Şimdi Ara

Kendi Yaptığım Rap Müzik Parçaları ARKADAŞLAR İÇERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

https://soundcloud.com/bychief01/chief-x-gemi-official-audio

GÜNCEL

Arkadaşlar konunun başında da belirttiğim gibi kendi yaptığım müzikleri dinlemenizi isterim, paylaşacak bir sosyal medya hesabım olmadığı için burada ki arkadaşların fikirlerini önemsiyorum.

Lise dönemimdeyken söz yazmaya başlamıştım, o zamanlar Ekipmanlarım olmadığı için şarkılarımın kayıtlarını alamıyordum, geçtiğpimiz yaz bu hayalimi gerçekleştirmek için aldığım ekipmanları geçen hafta kullanmaya başladım, Dün gece yazdığım parçaların bu sabah kayıtlarını aldım. Biraz karamsar şarkılar olmuş olabilir

O an ki ruh halimi yansıtan parçaları yazmak beni rahatlatıyor. Rap müzikle aramdaki bağı daha da güçlendirmek amacıyla kolları sıvadım.

Tek problmemim ekipmanlarım bu iş için oldukça yetersiz, elimdeki imkanlarla yapabildiğim şu anlık bunlardan ibaret.

Bu konuda pek destek olan olmadığı için kayıt almayı vs. kendi yöntemlerimle öğrendim. Günden güne de geliştireceğim. Şarkılar iyi yada kötü olsun her koşulda paylaşmayı düşünüyorum.

Şimdiyse yıllardır var olan ancak hiç aktif video paylaşmadığım Youtube Hesabımdan paylaşmayı düşündüm. Böylelikle daha sağlam temellerle yayılma ve kitle geliştirme söz konusu olabilir diye düşündüm. Sonuç olarak çoğumuzun youtube hesabı mevcut.

Henüz MP4 ve Video yapma konusunda berbat derecede yeteneksizim Eğitim videoları izliyorum bu aralar. Onunda zamanla üstesinden gelicem. Önemli olan müzik tabi ki.

Destek veren arkadaşlar buyurun içeri..

Kanal Linki ;
    www.youtube.com/channel/UCWhyMA29bVv_LW-_QKzio0Q

SoundCould kanal Linki ;https://soundcloud.com/bychief01

Konu altında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciesla -- 10 Mart 2018; 12:57:48 >

• Güncel..

Dinleyen olmadı mı hiç ?
  • ??
  • Emeğine saygı duyarım ama ben yabancı eski rap dinliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kdr-2015

Emeğine saygı duyarım ama ben yabancı eski rap dinliyorum

Ciddiye alıp yorum yapmanız bile yeterli :) Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciesla -- 1 Kasım 2016; 12:18:41 >
  • Ciesla C kullanıcısına yanıt
    Bir artı da benden olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinledim bence iyi olmuş, hafif jazz rap havası da var şarkılarda beat iyi ama sözler akıcı olmasına rağmen bazı sözler iyi değil ama sende bir yetenek var belli

• castraelectro kullanıcısına yanıt
    Evet bir OldSchool havası mevcut, sempatim var ona karşı :D

Şöyle söyleyim uzun zamandır bu kültürün içinde olsamda hep dinleyici pozisyonundaydım. Şimdiyse diğer taraftayım üreten kısımdayım. Ekipmanlar oldukça yetersiz ve kayıt deneyimlerimde eksiklikler oldukça fazla. Sürekli kendimi geliştirme çabası içerisindeyim. İnşallah bir aksilik olmaz ise önümüzdeki ay daha donanımlı ekipmanlar elde edip daha güzel şeyler yapmaya başlamak istiyorum :)

Teşekkür ederim :)
  • Sözler daha iyi olabilir. Kelimelerin uyumu biraz zorluyor sanki ve şarkı hep aynı tarzda devam eden diyor yani geçişler olmayınca biraz yavaş kalıyor.

• Bu konuda haklısınız ancak küçük bir problem var bunu aşamıyorum. Ekipmanların kalitesizliğinden midir yoksa benim deneyim eksikliğimden midir bilmiyorum ancak Beat deki geçişlerde kendimi fazlasıyla zorluyorum ancak ne kadar zorlasamda birbirine yakın vokal kayıtlar ortaya çıkıyor. Bunu anlamak için daha kaliteli bir stüdyo bulup orada denemeler yapacağım. Ses üzerindeki düzenlemeleri yaptıktan sonra hep aynı sonucu alıyorum anlayacağınız :)
  • gayet güzel ve başarılı buldum. tavsiye istersen hep aynı ritimde gitmemeye çalış. zaman zaman hızını yükseltip alçaltman, 4 lük sonraları kafiye düzenini değiştirmen daha bir enerjik, sürükleyici hava katar. bilindik uyakları elinden geldiğince kullanmamaya çalış. (açtı/kaçtı, etmesin/yapmasın/gitmesin, vs...)
    velasıl/sefası/seansı mesela çok orjinal olmuş.

