Şimdi Ara

kasko degeri 47000tl olan araca galericinin 32.500 tl teklif etmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikinci el araclara o kadar para veren insanlara sasiyorum. bir iki daha koyulup sifir alinir.
  • Kasko değeri ile ikinci el değeri arasında uçurum olan araçlar var, ikinci el piyasası kasko fiyatlarına göre değil aracın tutulup tutulmamasına göre değişir, satılmayacak araç yoktur ederinden fazla istenen araç vardır, kasko değeri 55.600 tl olan 2007 model aracımı 38.000 TL ye sahibindene bile koymadan sattım, kasko değeri 111.000 tl olan 2012 model aracı 78.000 tl ye aldım, aynı aracın kasko değeri 164 bin olan 2014 modeli 3 haftadır 103 binden satışta 100 bin versen hemen al git derler, buna benzer örnekler çoğaltılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

ikinci el araclara o kadar para veren insanlara sasiyorum. bir iki daha koyulup sifir alinir.

zaten 1 2 koyup 0 alinicak olsa ikinci el piyasasi olmaz. aracin 0 i 1 yilda 50 bin tl oldu. b sinifi benzinli bir araca da 50 bin tl koyar ya adama. valla satarsam ben ilerde ne alicam korkusu basladi. satmaktan vazgectim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

Kasko değeri ile ikinci el değeri arasında uçurum olan araçlar var, ikinci el piyasası kasko fiyatlarına göre değil aracın tutulup tutulmamasına göre değişir, satılmayacak araç yoktur ederinden fazla istenen araç vardır, kasko değeri 55.600 tl olan 2007 model aracımı 38.000 TL ye sahibindene bile koymadan sattım, kasko değeri 111.000 tl olan 2012 model aracı 78.000 tl ye aldım, aynı aracın kasko değeri 164 bin olan 2014 modeli 3 haftadır 103 binden satışta 100 bin versen hemen al git derler, buna benzer örnekler çoğaltılabilir.

yorumlarimda zaten belirttim aracin piyasa fiyatini. kasko degerini sirf durumun carpiciligini gostersin diye yazdim. yoksa herkes biliyor kaskonun o paralari vermiycegini. ama adam kaskoyu birak piyasa degerinin 10 bin altini soyluyor

• omeri30 O kullanıcısına yanıt
    http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2016-model-tavsiye-edilen-anahtar-teslim-fiyat-listesi.aspx burada mesela 2016 seat ibiza 40bin imis. buyuk ihtimal 1-2 bin indirim de yaptirabilirsin.

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2016_opel_fiyat_listesi_14.03.2016_2.pdf burada da 2016 en dusuk opel corsa fiyati 45300 liraymis, yine 1-2 bin indirim oldugunu dusunursek 43 bine rahat alinir.

ayni sekilde yine dacianin araclari var. zaten diger modeller de de bir farklilik yok. Eger sifiri xbin lira ise 1-2 yillik araclar xbin liradan iki ila 6 bin lira dusuk fiyat koyuyorlar.

kisaca ne oldugunu bilmedigim ikinci el araclara o fiyatlari vermek yerine en kotu sifir araci tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2016-model-tavsiye-edilen-anahtar-teslim-fiyat-listesi.aspx burada mesela 2016 seat ibiza 40bin imis. buyuk ihtimal 1-2 bin indirim de yaptirabilirsin.

http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/MY_2016_opel_fiyat_listesi_14.03.2016_2.pdf burada da 2016 en dusuk opel corsa fiyati 45300 liraymis, yine 1-2 bin indirim oldugunu dusunursek 43 bine rahat alinir.

ayni sekilde yine dacianin araclari var. zaten diger modeller de de bir farklilik yok. Eger sifiri xbin lira ise 1-2 yillik araclar xbin liradan iki ila 6 bin lira dusuk fiyat koyuyorlar.

kisaca ne oldugunu bilmedigim ikinci el araclara o fiyatlari vermek yerine en kotu sifir araci tercih ederim.

oyle sahsen bende bu sekil dusunup krediyle aldim zaten araci. 20 bine bile eli yuzu duzgun arac bulamiyorduk. bende gittim corsa aldim 0. ama senin gosterdigin 45 binlik corsa da neredeyse hicbirsey yok. bu aracin bosuyla dolusu arasinda daglar kadar fark var resmen. adamlar kaportaya sasi , motor 4 teker bide koltuk atmislar araba diye satiyorlar:)

