Arkadaşlar uğraştığım projede veritabanından gelen verileri kullanıcının istediği şartlara göre listeliyorum fakat kayıtlar tek sayfada çıkıyo ben sayfalara bölmek istiyorum fakat PagedList olayını bir türlü ekleyemedim projeye. Controller:
Arkadaşlar sayfalam işlemini nasıl yapabilirim acaba?
Kullandığınız dili bilmiyorum o yüzden sayfalama mantığını yazayım.
1-) Toplam kayıt sayısını buluyorsunuz (total). 2-) Toplam kayıt sayısını bir sayfada gösterilecek kayıt sayısına (limit) bölüp bir üst tam sayıya yuvarlıyorsunuz - toplam sayfa sayısı oluyor bu da- 3-) Kullanıcının istediği sayfaya (page) göre sql sorgsuna limit uyguluyorsunuz. Başlangıç satırını (limit * page) - limit şeklinde buluyorsunuz.
Diyelim ki kullanıcı 3. sayfaya bastı, bir sayfada 30 kayıt göstermek istiyorsunuz
total = // toplam satır sayısı limit = 30 pages = ceil(total/limit) // ceil() phpde sonucu bir üst sayıya yuvarlayan fonksiyon. siz kullandığınız dile göre düzenlersiniz. start = (page * limit) - limit
sql = "SELECT * FROM table ORDER BY column ASC LIMIT start, limit"
pages değişkenini kullanarak for döngüsüyle içerik altına sayfa numaralarını yazdırırsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme