Şimdi Ara

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
441
Cevap
0
Favori
26.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @ometoh sana yaklaşık 4 m lik bir görüntü aktarımını sunayım kararı sen ver görüntü kötü mü değil mi diye? Hem de baglantı DVI HDMI falan değil VGA baglantı yani bildiğimizi ekran kartıyla monitör arasındaki baglantı kablosuyla, o açıdan bana çözüm üretin ses konusunda

Bu arada PM attım dostum

KENWOOD KRF-V6090D AVR + DVF-3200S DVD-Divx Player + ONKYO HTP-103 6.1 PAKET

• @eozen hayırlı olsun tv'yide almışsın sistem komple çok şık duruyor güle güle kullan.
  • @tepeb dostum teşekkürler az uğraşmadım valla hem maddi hem manevi, hele o arka kolonların kablolarını evde gizleye gizleye amfiye ulaştırana kadar anam agladı ama degdi

Ancak bir ricam olacak, bana amfinin arkasının resmi lazım ulaşımı kolayda bir arkadaş resmini çekip burdan verebilir mi? Ben eve gidemeyeceğim çünkü bir süre
  • eozen,
    mail için teşekkürler.
    Bilgisayara neden bağlama düşüncen var anlamadım, ben sistemi salonuma kurdum ve notebook ile bağlantı yerine re-writeable dvd ile hemen cd yi basıp direk dvd playerdan izliyorum... Hem kablo karmaşası olmuyor, hem bilgisayar ile uğraşmıyorum...
    İllaki bilgisayardan aktarım istiyorum diyorsan, bilg. optik çıkış varsa, senin makina da 2 optik ve bir coax giriş vardı diye biliyorum... Dvd optik, bilg. optik, Receiver'ı da coax dan bağla olsun bitsin :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ometoh

eozen,
    mail için teşekkürler.
    Bilgisayara neden bağlama düşüncen var anlamadım, ben sistemi salonuma kurdum ve notebook ile bağlantı yerine re-writeable dvd ile hemen cd yi basıp direk dvd playerdan izliyorum... Hem kablo karmaşası olmuyor, hem bilgisayar ile uğraşmıyorum...
    İllaki bilgisayardan aktarım istiyorum diyorsan, bilg. optik çıkış varsa, senin makina da 2 optik ve bir coax giriş vardı diye biliyorum... Dvd optik, bilg. optik, Receiver'ı da coax dan bağla olsun bitsin :)

Dostum tv'im HD Ready bir LCD ve eğer bu tv de HD DVD Player'in olmadan mkv formatındaki HD DVD leri bilgisayardan aktarım yapmadan çalıştırabilmenin bir yolu varsa söyle bileyim yoksa bu kadar işkence çeker miydim Şaka bir yana özetle amacım 4,5 gb lik dvd ye yazdıgım ama ancak bilgisayarda açabildiğim mkv formatındaki yüksek çözünürlüklü filmleri LCD de izlemek

Bu arada iyiki bu anakartı almışım allah razı olsunki anakartımda coaxial çıkış mevcut, böylece amfideki tek boşta olan digital giriş olan coaxial i de doldurmuş olucam yakında burada HD DVD görüntülerini aktarırım sizlere de

