|
Keşfedilmeyi Bekleyen Cevher: Final Fantasy XIV : A Realm Reborn & Heavensward (MMORPG) (17. sayfa)
-
-
Triale ek paket falan gelince bi deneyeyim dedim ama ilk 20 levelde çok baydım. Hiç bi mmoda level kasarken bu kadar sıkıldığımı hatırlamıyorum. Daha önce WoW, Gw2, ve starwars oynamıştım. Artık level kasmak çok can sıkıcı gelmeye mi başladı bana yoksa bu oyunda mı bi sorun var bilmiyorum.
Bir sürü FF oynamış olmama rağmen bu oyunun evreni ilgi çekici gelmedi, abilityler çok kötü, grafikler kötü ve çok soluk renk paleti iç karartıyor resmen. Ana görev ara sahneleri etkileyicilikten uzak bi süre sonra hiç birine katlanamayıp atlamaya başladım, şimdi ana görevler sadece dungeon görevi vermeye başladı ve dungeonlar çok sıkıcı. Dungeonda herkes skill atınca sürekli bi ışık patlaması oluyor ve bossu göremiyorum resmen. Sanki dandik indie oyunların grafik kötülüğünü gizlemek için kullandığı en basit parlak efekleri kullanıyomuş gibi ve bu çok kötü. Youtubetan bi raid videosu açtım ve daha felaketti her şey.
Job sistemi güzel duruyor ama puglisti hiç sevmedim. O kadar kötü ki yani diğer jobların bundan daha iyi olduğuna inanmıyorum bile.
Oyun belki end gamede güzel bir şeyler sunuyor olabilir ama katlanamıyorum hiç bi şeyine...
-
Oyunun deneme sürümünü indirip oynadım. Gerçekten güzel ve bir o kadar PAHALI bir oyun. Her ay 100 TL ödemek istemiyorum. alternatif önerisi olanlara açığım -
Bu oyunda game time satın alma işi nasıl oluyor minimum 60 günlük mü almamız gerekiyor?
-
Hayır 30 gün alabilirsiniz.
-
Wow'un ilk çıktığı günden beri oynayan biri olarak 3 hafta önce FF14'e geçiş yaptım. Wow artık mmorpg'den daha çok durmadan grind yapılan, loredan uzak mmoaksiyon bir oyuna döndü sanki. Çok fazla eleştirilecek noktası var ama konu bu değil. Yeni başlamayı düşünenler için newbie görüşlerimi yazmak istedim:)
FF14 pve üzerine focuslanmış bir oyun. Sizi en başından itibaren main story quest (msq) denilen questlerle hikayenin içine çekiyor. Çeşitli mekanikleri açan job questleri ve normal questler var. Msq'lar son levela kadar ulaşmanızı çok rahat sağlıyor. ilk başta benim gibi hata yapıp tüm questleri almayın boğulursunuz :) Msq'ları yaparken tonla cutscene izliyorsunuz sanki film izler gibi. Offf zaman kaybediyorum bir an önce skip geçeyim son levela rushlayım derseniz çok büyük hata yaparsınız. Oyun son levelda başlamıyor arkadaşlar, 15 leveldan sonra bence zaten oyun başlıyor. Ayrıca 80 olduğunuzda ben nerdeyim, şimdi ne yapıcam soruları içinde kaybolup gidersiniz. Muhteşem kurgulanmış hikaye örgüsünü de kaçırmış olursunuz. Hikayenin bence tek negatif yönü orta ve üstü ingilizce bilgisi istemesi. Türkçe olsaydı eminim bu zamana kadar çok fazla Türk oyuncu olurdu zaten. Oyunun ilk başları bütün skiller açık olmadığı için çok yavaş gelecektir. 2.5 saniye gcd'lerle sanki tır kullanıyomuş gibi olacaksınız. Ama yılmayın 50 hatta 60 levela kadar tutorial gibi düşünün. sonrası gayet akıcı oluyor.
