Şimdi Ara

[Kayıt] Turkcell'de yeni kayıt yaptıran var mı ??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mco

Olayın özü şu; yeni uygulama 1 şubat tarihinde yürürlüğe girdi, daha önce 1 aylık sınırlama olmadığından 2007 yılına ait pasaportlar ile yurda giriş tarihi her olursa olsun işlem yapıldı (kanunların geriye yürümeyeceği ilkesi uyarınca) ancak yasanın yürürlüğe girdiği 1 şubattan itibaren 1 aylık süre 01.03.2008 tarihi itibariyle doldu dolayısıyla artık 2007 girişli pasaport ile işlem yaptıramazsınız,, bundan sonra kayıt için en geç 1 ay içinde yurda giriş kaydı olan bir pasaport ile başvurmanız gerekli. Bu yasal prosedürden haberdar olmayan konunun ayrıntısını bilmeyen bayiilerin kayıt işlemlerini yapmaları mümkün ve işlem online yapıldığından derhal sisteme kaydedilmiş olarak gözükecek ama belgeler (pasaport fotokopisi)TKK na ulaştığında incelemede gözden kaçmaz ise kaydın son yasal düzenlemeye aykırı olduğu tespit edilerek kayıt dışına çıkartılacak ve iphone'nunuz kapatılacak...

slm arkadaşlar bende mco arkadaşa katılıyorum söledikleri dogrudur. hangi operatör yerse ona yaptıralım mantıgı yanlıştır . TK ile görüşmemde (444 9 777) evrak online giriliyo ama sonra tk inceliyo eger yeni düzenlemeye göre yanlış bişey varsa 1 ay 3 ay 5 ay sonra zaman önemli değil kapatıyor telefonu . oraya buaya sorucagımıza 444 9 777 yada www.tk.gov.tr ( duyurular bölümüne bakalım ) . benim başıma geldi almanyandan nokia aldım geldi turkcell extra gittik kayıt ettirdik o zaman pasaport sorulmuyodu ilk yasa çıktıgında . fatura vs isteniyordu aradan 1 yıla yakın bir zaman geçti küt telefonu kapadılar. dedik hayrola kayıtlıydı neden kapadınız dedilerki kayıt yapan yanlış yapmış böle olmaması gerekiyordu vs vs 15 gün ugraştık açtıramadık tabi üzerinden 1 sene geçmiş nerde evrak nerde vs . sonra başka bi yasa çıktı gelişte havaalanı gümrük memuruna damgalatılıyo die . eşim yurtdışı dönüşünde gümrük memuruna onaylattı işlem tamam 3 gün içinde açıldı. sonra üzerine en az 2-3 kez prosedür değişti.

alın size ilginç bir olay daha bu İMEİ zamazingosu ne için çıkarıldı . kaçak vs haricinde telefon çalınmasını önlemek çalınan telefonun bulunması çalan kişinin cezalandırılması bunlarıda kapsıyodu yasa . yıl 2005 BJK-VADUZ maçı hanımlarla beraber maca gittik zararsız ( kavga gürültü çıkmayacak maç diye) tam metal arama cihazından geçiyoduk bir itişme kakışma ve hop cep telefonlar gitti :) ok karakola gittik zabıt ordan savcılıga suç duyurusu herşey ok kanuna uygun . aradan 2 YIL geçti bir mahkeme sonuç kagıdı . telefonunuz bulundu ohhhh çok sevindik sonuç bölümü şöle yazıyordu ....

MAHKEME İNCELEMESİNDE SUÇ TEŞKİL EDECEK HUSUSA RASTLANMADI . XXX XXX ADLI ŞAHIS TELEFONU SATIN ALMIŞ KULLANMIŞ VE XXX XXX ADLI ŞAHISA SATMIŞTIR . GÜNÜMÜZDE HIZLI EL DEĞİŞTİREBİLEN BU TÜR CİHAZLARIN VE KULLANANLARIN SUÇ İŞLEMEDİKLERİNE KARAR VERİLMİŞTİR ...

