Şimdi Ara

kendimize söylediğimiz klişe yalanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: molarrr

-

--10.000 tl fark verip dizelle tasarruf ettiğini düşünmek, ve hatta o farkı 5 yıl sonra da satarken geri alabileceğinin hayalini kurmak.

--dizel otomobillerin kullanımının benzinli otomobillerden daha zevkli olduğunu düşünmek.

10 yıldır farklı farklı dizel araçlar kullanmakdayız

senede 20 ile 30 bin arası kilometre yaparız dizel tabiki benim için tasarruflu

o sizin dediginiz senede 5 10 bin arası yapanlar için geçerli

az yaktıgı için doğal olarakda bi depoyla uzun gittiği için daha zevk alıyorum

hele o tork degerleri arabaya maksimum devre gelmeden hızlanması beni tatmin ediyor
  • Dizel araçlarda marka ve modeli fark etmeksizin ne kadar basarsan bas 6-7 litre yakmıyor mu?

Bize forumda hep böyle öğretilmişti.
  • kendi aracimda yokus yukari bastigimda anlik tuketimde 8 9 civari gordugumu hatirliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Dizel araçlarda marka ve modeli fark etmeksizin ne kadar basarsan bas 6-7 litre yakmıyor mu?

6-7 litre biraz abartı fakat 8-10 arasını yakalamak mümkün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

kendi aracimda yokus yukari bastigimda anlik tuketimde 8 9 civari gordugumu hatirliyorum

aracım dizel honda crv sert kalkış yaptımmı 30 litreye kadar gösteritor

normal kullandınmı 8 ile 9 litre arası

sert kullandımmı 9 ile 10 litre arası 1 ile 1.5 litre arası oynuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirdaglar

quote:

Orijinalden alıntı: raikkonen999

kendi aracimda yokus yukari bastigimda anlik tuketimde 8 9 civari gordugumu hatirliyorum

aracım dizel honda crv sert kalkış yaptımmı 30 litreye kadar gösteritor

normal kullandınmı 8 ile 9 litre arası

sert kullandımmı 9 ile 10 litre arası 1 ile 1.5 litre arası oynuyor

basacağim zaman yakit ortalamasinin 5.5 veya 6 da olmasi lazim... O zaman ne kadar basarsam basayim 6yi geçmiyor :) ancak ortalamayi yeni sifirladiysam anlik gösteriyor ortalamayi alana kadar basmiyorum sakin kullaniyorum..

• Çok doğru tespitler yapmışsınız
  • quote:

--şehir içi, otoban mevzularına girmiyorum, artık klasik oldu.

çevreyolunda crusie açıp bunu şehir içi tüketimi olarak düşünmek vs.

--dizel araçlarda kaç basarsan bas en fazla 6-7 lt yaktığını idda etmek.

--yeni otomobillerin motorlarının 300-400 bin sorunsuz gittiğini düşünmek.

100 binden sonra hepsi, toyota da dahil buna, sorunlarını göstermeye başlar.

boşuna adamlar 100 binden sonra garantiyi bitirmiyor.

--b sınıfı araçların, biraz da colt gibi geniş bi şey aldıysan c sınıfından çok da farklı olmadığını düşünmek.

farklı, her yönden.

--10.000 tl fark verip dizelle tasarruf ettiğini düşünmek, ve hatta o farkı 5 yıl sonra da satarken geri alabileceğinin hayalini kurmak.

-- benzinli alıp, dizel ekonomisi yakalayabileceğini düşünmek, olmadı lpg taktırıp sorunsuz binebileceğini sanmak.

sorunsuz lpg diye bir şey yok.

--lpg nin dizelden ve benzinden daha güvenli olduğunu idda etmek.

--dizel otomobillerin kullanımının benzinli otomobillerden daha zevkli olduğunu düşünmek.

geri kalanı da siz yazın artık.

bunların sebebi bana göre bir tane. kısıtlı bütçelerle belki de ailenin sağlığından, gıdasından kısılan paralarla alınan arabaların kusurlarını kimse kabul etmek istemiyor.