• Bugün 10 M uzunlugunda Vga to Vga ve Audio Coaxial kablo aldım beyler yakın zamanda LCD ye HD DVD yi aktarabilirsem allah bir sorun çıkarmazsa burda paylaşacagım dostlar.
    Saygılar
  • ya benim de özürlü olduğum konu kablolama.vga to vga.scart to scart.coaxial.açıkçası bu kablolar ve kablolama hakkında bi link falan varsa çok iyi olur.gerçekten çok eksiğim bu konuda.hangi kablolama kaliteli vs. vs.neyse yavaş yavaş geliştiriyoruz bu konuda kendimizi.
    bu arada hd görüntüleri sabırsızlıkla bekliyoruz eozen.
  • -philips in 72 ekran 100 hz dolby virtual tv si var ses çıkışı stereo (kırmızı ve bayaz renkli)
    -philips dvp 5960 dvd var. dvd nin 5.1 çıkışı yok (resmi aşağıda) dijital olarak koaksiyel çıkışı ve hdmı çıkışı var stereo olarak kırmızı ve beyaz renkli çıkışı var. ve scartı var bir de Y Pb Pr var nedir onlar bilmiyorum ayrıca cihaz dolby destekli
    -gold master 9400v cı receiver ım var s/pdif çıkışlı
    şu anda ikiside tv ye scarttan bağlı. ve ben en az maliyetle bu üçünün arasında bir ev sinema sistemi kurmak istiyorum. araştırdığım kadarıyla 5.1 çıkış olmadığı için koaksiyel den 5.1 ses almak için dekoder almam gerekiyorki bu çok pahalı. eğer dvd player ve receiver tvye scarttan bağlıyken 5.1 basit hoprlörleri stereodan tv ye bağlarsam sesi 5 kanaldanda alabilirmiyim?alabilirsem kalitesi ne olur.tabiki ses surround olamaz bunu biliyorum. yada 5.1 hoparlör yerine 2.1 alıp bağlasam daha mı iyi olur? hoparlör tavsiyeleriniz var mı? amacım bu ara fazla param yok yazı güzelce film izleyerek geçirebilmek. ya da sizin bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir.??diye acil cevap bekliyordum..
    daha sonra araştırmalarıma tam gaz devam ettim ve sonuç olarak 5.1 surround ses almam için bir av receiver almam gerektiğini gördüm. ama bu öyle bir receiver olmalı ki hem dvd yi coaxiel bağlayabileyim hem de goldmaster 9400v cı uydumu s/pdif den bağlayabileyim.ancak bu sayede gerçek 5.1 ses almış olurum.tabi uyduda yayın yapan kanallar için geçerli hepsi için olmaz sanırım. yani görüntüyü hem dvd ve hem de receiver için scarttan bağlıyorum tv ye.diğer bağlantılar ses için. yaptığım araştırma sonucu bu fikre vardım. receivere de yakışan bir 5.1 hoparlör aldımmı değmeyin keyfime :-> tabi bu baya masraf açacağa benziyor.. vardığım sonuç doğrumu arkadaşlar?? tavsiyelerinizi bekliyorum... av receiver ve hoparlörler için tavsiyeniz varmı?ama pahalı olmazsa sevinirim arkadaşlar..

• Evet beyler kabloları bagladım, uzun süre Nvidia nın TV OUT ayarlarıyla uğraştım, bayagı bir kök söktürdü, şu an hem monitörden hem de LCD den görüntü alır halde tv out yaptım 10 m lik vga to vga ile, sesi de gene 10 m lik markası dandik bir coaxial ile anakarttanbizim Kenwood a aktardım (VİDEO 2). Ancak monitörün çözünürlüğü 1024*768 olmadıkça LCD deki çözünürlük oturmuyor o pek kafama yatmadı ya zamanla çözücez bakalım,

İlk olarak zaman kısıtı sebebiyle sadece ERAGON 4,5 gblik HD DVD sinin 2 karesini verebiliyorum, valla flashsiz çekince görüntü berbat oluyor o açıdan mecruben flashli çekmek zorunda kaldım idare edin Keşke forumdan sesi de dinletebilseydim size heheh

@water fall, dostum bende çok kablo kültürüm yoktu, daha dogrusu deneyip takana kadar anlamıyordum, kabaca özetlersek

vga to vga : Monitörden çıkan ve ekran kartına giren o erkek ucu düşün işte bir kablonun 2 ucu da erkek olursa vga to vga oluyor, bunun bir ucu benim ekran kartına gidiyor (TV OUT için) diğer ucu da LCD monitör'e

Scart to scart : İki ucu bildiğin uydu alıcının arkasına giren scart kablo olan kablo, genelde zaten tv ile uydu alıcısı bu şekilde baglanır, bunun altın uçlu olanlarına işte altın uçlu scart deniyor yani şöyle birşey

Coaxial ya da Optic kablo : Sesi ya da görüntüyü (değişiyor tabi aldıgın kabloya göre) tek kablo üzerinden digital olarak iletmeye yarıyor. Çok güzel bir kablo türü, özellikle bizim gibi amfi kullanlara bire bir derman kablo karmaşacasından kurtarmak için.

Optic kabloda şöyle birşey

• eozen öncelikle kablolar hakkındaki bilgiler için çok saol.çünkü önemli bi konu.bu arada tv süper.sonunda kurdun komple sistemi vallases sistemi ile tadından yenmez olmuştur heralde.artık sinemaya para ödemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waterfall_man -- 9 Temmuz 2007; 11:26:41 >
  • merhaba tekrar dostlar,
    Sistemi kurdum ettik, tabiri caizse kablosundan tv sine bilmem nesine her birşeyin mümkün oldugunda en iyisini kurmaya çalıştım.

Gel gelelim amfiden ne yazıkki hiç memun değilim, neden diyeceksiniz?

