Kediyi alıp yıkadığını okuyunca ikinci bir nasrettin hoca vakası ile karşı karşıyayız sandım (yıkarken değil, sıkarken öldü vakası). :)
Ama helal olsun, örnek bir davranış sergilemişsin, Allah razı olsun...
quote:
Orjinalden alıntı: airea
Kediyi alıp yıkadığını okuyunca ikinci bir nasrettin hoca vakası ile karşı karşıyayız sandım (yıkarken değil, sıkarken öldü vakası). :)
yıkamasaydım eğer ölecekti yıkayarak kurtaracağım belkide sen o halini görseydin çamur içinde yapış yapış
vay psikopat
quote:
Orjinalden alıntı: lofeli
bende aynı sekilde yolda bulmuştum bir kedi aldım eve getirdim..ekmek, dardanel ton, süt, yemek artıkları,kedi mamaları, ne versen deli gibi yiyordu..
aslında önemli olan ne yedigi degil nereye pisledigiymiş...bu yüzden arkadasımla bozuşmuştuk bizim kedi gidip gidip onun spor cantasının içinde işini görüyomuş..
tabi koku yayılmaya basladı bizim arkds delirdi(içindeki elbiseden leke cıkkmadı) bende arkadas daha fazla köpürmesin diye kediyi balkondan fırlattım..(2kat)
quote:
Orjinalden alıntı: thereasun
quote:
Orjinalden alıntı: airea
yıkamasaydım eğer ölecekti yıkayarak kurtaracağım belkide sen o halini görseydin çamur içinde yapış yapış
Arkadaşım ben de latife ettim zaten, niye yıkadın diyen yok, iyi ki yıkamış kurtarmışsın kediyi, niye yıkadım demiyorum rahat ol...
yavru kedilere sütü verirken sulandırmak gerekir, yoksa hasta olur, hazmedemez.. sıcak bir yerde tutmak gerek, çok küçükse sütünü biberon yada enjektörle vermeni tavsiye ederim, biranda katı yemeklere başlamayın... kediler uykuyu çok sever, on saate yakın uyurlar, tabi onların uykusu bizim gibi değil, bakarsın anında uyumuştur, biranda uyanmıştır, gerikalan zamanını oyunla ve temizlikle geçirir..
kedileri hiç sevmem daha dogrusu korkarım kedilerden desem yeridir
ama yaptıın örnek bir davranış dostum kutlarım seni
çok ufak deilse kedi maması ver sadece sütle olmaz,zaten fazla pahalı birşey deil,o senin garip ses dediğinde tahminen tüyleri öksürerek çıkarmaya çalışıyordur,hırıltı ise keyfinin yerinde olduğunu gösterir
Ya arkadaşlar kedilerden anlayan arkadaş çok galiba. Bende kör bir kedi buldum gözleri delinmiş. Hayvan sese yöneliyor direk. Tanıdığım bir veteriner falan yok ne önerirsiniz? Bu arada gözleri uzun zaman önce gitmiş galiba göz çukurları grileşmiş artık. Sütü falan içmiyor. Bayağıda büyük kedi.
Düzenli bir şekilde besle. Acıkdıkça miyavlayıp senden isteyecektir. Günde en az 3-4 öğün yesin. Çay kaşığıyla yedirmek zor oluyorsa enjektor kullan. Ensesinden iki parmağınla tutup enjektorle yavas yavas icir.
Çok küçükse bir pamuk yardımıyla çişini yapmasına yardımcı ol. Hem evin sağına soluna da yapmaz. Pamuğu malum yere ileri geri sürmen yeterli. Çişi varsa yapmaya başlayacaktır. Acayip işerler dikkat et.
Gece evde kalırsa cok dar bir yere koyma. Çişini yaptığı yere falan uyuyup üşütebilir.
Elinden geldiğince yanında ol, annesiz öyle yazıklar ki. Gelip kucağına sokulurlar insanın sevilmek ve ısınmak için...
Tekrar tekrar teşekkürler insanlığın için. Allah razı olsun.
quote:
Orjinalden alıntı: Kharia
Elinden geldiğince yanında ol, annesiz öyle yazıklar ki. Gelip kucağına sokulurlar insanın sevilmek ve ısınmak için...
aynen yanında olduğumda geliyor kucağıma çıkıp sokuluyor zaten sütü kendisi içemiyor ilk geldiğinde kaşığı dişlerine dayadım o şekilde kendisi içine çekebildi yavaş yavaş çenesi açılmaya başladı önce hiç açlımıyordu şimdi dilininde gördüm sanırım katı yiyemeyecek
birazdan markete gidip bulabilirsem bulacağımı zannetmiyorum yakında migros tarzı market yok küçük marketler var
sıvı kedi maması bakacam olmadı bebek mamalarıyla idare edecek
umarım iyileşi yakında bi veteriner olsa götürüp göstereceğim ama bilmiyorum ki en yakın nerde var
İyileşince ve şöyle 1 ay sonra felan -fazla alışmadan- dışarı salmanı tavsiye ederim.
Evde sıkıntı yapar.
quote:
Orjinalden alıntı: lofeli
bende aynı sekilde yolda bulmuştum bir kedi aldım eve getirdim..ekmek, dardanel ton, süt, yemek artıkları,kedi mamaları, ne versen deli gibi yiyordu..
aslında önemli olan ne yedigi degil nereye pisledigiymiş...bu yüzden arkadasımla bozuşmuştuk bizim kedi gidip gidip onun spor cantasının içinde işini görüyomuş..
tabi koku yayılmaya basladı bizim arkds delirdi(içindeki elbiseden leke cıkkmadı) bende arkadas daha fazla köpürmesin diye kediyi balkondan fırlattım..(2kat)
İŞTE ARKADAŞLAR BÖYLE BİR HAYVANI EVDE BARINDIRMAMAK LAZIM. HATTA İNSAN ARASINDA BİLE OLMAMALI BU HAYVANOĞLU HAYVAN.
müftü fetvayı vermiş :) neyse arkadşa kedi biraz toparlanınca salıver yoksa daha büyükkötülük etmiş olursun... kö kediyi soran arkadaş da onun artık tedavisi mümkün değildir... insan cisminde ortalıkta gezen esfele safiliyn tarzı yaartıklar kedilerin gözlerini şişlemek suretiyle kör ediyorlar... neyse o kediye de sitematik bi düzen kuracaksın,yemek ve çiş açısından,yerlerini değiştirme mümkün olduğunca.. kolay gelsin 'insan' arkadaşlarım....
vallaha helal olsun... Umarim senin kediye ettiğin merhametin daha fazlasını Allah da sana eder...
quote:
kediyi balkondan fırlattım..(2kat)
buda benden
quote:
Orjinalden alıntı: flexy
quote:
buda benden
komik olduğunu mu düşünüyorsun , yazıklar olsun sizin gibilere.
quote:
Orjinalden alıntı: eDDiè
quote:
Orjinalden alıntı: flexy
quote:
buda benden
komik olduğunu mu düşünüyorsun , yazıklar olsun sizin gibilere.
kamera nerde?
kediyi bu sabah kaybettim arkadaşlar elimden geleni yaptığıma inanıyorum çok üzüldüm
bu da son resmi zavallının viski diye çağırıyordum onu