Şimdi Ara

Keltler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
8.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Keltler

Bu kılıcı Keltiberler (İspanya'daki Keltler), Kartacalılar ve Helen ülkeleri kullanırdı. Keltiberler ve Kartacalılar da ismi Falcata, Helen ülkelerinde ise ismi Kopis olarak geçiyor.
  • Arap kıtasında kullanılan kılıçlar batıda kullanılanlarla farklı özelliklerde , 13. savaşçı filmini izlemişseniz orada Ahmed karakterini canlandıran Banderas eline verilen kılıçı kullanamıyor gidip iki ucunu keskin hale getirip birazda kavis veriyordu . Müslüman toplumlarda karşı tarafın çok acı çekmemesi için genellikle kavisli kılıçlar kullanılmış . Sizin eklediğinizde oldukça güzel ama sanırım daha yakın temas için kullanılabilir türden.
  • quote:

Orjinalden alıntı: s£stavina

Arap kıtasında kullanılan kılıçlar batıda kullanılanlarla farklı özelliklerde , 13. savaşçı filmini izlemişseniz orada Ahmed karakterini canlandıran Banderas eline verilen kılıçı kullanamıyor gidip iki ucunu keskin hale getirip birazda kavis veriyordu . Müslüman toplumlarda karşı tarafın çok acı çekmemesi için genellikle kavisli kılıçlar kullanılmış . Sizin eklediğinizde oldukça güzel ama sanırım daha yakın temas için kullanılabilir türden.

Evet yakın temas için kullanılan, kısa bir kılıç.
  • Kelt kalkanları

Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

• kılıçlar çok güzel
  • [font="Microsoft Sans Serif"]O kalkanlar bakırdan mı yahu ?[font]
  • quote:

[font="Microsoft Sans Serif"]O kalkanlar bakırdan mı yahu ?[font]

Kalkanın; iç kısmı tahta, dışı ise tunç veya bakır kaplama olması lazım. Çok sağlam olduklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Bozkır* -- 6 Ağustos 2008; 18:09:00 >
  • quote:

Eklentilerde ki resim tahmini profilden yola çıkıp çizilmiş bir resim mi yoksa iskeletten çekilen gerçek bir foto mu? Halen sakallarının durması ilginç değil mi ?

en baştaki resim alttaki cesedin öldürülmeden önceki haliymiş

kılıçlar da sıkıymış, kalkan konusunda ise 300 filmindekiler harikaydı izleyenler bilir nasıl kullanıldığını 13.Savaşçı'daki o sahne de iyiydi Arap, batılıların ağır kılıcını zor kaldırabildiğinden kullanamıyordu sonra onu kendi eliyle düzeltip küçültüyordu daha hafif yapıyordu diğerlerinin de canı kalmıştı hatta o kılıca

• quote:

Orjinalden alıntı: Celtic
    kalkan konusunda ise 300 filmindekiler harikaydı izleyenler bilir nasıl kullanıldığını

Yunan hoplitelarının kullandıkları kalkanlar, üç tabakadan oluştuğu için delinmesi çok zor oluyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Bozkır* -- 6 Ağustos 2008; 20:01:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: *Bozkır*

quote:

kalkan konusunda ise 300 filmindekiler harikaydı izleyenler bilir nasıl kullanıldığını

Yunan hoplitelarının kullandıkları kalkanlar, üç tabakadan oluştuğu için delinmesi çok zor oluyordu.

sen de bu konularda bayağı bilgiliymişsin hocam hopliteları ben sadece Rome: Total War oyunundan biliyorum
  • quote:

quote:

Eklentilerde ki resim tahmini profilden yola çıkıp çizilmiş bir resim mi yoksa iskeletten çekilen gerçek bir foto mu? Halen sakallarının durması ilginç değil mi ?

en baştaki resim alttaki cesedin öldürülmeden önceki haliymiş

kılıçlar da sıkıymış, kalkan konusunda ise 300 filmindekiler harikaydı izleyenler bilir nasıl kullanıldığını 13.Savaşçı'daki o sahne de iyiydi Arap, batılıların ağır kılıcını zor kaldırabildiğinden kullanamıyordu sonra onu kendi eliyle düzeltip küçültüyordu daha hafif yapıyordu diğerlerinin de canı kalmıştı hatta o kılıca

Evet o bölüm çok ilgimi çekmişti hatta " araba kılıç ver sana bıçak yapsın " diye bir replik geçiyordu .

•  Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

• iskoç musik için güncel bir site var ama sadece demo olarak dinleyebilirsiniz.

http://www.greentrax.com/

diğer siteleri tam incelyemedim ama bazılarını eklemek isterim.

kelt musikleri

http://www.celticmp3s.com/

http://www.allcelticmusic.com/index.html?location_method=setcountry

http://www.celticmusic.com/

quote:

Orjinalden alıntı: Gothic_Romance

hocalar bildiğiniz güzel celtic müzikler varsa söylermisiniz hani duygusal tarzada olup adamı costuran cinsten bikac kere dinledimde birdaha bulamadım ama kafaya koydum gidecem irlandaya,iskocyaya o tarflara

•  Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

Keltler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Bozkır* -- 9 Ağustos 2008; 17:19:54 >

• quote:

Kılıç ,bıçak , balta vb keskin silahlarına bakılarak bir toplumun hangi kıtaya ait olduğu , hatta dini inanışlarına dair bilgiler bile bulmak mümkün.

Evet.Örneğin : Hz.Ali'nin kılıcı -http://tr.wikipedia.org/wiki/Z%C3%BClfikar
     Keltler

Kılıcı daha net görebileceğimiz bir resim varsa burda paylaşırsanız iyi olur.

• quote:

Orjinalden alıntı: *Bozkır*

Keltler

anlaşılan keltler burada yağmacı vikinglerle vuruşuyorlar ama vikingler de keltleri topraklarından kovacak, iskoçlar iskandinav asıllılar yani vikinglerin soyundan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.