Şimdi Ara

kaza yaptım ss li (ihtiyarların ehliyetine el konulması lazım) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Paprika55

quote:

Orijinalden alıntı: r0x

adamın parası yok ki bir kısmını senin karşılamanı istiyor. hayır adam zengin bir şeye benzese eyvallah diyeceğim ama bindiği araba max. 3-4 bin liralık toros, üzerinde 20 liralık t-shirt var.

haksızsın demiyorum ama "ehliyetine el konulması lazım" falanlar filanlar çok gereksiz hareketler.

İnsanların arabasına,giydiği şeylere göre yargılamayın önce insan olmak gerekir.

o ne alaka şimdi ?

adamın hasarı karşılayacak imkanı yok o yüzden yarısını ödeyebileceğini söylüyor bende bunu anlatmak için "adamın gerçekten imkanı yok ucuz arabaya biniyor ucuz t-shirt giyiyor" dedim, özlü söz yazıp like toplayacağım derken saçmalamayalım.

ben "20 liralık tshirt giyiyor 3 bin liralık arabaya biniyor pis fakir karaktersiz" falan desem bu tepkinin bir anlamı olurdu ama şu durumda sadece saçmalıyorsun.

• https://play.google.com/store/apps/details?id=org.sbm.ktt&hl=tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzzd -- 29 Eylül 2015; 23:58:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kazadır bu ancak , gerçekten bu ehliyet olayının denetlenmesi lazım sadece yaşlılar için değil belirli periyotlarla insanların sağlık kontrolünden geçerek gerçekleşmesi gerekmektedir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçücük bir kaza için yaygara koparmışsın burda. Birde utanmadan yolu kapamışsın ya ordan arabalar gelse nasıl geççekler? Görende büyük hasar var sanar 300-400 tllik hasar için yaşlı amcamızı üzmüşsün bayram günü.

Ben olsam elini öperdim bayramın kutlu olsun amca sen üzülme ben yaptırırım derdim ve giderdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGBT

Küçücük bir kaza için yaygara koparmışsın burda. Birde utanmadan yolu kapamışsın ya ordan arabalar gelse nasıl geççekler? Görende büyük hasar var sanar 300-400 tllik hasar için yaşlı amcamızı üzmüşsün bayram günü.

Ben olsam elini öperdim bayramın kutlu olsun amca sen üzülme ben yaptırırım derdim ve giderdim.

seni şöyle alalım canımhttp://forum.donanimhaber.com/forumid_12/tt.htm

bak orada sana göre tipim nasıl diye konu açan senin yaşıtın ergenler var. saçma sapan mesajlarını o tür konulara yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_24 -- 30 Eylül 2015; 1:48:03 >

• o klasıc bir r12 ve bmw den daha değerli bmwyi temiz bulursunuz ama resimdeki gibi bir renoyu asla... benim babamda 95 sw var full orj satmaya kıyamıyor ara ara da geziyor ikinci araç zaten kaza yapsa senin araca vursa ve sen reno gibi suçlu olsan hemen dersin yav kaç liralık araba ama öyle değil mesele o samanlıktaki iğne arasan bulamazsın resimdeki araçta olanaksızlıktan değil hastası tarafından binilmiş bir araç söyle amcaya ben 6.000 e talibim kabul ederse özelden görüşelim....
  • Millet paso mağdur adama saymış. Hayır adamın ters bir lafı yok ki. Tamam ihtiyarlarin ehliyetine el konulmasın ama bir şekilde kontrol altında tutulsun. Adam yazmış eşim ve 2 çocuğum var diye, ya onların canına kast etseydi ne olacaktı? Benim dedem de köyde traktörle arabanın birine çarpmıştı göz göre göre koca traktörle az kalsın olduruyordu adamı. Çok şükür cana bişey gelmedi, gelseydi ne olacaktı? Kim sahip çıkacaktı o adamın çoluk çocuğuna? Telafisi olmayan bi kaza olabilirdi bu kaza da.
    Kimi demiş 20 liralık tişört, kimi demiş o yaşta insanlar yönetici genel müdür, td vs kimi demiş arabanla hava atıyorsun alakasız alaksiz muhabbetler.
    Geçmiş olsun dostum. Allah beterinden korusun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caner_24 kullanıcısına yanıt
    Önelikle geçmiş olsun.

