< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çakıltaşı__1 -- 15 Ekim 2015; 20:28:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kaş Patlaması: Ne Yapmalısınız?
Kaş patlaması ciddi bir yaralanma olabilir ve uygun şekilde tedavi edilmesi gerekir. İşte kaşın patlaması durumunda yapmanız gerekenler:
- Yaralı bölgeyi temizleyin: Patlamanın etrafındaki bölgeyi temiz bir bez ve sabunlu suyla yavaşça temizleyin.
- Kanama durana kadar baskı uygulayın: Bir bez veya temiz bir havluyla yaraya baskı uygulayın. Kanama devam ederse hemen tıbbi yardım alın.
- Soğuk kompres uygulayın: Şişliği ve ağrıyı azaltmak için yaralı bölgeye soğuk kompres uygulayın.
- Yarayı kapatın: Patlama küçükse, yarayı temiz bir bandaj veya steril gazlı bezle kapatabilirsiniz.
- Tıbbi yardım alın: Patlama derin veya genişse, kemik hasarı veya diğer iç yaralanmalar söz konusu olabilir. Bu durumda profesyonel tıbbi yardım almanız gerekir.
- Enfeksiyon belirtilerine dikkat edin: Yarada kızarıklık, şişme veya irinlenme gibi enfeksiyon belirtileri fark ederseniz derhal tıbbi yardım alın.
Kaş Patlamasına Ne İyi Gelir?
Kaş patlamasına iyi gelen bazı ev ilaçları şunlardır:
- Soğuk kompres: Şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olur.
- Aloe vera jeli: Antiinflamatuar ve antiseptik özellikler içerir.
- Papatya çayı kompresleri: Ağrıyı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
- Bal: Antibakteriyel ve yara iyileştirici özellikler içerir.
Uyarılar:
- Kaş patlaması ciddi bir yaralanma olabilir. Uygun şekilde tedavi edilmezse enfeksiyon veya diğer komplikasyonlara yol açabilir.
- Patlama derin veya genişse veya kemik hasarı şüpheniz varsa derhal tıbbi yardım alın.
- Yarayı temiz tutmak ve enfeksiyon belirtilerine dikkat etmek önemlidir.