full tower almaya karar verdim.Aklıma takılan birşey daha var.Bu Strike x St'de Usb 3.0 portu anakart üzerindenmiş.Peki anakarta kablo çekmek haricinde başka bir çözüm yolu yok mu ? Bu kasaya H100 ve alacağım kasaya yaklaşık 4-5 tane fan takmayı düşünüyorum.Ses olacağını biliyorum fakat fan kontrolcü ile en düşük ayara almaya planlıyorum.Çünkü şuanlık kullandığım Vs-9 gerçekten sisteme küçük kalıyor.Özellikle kabloları saklayacak bölme olmayınca içerisi tıkış pıkış.Akasa Venomu Toxici ilk çıktığında çok beğenmiştim.Ancak reset butonun olmaması ile bu kasadan vazgeçmek zorunda kaldım.Benim istediğim herşey elimin altında olsun,tasarımı güzel olsun.Yani hiç bir sorun teşkil etmesin.Bu kadar paraya dört dörtlük olmasını istiyorum.Mk-Chaser hakkında ne söyleyebilirsin ? Ayrıca Level 10 Gt gerçekten çok güzel.Fakat yeni bir modelinin çıkması yakın gibi.Bilmiyorum çokmu uzatıyorum veya soru soruyorum.Ancak cidden çok kararsızım.Birilerinin yardımına ihtiyacım var

Alıntıları Göster
    Full Tower form faktöründe içine sığabileceğiniz herhangi bir kasa alın. Sonradan üçüncü parti fan kontrolcüsü alın. Kasayla beraber gelen fan kontrolcülerin ömrü uzun değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Full Tower form faktöründe içine sığabileceğiniz herhangi bir kasa alın. Sonradan üçüncü parti fan kontrolcüsü alın. Kasayla beraber gelen fan kontrolcülerin ömrü uzun değildir.

Alıntıları Göster
    fan kontrolcü, ve usb 3.0 'ın arkada olması benim için ufak şeyler ama sende takıntı durumunda.

Dostum kasalar üzerindeki fan kontrolcülere güvenme. Genel olarak kaliteli sayılmazlar. Sen beğendiğin bir kasa al sadece, senin odaklanman gereken konular : Soğutma, sessizlik ve görünüm olmalıdır. Fan kontrolcüymüş, usb 3.0 portu arkadaymış yok reset tuşuymuş bunlara takma. Sana uzun uzun anlatabilirim bunlara neden takma dediğimi tabi ama gerek yok düşünmen yeter.

Sen beğendiğin bir kasa seçmeye odaklan ben sana onun iyi seçim olup olmadığını söylerim ve nedenlerini de yazarım. Fan kontrolcüyü kendin alsan daha iyi olur. Fanlarıysa performansa,sese veya görünüme göre seçim yapabilirsin

Midtower olarak Corsair 600t iyi ve H100 ile çok daha iyi olacaktır. Bu kasayı beğenmediysen veya fiyatını haketmediğini düşünüyorsan haklısın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 16 Mayıs 2012; 0:59:07 >

• quote:

fan kontrolcü, ve usb 3.0 'ın arkada olması benim için ufak şeyler ama sende takıntı durumunda.

Dostum kasalar üzerindeki fan kontrolcülere güvenme. Genel olarak kaliteli sayılmazlar. Sen beğendiğin bir kasa al sadece, senin odaklanman gereken konular : Soğutma, sessizlik ve görünüm olmalıdır. Fan kontrolcüymüş, usb 3.0 portu arkadaymış yok reset tuşuymuş bunlara takma. Sana uzun uzun anlatabilirim bunlara neden takma dediğimi tabi ama gerek yok düşünmen yeter.