• 1 ay önce 2011 asx i kasko değer listesindeki fiyattan sattım ve 2013 corollayı kasko değer listesindeki fiyattan aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

1 ay önce 2011 asx i kasko değer listesindeki fiyattan sattım ve 2013 corollayı kasko değer listesindeki fiyattan aldım.

hocam senin dogal bi yetenegin var sanirim. bana da bi yardim etsen valla super olur

• Valla yetenekten değil kardes kısmet işte. Yalnız bu işlerde 500 e 1000 kiraya çok takılmadan halletmek lazım. Kafandaki rakamdan 1000 liraya kadar eksik veren olsada anlaşmak en uygunu bsna göre. Brkleyince daha sıkıntı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Valla yetenekten değil kardes kısmet işte. Yalnız bu işlerde 500 e 1000 kiraya çok takılmadan halletmek lazım. Kafandaki rakamdan 1000 liraya kadar eksik veren olsada anlaşmak en uygunu bsna göre. Brkleyince daha sıkıntı oluyor

zaten pazarlik her zaman olur. karsindaki kisinin niyetine gore . adam sevecendir muhabbeti iyidir belki hakkaten elindeki odur bir kurus artiramaz . bunlar goz onunde bulundurulur. ama asla al satciya yada galericiye 1 kurus indirilmez. gelip bir ton dil doker araci kotuler. haftaya gorursun araci internette 3 4 bin fazla fiyat koymus

• quote:

Orijinalden alıntı: EnC0DeR

Bide bunların kurumsal versiyonları var.Onlar bunları mumla aratır.

2013 senesinde benim saglik sorunlarindan dolayi arabayi degistirmeye karar verdim otomatik vites şarttı bana.O sirada elimde 2008 Focus Tdci 109ps Ghia vardi kazasiz 38000km de.Arabayı satmadan oncede ne alacagima karar vermek icin bayi bayi dolasiyorum.

Bi seferinde Peugeot Göral a gittim 308 bütçeme uyuyordu acikcasi.
    Adamlar biz sizin arabayı alalım 308 i size uygun fiyata satalim dediler tamam dedik 2.el kısmından bi herif geldi ekspert! mis kendisi neyse bu gitti benim arabayı incelemeye.Dondugunde oyle bir rakam söyledi ki sanki kıyamet kopuyormus gibi şok oldum.21000 TL ! evet yanlış duymadiniz 21000.Piyasası o sıra 35000Tl eden malum yerlere ilan koysam peynir ekmek gibi gidecek arabaya bu fiyatı çektiler.

Şoku atlattiktan sonra cinnet hali bastı ayağa kalktım ekspere arkamı döndüm hocam afedersin nereye d..alayım hangi şekil seversin dedim.Herif buz kesti satış görevlisi hanimefendi kizardi beyefendi ama boyle seylere gerek yok diyor.Arkama bakmadan çıktım oradan hala aklıma geldikçe cinlerim tepeme cikar.

Sonuna kadar haklısın

• 2013 sıfır hasar kayıtlı 77000 km highline jettama 58000 verdi 1 hafta sonra 70000 sattım tam çakal bunlar 120000 kar mı yapılır.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    tamam oyledir. cok normaldir. 32.5 e alip 42 ye satmasi

• Adam silah zoru ile almadıktan sonra isterse 10.000 TL versin..münasip birşey söyleyip geçersiniz..keder edecek mevzu değil..yok bütün galericiler aynı fiyatı veriyorsa aşağı yukarı o zaman sizin fiyatınızda bir sıkıntı vardır, ihtiyacınıza göre revize edersiniz fiyatı hepsi bu..Hızlı Cash in bedeli düşük fiyattır her zaman
  • omeri30 O kullanıcısına yanıt
    Bunun neresi normal? Araç üreticileri araç başına bu kadar kazanmıyorlar. 40k'lık araçta 10k kar ne demek arkadaşım? Bu adamlar ayda kaç araç alım-satım yapıyorlar biliyor musun? Bu bildiğin düpe düz dolandırıcılık başka birşey değil. Emlakçılar 500k'lık evlerin satışından bu kadar kazanamıyor, ne farkı var ikisinin? Biri ev biri araç satıyor. Ev satmak daha zor.

Biz bu tarz haysiyetsizlikleri normal karşıladığımız sürece bizi dürten de çok olur. Hatta bu mentalite ile bu millete herşey müstahaktır...
  • O arabanın satılacağı fiyat 37 falandır. Pazarlık payını da hesaba katınca galericinin ilk önerdiği fiyat normal. Galerici o araca 34'ten fazla vermez zaten. Ben galerici olsam ben de vermem.

