Şimdi Ara

Kedim ağzı açık hızlı nefes alıyor neden olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
38.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 aylık erkek kedim bu aralar dili açık ve hızlı nefes alıyor. Hava çok sıcak ondan yapıyor diye düşünüyorum ama bir yandan da ya hastalığı falan varsa diye de korkuyorum. Astım ve kalp rahatsızlığından endişe ediyorum. Sizce neden böyle yapıyor?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kediniz Ağzı Açık Nefes Alıyorsa Ne Yapmalısınız?

Kedinizin ağzı açık hızlı nefes aldığını fark ederseniz, bu ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Normalde kediler ağızlarını açık nefes almazlar, bu nedenle bu davranış bir soruna işaret edebilir.

Olası Nedenler:

• Solunum Problemleri: Astım, bronşit veya zatürre gibi solunum sorunları kedinizin ağzı açık nefes almasına neden olabilir.
    • Kalp Hastalığı: Konjestif kalp yetmezliği gibi kalp hastalıkları da bu belirtiye yol açabilir.
    • Toksisite: Kediniz zehirli bir madde yutmuş olabilir.
    • Stres veya Kaygı: Aşırı stres veya kaygı, kedilerin ağızlarını açık nefes almasına neden olabilir.
    • Sıcak Çarpması: Kediler sıcakta ağızlarını açarak nefes alabilirler.

Ne Yapmalısınız:

• Kedinizi hemen bir veterinere götürün. Erken tanı ve tedavi, kedinizin iyileşme şansını artıracaktır.
    • Kedinizin ağzını açık nefes aldığını fark ederseniz sakin kalın ve panik yapmayın.
    • Durumu veterinere açıklamadan önce mümkün olduğunca fazla ayrıntı not edin.
    • Veteriner, kedinizin ağzının açık nefes almasına neyin neden olduğunu belirlemek için fizik muayene, kan testleri ve röntgen çekebilir.

Önemli:

Kedinizin ağzı açık nefes alması ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Bu nedenle, bu davranışı fark ederseniz derhal veterinere başvurmanız çok önemlidir. Erken tanı ve tedavi, kedinizin sağlığı ve esenliği için hayati önem taşır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sıcaktan ve susamış olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Warriror kullanıcısına yanıt
    Kalbi çok hızlı atıyor ve hırıltılı sesler çıkarıyor. Havalar aşırı sıcak ben de ondan şüphe ediyorum inşaallah ciddi bir şey yoktur.
  • ldr1907 kullanıcısına yanıt
    Heyecandan veya sıcaktan yaparlar ...
    Heyecanlandığı bir şey olmamışsa sıcaktandır ...
    Kediniz çok tüylüyse traş ettirin rahat eder değilse, ıslak olmayan nemli bir bezle hafifçe silin ...
  • Kedim ağzı açık hızlı nefes alıyor neden olabilir?

• Aman dikkat edin

Yaşlı kedilerde akciğer sorunları genellikle şu belirtilerle kendini gösterir;

Nefes almakta zorlanma.

Hırıltılı soluma.

Hareket etmekte istememe

kaynakhttp://www.kedihakkinda.com/yasli-kedilerde-akciger-hastaliklari/

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.