Şimdi Ara

Kasık Mantarı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
4
Favori
107.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hergün 1 sağlam soğanı üzerine limon sıkarak ye ne dert kalır ne hastalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

Hergün 1 sağlam soğanı üzerine limon sıkarak ye ne dert kalır ne hastalık
    eğer gün içinde sürekli kaşınıyorsa travocort krem kullan 1-2 hafta içinde yok olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: decommer

eğer gün içinde sürekli kaşınıyorsa travocort krem kullan 1-2 hafta içinde yok olur.

Alıntıları Göster
    bende de var başta önemsemedim 10 gün falan oldu yuvarlak iyice büyüdü içi soluk bir renk aldı kaşınan yerler çevresi kırmızı oldu

doktora da pek gitmek istemiyorum ama geçmeyecek gibi

ekleme :boxer'a bir türlü alışamadım ondan da olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weightless -- 9 Aralık 2012; 0:19:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

bende de var başta önemsemedim 10 gün falan oldu yuvarlak iyice büyüdü içi soluk bir renk aldı kaşınan yerler çevresi kırmızı oldu

doktora da pek gitmek istemiyorum ama geçmeyecek gibi

ekleme :boxer'a bir türlü alışamadım ondan da olabilir

Alıntıları Göster
    Benim genital bölgemin kenarında bu lekemsi şey çıktı. önnce çok ufak bir daire şeklinde belirdi. Sonra biraz daha büyüdü. Genital bölgede ( uzvun üzerinde) olması sebebiyle önce bende doktora gitmedim. Sonra çok yakın başka bir yerde daha nokta çıkınca gittim doktora. Burada parantez içinde doktorların bu olayı çok doğal karşıladıklarını ve bunun bir hasta doktor detavisi olarak gördüklerini, yani utanılacak bir şeyin olmadığınıda belirtmek isterim. Sonuçta siz hastasınız karşı tarafda doktor. Ki bende gençten bir hanımefendi vardı doktor olarak. Kendisinden o kadar emin bir şekilde yönlendirdiki beni uzvumu çıkarıp çok rahat gösterebildim.

Asıl konuya dönecek olursam bana iki farklı krem verdi birincisini beş gün günde iki defa ( sabah - Akşam ) kullanmamı tavsiye etti bu ilacın ismini Travacort. Travacort etkili bir ilaç olsa gerek ki özellikle 5 gün kullanmam gerektiğini belirtti. İkinci krem ise Trosyd 1'idi bu kremden 2 tüp yazdı. yaklaşık bir buçuk aydır kremi kullanıyorum. sonradan çıkan küçük olan yok oldu gibi. Ama diğeri ihmal davranıp geç gösterdiğim hala banamısın demiyor. Gerçi şekli ve rengi biraz değişti. Etkilendiği belli kremden ama tam olarak da geçmedi.

Tekrar doktora mı gitsem yoksa ilk kremi tekrardan mı 5 gün kullansam karar veremedim. Her kese geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tomyhopkings -- 31 Aralık 2012; 15:28:02 >

• Bendede aşırı kaşıntı ve kızarıklık başladı. Kremi alayım diyorum. Nasıl bir kokusu var terleyince kötü bir koku oldu mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

Bendede aşırı kaşıntı ve kızarıklık başladı. Kremi alayım diyorum. Nasıl bir kokusu var terleyince kötü bir koku oldu mu
    Her hangi bir koku olmadı. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece tavsiyem ilk ilac olan Travacortu en fazla 5 gün kullanmanız. Bana doktor bunu özellikle belirtti. Gerçi zarar verir felan demedi ama 5 gün sonra öbürüne geç dedi. Geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tomyhopkings

Her hangi bir koku olmadı. Rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sadece tavsiyem ilk ilac olan Travacortu en fazla 5 gün kullanmanız. Bana doktor bunu özellikle belirtti. Gerçi zarar verir felan demedi ama 5 gün sonra öbürüne geç dedi. Geçmiş olsun

2 . Kremi mi alsam sadece. Fiyatı ne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: headshotçı

quote:

