Şimdi Ara

Kazanıp gitmezsek ne kadar puan düşer? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
7
Favori
139.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: tlgyildiz

ben 2012 de yerleştim ama gitmedim şimdi 2013 de puanım kırıldı bu sene yerleşsem 2014 de tekrar sınava girsem puanım kırık mı olur yardımcı olursanız sevinirim

Evet kırılır.Yani her yerleştiğin seneden sonra mutlaka yarıya düşer obp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ilk senemdi bu seneye uniye yerlestim diyelim seneye bi daha girdim puanim kesildi ondan sonraki yil puanim normale mi donuyor yoksa kesiliyo mu bu gercekten merak ediyorumm ornegin bu sene 50 sonra 25 sonra gene 50 mi olcak

• Obp'nın ekleneceği tercih puanımız kırılıyor değilmi?
    Yani ygs'den alacağımız puanda bir eksilme olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 13 Temmuz 2013; 23:19:49 >
  • Arkadaşlar ben pc programcılığı kazandım ama gitmeyip seneye sınava girsem puanım düşer mi ?
  • Ben bu yil sinava girdim ve tercih yapip yerlestim. Malesef ki mutsuzum seneye yine sinava girecegim okul puanimin yaridan fazlasini kaybetmeyi goze aliyorum. Sorum su ki; meslek lisesiyim biliyosunuz ek olarak bize 20 civari puan geliyor. O da kesilicekmi? Aobp; 380. Bu sene ek puanli 72 puan geldi. Seneye bunun yarisi olurmu yoksa ek puanida vermezler mi?

• sınavlara girip fakat tercih yapmasak puan düşüyormu
    acil cvp ltfn
  • quote:

Orijinalden alıntı: ComRad3

Kazanıp da üniversiteye gitmeyen biri bir sonraki yılda gireceği sınavda ne kadar puanı düşer.

Bir de diyelim ki kazandı ve gitti. 3-4 ay üniversiteyi okudu ve üniversiteyi bıraktı. Yine puanı düşer mi? Mesela Hem üniversiteyi okudu hem de YGS ye hazırlandı. YGS si iyi geçti ve üniversiteyi bırakıp LYS ye çalışmaya başlasa yine puanı düşer mi?

kazanıp gitmezsen okul puanın yarıya iner bir sonraki sene
    o yüzden ya tercih yapma ya kazandığında git yada bir sonraki sene normalde çalıştığının iki katı çalış ygs-lys ye
  • Arkadaşlar benim derdim farklı yardımcı olun lütfen aklımda şöyle bir plan var ben bu sene kazandığım yere gitsem orada 1 sene hazırlık ingilizce okusam ancak okurken ygs'ye sınava girmesem ondan sonraki sene lys ile ygs'ye tekrar girip üniversite değiştirsem puanım düşer mi ? 2-3 ay okuyup sınava girmekten bahsetmiyorum 1 sene tamamen hazırlık okuyacağım ondan sonra gireceğim diyorum yani mesela

2014'de sınava girdim kazandım yerleştim
    2015'de hazırlık okudum bitti.
    2016'da tekrar ygs'ye giriyorum

Böylece hem 1 sene puan düşme durumunu ortadan kaldırıyor hemde hazırlık okumuş oluyorum ingilizce (Bu mümkün mü ?)

zaten ingiliz dili ve edebiyat bölümüne gideceğim 1 sene daha dershanede yada evde ingilizce çalışmak yerine üniversite de hazırlığı tam olarak okuyup devam etsem sıkıntı olur mu ? ayrıca puan kırılması sadece okul puanıyla mı sınırlı kalacak diyelim ki okul puanından 30 geliyorsa bana bir sonraki sene 15 gelecekse aradaki 15 puan pek koymaz Türkiye birinciliği hedeflemiyorum nede olsa daha çok çalışarak telafi edebilirim

• Cryptanalist C kullanıcısına yanıt
    evet o mümkün.çünkü münkünlü'de herşey mümkün
  • beyler üniversite okurken 1.sene tekrar sınava girmiştim ek tercihten farklı bölüm çıktı gitmedim okula devam ettim puan gidiyormu
  • Merhaba Bu sene acık öğretimdeb tercih yapıp seneye tekrar girsem okul puanim düser mi

• zynp14 Z kullanıcısına yanıt
    maalesef düşer çünkü artık açık öğretimler kontenjanlı,eskisi gibi kontenjansız olsa düşmezdi
  • peki kardeşlik size bir soru soracağım.

geçen sene sınava girdim. tercih yaptım. bu sene puanım düşer diye girmedim. yalnız benim okul otomasyonu açık kalmış. akıllının birisi ön kayıt düğmesine basmış. e devletten filan girilmedi yani e kayıt değil. hatta üniversiteye kesin kayıt için gereken beş belgeden birisi de ön kayıt belgesi.

sınava da girmedim tercih de yapmadım. farzedelim ki yeni sene sınava girdim gelecek ek puanım düşer mi?
  • bu sene bir bölümü kazandıysan ister kayıt yaptır ister kayıt yaptırma seneye puanın kesilir bu sene hiçbir yere yerleşmediysen seneye puanın kesilmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BNSF

bu sene bir bölümü kazandıysan ister kayıt yaptır ister kayıt yaptırma seneye puanın kesilir bu sene hiçbir yere yerleşmediysen seneye puanın kesilmez.

bu sene sınava da girmedim, tercih de yapmadım hocam.

seneye bir kesinti yok yani. şükür rahatladım ya sağolasın
  • linksiz kullanıcısına yanıt
    Kontenjanı dolmayan, hatta ve hatta 30 kişilik kontenjanda sadece 3 kişinin girdiği bölümde ne kadarda çok hak yedikde ösym bize böyle ceza verdi vah vah. Kontenjanı dolan bölümler için haklı olabilirsin ama bu adaletsizliğin daniskası.
  • arkadaşlar geçen sene tercih yaptım ve kazandığım bölüme gitmedim,bu sene tercih yapmazsam,bölüme kayıtlıyken gelecek sene okul puanım yarıya düşer mi?yardımlarınızı bekliyorum.
  • matrix999 M kullanıcısına yanıt
    kırılmaz ulan kırılmaz yukarıda yazmışlar ne soruyorsun hala adamı delirttiniz haaa!!!!!!
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.