Şimdi Ara

Kelleşme günlüğüm - Kelliğe doğru adım adım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
4.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kan değerlerinize baktırın hocam belki demir eksikliği falan vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Minoxil %5 sprey kullan. Ama devamlı kullanman lazım, örneğin 2 sene kullandın bıraktın, tekrar eski haline döner.

• Kardeş bir cildiye uzmanına görün. PRP tedavisi ile dökülmeyi durdur. 1000-1500 TL para gider yalnız.
  • küçüklükten beri sabunla yıkarım saçımı, saçlarım fırça gibi ve çok gür. çeksem tek tel bile gelmez
  • Kelliğin sebebi erken ergenliktir, adım gibi eminim bolca sakalın vardır ve boyun ortalamadır pek uzun değildir. Bunu çok gözlemledim. Testo seviyen fazla.
  • Her gün yikiyorsan saçların doğal yağı gider ve kurur. Birak biraz yaglansin saçların. Beslensin. Bir süre öyle dene.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczaneye gidip 1 Kutu Bemiks 1 Kutu Evin 1 Kutu Bepanten ve Zigavus şampuanı al. Her kutuda 5 tüp var. Her kutudan bir tüpü kırıp karıştırıyosun sonra saç derine masaj yaparak sürüyosun. 1 saat kadar durduktan sonra güzelce zigavusla yıkıyosun saçını. Vitaminleri her kullanımdan sonra 5 gün bekliyip tekrar aynısını yapıyorsun. Bu süre zarfında saçlarını yıkarken yine Zigavusla yıka.

• Şampuan kullanma onların içinde bir sürü kimyasal var. Banyoda doğal çamaşır suyu kullan.

• Sakal varsa uzat baya saçı kısa tutarsın bir şekilde imaj oluşturmaya çalış yapacak bir şey yok. İlaçlara da boşuna para bayılma hepsi tuzak.

• özel şampuan, ilaç vs bilmiyorum ama saçların zayıflamaması için birkaç önlem sıralayabilirim.

her sabah bir adet haşlanmış yumurtayı mutlaka ye.
    ekmeği bildiğimiz beyaz olanından tüket. kepekli ekmek kullanırsan bariz dökülüyor.
    kaliteli su iç.
    yağlı ve tatlı yiyecekleri aşırı tüketme.
    stresten uzak dur. yada kontrol etmeye çalış.
    gün içinde saçlarına sık sık elini sürme.
    sık sık badem yemeye dikkat et. ben yapmadım ama badem yağını saça uygulayıp güçlendirdiklerini duydum bir araştır.
    saçlarını 2-3 günde bir yıka. hatta temizse 4 gün olabilir. hergün yıkanan saç zayıflar.
    şampuanı en iyisinden kullan. hatta doktora git onay verirse bioxin falan. yoksa en azından head & shoulders (mentollü olmayanından)
    banyoda en son kafanı ısla ve yıka. ilk baş kafanı ıslayıp da yarım saat banyoda kalma. dökülmeye meyilli saç uzun süre ıslaklığı sevmez.
    şampuanı kafanda 1 dk dan fazla tutma. iyice durula artık kalmadığından emin ol.
    havlu ile kurularken mutlaka kuru temiz havlu kullan çok bastırmadan kurula.
    saçları kurularken kurutma makinasını saça yaklaştırma uzaktan orta ısıda kurula, elinle sert şekilde karıştırma ve çok hafif nemli kalacak şekilde bırak.
    yatak nevresimlerinin özellikle yastık kılıfın omo ariel gibi kaliteli deterjanla yıkanmalıdır. piyasadaki adi deterjanlardan kalan koku ve artıklar saçları kötü etkiler.
    kesinlikle jöle briantin vb şeylerden uzak dur. traş olduktan sonra berbere kafanı yıkattırma git evde kendin yıka. onlar iyi şampuan kullanmaz
    günde 100 tele kadar dökülme normaldir. 200 e kadar bir sorunun vardır kel kalacağın anlamına gelmez ama tedavisine bakılmalıdır.
    200 den fazlaysa kel kalma tehlikesi vardır.
    bir saç teli koptuğunda yerine yenisi 3-4 ayda çıkar. onun için saçlara sert davranılmamalıdır.