Ağzından öpmekle beraber hepsine katılıyorum

• Amcam zamanında Torosla 500bin kilometre yapmış.Amcamın mesleğide şöförlüktü zaten:)
  • istisnalar kaideyi bozmaz diyorya sagoba kajmer olay o şekle girmiş bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Dizel araçlarda marka ve modeli fark etmeksizin ne kadar basarsan bas 6-7 litre yakmıyor mu?

kia sportage şehirler arası 9,6 şehir içi kışlık lastik 13litre

kendimize söylediğimiz klişe yalanlar

• -Aaaa 10 km ile çarptım araba pert oldu...
    -Önemli olan darbeyi absorbe etmesi...Bak kabin hala sağlam...Hem bu araç 5 yıldızlı...
    -Hee doğru söylüyon maazallah beyin sarsıntısı falan geçirirdim.
  • şu resimleri az daha büyük koyunda sayfa hiç açılmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-Assault

-Aaaa 10 km ile çarptım araba pert oldu...
    -Önemli olan darbeyi absorbe etmesi...Bak kabin hala sağlam...Hem bu araç 5 yıldızlı...
    -Hee doğru söylüyon maazallah beyin sarsıntısı falan geçirirdim.

Bu yazdıklarınız yanlış değil ki..
  • Benim Mondeo benzinli,Ankara-İstanbul arasını 6.4 lt civarlarında gittim dönüşte bu sefer hızlı geldim çoğu yerde epey zorladım aracı fakat yol bilgisayarı 7.5 lt yi geçmedi şimdi benim araçta 7.5 lt mi yakmış oluyor en fazla ama ben yüksek hızlarda deponun benzini emdiğini resmen gözlerimle gördüm sıfırlasam o anda 15-16 lt çıkardı en az sanırım.Bu dizel en fazla 6-7 lt yakar sözü pek doğru değil.

Birde benim aklıma takılan birşey var bende daha önce dizel kullandım (1.3 75 hp Punto Evo) fakat hergün yoğun olmayan trafikte(Ümitköy'den Eskişehir yolunu kullanarak Bilkente) kullanımında 6.5 lt nin altına düşüremedim.Ve bu normal kullanımımdı.Dizellerin uzun yolda 1000 km üstünü rahat yaktığını söyleyince insanlar etkileniyordu gerçekten iyi değerler diye şimdi bakıyorum çoğu kişi yoğun trafikte bile kullansa 1000 km üstünü rahat görüyor forumda daha da az yaksın araçlarınız fakat dediğim gibi ben Puntomla 1 depoyla 700 km üstünü göremedim nasıl bu kadar az yaktırıyorlar gerçekten hayran kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 22 Aralık 2011; 15:39:52 >

• ''--10.000 tl fark verip dizelle tasarruf ettiğini düşünmek, ve hatta o farkı 5 yıl sonra da satarken geri alabileceğinin hayalini kurmak. ''
    Her zaman söyleneceği üzere uzun yol yapılıyorsa tasarruf yapılır ve aynı oranda satarken kar ettirir bu bazen para bazında olur yada olmaz..
    Örneğin... X araç benzinli: 50.000 Dizel: 60.000
    150.000 km yol yaptın benzinliye göre tasarruf yaklaşık; 20.000 ( km'de 0.15 Krş. Fark ve olası bakım masrafları düştükten sonral)
    Bu aracı satarken ise her zaman aynı km'deki benzinli araçtan 4-5.000 TL fazlasına satarsın, ha aynı fiyatta benzinlileride olur ama onların km'leri yarısıdır..
    Not: Benzin+LPG'li aracım

• yok öyle birşey çok realistimdir
  • Forumdaki herkesin çok dikkatli ve tüm kurallara uyduğuna ben inanmıyorum.
  • biz elimizdeki kısıtlı ödeme gücüyle maximum kalite istiyoruz,

karşımızda otomotiv devleri,

finans devleri,

ve devlet var.

biraz buradan düşünmekde fayda var.
  • quote:

-- benzinli alıp, dizel ekonomisi yakalayabileceğini düşünmek, olmadı lpg taktırıp sorunsuz binebileceğini sanmak.

Acayip bi çelişki var burda.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.