Trafik işaretleri net görünmüyor, aynı zamanda tek yön var mı , ter yönden gelen varmı onuda söylememişsiniz,

Şayet 2 sürücüde doğru yönde gidiyor ve kavşağa gelirken yol üstünlüğü ve ya ana yol işaret levhası yoksa

<Yol hakkının kime ait olduğunu gösteren bir tabela yoksa, kavşaklarda geçiş hakkı sağdan gelene aittir.>

Yani yukardaki şartlar oluştu ise burada %100 Renault Toros suçludur, çünkü siz onun sağında olarak geçiş üstünlüğüne sahip gözüküyorsunuz ( şayet ters yönden gelme, veya torosun ana yol işareti olan yoldan gelme durumu yoksa )
  • Usta şoför yolu okur ve what if? diye düşünür, görmediği ve görülmediği yere girmez. Solunuzdaki yoldan bir araç gelebileceğini öngörememişsiniz. Yaşlı amcanın da kabahati sizinle ayni ; görmediği ve görülmediği yere girmek.

Amcanın çıktığı yolun amcaya göre sağındaki park halindeki minibüs amcanın ve sizin yolu değerlendirmenizi imkansız kılmış. Kavşaklara 5 metre kala park yasağı işte bu gibi durumlar için, her iki yoldan gelenlerin birbirilerini görebilmesi için var.

Üstelik siz sağınızdaki park halindeki ( Lada mı o? ) araç nedeni ile kendi şeridinizden çıkıp karşı şeride de geçerek yolun ortasından giderek amcanın manevra alanını daraltmışsınız.

Amca işi bilmiyormuş, "kavşağa geldiğimde durdum, ses cihazı ile işaret verdim bir cevap gelmeyince kavşağa girdim" dese idi ve sizin kapalı camlı resminizi de kanıt diye sunsa idi ne olurdu dersiniz.

Şimdi kimin ehliyetinin alınması uygun olur?

EK : Caner için tarih dersi ; Belki daha evvel duymadınız, Bir çok kişi İnönü'yü Ata'ya şikayet etmiştir ; "Neden himaye ediyorsunuz" diye. Ata'nın cevabı " Şimdi bu masayı devirin desem bir, belki iki yol bulursunuz. İsmet'e söylesem masayı devirmenin sekiz yolunu bulur" idi.

Çıkarımıza uygun bir argüman bulduğumuzda artık düşünmeyi bırakıyoruz, bu argümana dört elle sarılıyoruz. Muhtemel başka çözüm yollarını görmezden geliyoruz ve meseleyi olayın bizatihi kendisi, somut olay olmaktan çıkarıp ben ve diğerleri bağlamında değerlendiriyoruz. (Those two fatal words, Mine and Thine. Cervantes )

Forumun güzelliği burada ; masayı devirmenin diğer 7 yolunu öğrenebilmek.

İlyas Usta, “Gerçek olan öğrenmektir. Nerden, nasıl öğrenirsen öğren. Nereden, nasıl öğrendiğin, diploman hatta neler bildiğin de önemli değil. Ne yaptığın önemlidir.”… Orhan Kemal, Arkadaş Islıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 30 Eylül 2015; 11:39:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yakamoz88

Millet paso mağdur adama saymış. Hayır adamın ters bir lafı yok ki. Tamam ihtiyarlarin ehliyetine el konulmasın ama bir şekilde kontrol altında tutulsun. Adam yazmış eşim ve 2 çocuğum var diye, ya onların canına kast etseydi ne olacaktı? Benim dedem de köyde traktörle arabanın birine çarpmıştı göz göre göre koca traktörle az kalsın olduruyordu adamı. Çok şükür cana bişey gelmedi, gelseydi ne olacaktı? Kim sahip çıkacaktı o adamın çoluk çocuğuna? Telafisi olmayan bi kaza olabilirdi bu kaza da.
    Kimi demiş 20 liralık tişört, kimi demiş o yaşta insanlar yönetici genel müdür, td vs kimi demiş arabanla hava atıyorsun alakasız alaksiz muhabbetler.
    Geçmiş olsun dostum. Allah beterinden korusun.

Teşekkür ederim.
    Mevzu hakkaten nererele geldi şaşırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

Usta şoför yolu okur ve what if? diye düşünür, görmediği ve görülmediği yere girmez. Solunuzdaki yoldan bir araç gelebileceğini öngörememişsiniz. Yaşlı amcanın da kabahati sizinle ayni ; görmediği ve görülmediği yere girmek.

Amcanın çıktığı yolun amcaya göre sağındaki park halindeki minibüs amcanın ve sizin yolu değerlendirmenizi imkansız kılmış. Kavşaklara 5 metre kala park yasağı işte bu gibi durumlar için, her iki yoldan gelenlerin birbirilerini görebilmesi için var.

Üstelik siz sağınızdaki park halindeki ( Lada mı o? ) araç nedeni ile kendi şeridinizden çıkıp karşı şeride de geçerek yolun ortasından giderek amcanın manevra alanını daraltmışsınız.