sayabileceğim önlemler bu kadar. umarım bir faydası dokunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çekilin Ben Baytarım -- 8 Mart 2016; 7:33:16 >

• gelişmeleri aktarayim beyler.
    2 hafta önce gittim ve zeytinyağlı sabun aldım. (kalıbına 3.5 tl verdim bence gayet uygun)

Yararları:
    Yalanım varsa taş olayim günde 40 tel saçım dökülüyorsa 4 tele düştü. Bi ara ben bile inanamadım dökülmeyi bu kadar fazla durdurmasına(hem de ilk yıkamamdan itibaren)
    Saçlarımı öyle düşündüğüm gibi sert fırça gibi yapmadı gayet memnunum şu an
    4 günde falan yağlanıyor saçlarım. Şampuan yağa karşı daha etkilidir şimdi sabuna geçtim daha sık kullanmam gerek diye düşünüyordum ama öyle olmadı.
    Saçlarımı şekil verebilmek için her sabah yıkıyorum ama max 4 günde 1 sabunluyorum diğer günler sadece ıslatıyorum.

Zararları:
    Berbat kokuyor. Hani gerçekten iğrenç kokuyor saçlarım. Öyle buram buram kokmadıgını düşünüyorum çünkü daha çevremde bu konuda beni uyaran çıkmadı ama elimi saçımda gezdirdikten sonra elimi koklasam bi ıy diyorum kendi kendime buna acilen çözüm bulmak zorundayım.(2 yıkamada 1 şampuan mı kullanırım ne yaparım bilmiyorum)
    ve kepek yaptı. Biraz araştırınca yıkama ürünü değişimlerinde gözlemlenebilen bir şeymiş. Bu yüzden bir süre bir şey yapmamaya karar verdim geçmesini umuyorum fakat bazen öyle bi kaşınıyor ki bi başlıyorum hatır hutur kaşımaya üstüm başım kepek oluyor :(

Mesela şunları yazarken elimi saçımda gezdirdim yine eskiden avucumun içi saç dolardı şimdi 1 tel bile yok dökülmeye bu kadar etki edeceğini tahmin etmiyordum gerçekten. Öneren herkese teşekkürü borç bilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: selaminaleykum

gelişmeleri aktarayim beyler.
    2 hafta önce gittim ve zeytinyağlı sabun aldım. (kalıbına 3.5 tl verdim bence gayet uygun)

Yararları:
    Yalanım varsa taş olayim günde 40 tel saçım dökülüyorsa 4 tele düştü. Bi ara ben bile inanamadım dökülmeyi bu kadar fazla durdurmasına(hem de ilk yıkamamdan itibaren)
    4 günde falan yağlanıyor saçlarım. Şampuan yağa karşı daha etkilidir şimdi sabuna geçtim daha sık kullanmam gerek diye düşünüyordum ama öyle olmadı.
    Saçlarımı şekil verebilmek için her sabah yıkıyorum ama max 4 günde 1 sabunluyorum diğer günler sadece ıslatıyorum.

Zararları:
    Berbat kokuyor. Hani gerçekten iğrenç kokuyor saçlarım. Öyle buram buram kokmadıgını düşünüyorum çünkü daha çevremde bu konuda beni uyaran çıkmadı ama elimi saçımda gezdirdikten sonra elimi koklasam bi ıy diyorum kendi kendime buna acilen çözüm bulmak zorundayım.(2 yıkamada 1 şampuan mı kullanırım ne yaparım bilmiyorum)
    ve kepek yaptı. Biraz araştırınca yıkama ürünü değişimlerinde gözlemlenebilen bir şeymiş. Bu yüzden bir süre bir şey yapmamaya karar verdim geçmesini umuyorum fakat bazen öyle bi kaşınıyor ki bi başlıyorum hatır hutur kaşımaya üstüm başım kepek oluyor :(