1. Uydu kanallarının seslerini sanal bir şekilde hiçbir modda (tabi stadium theatre vs. saymıyorum mod olarak) 5.1 yayamıyorum, yani oturdugum yerin arkasındaki surroundlardan ses gelmiyor, ha öyle garipki bazı kanallarda bazı modlarda (sanıyorum neo 6 Music) geliyor, ancak bir akrabamın 400 YTL ye aldıgı LG sinema sisteminde bile bu sanal dagıtım var, kıl oluyorum bu özelliğine,

2. Geçen gün amfinin işte şu uzaklık vs. ayarlarını yaparken ne olduysa, artık ekranda hep hoparlör simgelerinde L ve R yazıyor yani ön Left ve ön Right, sadece DVD 6CH a geldiğimde hepsi yanar oldu, eskiden de böyle miydi bilemiyorum ama ses bir kötü geliyor artık kulagıma belkide psikolojik

Sizden ricam amfi ekranında bakar mısınız hangi modda hani hoparlörlerin simgeleri açık?

Of off aklım hep ONKYO'da , para çıksın bir yerlerden

• Ah Eozen ah...
    Halen her hoparlörden ses gelsin diyorsun... Bırak nasıl çalışırsa çalışsın... Stereo sesi niye tüm hoparlörlere yayıyorsun ki? Ne gerek var...
    Ben elimde olan ONKYO'ya bile stereo seslerde bırak öyle kalsın, güzel güzel dinliyoruz diyorum. :)
  • quote:

Ah Eozen ah...
    Halen her hoparlörden ses gelsin diyorsun... Bırak nasıl çalışırsa çalışsın... Stereo sesi niye tüm hoparlörlere yayıyorsun ki? Ne gerek var...
    Ben elimde olan ONKYO'ya bile stereo seslerde bırak öyle kalsın, güzel güzel dinliyoruz diyorum. :)

Dostum stereo da hayatta dinlenmez hele bizim amfide ve hoparlörlerde birşey, bir kere ses kısık diğer modlara göre, ikincisi benim konumuma göre ön sol ve sag frontlar o kadar uzak kalıyorki sizler nasıl stereoda dinliyorsunuz hayret ediyorum

Bırak nasıl çalışırsa çalışsın olur mu, bizler istediğimiz sesi alamadıgımız sürece bu aletlere ne diye para sayalım o zaman, bu iş zevk işidir, kulak işidir, herkesin kulagı ve işitmek istediği ses kalitesi farklıdır, o açıdan bu tip durumlarda zevklere renklere müdahele etmemek lazım diye düşünüyorum nacizane

@ometoh sen bizim Kenwood u çok sevdin gel takas edek bir süre, bizimkinin stereo modu senikine 5 basar, ınn ınn ınn veriyip gazı

• Dostum istanbull'da olsam zevkle derim... Ama Adana'dayım...
    2 Hafta sonra orada hafta sonu için olacağım ama bana adresini pm den atarsan, eğer yakınsa evler senin cihaza bir ayar yaparız :)

Gelelim stereo nasıl dinilyoruz sorusuna; çiçek gibi geliyor valla... Özel kayıt cdlerde çalan davulun nerede zili olduğunu, nerede drumların olduğunu tarif edebilirim :)
  • quote:

Dostum istanbull'da olsam zevkle derim... Ama Adana'dayım...
    2 Hafta sonra orada hafta sonu için olacağım ama bana adresini pm den atarsan, eğer yakınsa evler senin cihaza bir ayar yaparız :)

Gelelim stereo nasıl dinilyoruz sorusuna; çiçek gibi geliyor valla... Özel kayıt cdlerde çalan davulun nerede zili olduğunu, nerede drumların olduğunu tarif edebilirim :)

Dostum PM okdir Gelirken Stereo modda dinlemeyi sevdiğin güvendiğin kayıtlar varsa getir alette beraber dinleriz,
    eminim o zaman bana "abi senin alet hikayeymiş stereo'da" diyeceksin.

Saygılar

• eozen81, sen dp de de yazıyorsun galiba. öncelikle merhaba, selamlar. ometoh ve senin uzun yazışmalarınızı farklı sayfalarda okudum. ikinizi de onkyocu sanıyordum ama sen farklı bir cihaz seçmişsin galiba .

bu ses sistemi olaylarında oku, oku işin sonu yok. okudukça şu da olsun şu da olsun diye diye fiyatı da sürekli arttırıyorsun. en son forumlardan iki sistemin tartışılmaz olduğu fikrine kapıldım. Onkyo HTS 590 ve Logitech Z 5500. ikisinin farklarını, artılarını eksilerini karşılaştırıyorum ve hala üff püfff çeke çeke etrafta geziniyorum.

işin kötü yanı Eskişehir ENPLUS, onkyoyu kurmuyor bile. alacaksan kurayım diye bir mantıkla hareket ediyorlar ve ticareti hiç bilmiyorlar. malum dinlemeden de almamak lazım. açıkçası z5500 üde dinlemedim.

velhasıl bu kafa karışıklığı biraz daha sürüp gidicek gibi. elimdeki vestel divx player'ı da düşünerek. sizlerden bu iki sistemi değerlendirmenizi rica ediyorum.
    temel amacım: apartman ortamında film izlemek. müzikle yakından uzaktan alakam yok. sesi açabileceğim seviyenin de farkındayım. bu yüzden bir yanımda diyor ki git al 400-500 aralığında komple bir sistem, zaten yapacağın şey sınırlı. açmaz büyüyor, büyüyor, büyüyor ve ben paramla rezil oluyorum eheheheh şimdiden teşekkürler.