2 . Kremi mi alsam sadece. Fiyatı ne kadar

Alıntıları Göster
    Fiyatı buradahttp://mail.blog.ilacpedia.com/guncel-ilac/dermo-trosyd-1-20-gr-krem-fiyati göre bilirsin. İkisini mi kullanman lazım yoksa teki yeter mi birşey diyemiycem. Bir doktora görünmende fayda var

• 2 merhem antifungal ve antihistamınık kullandm kasinti yok ama goruntu tam gecmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weightless

2 merhem antifungal ve antihistamınık kullandm kasinti yok ama goruntu tam gecmedi
    Bende de vardı. Nibulen krem kullandım 1 2 haftada geçti daha da çıkmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sobre

Eğer mantarlı dediğiniz alanda kırmızı kırmızı dairesel küçük küçük lezyonlar varsa ve bu lezyonları tırnakla kazıdığınızda pul pul bir görünüm alıyorsa tinea versicolor denilen genelde sırt gögüs ve omuz bölgesinde yaygın oalrak görülen bir mantar hastalığına yakalanmış olma olasılığınız yüksek. Korkulanın aksine tinea versicolor insandan insana bulaşmaz ve genellikle kaşınmaz. Tinea versicolorun tedavisinde en iyi çözüm mantarlı cilt alanına etkin maddesi Ketokonazol olan bir şampuanla tedavidir. piyasa ucuza bulabileceğin Ketokonazol içeren şampuanlar vardır , Ketoral vs .. Bu şampuanı köpürterek uygula 5 dk bekle ve durula , duruladıktan sonra havluyla sürtmeden sadece ufak bastırışlarla kurut. bölgeyi sla nemli bırakma. 1 hafta süresince gün aşırı uygulama yap , sonuç alacaksın. Ama bir cildiyeciye gözükmeni tavsiye ederim.

Ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum tinea versicolor dışardan kapılmaz cildin doğal yapısında bulunan bir mantar olan malessezia furfur'un sıcaklık ve nem ve bağışıklık sistemimizdeki zayıflıklar nedeniyle kolonileşmesidir. Bulaşıcı değildir , dışardan kapılmaz. Temizliğine dikkat eder ve nisan mayıs gibi 3 kere ön koruma olarak şampuanlama yaparsan , yaz dönemi boyunca rahat edersin.

NOT : Pul puldan kastım kırmızı lezyonun üzerini tırnakla kazıyınca beyaz beyaz kepeklenmesidir. Lezyonlar dairesel kırmızı olabileceği gibi kahverengi ve beyazda olabilir. Beyaz renkli lezyonlar genellikle güneşlendikten sonra sırt omuz gögüs çevresinde kendini belli eder ve bir çok kişinin güneş lekesi sandığı bu lekeler tinea versicolordur. Yaz dönemi öncesi önleyici şampuanlama yapılırsa yaz dönemi boyunca bu mantar enfeksiyonunun görülme oranı çok düşer. Kronik seyirlidir. Tekrarı önlemek için önleyici tedavi şarttır kroniktir..

Aynısı kafamda vardı. Kırmızı kırmızı lekeler üstü pullanıyordu büyük büyük kepekler oluyordu, beyaz ve kahverengi şeklinde. Ketoral kullanmıştım ilk başlarda işe yaramıştı ama sonraları etkisi azalmaya başlamıştı. Daha sonra prozinc kuru saçlar için olan şampuanı keşfettim ve hala kullanıyorum hiçbirşey yok saç derimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: DaYWaLkeR

quote:

Orijinalden alıntı: Sobre

Eğer mantarlı dediğiniz alanda kırmızı kırmızı dairesel küçük küçük lezyonlar varsa ve bu lezyonları tırnakla kazıdığınızda pul pul bir görünüm alıyorsa tinea versicolor denilen genelde sırt gögüs ve omuz bölgesinde yaygın oalrak görülen bir mantar hastalığına yakalanmış olma olasılığınız yüksek. Korkulanın aksine tinea versicolor insandan insana bulaşmaz ve genellikle kaşınmaz. Tinea versicolorun tedavisinde en iyi çözüm mantarlı cilt alanına etkin maddesi Ketokonazol olan bir şampuanla tedavidir. piyasa ucuza bulabileceğin Ketokonazol içeren şampuanlar vardır , Ketoral vs .. Bu şampuanı köpürterek uygula 5 dk bekle ve durula , duruladıktan sonra havluyla sürtmeden sadece ufak bastırışlarla kurut. bölgeyi sla nemli bırakma. 1 hafta süresince gün aşırı uygulama yap , sonuç alacaksın. Ama bir cildiyeciye gözükmeni tavsiye ederim.