bu arada bu xxx ile işaretlediğim yerlerde kullanların adı soyadı ve adresleride yazıyor . yani ben kabadayı olsam bana adres veriyolar git adamı kes . kendi adaletini kendin gör diye :)))

buna anlam verebilen bana da anlatsın bu İMEİ ne işe yarıyor ??? hırsız a cezasını kim veriyor ?? çalıntı mal kullanmak ne zaman suç olmaktan çıktı ??? yasa açıkça yazılı ama kime ne kadar işlliyor ??? vs vsss gece 03 olmuş ben boş konuşuyorum .. herkese iyi günler kazasız beleasız kullanmanızı temmeni edrim. bişi unutmayın bu ülkede GEMİSİNİ YÜRÜTEN KAPTAN dır :))

• TK çok önemli bi görev ve sorumluluğu aymazlığından ve sorumsuzluğundan dolayı savsaklıyor.
    1-yasanın gereksizliğini tartışmıyorum bile.
    2-ama sonuçta yasa çıktı ve uygulanıyor,düzenleyicisi ve tüm sorumluluğu TK ya ait.
    3-ilk günden beri uygulama değişiyor;tk büroları,posta gümrükleri,tekrar tk büroları,tekrar posta gümrükleri,havaalanı işletmeleri vs. derken iş en sonunda telefon piyasasının kurtlarının eline kaldı,operatörlerin abone merkezlerine.
    4-işte bu noktadan sonra vatandaşın büyük sıkıntısı daha da büyüyecek çünkü orada çalışan elemanlar kendi bildikleri yönde uygulama yapıyolar,bu kayıtların çoğunluğu sağlıklı olmayacak ileride göreceğiz.bunlar geçtiğimiz yıllarda yaşandı.
    5-madem bu yasa ve cihazların kontrolü bu kadar önemli,böyle sıkı sıkı kontroller yapılıyo sistemde heray,neden kayıt işlemlerini profesyoneller yapmıyo?neden TK her ilde kendi ofisini kurmuyo?neden altyapı harcamaları yapılırken bunlar hesaplanmadı?
    6-illa yasal yaptırmak isteyen arkadaşlarıma Allah sabır ihsan eylesin demekten başka sözüm olamıyor ne yazıkki.

saygılar

ps:hırsızlık çalıntı vs. telefonlar bulunsada mahkemeler ceza vermiyor çünki o kadar çok el değiştiriyorki cihazlar kim hırlı kim hırsız hakim ona karar veremiyor davalar düşüyor.yasa bu yönden de fiyasko.ayrıca siz siz olun pasaportunuza kayıtlı cihazlarınızı satmayın,hoş olmayan şeylerle karşılaşmak mümkün bu uygulama devam ettiği sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gsmcodeman -- 20 Mart 2008; 9:43:37 >

• Selamlar,
    Ben amerikada yasiyorum. Onumuzdeki yaz tatil icin Turkiye’ye geldigimde 6 aydir kullandigim iphone’umu satmayi planliyordum (geri dondugumde yerine bir ust kapasiteli modelini almak icin). Ikinci el sitelerinde kaca satiliyor diye bakarken bu kayit mevzuatini gordum. Dedikleri gibi gumrukte telefonu adima kayit ettirirsem telefonu satma imkanim ortadan kalkiyor mu? Yani asil sorum, bu imei kayit mevzuati ortaya ciktigindan beri ikinci el telefon satisi sirasinda, telefonun kaydini satin alan kisiye devretme gibi bir imkan var midir? Yoksa telefonu kendi ustume kayitli sekilde satmamda bi sakinca var midir? (Telefonumun sim kilidi kirilmis durumda, t-mobile kullaniyorum)
    http://www.mckstk.gov.tr/ sitesini okudum ama bu konuyla ilgili bi aciklama bulamadim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
    A. Kundar

• arkadaslar sorum şu arkadas usa de aldı telefonu imei nosunu da yolladı bana..ben simdi elimdeki imei no ile gitsem kayıt yaptırabilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: akundar

