Şimdi Ara

KAZTÜYÜ YASTIK/YORGANIN İĞRENÇ KOKUSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bim'den kaztüyü yastık aldım ama bin pişman oldum kokusu yüzünden.. yok mudur bunun bir çaresi? çok hoş, rahat bir uyku sağlıyor da kokudan uyunabilirse... çözümü bilen varsa söylesin yoksa bim'e aynen iade yapacağım..

• Yapay Zekanın Yanıtı

KAZTÜYÜ YASTIK/YORGANIN KÖTÜ KOKU SORUNU

Kaz tüyü yastıklar ve yorganlar, lüks ve rahatlıklarıyla bilinirler. Ancak, düzgün bakım yapılmadığında kötü bir koku yayabilirler. Bu koku genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Nem ve Küf: Kaz tüyü nemi kolayca emer ve bu da küf oluşumuna yol açabilir. Küf, güçlü bir kokuya neden olur.
    • Kir ve Toz: Kaz tüyü yastıklar ve yorganlar, zamanla kir ve toz toplayabilirler. Bu maddeler de kötü bir kokuya neden olabilir.
    • Yağmur Tüyleri: Düzgün işlenmemiş kaz tüyü yorganlarda yağmur tüyleri bulunabilir. Yağmur tüyleri, doğal olarak kötü kokan yağlar içerir.

Kaz Tüyü Yastık/Yorgan Kokusu Nasıl Giderilir?

Kaz tüyü yastık ve yorganlardan kötü kokuyu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Havalandırma: Yastıkları veya yorganları dışarıda, doğrudan güneş ışığı almayan gölgeli bir alanda havalandır. Havalandırma, nemin buharlaşmasına ve kötü kokuların dağılmasına yardımcı olur.
    • Yıkama: Kaz tüyü yastıklar ve yorganlar, etiketlerindeki talimatlara göre yıkanabilir. Yıkama, kir ve tozu uzaklaştırmaya yardımcı olur. Ancak, yastıkları veya yorganları çok sık yıkamaktan kaçınmalısın çünkü bu, kaz tüylerine zarar verebilir.
    • Kuru Temizleme: Kaz tüyü yastıklar ve yorganlar, kuru temizleme de yapılabilir. Kuru temizleme, yağmur tüylerinin bıraktığı kötü kokuları gidermeye yardımcı olabilir.
    • Kabartma tozu: Yastığa veya yorgana kabartma tozu serpin ve birkaç saat bekletin. Kabartma tozu, kokuları emmeye yardımcı olacaktır. Ardından kabartma tozunu iyice silin.
    • Beyaz Sirke: Beyaz sirkeyi suyla seyrelt (1:1 oranında) ve bir sprey şişesine doldur. Yastığa veya yorgana eşit şekilde püskürtün. Sirke, kokuları nötralize etmeye yardımcı olacaktır. Ardından yastığı veya yorganı havalandırın.

Kaz Tüyü Kokusu Nasıl Önlenir?

Kaz tüyü yastık ve yorganlardan gelen kötü kokuyu önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Yastıkları veya yorganları düzenli olarak havalandır.
    • Yastık kılıflarını ve yorgan yüzlerini haftada bir değiştir.
    • Yatak odanı düzenli olarak havalandır.
    • Yatak odanda nemi azaltmak için bir nem giderici kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ikeadan almıştım kokuyordu geri verdim.
  • yukarı
  • havalandirmayi dene at balkona 3 gun havalansin
  • quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

bim'den kaztüyü yastık aldım ama bin pişman oldum kokusu yüzünden.. yok mudur bunun bir çaresi? çok hoş, rahat bir uyku sağlıyor da kokudan uyunabilirse... çözümü bilen varsa söylesin yoksa bim'e aynen iade yapacağım..

parfüm sık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ekşi Gözlük

quote:

Orijinalden alıntı: photo_canon1

bim'den kaztüyü yastık aldım ama bin pişman oldum kokusu yüzünden.. yok mudur bunun bir çaresi? çok hoş, rahat bir uyku sağlıyor da kokudan uyunabilirse... çözümü bilen varsa söylesin yoksa bim'e aynen iade yapacağım..

parfüm sık

sıradan bir koku değilki hocam.. daha da kötü kokabilir.. kullanan ve çözümü bilen birisinden yardım rica ediyorum...

• Ne oldu çözebildiniz mi? Ben de kaz tüyü bakıyorum tavsiye eder misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00FFCC

Ne oldu çözebildiniz mi? Ben de kaz tüyü bakıyorum tavsiye eder misin?
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi photo_canon1 -- 21 Ocak 2014; 16:51:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ikea kaz tuyu magduruyum

• Ateşe ver, kokusu gider.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.