bu kadar şey yazdım bunlar senin eksiğin anlamında algılama gerçekten yetenekli buldum seni o yüzden kendi öğrendiklerimi ve bildiklerimi paylaşmak istedim.

not: Cambaz gayet güzel olmuş. beat'i de efsoymuş.
  • peyotenin yararları kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim yorumların için, Eksiklerimin farkındayım zamanla gidermeye çalışıyorum :)
    Tavsiyelere eleştirilere ihtiyacım var ki kendimi geliştirebileyim öyle değilmi :)
    Tekrardan teşekkürler var'olun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ciesla

Bu konuda haklısınız ancak küçük bir problem var bunu aşamıyorum. Ekipmanların kalitesizliğinden midir yoksa benim deneyim eksikliğimden midir bilmiyorum ancak Beat deki geçişlerde kendimi fazlasıyla zorluyorum ancak ne kadar zorlasamda birbirine yakın vokal kayıtlar ortaya çıkıyor. Bunu anlamak için daha kaliteli bir stüdyo bulup orada denemeler yapacağım. Ses üzerindeki düzenlemeleri yaptıktan sonra hep aynı sonucu alıyorum anlayacağınız :)

Yazdıkça, söyledikçe gelişir bence.
  • Güncel
  • Gayet güzel olmuş,liriklerin iyi.

Bende ekipman alacağım lakin öğrenciyim biraz birikim yapmam gerek. Senin ekipmanların neler?
  • Ninnini kullanıcısına yanıt
    Bir tane Çin malı mikrofonum var 20$'a almıştım 3-4 ay önce.
    Bir tane de Behringer Xenyx 502 adında 2 kanallı mixer'im var.

Önümüzdeki günlerde M-Audio'nun Profire 410 modelinde bir ses kartı var onu alacağım, yaklaşık 2-3 hafta sonra da Mxl v67i modelinde mikrofon alacağım. İkinci el değeri ikisinin ortalama 750-850 TL arasında olacak. Bunlarda beni yeteri kadar idare edecek.

Mikrofonun şu aşamada benim için hiçbir önemi yok. Ses kartına kesinlikle ihtiyacım var. Çünkü Mixerin Latency yani gecikme değeri yüksek. Mikrofondan bilgisayara giden ses gecikme yapıyor dolayısıyla okuduğun Vokallerde kayma oluyor. Ki ses kartından giden ses daha güzel Mixleniyor bilgisayarda. Mixer de zaten ses mixlenmiş olarak bilgisayara ulaşıyor. Mix'li bir ses dosyasına Mix atınca da bozuluyor. Latency konusunda şu örneği vereyim, Online oyunlarda Ping(ms) değeri var, yaptığın hamlelerin gecikme süresi. Mixer de herhangi bir yazılım olmadığı için Latency değeri 100ms(benim kullandığım mixerin değeri, ki bu değer mixerin değil anakartın ses kartındaki latency değeri), modelini söylediğim ses kartının latency değeri 5ms. İnsan kulağının bu gecikmeyi algılaması imkansız.

Ekipman alacaksan şuanda üretimi olmayan birçok ikinci el ürün var, ikinci el alışveriş sitelerinden bulabilirsin
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciesla -- 12 Kasım 2016; 22:22:59 >

• Ciesla C kullanıcısına yanıt
    Çin mikrofonunu behringer um2 ye bağlarsam kaç ms ping olur :D

http://www.electromiles.com/behringer-um2-ev-kayit-icin-xenyx-preamfili-harici-ses-karti

bu karttan bahsediyorum. Ayrıca sesin baya net geliyor yani çin mikrofonu ile c1 arasında bir fark yok gibi. Sanırım mixi iyi yapmışsın, hangi program cool edit mi cubase falan mı?
  • Ninnini kullanıcısına yanıt
    Genelde harici ses kartlarında latency değeri yüksek olmuyor, yani verim alabiliyorsun. Latency değerine çok takılma ses kartın olduğunda güncel driver'ları yükledikten sonra zaten latency değeri en aza iniyor. Kayıt programlarına da ses kartını tanıttığın zaman manual olarak da gecikme değerini belirleyebiliyorsun zaten.
    Parçalara bakarsan eğer, Hiç kimse adlı parçanın kaydını Cubase 5 den, Ezel ve Cambaz adlı parçanın kayıtlarını da Adobe Audation CS6 da aldım. Adobe da Mix konusunda daha bilgiliyim ancak yeteri kadar değil yine de.
    Mikrofonumdan memnunmuyum, bilmiyorum. Ses kartı aldıktan sonra ondan tam olarak emin olabilirim ancak.
    https://tr.aliexpress.com/item/JOSSOGET-BM-800-3-5MM-Jack-Condenser-Microphone-For-Sound-Recording-Radio-Braodcasting-with-Shock-Mount/32647912609.html?spm=2114.49010508.4.2.vIfaeZ
    Bu linkden satın almıştım.
    Behringer'in C1-C3 mikrofonları Vokal değil Enstrüman mikrofonları. B serisinde ki mikrofonların çoğu Vokal mikrofon. Yani insan sesine daha duyarlılar.
    http://urun.n11.com/mikrofonlar/behringer-b2-pro-studyo-condenser-mikrofon-P110713184?cid=604001&gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxnygMxfSeGoePYC_iGjwe9hHAPRvMlytAKFwa6gSc232xoCJobw_wcB&gclsrc=aw.ds