Sen beğendiğin bir kasa seçmeye odaklan ben sana onun iyi seçim olup olmadığını söylerim ve nedenlerini de yazarım. Fan kontrolcüyü kendin alsan daha iyi olur. Fanlarıysa performansa,sese veya görünüme göre seçim yapabilirsin

Midtower olarak Corsair 600t iyi ve H100 ile çok daha iyi olacaktır. Bu kasayı beğenmediysen veya fiyatını haketmediğini düşünüyorsan haklısın derim.

Öncelikle cevabın için teşekkürler.Aslında haklısın.Bu kadar takmama gerek yok veya bu kadar fiyat harcamayada gerek yok.Corsair 600t gerçekten özellikler olarak güzel bir kasa.Fakat dış görünümünü pek beğenmedim.Ben galiba böyle cafcaflı birşeyler arıyorum :) Fan kontrolcü kısmına gelirsek.Extra bir fan kontrolcü almak istemiyorum.Alsam bile kasanın ön tarafına takılıyor ve gerçekten şekli bozuyor ( Sakın yanlış anlamayın içindne çok ilk önce tasarımına önem veriyorum.Tasarımı kötü olursa içi benim için hiç önemli değil )Neyse tercih olarak bir kasa beğendim.Sence bu kasa nasıl ? Artıları ve eskilerinden bahsedermisin ? Eğer bu kasa bana uygun ise bana yan panele 1 adet 20 mm'lik fan ile tabana 14 cm'lik bir fan önerisinde bulunabilirmisn ? ( Hazır kasada Thermaltake iken tercihim yine Thermaltake ürünlerinden biri olacaktır.Yeterli soğutma ve sessiz olursa çok iyi olur.Ha,unutmadan arkadaki ve öndeki fanların ses seviyeleri yüksek mi ? Üstteki fanı çıkartıp onun yerine H100 takmak istiyorum.Sence yeterli gelirmi ? ).Gerçekten kusura bakmayın.Çok fazla soru soruyorum.Ancak iyi birşey almak istiyorum.Seçtiğim kasa ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartHezz21 -- 16 Mayıs 2012; 13:34:19 >

• quote:

quote:

Öncelikle cevabın için teşekkürler.Aslında haklısın.Bu kadar takmama gerek yok veya bu kadar fiyat harcamayada gerek yok.Corsair 600t gerçekten özellikler olarak güzel bir kasa.Fakat dış görünümünü pek beğenmedim.Ben galiba böyle cafcaflı birşeyler arıyorum :) Fan kontrolcü kısmına gelirsek.Extra bir fan kontrolcü almak istemiyorum.Alsam bile kasanın ön tarafına takılıyor ve gerçekten şekli bozuyor ( Sakın yanlış anlamayın içindne çok ilk önce tasarımına önem veriyorum.Tasarımı kötü olursa içi benim için hiç önemli değil )Neyse tercih olarak bir kasa beğendim.Sence bu kasa nasıl ? Artıları ve eskilerinden bahsedermisin ? Eğer bu kasa bana uygun ise bana yan panele 1 adet 20 mm'lik fan ile tabana 14 cm'lik bir fan önerisinde bulunabilirmisn ? ( Hazır kasada Thermaltake iken tercihim yine Thermaltake ürünlerinden biri olacaktır.Yeterli soğutma ve sessiz olursa çok iyi olur.Ha,unutmadan arkadaki ve öndeki fanların ses seviyeleri yüksek mi ? Üstteki fanı çıkartıp onun yerine H100 takmak istiyorum.Sence yeterli gelirmi ? ).Gerçekten kusura bakmayın.Çok fazla soru soruyorum.Ancak iyi birşey almak istiyorum.Seçtiğim kasa ;

Alıntıları Göster
    Öncelikle kasanın fiyatı bana pahalı geldi. Tip olarakta pek beğenilen ve tutulan bir kasa değil.

Özellikleri iyi, soğutması pek üst düzey değil aynı fiyattaki rakiplerine göre... Yan panele takılı bir fanın gelmemesi bir eksi. Ön ve arka fanlar büyük ve düşük devirli sayılır yani sessiz.

