Arkadaşlar bi zahmet sahibinden e bakın, sonrada vakti olan gitsin marmara göztepe yerleşkesinden şöyle bi hasanpaşaya kadar insin sağlı sollu. Yetmediyse e bide karşıya doğru bakınsın. Kazakistan bizim ülkeyi geçemez, burda benzin oldu anasının nikahı halen biniliyor 4-5 bin cc araçlara. Sırf bostancı köprüden lunaparka inerken bile en az 60 tane ferrari görüyorsunuz. Bizim ülkeyi geçemezler kolay kolay :)
Kazakistan da kar en az 5 ay yerde kalıyor 2 ayda yagmurlu ve soguk o nedenle insanlar Ferrari veya Lamborghini almaktansa Jeep veya Bentley Rolls Royce tarzı araclar alıyorlar. Burada 100 lerce Mercedes G55 AMG var 150 000 200 000 dollar arası bu fiyata rahatlıkla Ferrari de alabilirsin.
Dostum, bizim ülkemizde çok ciddi sayıda gizli zengin var. Kazakistan gibi ülkeler sosyalizmin devrilmesi ve sscb nin dağılması sonucu ilerlemeye başladılar. Ülkedeki madenler sebebiylede zenginlikler oluştu, yinede bunlara rağmen ülkemizde daha çok lüks araç olduğuna inanıyorum. Sebebine gelince bizim ülkemizde ciddi bir sanayi ve ticari kabiliyet mevcut, ülkemizde tekstilden, mühendisliğe,tarımdan,hayvancılığa,teknolojiden,üretime pek çok alanda çalışabilir ve zengin olabilirsin kısıtlı bir alan değil. Bu sebeple diyorum ülkemizde daha kolay diye, kendi çevremden örnek verecek olursam çok fazla lüks araç kullanan arkadaşım var hatta aralarında ki en kötü yanlarına yanaşamayacak araç benim aracım. İstanbul 'a yolun düşerse akmerkez ve metrocity otoparkına bir gir dediğimi anlarsın. 100-200-300 bin çoğu yerde para değil burada, misal bebekde 2+1 giriş bir daire bile 550.000$ dan çok rahat satılıyor çünkü ederi 600.000$ civarı. Yani bu yüzden oralardakileri çok görme istanbulu ziyaret et ve dediklerimi gör.
Kardeşim ben zaten İstanbul da yaşıyorum.Ülkemiz Super luks aracta avrupada bir Belcika,Hollanda ile yarışamaz Almanya İngiltere Fransa nın 5 te 1 i bile olamayiz.neden cünkü biz de bu aracları alacak zengin az alan kişilerde ultra zengin ama avrupa da nasıl halkın buyuk cogunlugu bu tür aracları alabilecek refah seviyseinde, gelirler eşit dagılmış.Belcikanın en kucuk kasabasında bile ferrariler bentley ler sıra sıra dizilmiş biz de nasıl istanbul ankara birazda bursa ve izmir geri kalan illerde göremeyiz bu aracları. Senin dediginin tam tersi Ülkemiz de bu tür aracları almak Begenmedigin Kazakistan da almaktan tam 3 kat zor. ve dedigin gibi ülkemizde ki luks arac sayısı da cok az.Ukrayna da bile bizden daha cok luks arac var.İstanbuldaki istinye park akmerkez hemen hemen haftada 1 kez gezdigim yerler o radaki araclar benim okudugum nideki 19 20 yaslarındaki yeni yetmelerin altında. Emlak fiyatlarına gelince dunyanın en pahalı şehri MOskova ve eski SSCB ulkeleri senin bebekteki 550 bin dolarlık ev Almaty da mikro rayon dedikleri şehir dışındaki 2+1 e bile yetmez Bence sen bir dunyayi gez yolun düşerse kAZAKİSTANA da ugra o zaman ne kendi gözun ile görursun
