Şimdi Ara

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşalar şu sıcak yaz günlerinde nt mağazandan 10 tlye aldığım notebook soğutucu işe yaramaz oldu Ben de eski psumdan söktüğüm 12cm fan ve nt den aldığım notebook soğutucunun fanlarını kullanarak bir notebook soğutucu yapmaya çalıştım.İşte yapım aşaması ve son hali :

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] İşte 8cmlik eski notebook soğutucumun fanları (mavi ledli ) ve psudan söktüğüm 12cmlik fan bunları suntaya monte ettim.Suntayı fanların büyüklüğünde daire şekilleri açmak yapım aşamasının en zor kısmı.Ben şarjlı tornaviya yıldız ucu takıp tek tek delikler açıp öyle daireleri açtım siz tabii marangoza yaptıra bilirsiniz bende boş vakit çoktu ondan uğraştım.Fanı istediğim zaman açıp kapatmak için devre anahtarı koydum bir tanede.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Fanları sökünce notebook soğutucunun iskeleti dışarıda kaldı bunuda altlık olarak kullanmaya karar verdim.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Adaptörün zibilyon tane farklı girişleri bulunduğu için onları kesip heba etmemek için bir tane de dişi giriş aldım. Bunu da anahtara bağladım.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li]  Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Adaptör 500mA fana gayet yeterli oluyor.Eğer sessiz çalışmasını isteğimde adaptörün üstünden voltu düşebiliryorum bu güzel bir şey.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Burada altlığı ve fanların bulunduğu suntayı slikonla yapıştırıyorum.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] İşte son hali.Şunu ekliyeyim fanları vidayla tutturmaya çalıştım sağlam tutmadı kimi tuttu kimi tutmadı falan slikonla yapıştırdım daha sonra gayet sağlam oldu.

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Suntanın kenarları çok çirkin duruyordu ve dökülüyordu bende beyaz kağıt bantla veya benim bildiğim boyacı bandıda deniyor kenarlara bant çektim. Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] Şekildeki gibi

Kendi ellerimle yaptığım notebook soğutucu [SS'li] İşte son hali. Herkese iyi forumlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByRambo54 -- 25 Ağustos 2013; 16:08:10 >

• :D opara ve zamana yazık vatandan yüzde 30 indirimle alırdın bir soğutucu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bytekno

:D opara ve zamana yazık vatandan yüzde 30 indirimle alırdın bir soğutucu

Dediğim gibi boş vaktim çoktu ondan yaptım zaten bi dişi girişe bir de devre anahtarına 3 lira verdim o kadar başka bir maliyeti olmadı benim için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.