Ses kartı konusunda ek olarak şunu da belirteyim, USB girişli ses kartı almanı önermiyorum. USB Firewire a göre biraz geriden geliyor günümüz Home Stüdyo teknolojisine göre. İkisinin arasında ki fark ise anakartta FireWire girişi olmayabilir ek olarak bi tane Firewire PCI kartı alman gerekecek o da yaklaşık 20-35 TL arası bişey. (Bazı ses kartlarında Texas Instrument chipsett özelliği var onlar 100-200 TL arasında)(Normal karttan farkıysa cızırtı gecikme patlama vb dip sesleri neredeyse sıfıra indiriyor.)

Eğer imkanın varsa araştırıphttp://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/37771-m-audio-m-audio-firewire-solo-tek-girisli-232586999?gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxnyli87Z9J-sa8gBwR5GxTx_oSue62-B1nMBnAJstrH5RoCXg7w_wcB&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252647*22324018527*58375870167*pla**pla-79003285527&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0 almanı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciesla

Genelde harici ses kartlarında latency değeri yüksek olmuyor, yani verim alabiliyorsun. Latency değerine çok takılma ses kartın olduğunda güncel driver'ları yükledikten sonra zaten latency değeri en aza iniyor. Kayıt programlarına da ses kartını tanıttığın zaman manual olarak da gecikme değerini belirleyebiliyorsun zaten.
    Parçalara bakarsan eğer, Hiç kimse adlı parçanın kaydını Cubase 5 den, Ezel ve Cambaz adlı parçanın kayıtlarını da Adobe Audation CS6 da aldım. Adobe da Mix konusunda daha bilgiliyim ancak yeteri kadar değil yine de.
    Mikrofonumdan memnunmuyum, bilmiyorum. Ses kartı aldıktan sonra ondan tam olarak emin olabilirim ancak.
    https://tr.aliexpress.com/item/JOSSOGET-BM-800-3-5MM-Jack-Condenser-Microphone-For-Sound-Recording-Radio-Braodcasting-with-Shock-Mount/32647912609.html?spm=2114.49010508.4.2.vIfaeZ
    Bu linkden satın almıştım.
    Behringer'in C1-C3 mikrofonları Vokal değil Enstrüman mikrofonları. B serisinde ki mikrofonların çoğu Vokal mikrofon. Yani insan sesine daha duyarlılar.
    http://urun.n11.com/mikrofonlar/behringer-b2-pro-studyo-condenser-mikrofon-P110713184?cid=604001&gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxnygMxfSeGoePYC_iGjwe9hHAPRvMlytAKFwa6gSc232xoCJobw_wcB&gclsrc=aw.ds

Ses kartı konusunda ek olarak şunu da belirteyim, USB girişli ses kartı almanı önermiyorum. USB Firewire a göre biraz geriden geliyor günümüz Home Stüdyo teknolojisine göre. İkisinin arasında ki fark ise anakartta FireWire girişi olmayabilir ek olarak bi tane Firewire PCI kartı alman gerekecek o da yaklaşık 20-35 TL arası bişey. (Bazı ses kartlarında Texas Instrument chipsett özelliği var onlar 100-200 TL arasında)(Normal karttan farkıysa cızırtı gecikme patlama vb dip sesleri neredeyse sıfıra indiriyor.)

Eğer imkanın varsa araştırıphttp://urun.gittigidiyor.com/muzik-plak-enstruman/37771-m-audio-m-audio-firewire-solo-tek-girisli-232586999?gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxnyli87Z9J-sa8gBwR5GxTx_oSue62-B1nMBnAJstrH5RoCXg7w_wcB&ggmktg=PaidSearch*PLA*232252647*22324018527*58375870167*pla**pla-79003285527&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0 almanı öneririm.

Öğrenciyim keşke olsa da alsam be abi :D

Ya senin aldığın mikrofonu alayım ben, üstüne de 200-300 arası bir ses kartı çekeyim olursa ikinci el falan. Kendimi kanıtladığım da daha üst ekipmanlara yönelirim. İşin çoğu mixte bitiyor zaten. Ekipman alayım senle bir feat atarız he ne dersin :D

Bu arada mikrofonun üstünde JOSSOGET yazıyor mu yoksa normal BM800 mü?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.