Şimdi Ara

KASTAMONU 5.JANDARMA EĞİTİM ALAY KOMUTANLIĞI (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.293
Cevap
33
Favori
108.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar acemiliği ve ustalığı KJEAK 5.Alay da 17.12.2014 - 04-06-2015 arası yapan birisi olarak , aklınızda olan sorulara yardımcı olmaya çalışabilirim.Bazı sorular genel olarak soruluyor ,şimdilik aklımda olanları buraya yazayım.
    1)-Askere giderken şu şu tarihler arası sevk olunuz yazar.Erken giderim erken terhis olurum diye düşünmeyin öyle birşey yok.Fazladan askerlik yapmak zorunda kalırsınız.Yazan tarihin son günü son saatinde gidin.Saat 13:00 dan önce teslim olun yazıyorsa o saatten önce gitmeye çalışın ama olurda 1-2 saat geç giderseniz hiç birşey olmaz.Yeterki saat 17:00 dan önce girin ama saat 17:00 a yaklaştıkça problem çıkma olasılığı artar.
    2)-Sıra beklerim diyorsanız eşyalarınızı kantinden alın derim.Ama kuyruklar gerçekten uzun ve yavaş.Donunuza fln kimse bakmaz,renk uyumu bere ve eldivende olmak zorunda ,sadece bu kadar.Yani görünen yerler.Yanınıza eşofman/pijama götürün.Askeriyenin ki rahat değil,Yatarken onlarla yatarsınız.Kilonuz fazlaysa ve askeriyeninkiler size olmazsa kendi eşofmanınızlada eğitim yapabilirsiniz.
    3)-Bu mevsimde orası çok soğuk olur.Bakın İstanbul soğuğu gibi değil. -22 derecede yemin töreni yaptık ,göz kapaklarımız donmuştu.Ona göre içlikleri hazırlayın.
    4)-Saç/sakal traşı olup gidin.Kesin ve net.İçerde arkadaşın başlığı olmayan makineyle sıfıra vurmak zorunda kalır sonra.Bizzat şahit olduğum vakalar bunlar.
    5)-Kasım da gidenler ,Eğitim adı altında Aralık ta gidenlerden biraz daha fazla yürüyebilir.Aralık ta gidecekler, biz 3 gün günde 1 saat yemin töreni provası yapmıştık,bunun dışında anfide boş boş yatış, bir iki video izleme gibi şeyler vardı.Toplamda 10 -20 şınav çektik.1 kere koştuk.Bu kadar.
    6)-Kişisel tavsiyem size Posta başı,EYM,tuvalet temizleyicisi,revirci .... gbi envai çeşit görev verecekler.Gönüllü olmayın.Bakın sakın gönüllü olmayın.Başınızı ağrıtmaktan başka hiç bir işe yaramaz.Ben revirciydim acemide, yapmayın diye tavsiye ediyorum ,Hele ki EYM ci olursanız hepten yandınız.Atışlarda silahlardan seken mermileri yakalayan adam konumuna düşersiizn ,Kulaklarınız gider, mermi elinizi yakar , saçma sapan işler.

daha çok sorular olabilir aklınızda , sorun yani, ben sık sık bakıp cevaplamaya çalışırım.

• Erkenden gitmeyin,1gün geç bile gitseniz ne askerlik uzar nede başka birşey olur. Bilet yoktu vs demeniz yeterli korkmayın askeriyede disiplin diye birşey yok.