H100 ve 24cm'lik radyatörler kasaya sığar.

14cm olarak Akasa Viper, 20cm fan olaraksa Aerocool Silent Master alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 16 Mayıs 2012; 13:48:10 >

• quote:

Öncelikle kasanın fiyatı bana pahalı geldi. Tip olarakta pek beğenilen ve tutulan bir kasa değil.

Özellikleri iyi, soğutması pek üst düzey değil aynı fiyattaki rakiplerine göre... Yan panele takılı bir fanın gelmemesi bir eksi. Ön ve arka fanlar büyük ve düşük devirli sayılır yani sessiz.

Alıntıları Göster
    600T + Fan kontrolcü derim ben olsaydım. Ama siz öneri istiyorsunuz o yüzden Full Tower bir kasa ve kaliteli bir fan kontrolcü alın almışken.
    Nox, antec ve cooler master in güzel full tower kasaları mevcut.

• quote:

Alıntıları Göster
    Haf x gayet iyi bir kasadir bu fiyata hem agresif bir yapisi var perofrmansida cok iyi.

• quote:

20cm fan olaraksa Aerocool Silent Master alınabilir.

Usta şimdi fiyat olarak bana göre uygun.Yani ben şuan bir kasa alsam 3-4 yıl değiştirmeyeceğim.Zaten 3-4 yılda çıkacak olan kasalarında girişlerine ek birşey eklenmez diye tahmin ediyorum.Yanlış anlama,ben tipini beğendim ( Zevkler ve renkler tartışılmaz :) ).Ben şuanlık kasa için maksimum 500-550 TL ayırdım.Bu kasaya artan paraya fanları çıkartsam.Yerine daha iyi bir fan taksam.Soğutmada etkisi ne olur ? Yani sen kasanın fanlarından mı bahsettin yoksa dışarıya soğutulacak havanın yetersiz olduğundan mı ? Son olarak önceki yorumumda da belirttiğim gibi yan panale 20 mm'lik ve tabana 14 cm'lik Thermaltake bir fan önerisinde bulunabilirmisin ? Sessiz ve soğutması iyi olursa sevinirim ( Yüksek devirde 29 dBA'yı geçmezse iyi olur )

• quote:

quote:

20cm fan olaraksa Aerocool Silent Master alınabilir.

Usta şimdi fiyat olarak bana göre uygun.Yani ben şuan bir kasa alsam 3-4 yıl değiştirmeyeceğim.Zaten 3-4 yılda çıkacak olan kasalarında girişlerine ek birşey eklenmez diye tahmin ediyorum.Yanlış anlama,ben tipini beğendim ( Zevkler ve renkler tartışılmaz :) ).Ben şuanlık kasa için maksimum 500-550 TL ayırdım.Bu kasaya artan paraya fanları çıkartsam.Yerine daha iyi bir fan taksam.Soğutmada etkisi ne olur ? Yani sen kasanın fanlarından mı bahsettin yoksa dışarıya soğutulacak havanın yetersiz olduğundan mı ? Son olarak önceki yorumumda da belirttiğim gibi yan panale 20 mm'lik ve tabana 14 cm'lik Thermaltake bir fan önerisinde bulunabilirmisin ? Sessiz ve soğutması iyi olursa sevinirim ( Yüksek devirde 29 dBA'yı geçmezse iyi olur )

Alıntıları Göster
    Usta fanlar için teşekkürler.Ama seni yine yoracağım gibi.Şöyle bir durum var.Ben kasayı eksen bilgisayardan sipariş edeceğim.Fanları ise Vatan bilgisayardan alacağım için Akasa ve Aerocool markalarını orada bulamam.Eksen bilgisayarıda seçmemin nedeni kapıda ödeme seçeneğinin oluşu.Vatan bilgisayarada mağzasına gidip kendim alacağım.Onun içn başka tavsiyelerde bulunabilirmisin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BartHezz21 -- 16 Mayıs 2012; 14:03:10 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.