Şimdi Ara

Kedim 3.kattan düştü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
9.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Veteriner aradı iç kanama geçiriyormuş, allah kahretsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: head

Veteriner aradı iç kanama geçiriyormuş, allah kahretsin

son durum
  • quote:

Evde başka durabileceği yer yok ortalığı dağıtıyordu çok hareketli ama çok vicdan azabı çekiyorum

Arkadaşım eğer evde bir hayvan besleyecekseniz o rası balkon olmamalı vede ortalığı karıştırıyor gibi mazeret çok saçma önce kesin karar verin hem sizin ve hayvanın gidişatı açısın dan eğer evde beslemeye hem manevi ve matdi + enerjiniz bol bol vereceğiniz sevgi yoksa gidin hayvan barınağına verin yazık hayvana...

Bizde ailece evde kedi besliyoruz doğduğun dan beride bizde 3 senesine girdi öyle evde hayvan beslemek kolay değildir herşeyi göze alıcaksınız.. dan kastım şöyle anlatıyım bikere hayvan beslemek masraflıdır ve zahmetli işdir bunun prezantebi her 2 ayda olması gereken aşıları vardır,pire damlası,kuru mama,yaş mama,tuvalet kabı + kumu, gerçi sevgisi paradan daha çok değerli neyse evde heryer tüy olur hergün düzenli temizlemeniz gerekir,koltuklar,duvar kahıtları,perde vs hep yırtılır kedi tırmalar yaramazdır oyuncu bir canlıdır.Mesela bizim yeni koltuk takımı aldık mahfoldu ama gülüyoruz çünkü artık hayvan içimize işledi aileden biri oldu daha da kötüsü evinize misafir gelmeye bilir mesela bize en yakın akrabalarımız bile gelmiyor korkuyorlar yada tüy felan iğreniyorlar bisürü neden ee napalım atalımmmı kediyi tabiki hayır...

Onun için iyi karar verin yolun başındayken ya tmm deyin herşeyi ile ölene kadar bakacağız diyorsanız bakın ha yok orası pislendi koltuk yırtıldı misafir gelmez oldu çok masraflı diyorsanız hiç bu işin içine girmeyin hayvan tam ev ortamına alışır siz atarsanız yazık olur o kediye eve açışan hayvan dışarda yaşayamaz bunu unutma.

Hayvan herkez sever ama sözde ve lafta dışarda görür elinin ucuyla dokunur çeker gider aslı hayan sever dışarda aç susz canlı gördüğün de elinden geleni yapar gerçekten içi sızlar bu işler gönül işidir bir tutkudur yada şöyle diyim bir hastalıktır biz ailece kedimize yaptımız maddi ve manevi hem zaman ve fedekarlıklarımızı buraya yazsam nutkun tutulur hayvanı kısırlaştırdığımızda 1 hafta başın dan ayrılmadım ameliyatlı halindeyken aynı insan gibiler önlerine su yada mama getireceksiniz hayvanın dilinden anlayacaksınız ...

Ama siz daha evde yaramazlık yapıyor diye balkona koydunuz bismillah güvenlik tetbirinin almadız hayvan düşmüş biz ise tüm camlara kedi düşmesin diye çelik sineklik yaptırdık işte demek istediğim bunlar iyi düşünün hayvana yazık etmeyin oyuncak değil onlar.........................

• Geçenlerde 3. kattan düşüp konu açan biri vardı, o geldi aklıma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hidroian

Geçmiş olsun da, kedi gibi; Zıp zıp zıplayan, çevik bir canlı balkonda beslenmez. Köpek değil ki bu.

Köpeğine göre değişir o. Bizde geçici misafir dalmaçyalı kırması var köpeğe evin kendisi yetmiyor yerinde durmuyor.

Bu arada yetişkin kediler o yükseklikten dört ayak üstüne düştüklerinde bi şey olmaz sadece geçici bir süre sakin şoka uğramış gibi takılırlar. Ama yavruysa dört ayak üzerine düştüğünü sanmıyorum. Bu arada yetişkin kediden kastım yani böyle kendi başına hızlı hareket eebilen dengesini sağlayabilen, bir yere rahatça çıkabilen zıplayabilen tırmanabilen her kediyi kastediyorum yoksa bunları yapabildikten sonra yavru kedi bile olur da yavruyken yavaş olurlar genelde.

Kedinin son durumuna üzüldüm.

