Şimdi Ara

KEF LS-50 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
5
Favori
12.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Surucu yapisi Koaksiyel oldugu zaman tiz,mid ve bass (varsa) suruculer arasi gecikme veya öne cikma veya gibi durumlar olmuyor tek kaynaktan full range dinler gibi müzik dinliyorsunuz.

Kef ls 50 icin daha once burada verilen speclerin yanlis olmasindan oturu olumsuz fikir beyan etmistim ama urun cidden muhendislik harikasi ve performans olarak q-iq serilerinden çok daha ötede ve kolorasyon da cok düşük

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Surucu yapisi Koaksiyel oldugu zaman tiz,mid ve bass (varsa) suruculer arasi gecikme veya öne cikma veya gibi durumlar olmuyor tek kaynaktan full range dinler gibi müzik dinliyorsunuz.

Kef ls 50 icin daha once burada verilen speclerin yanlis olmasindan oturu olumsuz fikir beyan etmistim ama urun cidden muhendislik harikasi ve performans olarak q-iq serilerinden çok daha ötede ve kolorasyon da cok düşük

Bass performansı olarak benin tatmin eder mi acaba Q700'den sonra ? Q700 odayı sallıyordu çünkü bende o sese alıştım.Dinlediğim türlerde biraz basslı yönde ve mix yapmakla uğraşıyorum.Dinlediğim müzik yelpazesi çok geniş fakat bassı da seviyorum.Kararsızım.Belki düşünebilirim ama Denon PMA-520AE amfim de hakkını verir mi bilmiyorum açıkçası.

• Ls-50 monitor hoparlor benzeri oldugu icin odayi salonu sallamak icin dizayn edilmememis bu yuzden q700 den sonra alt frekans noksanligi cekilebilir ve zaten denon pma 520 ile de hakkiyla suremeyebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

Ls-50 monitor hoparlor benzeri oldugu icin odayi salonu sallamak icin dizayn edilmememis bu yuzden q700 den sonra alt frekans noksanligi cekilebilir ve zaten denon pma 520 ile de hakkiyla suremeyebilirsiniz

Katılıyorum.En azından bir Roksan Kandy K2 gibi bir amfi olabilir.O da high-end bir amfi ve KEF,B&W gibi firmaların ürünlerinin onlarla uyumlu olduklarını duymuştum.
    Haksız mıyım ? LS50'yi Roksan Kandy K2 rahatlıkla sürebilir ve keyif verebilir diye düşünüyorum.Belki de yanılıyorumdur.Ama en azından Denon'a göre çok farklı olur sanırım.
  • LS50 yi dinleme imkanım olmadı karakterini bilmiyorum ama Roksan Kandy K2 yi biliyorum az çok , bas performansı yüksek bir amfi. Bas açısından bu amfi ile yeterli tatmin alırsınız da LS50 sonuçta monitör hoparlör olduğu için yoğun bas almanız mümkün olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

LS50 yi dinleme imkanım olmadı karakterini bilmiyorum ama Roksan Kandy K2 yi biliyorum az çok , bas performansı yüksek bir amfi. Bas açısından bu amfi ile yeterli tatmin alırsınız da LS50 sonuçta monitör hoparlör olduğu için yoğun bas almanız mümkün olmaz.

Haklısınız.Sonuçta yerleşme durumuda söz konusu ve ben kitapçığının dediğini hiç bir şekilde yapamam odam dolu çünkü.Örneğin,Q700'ün sol teki balkonla bitişik yani yanı dolu.Sağ tekininde yanı boş 1.2 metre kadar sağdakinde ses dağılması oluyor balance ayarı ile onu eşitliyorum,sağ tarafa eğimli olarak ayarlıyorum amfide.Roksan gibi amfilerde hiç bir ayarda yok maalesef.Amaçları high-end şekilde konser salonu gibi sesi naklen yansıtmak ve sesle oynamamak olduğundan treble,bass,balance,loudness gibi ayarlarıda yok.O yüzden bilemiyorum.Ama aklım LS50'de yurt dışına göre de burda pek fark yok.Alınır yani.Fiyat/performans olarak da iyi ama bilemiyorum maalesef kararsızım.Zaten alıcak olursam da Q700'leri satışa çıkarmam lazım.

