Şimdi Ara

Kendi su sogutmani yapmaya degermi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tamam simdi bir kac guncelleme ve sorular..
    Kadikoyde bir cok pompa var...
    Atmanin 2000 litre/saat in ustunde olan modelleri var gercektende ama boyutlari epey buyuk.. ve fiyat icin 40 in altini yapmadi konustugum adam..
    Bende unistarin 2000 litre/saat olan modelini 30 aldim (adam 40 demisti.)
    Boyut olarak atman dan daha kucuk ama yinede buyuk..

Migrosta lock&lock buldum, 1.9 litrelik aldim.. saglam birseye benziyor..
    herhalde siz bu kabin kapagini delip pompanin borusunu disari cikarttiniz, delinen kismin yalitimi icin silikon yeterlimi? Siz ne yaptiniz...

Asil olumcul sorum şu;Radyotor baglantisini su CPU ya gitmeden oncemi yoksa CPU dan ciktiktan sonrami yapmak daha performansli,
    tek cpu baglantisi varsa
    depo--->radyotor-->cpu-->depo
    nb+cpu yada vga+cpu varsa
    depo-->VGA/NB --> radyotor --->cpu-->depo
    nb+cpu+vga varsa
    depo--->nb--->vga-->radyotor--->cpu--depo

Ne diyorsunuz?

• quote:

Orjinalden alıntı: ataruz

quote:

Orjinalden alıntı: ers1n

@Ataruz herzamanki gibi atıosun oda sıcaklıgı kackı senın ıslemcın 21 derece olsun ?
    Ayrıca 2200 d\sa nedır devır\saatmı ne bu arabamı.

ersin atan biri olmadığımı düşünüyorum odasıcaklığımı ölçmedim ama akşama ss alır senin gözüne sokarım
    ozaman rengini de görmek isterim insanlara bilmeden bok atma
    ve bu arada orada yanlış yazmış olabilirim bunuda rencide edici şekilde sölemene gerek yok
    ama tabi senin kapasiten onun ne olduğunu anlamana yetmemiş diğer arkadaşlar ne olduğunu anlamıştır
    herhalde ufak akıl fukaralığın var
    böle abuk subuk konuşacağına arkadaşım yanlış yazmışsın deseydin insan gibi bende kusura bakmayın yanlış yazmışım derdim
    ama akşam buraya ss yoyacam sende artık bakarmısızn yoksa kızarır kusura bakma deyeyi kendine yedirebilirmisin bilmiyorum
    ama d/ sa için arkadaşlardan özür dilerim yanlış yazmışım 2200litre/saat ( yani saatte 2200litre devir ediyor anlamazsın belki yine açık yazayım dedim )

Oncelıkle nerede oturudugnu bılmıorum ama turkıyeden varsayarsak sıcaklıkların 20 nın altına dusen bır ılımız olmadıgı ıcın ve ayrıca su sogutmada oda sıcaklıgının altına ınemıyecegın ıcın ss getırsende ınandırıcı olmazsın ayrıca akıl fukaralıgı lafların ıcın sıkayet edılıceksın senın gıbı sallayan bırıyle agız dalasına gırmeye gerek duymöuorum hatırlarız senın superpıye ss verırken paıntten oynama yapıp ezık ce yanlıs skor verıp lısteye gırmeye calıstıgın gunlerıde o yuzden herkes kımın ne oldugnu bılıo arkadasın topıcıgıne daha fazla kırletme yalan yalnlıs bılgılendırme yapma.

• walla bence su anda deger gibi gorunuyo neden dersen bende daha bu gun tamaladim gerci ben sadece ekran karti icin yaptim ama sistem kocaman bi cpu blokuda olsada taksam diyorum sonuc gayet guzel eskiden 70-75 derecelerde olan ekranlartim simdi 50 yi saatlerce oyundan sonra geciyor oda max 53 oldu daha fazlasina dayanamadik benimde kardesiminde gozleri yamuldu su anda daginik duruyo ama yakında firsat bulabilrsem toplayacam neyse. bence değer.

• motor radyatör cpu nb depo

keşke 4.5luk kap alsaydın 1.9 a sığdırabilcekmisin motoru kaçaksız sistem için motorun çıkışini yukarı vermen lazım....
  • Güünah günah öküz alırız o parayla(kibar feyzo)
  • 4.5 litre mi???
    Yahu o kap degil kazan olur :)
    Alirken migrosun ortasinda pompayi cikartip kaba yerlestirdim, sigmama problemi yok, tabi pompa kabin 1/3 unu kapliyor o baska bir mevzu.
    Motorun cikisi yukari verilebiliyor, tabi dedigim gibi cikis borusu icin kapagi delmek lazim...

Kapagin delinmesi konusunda tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim, daha once dedigim gibi silikon ile yalitim yeterlimi?
    Hatta birisi resim koyasada gorsek...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_2023559/mpage_1/key_FATALcan%2CWatercooling/tm.htm

benim kullandığım sistem bu...ben yaptım

kapağı delmek için ben ucu üçgen şeklinde bi bıçak lazım yada o şekilde keskin bişey bıçağı yukardan batırıp döndürüyosun temiz dairesel bi şekil çıkıyo ortaya yanlız bıçağın ucu üçgen olucak yoksa şekil elips olur.Yavaş yavaş sabırla yaparsan düzgü oluyo 5 dakikada açarsın bi deliği

• quote:

Orjinalden alıntı: zzzqzzz
    tabi dedigim gibi cikis borusu icin kapagi delmek lazim...

