Şimdi Ara

Kaza yaptim adam kacti ne olacak? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu tip oluşan herhangi bir kaza anında ilk iş plakaya bakmak oluyor maalesef alışkanlıktan. plakayı alınca hemen 155 ten sahibinin cebini arayıp durumun ciddiyetini anlatıyorlar. polis artık oturduğu yerden işleri hallediyor. kaç kovala devri bitti. iti var, kopuğu var, teröristi var, süreç var polis onlarla mı uğraşacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 30 Kasım 2014; 0:40:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Kaza yeri terk etmek trafik suçudur. Onu da polis tespit etmediyse tehdit etti kaçtım der, arabalarda hasar yoktu gittim der işin içinden çıkar.

Burada asıl önemli olan trafik hatası kimde. Playı almış olsaydınız karakola giderseniz adamı bulur sizi yüzleştirirlerdi. Trafik hatası kimde ortaya çıkar, ya siz onun hasarını ödersiniz ya da o sizinkisini. Ama düşen bir tampon için kameradan plaka tarayacaklarını hiç zannetmem.

Tersi de olabilir. Adam karakola gidip sizin için kaçtı diyebilir. Bu ihtimal için karakolda bir tutanak tutturmak faydalı olabilir.

Polisi çağırdım ve o aracın kaçtığına dair tutanak tuttu dosya numarası da verdi salı gunu gidip ifade verip şikayetçi olacağım ancak benim kafam şu an iyice karıştı bir kısım arkadaşlar kaçtığı için adamın suçlu olacagını söylüyor bir kısım isim hata bendeyse suçlunun ben olduğumu söylüyor o zaman adamın kaçması hiçbi şekilde sorun teşkil etmiyor ayrıca plakasının da bi kısmını alabildim eğer araç bulunmak isterse tam 10 metre arkamda ya da 50 metre ilerideki trafik lambalarında mobese mevcut cok rahatlıkla bulunabileceğini düşünüyorum

• arac ici cameralar boyle zaman icin var sanirim....
    cok gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laxuss L kullanıcısına yanıt
    MOBESE var ama bir memuru görevlendirecek en az yarım saat tarama yapacak. Yaparlarsa bravo, ama şaşırırım açıkçası.

Dosya numarası verdiyse saklayın. Oradaki kaza ve kaza yerini terk etmek ayrı ayrı hatalardır. Kaçması kişiyi otomatikan kazanın da hatalı tarafı yapmaz. Adamı bulurlarsa sizi yüzleştireceklerdir.

Bir karakola gidin, görüşün bakalım nasıl yol gösterecekler.
  • Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 30 Kasım 2014; 2:04:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karakola ikinizde çağırılırsınız uzlaşmak istiyormusunuz diye biriniz tamam suçlu benim hasar neyse karşılayacam yada herkes kendi hasarını karşılayacak olursa mahkemelik olmazsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzer bir durum bizim başımıza geldi.
    şahin marka araçhanımın kullanıdığı aracımıza çarpıp kaçmış. olay yterine gittim, polis çağırdık, tutanak tutuldu. adam 3 gün sonra bulunup karakola getirilmiş.ifadesinde vurup kaçmadığını söylemiş. olay mahkemeye intikal etti. mahkeme 2 yıl sürdü, adam 2 tane yalancı şahit getirdi, bizim olay yerindeki şahitler de gösterildi, ama nafile, şahitleri hanımın adama şerefsiz dediği yönünde ifade verince bize 1500 tl para cezası, adama da 1000 tl para cezası çıktı. bizim şahitlerin şerefsiz demedi yönündeki ifadesi de yeterli olmadı.
    geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: canmert2005

benzer bir durum bizim başımıza geldi.
    şahin marka araçhanımın kullanıdığı aracımıza çarpıp kaçmış. olay yterine gittim, polis çağırdık, tutanak tutuldu. adam 3 gün sonra bulunup karakola getirilmiş.ifadesinde vurup kaçmadığını söylemiş. olay mahkemeye intikal etti. mahkeme 2 yıl sürdü, adam 2 tane yalancı şahit getirdi, bizim olay yerindeki şahitler de gösterildi, ama nafile, şahitleri hanımın adama şerefsiz dediği yönünde ifade verince bize 1500 tl para cezası, adama da 1000 tl para cezası çıktı. bizim şahitlerin şerefsiz demedi yönündeki ifadesi de yeterli olmadı.
    geçmiş olsun

Benim yaşadığım olayda vurup kaçmadığını iddaa edebileceğini pek sanmıyorum çünkü yaklaşık 10 metre arkamızda mobese vardı. Adam yanıma hiç gelmedi sadece aracına bakıp basıp gitti yani bi konuşmamız da olmadı. Önümde seyreden aracın şöförü de inip numarasını verdi istersem şahitlik yapabileceğini söyledi.

• Laxuss L kullanıcısına yanıt
    mobesse üzerindeki numaraları almayı unutmayın.
    gerektiğinde mahkeme görüntüleri isteyebilir.
    tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mars4891

hapise felan girmez.adam karokola çağrılır kaza yeri terkten ceza yazılır sizinle anlaşma yoluna gidilir eğer anlaşamazsınız mahkemelik olursunuz kararı mahkeme verir suçun kimde olup olmadığı ile ilgili.hapis cezası asla olmaz.

+1

herkes sapla samanı birbirine karıştırmış.

adamın kaçması ayrı bir suç, trafik kazası ayrı bir suçtur.

adamın kaçması trafik suçunu asla kendisine yüklemez.

tavsiyem suçun sizde olduğunu düşünüyorsanız hiç uğraşmayın.

trafik suçu sizde ise adamın alacağı ceza, kaza yerini terkten (166 tl) para cezasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.