• quote:

Orijinalden alıntı: omeri30

arkadaslar yazdigim gibi opel corsa 2014 aralik cikisli 1 yillik araca kaskoda degeri 47 iken ve piyasasi 39 45 arasi dolaniyorken bu galericiler hangi kafayla bu teklifi oneriyorlar. dinde bile yazar ederinden fazla kar elde etmek, kisinin zor durumundan faydalanip onu kullanmak haramdir diye. bunlar nasil insanlar
    (zaten galericileri buradan okudugum kadariyla hic sevmezdim. insan yuzyuze karsilasinca benzer olaylarla iyice nefret ediyormus galericilerden)

2007 corsa d otomatik vites lpg li 130.000 km olan aracı galeriye 28.000 e sattım,bireysel arayanlar en fazla 27 bin veriyordu,benimki acemi galeri galiba ya da kesin corsa arayan bir tanıdığı Vs vardır öyle almıştır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayzam

quote:

arkadaslar yazdigim gibi opel corsa 2014 aralik cikisli 1 yillik araca kaskoda degeri 47 iken ve piyasasi 39 45 arasi dolaniyorken bu galericiler hangi kafayla bu teklifi oneriyorlar. dinde bile yazar ederinden fazla kar elde etmek, kisinin zor durumundan faydalanip onu kullanmak haramdir diye. bunlar nasil insanlar
    (zaten galericileri buradan okudugum kadariyla hic sevmezdim. insan yuzyuze karsilasinca benzer olaylarla iyice nefret ediyormus galericilerden)

2007 corsa d otomatik vites lpg li 130.000 km olan aracı galeriye 28.000 e sattım,bireysel arayanlar en fazla 27 bin veriyordu,benimki acemi galeri galiba ya da kesin corsa arayan bir tanıdığı Vs vardır öyle almıştır

Senin galerici arabayi almadan satmistir.

• Bir galerici 30 bin lira para bağladığı aracı bin lira karla satmaya kalkarsa para kazanamaz ve bu da yaptığı faaliyet olan ticarete aykırı olacaktir. Kimi araç oluyor 1 sene yatıyor. Bunun bandrolu var, muayenesi bitiyor muayenesi var. Dahası en basitinden aküsü bitti bir akü al. Üstelik 30 bin lira para bağlamış ne olacağı belli değil, bizler dahi bir tane aracımız var, onu sokağa bırakırken çekiniyoruz. Çoğunuzun aracında kasko var. Bir de girdisini çıktığısını yapıp, bunun üzerinden vergi ödüyorlar. Kirası mevcutsa kira, elektrik, su, dogalgaz, internet, eleman varsa onun maaşı ve sigortası, tabela vergisi, gelir vergisi. Yani var da var. Galerici tanıdıklarım mevcut, o yüzden iyi biliyorum.

Aslında bu işin raici araç bedelinden en az %10 olmak üzere %15-20'ye kadar kırıp almaktır. Yoksa aldığı riske de bağladığı paraya da uğraştığına da değmeyecektir.

Yani sonuç olarak satılabilir gerçek bedel üzerinden en az %10 kırmaları lazım. Bu oran aracın rakamı arttıkça daha da artıyor, mesela ortalama 600 bin lira değerindeki bir Range Rover'da bu oran %20'nin altına pek inmeyecektir.

Şunu da unutmamak lazım; Türk lirası sürekli değer kaybediyor, ÖTV ve KDV derken taşıtlara olan değer çok fazla artmakta. Yani şuan ikinci el piyasası olması gerekenin en az 3-4 bin lira yukarısında, zaten bu balon gibi patlamak üzere olan ve gerçekleri hiç yansıtmayan piyasada galerici temkinli davranmak istiyor ve bizlerin göremediği gerçek bedelinin üzerinden kırarak alım yapmaya çalışıyor. Çünkü piyasa gerçekten çok kötü durumda ve şu şişkin piyasada çarklar çok zor dönüyor fakat her şeye rağmen acelesi olmayan galeriye elbette gitmiyor, acelesi olan içinse anında döviz bozdurabileceği bir büro kadar kullanışlı oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F2F240332 -- 27 Mart 2016; 15:01:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ayzam

quote:

nerde bu galerici bana da bilgilerini verir misin ? bi fiyat aliyim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.