Ben yarışabileceğini söylemedim sana, çünkü bahsettiğin her iki ülkede (Belçika ve almanya) ab üyesi ve kendi aralarında vergi oranları çok düşük. Bir aracın üreticisinin normal rakamlar altında mal etmesi ise gayet normal. Örneğin ferrari italyan olmasına rağmen bildiğim kadarıyla dünyada en çok ferraride yine bu ülkede değil. Bence kazakistan ve türkiye karşılaştıırması fazla gereksiz. Bunun çok örnekleri var (bu yıl türkiye için ayrılan ferrari stoğunun 21 olması ve hepsinin satılmış olması gibi) bizim ülkemizde ben halen daha fazla lüks araç olduğuna inanıyorum. Lüksten kastım Ferrari,Lamb.,Bentley,Royce gibi markalar. Bu yüzden bence bir bmw veya mercedes lükse girmiyor. Bugün bmw da en pahalı araç 460.000 tl ile 7 serisi ve en üst model olan mercedes sls den ülkemizde fazlaca mevcut. Sen halen oranın daha lüks yaşadığına inanıyorsun. Gel gelelim rusyada ki ev fiyatlarına bir ülkede emlağın pahalı olması orada yaşamın pahalı olduğu gösterir, bebekte 2+1 550 bin lira ama gidip beylikdüzünde 90 bine 3+1 alırsın. Oranında emlağı pahalı demek biraz saçma çünkü orada yaşam pahalı, son olarak dünyayı fazlaca gezdim amerikada 3 yıl yaşadım, almanyaya sayısız kere gittim ve ailem azeri kökenli olduğu için 2 yılda bir azerbaycana veya gürcistana gidiyorum. Arada interrail ile gezdiğim avrupayı saymıyorum.
Bunun ülkeler arası karşılaştırma ile alakası yok cünkü Kazakistan Ekonomisi Türkiyenin 5 te 1 kadar.İşte asıl olay senin dediginde LUKS araclardan kastın Lambo Ferrari Bentley Rolls Royce ise bu araclardan Kazakistandaki adeti Turkiyekinden daha fazla,Türkiyeye Ferrarinin uyguladıgı yıllık kotanın 21 olması hepsinin satılması cok büyük rakam degil.KAZAKİSTAN DA adamlar 21 taneyi 1 ayda sadece bir ülkeden getiriyorlar örnegin ALMANYA bir galeri Almanyadan bir sparişte 20 tane Ferrari getiriyor baska bir galeri USA dan aynı şekilde Dubaiden Modifiyeli gelenler haric , tabiki 0km olanlar cok az genelde 2 el ama kmleri cok düşük.Mercedese gelince en üst modeli sls degil senin bilmedigin SLR ve SL65 Black Series ayrıca özel yapım Mercedes Benz CL 600 Carlsson CK 65 Aigner Edition ve Brabus Rocket 800 gördüm KAZAKİSTANDA Bunları bilmemen dogal cünkü Türkiyede yok bunlardan. Begenmedigin Kazakistanın GDP si 178 Milyar Dollar Avrupa birligine giren Bulgaristanın 53 Milyar dollar.ama RR.Bentley,Maybach rakamları Ülkemizdekinden kat kat fazla Türkiyenin nüfüsü 74 milyon Lüks yaşayanlar yüzde 5 Kazakistanın nüfüsu 16 milyon Lüks yaşayanlar yüzde 50 den fazla sayı olarak Türkiyede daha cok zengin var ama genele bakınca Kazakistan halkı bizden daha refah ve lüks yaşıyor
Kazakistan da Dikkat ettigim 1000 lerce Mercedes G55 AMG olması 2010 modeli 200 000 dollar civarı bu fiyata 2008 599 gtb veya lp560 alabilirler ama Ülke cok soguk oldugundan ve jeepin hala daha prestijli oldugunu düşündüklerinden tercihleri genelde SUV dan yana LEXUS LX570 de baya tutuluyor bunun 2010 fiyatı ise 150 000 dollar civarı.Bu linkten fiyatlara bakabilirsiniz http://carlux.kz/auto/all/
Teşekkürler emeğin için araçlar çok iyi.
harika resimler, takip
Umarım Türkiye'de de bunlardan görebiliriz.Yalnız geçen şubat ayında Ankara Gülveren Lisesi'nin önünde R32 siyah bir Skyline.Önce normal bir araba sandım.Fakat o kırmızı SKYLINE yazısını görünce kendimden geçtim.