Kastamonu için yazıyorum tuvaletci amfici koguscu yatar butun acemilik boyunca özellikle koguscu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert1905x -- 29 Ekim 2015; 11:44:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEVGİLİ ASKER KARDEŞLERİM KASTAMONU 5 JAN ER EĞT KOMUTANLIĞINA DÜŞENLER 4 KASIM SABAHI TESLİM OLMAYA GELECEK ARKADAŞLARIM BEN ŞAFAK ASKERİ MALZEME SAHİBİ OLARAK ÖNCELİKLE BİRLİĞİNİZE SAĞ SALİM TESLİM OLMANIZI DAHA HAYIRLI TEZKERE ALIP SEVDİKLERİNİZİ KAVUŞMANIZI CENABI ALLAH'TAN NİYAZ EDERİM SİZE KISACA BİLGİ VEREYİM ÖNCALİKLE GELN ARKADAŞLAR SAAT 13.00 TESLİM OLMANIZA GEREK YOK AMA SAAT 16:30 NİZAMİYEDE OLMANIZ İYİ OLUR GELECEK ARKADAŞLAR CUMHURİYET MEYDANINDA KALKACAK SEHİR İÇİ DOLMUŞLARINDAN FAYDALANARAK NİYAMİYENİN GİRİSİNE KADAR GİDEBİLİRLERARKADAŞLAR SİZE TAVSİYE EDECEĞİM HUSUSLAR ASKERCELL ALMAYIN HATTINIZI GİZLİ SOKUN ÜSTÜNÜZDE BİRDE KOLONYA PARFUM TRAS LOSYONU ALMAYIN KAPIDA TOPLUYORLAR DAHA SONRA KANTİNDE SATIYORLAR İÇERİSİ TAM TİCARET HANE
    KARDEŞLER SİZE YANLIŞ MALZEME SATIYORLAR BİLGİNİZE BİZ İÇERİDE OLMAYAN SIRA BEKLEYİP ÜCRETLİ OLAN MALZEMELERİ VERİYORUZ YANLIŞ MALZEME GETİRMEYİN YÜK ETMEYİN NE FAZLA NEDE EKSİK MALZEME VERİYORUZ CUMHURİYET MEYDANINDA İNİN BEN SİZİ KARŞILARIM EMANET ALIYORUZ ŞAFAK ASKERİ MALZEME KASTAMONU MÜCAHİT 0544 726 31 41 0366 214 31 02 0542 448 31 51

• yclaydin kullanıcısına yanıt
    Bende varım
    Kastamonu-Ankara 2.grup

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTLLGG1 -- 13 Kasım 2015; 16:28:38 >
  • Posta Başı olacaksanız cam bardakta çay içme ödülüne sahip olabilirsiniz. Eğitimler basit. Yat kalk sürün vs olayları yok. Ben şubatta gittim 1 taburun tüm rezilliği çektik. Koğuşlar pis, battaniyeler 90ların başından kalma yıkanmamıştır bu zamana kadar mikrop yuvası. Kaloriferler bozuktu bizim zamanımızda -15 -20 derecelerde soğukta yattık. Dışarısı soğuk, geliyorsun ısınırım diye hoop koğuşlarda soğuk. Tam bir hayal kırıklığı. İçinizi ısıtacak tek şey orada kuracağınız sıcacık dostluklar. Bizim koğuşun muhabbetleri,ortamı arkadaşlıkları asla unutulmaz. Okuyan gören olursa selam olsun onlara buradan da.
    Komutan isimleri vermeyeyim ama 1. bölük komutanları insandı. Tabur komutanıda iyiydi ama sürekli denetim yapıyordu. Duygusal bir insandı ama siz orda s..dikten sonra yerim duygusallığı. Ne kadar kızsanızda,sövsenizde en güzel günlerinizin acemi birliğinde geçeceğini asla unutmayın. Bunu esas birliklerinize gidince daha iyi anlayacaksınız.
    Hırsızlık vs olayları yoktu. Kavga dövüş yoktu. Saygı sevgi vardı. Arada başka bölükteki arıza kişilerle ufak sürtüşmeler olabiliyor ama onlarda askerlik psikolojisinin vermiş olduğu anlık tepkiler. Acemi birliğinde egosunu tatmin eden komutan görmedim, zaten hepsi yüksek okul mezunuydu ve adamdı. Ama esas birliklerinizde işlerin nasıl değiştiğini, çok kibar ve naif bir oğlansanız dahi nasıl söveceğinizi unutmayınız.
    Kasım-Şubat arasında gidecek olanlar içlik alsın kesinlikle. Kesinlikle derken 2 tane felan bulunsun. Ben soğuğa alışkındım ama orada üşüyor. 2 kat içlik giyiliyor. Dediğim gibi koğuşlarda yanmıyorsa kaloriferler(aklıma geldikçe hayattan soğuyorum) sizin dostunuz olacak içlikleriniz. Biz şapka ve eldivenlerle yatıyorduk. Ben bunları yaptım ve hasta olmadım. Kendinize iyi bakmanız gerekiyor, geride bıraktığınız aileniz ve sevdikleriniz hasta olduğunuzu öğrenirse perişan olurlar.
    Yığınla anksör var. Gerçi şimdi askercell çıktı karar sizin. Anksörle saat 7'den sonra ev hatlarını aramak ücretsiz. Karar sizin. Yanınızda bol mikarda bozuk para olsun. 50 kr, 1 lira. Çok işe yarayacak. Şimdilik bu kadar aklıma geldi. Birazda kıyaslamalı yazdım aslında acemi birliği ve esas birliği arasındaki farkı. Herkese hayırlı tezkereler, sevdiklerinize kavuşmanız dileğiyle. Not: Hücum yeleklerinden çıkacak notları oku, bir çay parası da bulacaksın çayın benden :)
    Not 2: *Ne kadar zikselerde zamanı durduramazsın. *Torun torun üzülme bizde bitmez diyorduk ama bak bitti :)
    358/1 dedenizin selamı :)