Selamlar,
    Ben amerikada yasiyorum. Onumuzdeki yaz tatil icin Turkiye’ye geldigimde 6 aydir kullandigim iphone’umu satmayi planliyordum (geri dondugumde yerine bir ust kapasiteli modelini almak icin). Ikinci el sitelerinde kaca satiliyor diye bakarken bu kayit mevzuatini gordum. Dedikleri gibi gumrukte telefonu adima kayit ettirirsem telefonu satma imkanim ortadan kalkiyor mu? Yani asil sorum, bu imei kayit mevzuati ortaya ciktigindan beri ikinci el telefon satisi sirasinda, telefonun kaydini satin alan kisiye devretme gibi bir imkan var midir? Yoksa telefonu kendi ustume kayitli sekilde satmamda bi sakinca var midir? (Telefonumun sim kilidi kirilmis durumda, t-mobile kullaniyorum)
    http://www.mckstk.gov.tr/ sitesini okudum ama bu konuyla ilgili bi aciklama bulamadim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
    A. Kundar

kayıt ettirip satabilirsiniz bunun 2 farklı kötülüğü var kayıt devredilemediği için telefon kayıtı sizin pasaportunuzda kalıyor o yüzden 1. olarak 2 yıl başka telefon kayıt ettiremiyosunuz 2. olarak eger telefon bir suça karışır ise ( tel hattından bulunamıyor bunu yapanlar hazır kart kullanıp atıyor ) olay sizin başınıza patlar çünkü sizin adınıza kayıtlı . o yüzden yakın çevrenize arkadaş yada akrabaya satmıyacaksanız . 50 ytl pahalıya satıcam die böle risklere girmeye deymez benim kanımca , biraz indirim yapın alan düşünsün kayıt işini saygılar ..

• eskı yonergeye gore yılda bır tane telefon getırme hakkı 2006-2007 gıbı yıl ıcınde mı yoksa telefonu kayıt ettırdıkten sonrakı 1 yıl ıcın mı? ben ekımde 2007 de bı telefon kaydettırmıstım. mayısda tekrar yurtdısından donecem telefon kaydettırme hakkım var mı? tesekkurler
  • bır soru daha sormak ıstıyorum bayılere telefonu goturmek sart mı? sadece imei numarasını soylerek kayıt yaptırabılıyormuyuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bresson
    quote:

Orjinalden alıntı: akundar
    Selamlar,
    Ben amerikada yasiyorum. Onumuzdeki yaz tatil icin Turkiye�ye geldigimde 6 aydir kullandigim iphone�umu satmayi planliyordum (geri dondugumde yerine bir ust kapasiteli modelini almak icin). Ikinci el sitelerinde kaca satiliyor diye bakarken bu kayit mevzuatini gordum. Dedikleri gibi gumrukte telefonu adima kayit ettirirsem telefonu satma imkanim ortadan kalkiyor mu? Yani asil sorum, bu imei kayit mevzuati ortaya ciktigindan beri ikinci el telefon satisi sirasinda, telefonun kaydini satin alan kisiye devretme gibi bir imkan var midir? Yoksa telefonu kendi ustume kayitli sekilde satmamda bi sakinca var midir? (Telefonumun sim kilidi kirilmis durumda, t-mobile kullaniyorum)
    A. Kundar

kayıt ettirip satabilirsiniz bunun 2 farklı kötülüğü var kayıt devredilemediği için telefon kayıtı sizin pasaportunuzda kalıyor o yüzden 1. olarak 2 yıl başka telefon kayıt ettiremiyosunuz 2. olarak eger telefon bir suça karışır ise ( tel hattından bulunamıyor bunu yapanlar hazır kart kullanıp atıyor ) olay sizin başınıza patlar çünkü sizin adınıza kayıtlı . o yüzden yakın çevrenize arkadaş yada akrabaya satmıyacaksanız . 50 ytl pahalıya satıcam die böle risklere girmeye deymez benim kanımca , biraz indirim yapın alan düşünsün kayıt işini saygılar ..

Anladim, tesekkurler. Kayit ettirip satmak riskli oluyor o halde. "Alan dusunsun" derken, onun onundeki secenekler ne oluyor peki? Son bir ay icinde cikis giris yapmis bir pasaport bulup ona kaydettirebiliyor. Baska bir yontem var mi?

• enson 2007 mayis ayinda cikis yapmistim. 3 hafta once gittim kayit ettirttim telefon.
  • peki telefonu gostererek mı kayıt ettırdın yoksa sadece imei nosunu mu soyledın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.