Ayrıca bilgin olsun diye söylüyorum tinea versicolor dışardan kapılmaz cildin doğal yapısında bulunan bir mantar olan malessezia furfur'un sıcaklık ve nem ve bağışıklık sistemimizdeki zayıflıklar nedeniyle kolonileşmesidir. Bulaşıcı değildir , dışardan kapılmaz. Temizliğine dikkat eder ve nisan mayıs gibi 3 kere ön koruma olarak şampuanlama yaparsan , yaz dönemi boyunca rahat edersin.

NOT : Pul puldan kastım kırmızı lezyonun üzerini tırnakla kazıyınca beyaz beyaz kepeklenmesidir. Lezyonlar dairesel kırmızı olabileceği gibi kahverengi ve beyazda olabilir. Beyaz renkli lezyonlar genellikle güneşlendikten sonra sırt omuz gögüs çevresinde kendini belli eder ve bir çok kişinin güneş lekesi sandığı bu lekeler tinea versicolordur. Yaz dönemi öncesi önleyici şampuanlama yapılırsa yaz dönemi boyunca bu mantar enfeksiyonunun görülme oranı çok düşer. Kronik seyirlidir. Tekrarı önlemek için önleyici tedavi şarttır kroniktir..

Aynısı kafamda vardı. Kırmızı kırmızı lekeler üstü pullanıyordu büyük büyük kepekler oluyordu, beyaz ve kahverengi şeklinde. Ketoral kullanmıştım ilk başlarda işe yaramıştı ama sonraları etkisi azalmaya başlamıştı. Daha sonra prozinc kuru saçlar için olan şampuanı keşfettim ve hala kullanıyorum hiçbirşey yok saç derimde.

Alıntıları Göster
    Bugün sabah tekrar doktora gittim. Kontrol mahiyetinde. Ayrıca idrar çıkış deliğinin az üstünde çok ufak bir iz çıktı ( bu gitmeme daha çok sebep oldu ). Doktor ilk verdiği ilaçları kesti ve yerine Momecon Pomat %0,1 verdi. Bunu 10 gün kullanmamı söyledi.

• quote:

Bugün sabah tekrar doktora gittim. Kontrol mahiyetinde. Ayrıca idrar çıkış deliğinin az üstünde çok ufak bir iz çıktı ( bu gitmeme daha çok sebep oldu ). Doktor ilk verdiği ilaçları kesti ve yerine Momecon Pomat %0,1 verdi. Bunu 10 gün kullanmamı söyledi.

Alıntıları Göster
    Bende de var Trosit kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baran021

Bende de var Trosit kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    Sende de aynı bölgede mi ?
    Doktor Gördümü Sedef mi ve ne kadar süre oldu?

Baya bir soru sordum ama neyse.
  • Selamlar,
    Konuyu hortlatıyorum ama bu lanet sorunu ben 15 yıldır yaşıyorum. Bu lekelerden sırt ve göğüs bölgemde bolca var. Verdiği psikilojik sıkıntı bir yana sıcakta terleyince kaşıntı yapıyor.
    Yıllardır birçok farklı doktora göründüm ve birçok ilaç kullandım. (Ketoral şampuan, oceral sprey, travecort krem ve bazı tabletler) Ancak 3-5 aylık sürekli uygulamalarımda bile en fazla bir miktar azaltıp renklerini soldurabildim ve tedaviyi azıcık bile seyrekleştirdiğimde hemen nüksetti. Labaratuvara verdiğim örnekte tinea versicolor olduğu kesinleşti ancak buna rağmen hiçbir ilaç ve hiçbir yoğun tedavi çalışması beni kurtaramadı.
    Bildiğiniz alternatif bir yöntem varsa lütfen paylaşır mısınız? Belki eczacılara yaptırılabilecek ilaçlar vardır falan... Beni bu illeten kurtaran ömür boyu hayır duamı alır, o derece bıktırdı.
    Şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