Mesela şunları yazarken elimi saçımda gezdirdim yine eskiden avucumun içi saç dolardı şimdi 1 tel bile yok dökülmeye bu kadar etki edeceğini tahmin etmiyordum gerçekten. Öneren herkese teşekkürü borç bilirim

Saçının kötü kokması ve kepekli olması kel kalmaktan iyidirbence zeytinyağlı sabuna devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adil Atalay -- 21 Mart 2016; 17:00:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• selaminaleykum kullanıcısına yanıt
    nasıl kötü kokuyor yahu ben de zeytinyağlı sabun kullanıyorum mis gibi valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: straptezlo

Kelliğin sebebi erken ergenliktir, adım gibi eminim bolca sakalın vardır ve boyun ortalamadır pek uzun değildir. Bunu çok gözlemledim. Testo seviyen fazla.

Hocam ben tam anlattığınız gibiyim
    8.sınıfta bıyık lise 1 de sakalları traş olmaya başladım. Şimdi lise 2 üç günde bir traş oluyorum makineyle. Daha hiç jilet vurmadım halbuki.
    Bacaklar, döt, orman.
    boy 1.70 kilo 52 kıllıyım 3senedir saçlarım dökülüo şükür 1-2senedir normal seviyeye indi dökülme (kendi kendine sanırım).

• Saçların kaç gune yaglaniyor?

• ben her gün saçımı yıkamazsam, hatta duş almazsam kesinlikle rahat edemem. Hatta bazı günler iki defa saçımı yıkadığım olur. Öyle pazartesi yıkıyorum salı sadece ıslatıyorum çarşamba şöyle yapıyorum. Okuyunca niye döküldüğünü anladım.
  • Yeditepe universitesi kellige cozum buldu bi arastir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Saçını sürekli yıkaman zarar verir. Bende bu yüzden saçımı uzatamıyorum. Haftada 3 kereden fazla yıkamak saçların yağını bozuyor. Ülke yapımız bu malesef kelleşme riskimiz çok fazla.
    2- Normal marketlerle satılan şampuanlar zararlıdır. Ancak bunları kullanan insanın çok iyi saçıda olabilir herşeyi buna bağlayamayız. %90 genetik. %10 bize bağlı bir durum. Ama saçımızın döküleceği varsa bunun engelleme yolu yok. Sadece geciktirme yolu vardır. 22'de dökülmezde, 25-26 da dökülür gibi.
    3- Argan yağlı özel bitkisel yağlı saç şampuanları var aktarlarda onu kullanmaya başlamalısın.

Yaşım 22, ailemde genetik olarak kellik var ama bu üç maddeyede dikkat ediyorum ve gayet güzel saçlarım. (Bende kıvırcık saç yapısındayım.)
  • kelleşme günlüğü denilince gün gün kafa fotoğrafları ile karşılaşacağımı sandım bi an :)

babalarımızın dedelerimizin saçları neden daha sağlamdı acaba diye düşünüyorum hep.
    saç dökülmesi biz yeni nesle ait bir şey herhalde. babam 62 yaşında ama aynı saç yoğunluğuna sahibiz. dedemin amcamın ve hatta babamın amcasının saçlarıyla birlikte öldüğünü gördüm. yani ölene kadar dökülmediler ve en küçüğü 60 yaşında öldü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cappystarjoe

kelleşme günlüğü denilince gün gün kafa fotoğrafları ile karşılaşacağımı sandım bi an :)

babalarımızın dedelerimizin saçları neden daha sağlamdı acaba diye düşünüyorum hep.
    saç dökülmesi biz yeni nesle ait bir şey herhalde. babam 62 yaşında ama aynı saç yoğunluğuna sahibiz. dedemin amcamın ve hatta babamın amcasının saçlarıyla birlikte öldüğünü gördüm. yani ölene kadar dökülmediler ve en küçüğü 60 yaşında öldü.