• eğitim:Kastamonu/esas:kastamonu 2. Grup gideceğim iletişime geçebiliriz arkadaşlar
  • 2. grup gidiyorum eğitim birliği Kastamonu, esas birliği Gümüşhane İl Jandarma
    Gümüşhane'ye giden yok galiba :) :)

Serhat AYCAN
  • Kastamonu / bartın varsa el etsin:)

• Arkadaslar kastamonuda 1 gun gec teslim olsam sikinti cikar mi acaba ? Tecrubeliler cevaplarsa sevinirim

• 361kd 3 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorunun cevabını bende merak ediyodum bugün askerlik şubesindeki bir memurla görüştüm 1 günden birşey olmaz sadece teskerini 1 gün geç alırsın 1 gün uzar dedi o kdr

• 1 gün uzatırsınız gençler. Ama o bir gün öyle bir koyar ki. Gidince görürsünüz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayberk228 -- 2 Aralık 2015; 22:18:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 361kd

Arkadaslar kastamonuda 1 gun gec teslim olsam sikinti cikar mi acaba ? Tecrubeliler cevaplarsa sevinirim

1 gün 1 gündür o 1 günü sana bırakmazlar 1 gün arkadaşlarından geç çıkarsın ama bir de rapor işi var ;)
  • Kısa donem Eğitim Kastamonu Esas manisa benim. aralık 17 inde gitmeyi düşünüyorum beyler. Bu arada telefon sokabilme ihtimali var mi. Girişte sıkı arama olmuyor mu. Tel sokan varsa bu konuda ne nasıl olur tecrübelerini paslarsa güzel olur ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: frey17

Kısa donem Eğitim Kastamonu Esas manisa benim. aralık 17 inde gitmeyi düşünüyorum beyler. Bu arada telefon sokabilme ihtimali var mi. Girişte sıkı arama olmuyor mu. Tel sokan varsa bu konuda ne nasıl olur tecrübelerini paslarsa güzel olur ;)

Tel sokamazsınız xrayden geciyorsunuz. dandik tellerden goturun ustada sokarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4mesyar4

quote:

Orijinalden alıntı: 361kd

Arkadaslar kastamonuda 1 gun gec teslim olsam sikinti cikar mi acaba ? Tecrubeliler cevaplarsa sevinirim

1 gün 1 gündür o 1 günü sana bırakmazlar 1 gün arkadaşlarından geç çıkarsın ama bir de rapor işi var ;)

Sıkıntı cıkmaz 1gün geç cıkmazsın otobus yoktu vs diye uydur gitsin işlem yapmıyorlar.
    Askeriyeyi gozunuzde buyutmeyin beyler disiplin falan hak getire herşey kara düzen :)
  • Beyler benim de 5.alay komutanlığı Kastamonu, selamlar. ;) Oradan İl Jandarma Ankara, var mı tertip ? :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timsah90 -- 11 Aralık 2015; 11:48:56 >
  • timsah90 kullanıcısına yanıt
    var kardeşim benimde aynı
  • yclaydin kullanıcısına yanıt
    bende varım kardeşlerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kosifoqlu

var kardeşim benimde aynı

• 365. Dönem Eğitim birliği: Kastamonu 5. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı
    Esas Birlik: Siirt il Jandarma Komutanlığı

Aynı birlik olan var mı?
  • 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.