Şimdi Ara

Kasama ekran kartı sığar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Yeni ekran kartı alıp eski ölü ekran kartıma veda etme zamanı sonunda geldi. Güç yeter mi para yeter mi derken en sonunda kasama ekran kartı sığar mı sorusuna geldim. İstediğim ekran kartı normalde 390 tüm modelleri olabilir ben msi dan yanayım. Birde şöyle birşey var r9 390x olarakta Sapphire olabilir fiyatı uygun diye, model farketmese de Msı düşünüyorum sanırım daha az güç tüketiyor benim güç kaynağım Corsair Vs650 +80 Bronze.

Kasamın modeli Asus vento Tak-52
    Kasamın ölçüleri 180 x 410 x 420
    Msı r9 390 ekran kartının ölçüleri 277 x 129 x 51
    Daha iyi performans ve ölçü olarak uyacak r9 390 marka tavsiyelerini beklıyorum
    Acaba ekran kartı kasama sığacak mı? Alacağım ekran kartı ram ve ram slotlarına değer mi takılır mı ? Yardımlarınızı beklıyorum. Bunlar da fotoğraflar.

Kasama ekran kartı sığar mı? Kasama ekran kartı sığar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanser111 -- 13 Nisan 2016; 23:55:09 >

• kanser111 K kullanıcısına yanıt
    Vga boşluğunu ölçmen lazım.Ramler konusunda sorun çıkmaz.
  • Vga boşluğu derken ekran kartı taktığım mavi alan mı sadece ekran kartı anakarttan taşabilir mi yoksa?
  • anakarttan taşabilir ölçmen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir ucu ekran kartinin o giris cikislarinin oldugu yere diger ucu da bunun sagda en son geldigi yere. Genelde hdd ler icin bolum oluyor oraya kadar olan mesafeyi olceceksin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 390 seçeceksen sapphire NITRO Radeon R9 390 TRI-X OC versiyonu al msi ve asustan daha serin ve daha performanslı birde 100-150 lira daha ucuz ; PSU güç kaybı falan yoksa yeter r9 390 max 360 V çekiyordu diğer parçlaraı falan eklersen 550V falan ana çıkar ( fazla üstüne çıkacağını sanmıyorum) ve son olarakta kasa küçük duruyor sığmaz gibi (gerçi bellide olmaz hdd yuvasını çıkarsın) sen genede bir ölç olmadı 390x alacağına 390 + kasa al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 14 Nisan 2016; 1:11:36 >
  • Peki guc kaynagini degistirmeme gerek yok dimi 390 alsam yeter yani?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Vs 650 12 v kanalından tam 600 veriyordu 390 için yeterlidir.
  • Mr light kullanıcısına yanıt
    Ekran Kartı Kasana Sıgmıyor Yeni Kasa Alman Lazım
    Sizin kasa benim önceden kullandığım Asus kasa'ya çok benzer bir kasa. Sizin kasanın dış ebatları 19,0 cm (genişlik) x 42,5 cm (genişlik) x 48,5 cm (Derinlik) şeklindeymiş.
    https://www.tekmarshop.com/urunDetay.aspx?stokKod=7870#.Vw-anfmLTIU

Benim eski kasaya 28,5 cm uzunluğundaki Sapphire R9 280 dual x ekran kartını takarken yan taraftaki hdd yuvaları sıkıntı yaratmıştı. Ben de kasının ekran karına denk gelen hdd yuvalarını pense ile kesip kıvırmıştım. Alttaki resimde detayları görebilirsiniz.

Sizin yapacağınız da kasanın hdd yuvaları ile arka panelin arasındaki mesafeyi ölçmek ve bundan 2cm çıkardıktan sonra takabileceğiniz maksimum ekran kartı uzunluğunu öğrenmek olur. Sonrasında da R9 390 modellerinin boyutlarını üreticilerin kendi sitelerinden kontrol etmek olacaktır. Misal MSI R9 390'nın boyu 28cm'miş.
    https://tr.msi.com/Graphics-card/R9-390-GAMING-8G.html#hero-specification

Buna göre hangi kartların sığıp sığmayacağını belirleyip ona göre ekran kartını alabilirsiniz.
     Kasama ekran kartı sığar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 14 Nisan 2016; 16:38:56 >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim bir sorum daha var i5 3450 3.10 ghz işlemcim var 8gb ram ve asus P8H61-M LX anakartım var r9 390 ile sıkıntı çıkarmaz dimi? Sığsın şu r9 390 ya zaten hdd yuvasının en altında hdd takılı, biraz üstlerini yamulturum bende eğer sığacaksa :)
    Sorun Çıkarmaz Psunuzda yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 14 Nisan 2016; 19:34:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.