• Sisteme uygun bir sub eklemek daha pratik bir çözüm olabilir, Tabi tamamen müzik alt yapılı bir model.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keyman2

Sisteme uygun bir sub eklemek daha pratik bir çözüm olabilir, Tabi tamamen müzik alt yapılı bir model.

Ben stereo taraftarıyım hocam.Kim ne derse desin öyle 2.1 olur stereo olmaz.
  • Teoride aynı kanıdayım ama bu tip hop kullanmak ve istedğimiz gibi bas almak istiyorsak malesef tercih edilen en gecerli yöntem bu. Tabi bence gerek yok kendi bas ı yeterli ama özellikle bas istiyorsak ya secim degiştirmek yada sub kullanmak gerekiyor.
  • quote:

Teoride aynı kanıdayım ama bu tip hop kullanmak ve istedğimiz gibi bas almak istiyorsak malesef tercih edilen en gecerli yöntem bu. Tabi bence gerek yok kendi bas ı yeterli ama özellikle bas istiyorsak ya secim degiştirmek yada sub kullanmak gerekiyor.

Doğru ama denemeden bilemiyoruz maalesef.Dikmen Showroom'da varmış sanırım.Bir ara gittiğimde onu LS50'yi de dinleyecem sanırım orada.Ona görede karar vericem.Belki hoparlör yerine sadece amfiyi yükseltirim,maksat kaliteyi arttırmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi high-fidelity -- 28 Temmuz 2013; 2:59:43 >
  • Bencede doğru bir yaklaşım
  • Türkiye'de böyle ürünleri test etmek çok zor. Marantz pm serisini bile dinleyemeden almıştım. Sonra begenmeyip zararına satmak zorunda kaldım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kef LS-50 Extremeaudio İzmir mağazamızda mevcut.Her zaman bekleriz.

• quote:

Kef iyidir, Candır sevilmezmi

Tartışmaya bile gerek yok uygun fiyata bulursam alırım o kadar Sinemada da BOSE'den KEF'e geçtim KEF'tende memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KMLSNY -- 23 Kasım 2013; 21:37:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oregano

Kef LS-50 Extremeaudio İzmir mağazamızda mevcut.Her zaman bekleriz.

Bu hoparlör fiyatına göre hangi stereo amfiyi tavsiye edersiniz?
  • bwhiteshark kullanıcısına yanıt
    Cyrus 6a, Arcam's A28, Naim Nait 5i, Roksan Kandy K2, Musical Fidelty M3i gibi modellere bakılabilir.
  • Uzun yillardir pc ile birlikte z5500 kullaniyorum fakat artik bir hifi sisteme giris yapmak istiyorum.

oncelikle filmlerde stereo bir sistem z5500 den sonra tatmin edermi?(neden soruyorum acaba z5500 u de elde tutup filmleri filan onla seyretmeye devam mi edim ?)
    daha sonrada speaker olarak aklimda 3 model var ucuzdan pahaliya monitor audio bx2, kef q300 ve kef ls50

amfi olarak da dac li iki model marantz pm 6005 ve rotel ra12

bu amfi speaker kombinasyonlarindan hangisini onerirsiniz?
    ls50 yi alacak olursam bu amfiler onu rahatlikla surebilirmi?

simdiden tesekkur ederim cevaplariniz icin?
  • Bende marantz pm6004 ve kef q300 vardı. Memnun kalmadım. Marantz'i sattım. Kef q300'u denon ncr8 ile kullanıyorum. Memnunum ama bence Audio bx2 f/p ürün. LS50 ise cok övüluyor ama dinlemedim.

• kaynak olarak ne kullaniyordunuz sayin theraptorx?
  • Bende marantz cd5004 pm6004 ve bx2 yi birlikte kullandım. çok tecrübem yok hifi konusunda ama gayet beğeniyordum dinlediğim müziği ve ayrıntıyı. Ama bx2 gerçekten harika bir hoparlör.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.