• Kedi bu gece orda kalacakmış. Şerefsiz veteriner 310 lira almış. Ulan sokak kedisi bu ya
  • quote:

Kedi bu gece orda kalacakmış. Şerefsiz veteriner 310 lira almış. Ulan sokak kedisi bu ya

Bilader en son yazdığım yorumuna alıntı yaptığım düşüncemi hiç okuma öğle bişe yazmadım say çünkü eğer burda şerefsiz veteriner şu parayı almış diyorsan bide üstüne zaten sokak kedisiydi gibi düşüncen varsa o hayvanın vay haline ....
  • hiç balkona almasan sokakta kalsa daha iyiydi, alıp balkona koydun içn kanama geçiriyormuş şimdi belki sabaha çıkmayacak dahamı iyi oldu
  • Ohoo düşünceye bak. Bir de hayvan besleyecek.
  • Kızacak bir durum yok, sokakta yazıktır deyip evine aldığı hayvan kendisine verilen krediden fazla masrafa yol açarsa böyle bir tepki normaldir.
    Tabi burda sorumluluk hissediliyorsa 310 tl verilebilir. Ama eğer bu havyan bu meseleyi başına, kendisi getirmiş olsaydı bu parayı vermek istemeyebilirdi.

Sokaktaki dilenciye acıyıp yemek yada para verebilirsiniz ama bu gerektiğinde bu dilencinin hayatı için 1000 tl üstü para harcarsınız anlamına gelmez.

İnsani davranışlar bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaNoZ -- 11 Ağustos 2013; 2:11:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Kızacak bir durum yok, sokakta yazıktır deyip evine aldığı hayvan kendisine verilen krediden fazla masrafa yol açarsa böyle bir tepki normaldir.
    Tabi burda sorumluluk hissediliyorsa 310 tl verilebilir. Ama eğer bu havyan bu meseleyi başına, kendisi getirmiş olsaydı bu parayı vermek istemeyebilirdi.

Sokaktaki dilenciye acıyıp yemek yada para verebilirsiniz ama bu gerektiğinde bu dilencinin hayatı için 1000 tl üstü para harcarsınız anlamına gelmez.

Kendisine verilen kredi diyorsun da, sorumsuzluk konuyu açan arkadaşta. Madem kokuyor diyorsun da niye alıyorsun? Bir de kokuyor diye balkona koyuyorsun. Kedinin başına masraf açması da tamamen kendi sorumsuzluğu.
  • üzüldüm ya kedinin son durumuna evcil hayvanın ölmesi cidden kötü bişey civcivlerim öldüğünde 1gün etkisinden çıkamamıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim abim eski veteriner, fiyatlarını her şeyini bilirim.

Para gözüme gelmez fakat adam sırf fazla masraf çıksın diye bir ton gereksiz tahlil yapmış ölüm riski olmayan hayvana.

Hem hayvana yazık hem de verilen paraya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

Kızacak bir durum yok, sokakta yazıktır deyip evine aldığı hayvan kendisine verilen krediden fazla masrafa yol açarsa böyle bir tepki normaldir.

Blader eyvallah haklısın da bnm kızdığım nokta arkadaşa eğer dediğin gibi ise kredisinin ötesin deyse ...!! yada besleyeceği hayvana harcayacağı parayı çok görüp değer biçmiyorsa,biçemiyorsa..o kediyi evine alıp balkona koymayacakdı..Bir işe kalkışıldığın da sonunu getirecen kararlı olucaksın lütfen insani duygular bunlar demeyelim.......

İnsan var insan bizim bahçede terkedilmiş daha 1 günlük yavru kedi vardı 3 sene önce şuan baktığımız kedidir aldık eve ogün bugün maşallah çok sağlıklı ölene kadar da bakacağız ister hasta olsun yada sakatlansın farketmez bizimle beraber yarı yolda bırakmadan bağanelere sığınmadan bakacağız..Ve öğlede olmalı..

Hayvan dediğiniz yerde içerde sonra işer,tuvaletini yapar heryer kokar,tüy olur yerler,masraflıdır emek ister sevgi ister isterde ister burda hayvan besleyen yok galiba forumda bilir hayvan besleyen anlar beni..Bu canlılar robot değilki...

Bnm subay eniştemin çanakalede evin de 1 alman kurdu,2 terier var bni konuşturmayın insani duygular budur işde hayvan sevmek budur....

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.