7-8 yıl önce tek göz crosslink oldum. İlerleme durmuş ama doktorun tarifiyle hastalıklı yüzey küçülsün diye yapılıyor senin gözün normalden fazla tepki verdiği için görme oranına zarar c Vermiş dedi,. Yapılabilir işlem olarak operasyonla lens yerleştirme olabilir ancak bu bile görme oranını %60 seviyesine belki çıkarır dedi. Ve bu işlem 100bin₺. Özetle crosslink sonrası durmuş hastalıkta görme oranını arttırmak için yapılabilir bir şey var mı duyduğunuz lazer yapmayı uygun bulmuyorum dedi Dr. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
KERATOKONUS ve CROSS LİNKİNG TEDAVİSİ (22. sayfa)
-
-
Merhaba arkadaşlar. Ben 1993 yılında Ankara Gazi araştırma hastanesinde keratokonus nakli amaliyatı oldum. Ozamanlar genç bir doktor olan şuandada prof. Dr. Fikret Akata bey benim ameliyatımı yaptı. O Kadar güzel ve başarılı bir ameliyat oldu ki yaklaşık 2 yıl öncesine kadar yani 2022 yılına kadar mükemmel bir görmem vardı. Numaram 0 dı. 2 yıldır Hatay İn sıcaklığından olacak görmemde biraz bozulma oldu. Depremden sonra geldiğim konyada doktora gittim ve bana kornea biriminden bir doktorun takip etmesi gerek dedi. Randevu alabilirsem inşallah muayene olacağım. Maalesef imkansıza yakın. Hayırlısı bakalım.
Öncelikle benim bu hastalığı taşıyan arkadaşlara tavsiyem eğer genç yaştaysanız ve numaranız çok ilerlemişse ( benimki 16 dereceydi) iyi bir doktora gidip nakil yaptırın. Ağrı birgün sürdü ama rahatlık 30 yıl. Fikret bey bu birimin başkanı ve harika bir doktor. İmkanım olsa Fikret beye tekrar muayene olmak isterdim.
Herkese geçmiş olsun. Saygılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X