Aslında 5-10 fotoğraf hazırladım farklı zamanlarda çekilmiş fakat sabuna geçip dökülmeyi baya yavaşlatınca vazgeçtim

quote:

Orijinalden alıntı: KuteKavun

1- Saçını sürekli yıkaman zarar verir. Bende bu yüzden saçımı uzatamıyorum. Haftada 3 kereden fazla yıkamak saçların yağını bozuyor. Ülke yapımız bu malesef kelleşme riskimiz çok fazla.
    2- Normal marketlerle satılan şampuanlar zararlıdır. Ancak bunları kullanan insanın çok iyi saçıda olabilir herşeyi buna bağlayamayız. %90 genetik. %10 bize bağlı bir durum. Ama saçımızın döküleceği varsa bunun engelleme yolu yok. Sadece geciktirme yolu vardır. 22'de dökülmezde, 25-26 da dökülür gibi.
    3- Argan yağlı özel bitkisel yağlı saç şampuanları var aktarlarda onu kullanmaya başlamalısın.

Yaşım 22, ailemde genetik olarak kellik var ama bu üç maddeyede dikkat ediyorum ve gayet güzel saçlarım. (Bende kıvırcık saç yapısındayım.)

1- Maleseff biliyorum ama kıvırcık saçlıysan biliyorsundur ki şekil vermek için ıslatmak zorundayım. O yüzden yıkasam bile şampuan/sabun kullanmayı minimuma indiriyorum.
    3- direkt olarak argan yağı var bende. Annem vermişti zamanında. Haftada 1 saçıma sürüp onunla yatıp sabah yıkıyorum. Dökülmeye etkisini bilemem ama saçımı o kadar canlandırıyor ki tarif edemem

quote:

Orijinalden alıntı: mihl

ben her gün saçımı yıkamazsam, hatta duş almazsam kesinlikle rahat edemem. Hatta bazı günler iki defa saçımı yıkadığım olur. Öyle pazartesi yıkıyorum salı sadece ıslatıyorum çarşamba şöyle yapıyorum. Okuyunca niye döküldüğünü anladım.

Ben de öyleydim işte... Bi şampuanlamadan yıkamayı dene sadece. Yağlanana kadar öyle gitsin. Her gün şampuanlamaktan iyidir bence

quote:

Orijinalden alıntı: TuyluUcanAtlet

Saçların kaç gune yaglaniyor?

Pazartesi şampuanla yıkasam salı-çarşamba iyi gidiyor perşembe hissedilmeye başlıyor yağlanma cuma günü de insan içine çıkılmayacak kadar yağlanıyor

quote:

Orijinalden alıntı: Lagari Hasan Çelebi

nasıl kötü kokuyor yahu ben de zeytinyağlı sabun kullanıyorum mis gibi valla

Aktardan tam zeytinyağlı sabun alıyordum(kirli beyaz-gri renkte) dökülmeye iyi gelir dimi dedim , öyle istiyosan bıttım alcaksın dedi yanında duran yemyeşil renkte sabunları gösterdi. Ondan aldım.
    Başka bi aktara gidip zeytinyağlı sabun sorduğumda bana direk yemyeşil bi sabun gösterdi(benim bıttım diye aldığım renkteki)
    Kenar mahalle falan değil bildiğiniz meydanda bulunan bi aktadan aldim belki sabun dandiktir bilmiyorum ama rahatsız olmaya devam edersem ambalajlı satılan sabunlardan deneyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: adil rastgeldi

quote:

Orijinalden alıntı: selaminaleykum

gelişmeleri aktarayim beyler.

Yararları:

Zararları:

Saçının kötü kokması ve kepekli olması kel kalmaktan iyidirbence zeytinyağlı sabuna devam et.

aynı senin mantığınla düşünüyorum hocam döküleceğine kepeklensin koksun yani

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.