Amca işi bilmiyormuş, "kavşağa geldiğimde ses cihazı ile işaret verdim bir cevap gelmeyince kavşağa girdim" dese idi ve sizin kapalı camlı resminizi de kanıt diye sunsa idi ne olurdu dersiniz.

Şimdi kimin ehliyetinin alınması uygun olur?

Haklısın kardeş benim ehliyetime el koymaları lazımdı.
    amca tutanağa bu adamında camları kapalıydı diye yazmadığı için beni haklı buldular %100 amcayı kusurlu buldular.
    Hatta amca 70-80 süratle drift yaparak sokaktan çıksa bile ben bunu öngörebilmem gerekir haklısınız

• Geçmiş olsun dostum, üzüldüm vallahi. Her kafadan değişik bir ses çıkmış yine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 30 Eylül 2015; 10:29:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: allstar34

Geçmiş olsun dostum, üzüldüm vallahi. Her kafadan değişik bir ses çıkmış yine.

Teşekkürler dostum. Neyseki çok fazla bişey yok öncesinde boya vardı zaten hasar alan kapıda ama yapılması 1 hafta sürecek, karşı tarafın sigortası tedarikçi firmadan kapı çıtasını gönderecek onu beklicez.

• quote:

Orijinalden alıntı: caner_24

quote:

Teşekkürler dostum. Neyseki çok fazla bişey yok öncesinde boya vardı zaten hasar alan kapıda ama yapılması 1 hafta sürecek, karşı tarafın sigortası tedarikçi firmadan kapı çıtasını gönderecek onu beklicez.

Keşke kabul etmeseydin yan sanayi çıtayı.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: caner_24

quote:

Keşke kabul etmeseydin yan sanayi çıtayı.

3 yaş üzeri araçlara yan sanayi parça gönderiyorlar. Kabul etmekten veya kendim almaktan başka bir seçeneğim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: kıladam

Önelikle geçmiş olsun.

Trafik işaretleri net görünmüyor, aynı zamanda tek yön var mı , ter yönden gelen varmı onuda söylememişsiniz,

Şayet 2 sürücüde doğru yönde gidiyor ve kavşağa gelirken yol üstünlüğü ve ya ana yol işaret levhası yoksa

<Yol hakkının kime ait olduğunu gösteren bir tabela yoksa, kavşaklarda geçiş hakkı sağdan gelene aittir.>

Yani yukardaki şartlar oluştu ise burada %100 Renault Toros suçludur, çünkü siz onun sağında olarak geçiş üstünlüğüne sahip gözüküyorsunuz ( şayet ters yönden gelme, veya torosun ana yol işareti olan yoldan gelme durumu yoksa )

Herhangi bir trafik işaret levhası yok. Mahalle arası bir yol ve ara sokak.
     kaza yaptım ss li (ihtiyarların ehliyetine el konulması lazım)

Aleyhine %10 suç sana ait deseler dahi itiraz et, soldan çıkan araç seni kollamakla ve sana geçiş hakkı tanımakla mükellef.
  • Yaşlılara saygımızı sonsuz fakat belli bir yasin ustune ehliyet yenilemek şart.. Mesela bu amcalar alışmış eskiye dan dün atıyor arabayı yola su anki yoğun trafiğe ayak uyduramiyorlar.. Kaç kez 65 yaş üstü yüzünden kaza tehlikesi yaşadım.. Hepimiz yaslanacagiz ama bir noktada dur demek lazım refleksler eskisi gibi olmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt
    Belki daha evvel duymadınız, Bir çok kişi İnönü'yü Ata'ya şikayet etmiştir ; "Neden himaye ediyorsunuz" diye. Ata'nın cevabı " Şimdi bu masayı devirin desem bir, belki iki yol bulursunuz. İsmet'e söylesem masayı devirmenin sekiz yolunu bulur" idi.

:) Çok yaşayın. Siz yazınca hatırlayabildim. Heykellere yazılması lazım bir söz.
    Sağdaki araca yol verilmesi gereği araçlar birbirini görüyorsa (birbirinden haberli ise ) geçerli. Karşı karşıya kaldığınız durumda ise ( arkası görülmeyen kavşağa yaklaşmak ) sürücülerin yapması gereken işlemler ;

1- Gece ise Karayolları Trafik Yönetmeliği madde 127 gereklerini yerine getirmek,

2- Gündüz ise Karayolları Trafik Yönetmeliği Madde 144-b-1 gereklerini yerine getirmek Ki ; Gelişlerini kavşağa girmeleri muhtemel diğer araçları ikaz etmek üzere sesli ikaz araçları ( korna/klakson ) ile işaret vererek haber vermeleri gerekir.

Tramer'in bu konuyu araştırmadan hüküm kurması doğru olmamıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldsalt -- 2 Ekim 2015; 19:33:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.