Kapagin delinmesi konusunda tecrubelerinizi aktarirsaniz sevinirim, daha once dedigim gibi silikon ile yalitim yeterlimi?

Silikonla yalıtıma gerek bile yok kapagın gırısıne bır rekor ayarlarsın ona gore matkapla delersın kapagını yada bır bıcak ıle delip oraya rekoru uydurursun.
  • himmm, rekor daha saglama benziyor..
    bu arada halen block alamadigim icin denemeleri yapamiyorum,
    bari cikip bir iki rekor bakayim.

• Oncelıkle nerede oturudugnu bılmıorum ama turkıyeden varsayarsak sıcaklıkların 20 nın altına dusen bır ılımız olmadıgı ıcın ve ayrıca su sogutmada oda sıcaklıgının altına ınemıyecegın ıcın ss getırsende ınandırıcı olmazsın ayrıca akıl fukaralıgı lafların ıcın sıkayet edılıceksın senın gıbı sallayan bırıyle agız dalasına gırmeye gerek duymöuorum hatırlarız senın superpıye ss verırken paıntten oynama yapıp ezık ce yanlıs skor verıp lısteye gırmeye calıstıgın gunlerıde o yuzden herkes kımın ne oldugnu bılıo arkadasın topıcıgıne daha fazla kırletme yalan yalnlıs bılgılendırme yapma.

öncelikle topik sahibinden özürdiliyorum
    ersin artık ne diyeceksin bilmiyorum ama ister inan ister inanma ben şu anda bu sistem ile cpu, ekran kartı ve kuzey köprüsünü soğutuyorum !!!!
    ve sen insanları yalancılık ile suçladığına göre herhalde sen hiç yalan sölemeyen çok düzgün bir insansın e düzgün bir insan isen özür dilemeyi de bilirsin herhalde bak şimdi ss koyuyorum inanmayan bir arkadaş var ise msn'den konuşurken de ss ile yollayabilirim hatta kamera açıp ekranı kendisine gösteririm ama bundan sonra beni yalancılık ile suçlayan ve ezik falan gibi kelimeler kullanan ersin bey ne yapacak merak ediyorum
    kendisi özürdileme gibi bir büyüklüğü yapabilecek cesareti varmı bilmiyorum artık görecez
    neyse ben msn vereyim ( ataruz@superonline.com ) bu msnimdir ve aynı zamanda mail adresim
    istteyene konuşuğum andaki ss yi yollarım

link veriyorum buraya koyamadım çünkü dosya çok büyük diyor neyse bakarsınız işte merak eden varsa
    ama ersin sen mutlaka bak

http://img128.echo.cx/img128/3576/s222vg.jpg

• Oda sıcaklıgının altına dusemıcegecını bırkackere solemıstım bu derecelerını nasıl elde ettıgını bılmıorum ama bırcok yolu war sonucta suya buzda atabılır ve derecelerı dusurebılırsın nede olsa bunun kanıdı yok.Ne dersen de kac derecelık ss verırsen ver oda sıcaklıgının altına dusurmen ıslemcı sıcaklıgını normal bır su sogutmayla ımkansız.
  • hocam artık sana ne diyeyim dediğin lafın altında kaldın işte o ss yi alırken ne buz nede başk abişe vardı
    yani sen inanmak istediğine inanabilirsin sana başka bişe sölemiycem ama inan senin hiçbirşeyden haberinyok
    yani bilmediğin konularda çok konuşuyorsun bu ss yi verdim oluşturma tarihinden nezaman oluşturulduğunu görebilirsin
    ama sen buna bile bakmaktan korkarsın çünkü lafının altında kaldın
    ve ek olarak sana pmden bir mesaj attım dedimki istersen msn ver ordan konuşurken sana ss vereyim anında görüntü al diye ve istersen
    kamera ile anında sana ekranı gösteririm diya ama dediğim gibi sen korkaksın bukadar milletin içinde bana yalancı diyebiliyorsun ama ben yalancı olmadığımı ispat ettim ama sen özür dilemeyi bilmeyen bir insansın artık topikteki herkes senin ne olduğunu anlasın
    benim verdiğim ss de hiçbir oynama yoktur ve isteyene gösterebilirim yani msnden konuşurken
    aynı anda sıcaklıkları gösterebilirim hatta inanmayan aykut abiye (aykutx) ve mum arkadaşımıza sorabilir ikiside biliyorlar benim makinenin değerlerini
    yani kısaca ersin REZİL oldun sus artık

• ben bu topicten gaza gelerek elimdeki su soutmayı modlamaya başladım

s939 uyumlu olacak///çift radyatör desteklicek pompa==>radyatör===>blok====>RAdyatör====>su haznesi şeklinde biras kaba olcak sanırım ama iii bi su haznesi ayarlarsam çok güzel bişiy de olabilir elimdeki 5lt yerine

var mı su haznesi tavsiyesi olan???
  • Bozarız mozarız aleti aman ha...!
    Dikkatli olım !
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.