• armonikaruz A kullanıcısına yanıt
    değerli arkadaşlar bu iş ciddi bir tedavi gerektiren bir konu kulaktan duyma şeylerle şu kırem bu jel demek yanlış olur mutlak surette uzman cildiye doktorunun hasta ve hasta olan bölgeleri bizzat görmesi gerekir uzmanın koyacağı teşhis çok önemli bu işte utanmak olmaz arkadaşlar bayanlar jinekolaglara gittiği zaman bütün uzuvlarını rahat rahat gösteriyorlar bizler neden utanalımki onun için hiç çekinmeden en yakın cildiye uzmanına gidin eğer doktorunuz bayansa hekim seçme hakkınızı kullanın bay doktoru seçin .

çok ayrıntılı bir konuyu sakın atlamayın
    doktorun verdiği haftada bir adet kullanılan hapı mutlaka hekimin tavsiyesine uyunuz kutuda yalnızca 2 adet hap var reçeteye ancak 1 kutu yazılabiliyor ama tedevi 2 kutudan aşşağı sonuç vermiyor .
    aynı süre içinde sabah akşam 2 ayrı kırem karıştırılarak hasta bölgeye sürülüyor yatarkende ayrı bir jel var
    akşamları 1 adet hap var kaşıntı için

arkadaşlar ilaç ismi yazamıyorum baştan söylediğim gibi hasta ve hekime göre ilaç ismi değişir

• quote:

Orijinalden alıntı: asbaskan

değerli arkadaşlar bu iş ciddi bir tedavi gerektiren bir konu kulaktan duyma şeylerle şu kırem bu jel demek yanlış olur mutlak surette uzman cildiye doktorunun hasta ve hasta olan bölgeleri bizzat görmesi gerekir uzmanın koyacağı teşhis çok önemli bu işte utanmak olmaz arkadaşlar bayanlar jinekolaglara gittiği zaman bütün uzuvlarını rahat rahat gösteriyorlar bizler neden utanalımki onun için hiç çekinmeden en yakın cildiye uzmanına gidin eğer doktorunuz bayansa hekim seçme hakkınızı kullanın bay doktoru seçin .

çok ayrıntılı bir konuyu sakın atlamayın
    doktorun verdiği haftada bir adet kullanılan hapı mutlaka hekimin tavsiyesine uyunuz kutuda yalnızca 2 adet hap var reçeteye ancak 1 kutu yazılabiliyor ama tedevi 2 kutudan aşşağı sonuç vermiyor .
    aynı süre içinde sabah akşam 2 ayrı kırem karıştırılarak hasta bölgeye sürülüyor yatarkende ayrı bir jel var
    akşamları 1 adet hap var kaşıntı için

arkadaşlar ilaç ismi yazamıyorum baştan söylediğim gibi hasta ve hekime göre ilaç ismi değişir
    Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre_1881 -- 25 Mart 2016; 20:47:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

quote:

Orijinalden alıntı: pyth0n

quote:

Pekala teşekkür ederim ilk defa böyle birşey oldu aids diye korktum :D

aids öylemi oluyodu yaw

Çeşitli yaralar çıkıyor aids bir sürü çeşiti var.

Aids cinsel ilişki yada damardan uyuşturucu kullanınca geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: GunslingeR085

quote:

quote:

quote:

aids öylemi oluyodu yaw

4 yıl önceki yazımı niye upluyorsun oğlum ayrıca aids değilim :))

• quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

quote:

Orijinalden alıntı: GunslingeR085

quote:

quote:

quote:

aids öylemi oluyodu yaw

4 yıl önceki yazımı niye upluyorsun oğlum ayrıca aids değilim :))

Alıntıları Göster
    ayak mantarı kremini kullanıyorum ben o da aynı görevi görüyor. krem bittigi zaman da aileme ayagımda mantar cıkmıs krem alalım diyorum o sekilde hallediyorum

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.