• @sebilge,
    Dostum HTS 590'ı eğer incelemek istersen;
    http://forum.donanimhaber.com/m_13448738/mpage_1/key_ONKYO%252CHT%252DS590//tm.htm#13509616

Apartman dairesinde oturuyorum ama allahtan apartman eski de duvarlar kalın ses geçmiyor :) 0-75 arası olan ses aralığında 30-40 arası fazla fazla yetiyor... Daha üstü beni rahatsız ediyor olsada bazen stereo müzik dinlerken coşabiliyorum :)
    Onkyo'nun kurulumuna gelince, sistemi kuracağız diyerek hiç kimse yi beklemeden ben giriştim... İyi de yaptım... Sistemin kurulumu renk kodlamalarıyla olduğundan oldukça kolay. Ancak ses ayarlarını yapmak biraz kurcalama gerektiriyor... SOnrası sadece izlediğin filmlerden ve dinlediğin müziklerden zevk almasına kalıyor...
    Z5500'ü dinlemedim... belki gümbür gümbür bir sesi vardır bilemiyorum ama benim bu sistemi almaktaki amacım, müzik dinlemek ve filmleri izlerken yeteri kadar temiz ve güzel ses almaktı... (İşin açıkcası pasif sub olmasına rağmen sub'dan aksiyon filmlerindeki patlamalar koltuğumu güzel güzel yerinden oynatabiliyor...) ve deck sistemin tadına varmaktı... Bir çok cihazı bağlayıp rahat rahat kullanabiliyorum. Stereo olsun yada Dolby, Dts formatları olsun gerçekten de hakkını veriyor...

• @sebilge, bütçen müsaitse ONKYO al derim değilse hiç kasma LG nin Divx Player li bütünleşik sistemini al gitsin, sonuçta bu iş bütçe işi dostum. Eskişehir Enplus'a da yazıklar olsun diyorum, insan dinlemeden almaya tereddüt eder tabi yani bu kadar geri kafalılık olmazki aç orda 1 tanesini teşhir olarak ne olur sanki
  • 800 ytl yi de rahatlıkla verebilecek durumdayım ama dediğim gibi tereddüt noktam apartmanda olmamdan kaynaklanıyor ve "hakkını veremeyeceğimden" korkuyorum aletin.

Eskişehir Enplus'a bir şey demiyorum. adam kurmuş 3.000 ytl lik sistemi bak bu kurulu, bunu dinle diyor. esnaflık farklı bir olay demek ki.

@ometoh, incelemeni okumuştum onun için ayrıca teşekkürler.

ben bir onkyo bulup, sesi dinledikten sonra niahi kararımı vereceğim, bilgiler için teşekkürler.
  • dostum hislerime tercüman olmuşsun sanki. bende bu iki sistem arasında kaldım öyle bekliyorum.
    quote:

@sebilge,
    Dostum HTS 590'ı eğer incelemek istersen;
    http://forum.donanimhaber.com/m_13448738/mpage_1/key_ONKYO%252CHT%252DS590//tm.htm#13509616

Apartman dairesinde oturuyorum ama allahtan apartman eski de duvarlar kalın ses geçmiyor :) 0-75 arası olan ses aralığında 30-40 arası fazla fazla yetiyor... Daha üstü beni rahatsız ediyor olsada bazen stereo müzik dinlerken coşabiliyorum :)
    Onkyo'nun kurulumuna gelince, sistemi kuracağız diyerek hiç kimse yi beklemeden ben giriştim... İyi de yaptım... Sistemin kurulumu renk kodlamalarıyla olduğundan oldukça kolay. Ancak ses ayarlarını yapmak biraz kurcalama gerektiriyor... SOnrası sadece izlediğin filmlerden ve dinlediğin müziklerden zevk almasına kalıyor...
    Z5500'ü dinlemedim... belki gümbür gümbür bir sesi vardır bilemiyorum ama benim bu sistemi almaktaki amacım, müzik dinlemek ve filmleri izlerken yeteri kadar temiz ve güzel ses almaktı... (İşin açıkcası pasif sub olmasına rağmen sub'dan aksiyon filmlerindeki patlamalar koltuğumu güzel güzel yerinden oynatabiliyor...) ve deck sistemin tadına varmaktı... Bir çok cihazı bağlayıp rahat rahat kullanabiliyorum. Stereo olsun yada Dolby, Dts formatları olsun gerçekten de hakkını veriyor...

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.