Tek bir karakterle bütün classları (burda job deniyor) oynamak müthiş birşey. Belli ön questleri yaparak sadece silah değiştirdiğinde başka bir classı oynayabiliyorsun. Tabi ki 1 leveldan başlıyorsun ama wowdaki gibi alt kasma işkencesi yaşamıyorsun. Crafting muazzam ayrıntılı çalışılmış bir sistem. wow ile hiç alakası yok. internet sitesinden guide bakıp 1000 tane şu itemdan 500 şundan sonra craft tuşuna bas fulle diye birşey söz konusu değil :) Daha kasmışlığım yok ama anladığım kadarıyla her craft ettiğiniz item değerli, eski ve ya yeni recipe farketmeksizin. Class kasar gibi crafter'ınızı da kasıyorsunuz. Atıyorum eline çekiç alıyosun hop blacksmith oluyorsun, olta alıyorsun hop balıkçı oluyorsun. Classını kastığın gibi craftingide kasman gerekiyor.
Community'si çok yardımsever. Zaten isminin hemen yanında yeşil bir filiz oluyor yeni başlayanların, newbie olduğun tee öteden belli :D Novice channel diye bir kanal var. Orada aklına takılan soruları cevaplamaya hazır birçok veteran oyuncu var. Öyle güzel bir sistem var ki onlar yardım ettikçe çeşitli ödüller, hediyelerde kazanıyorlarmış. istemesen bile yardım geliyor yani :) Dungeonlarda hata yaptın diye bağırıp çağıran yok, aksine oturup sana taktikleri anlatıyorlar, sorulara sabırla cevap veriyorlar.
Pvp severim ama bu oyunda pvp konusuna hakim değilim. Öğrendiğim kadarıyla pvp için oynayacaksan oynama dediler:) Ama varmı var.
Kısacası denenmesi gereken bir oyun olduğunu düşünüyorum. Zaten trial bir account açarak level 60'a kadar tamamen ücretsiz olarak kasabiliyorsunuz. Bu da en az 100 saatin üzerinde bir oyun tecrübesi sağlıyor size.
-
Özelden çok yazan oluyor burdan da arkadaşları bilgilendirme amaçlı paylaşıyorum. Zodiark Serverinde oluşturduğumuz aktif şekilde oynayan bir topluluğumuz var.
Oyun 60 level'e kadar free şekilde gametime almadan oynanabiliyor.Tavsiyem oyunu satın almadan free trial oynayın.FFXIV:ARR oyunun ilk sürümü vanilla diye geçer.
Oyundaki Mavi kristallerle konuşun. kristaller bi yerden bi yere ışınlanmanızı sağlıyor daha sonra dan açmadığınız için pişman olabilirsiniz.
1-50 level arası ARR'de çok fazla main quest olduğu için görevler aşırı şekilde vakit alıyor.
ARR quest line bitirdikten sonra oyunu almanızı tavsiye ederim.
Free Trialda 2-3 kısıtlama var çok da önemli birşey değil. Free Company(Guild) giremiyorsunuz vs.
Irk'ların hiçbir özelliği yok sadece görüntü.Extra dmg,stat point vermiyor ırklar.
End Game gear olabilmek için için token ve raidlerden item toplamanız gerekiyor . Bunların da haftalik sinirları mevcut...
Oyun'a yeni başladıysanız main senaryo ve job quest(seçtiğiniz class'ın görevi) dışında başka görev yapmayın.
Oyunda ilerledikçe ilk başlarda Main Senaryo leveli ile karakterinizin leveli aynı olmıyacak çok takılmayın. karakteriniz 40-50 level'ken main quest leveli 30-35 filan oluyor.
Oyunun en iyi kısmı ise Tek Karakterde oyunda ki tüm classları kasabiliyorsunuz. Sadece class'a özel silahı takınca o class'a geçiyorsunuz.
Bazı classları açabilmek için ekstra 1-2 görev ve level kasmanız isteniyor veya son çıkan DLC almanız gerekiyor.
Oyun'u steam'dan almanizi öneririm. yeni çıkan DLC'ler steam'da daha uyguna satılıyor. Senede 1-2 defa kendi websitesinde indirime giriyor lakin kur oranı malum.
Ayrıca oyunun ilk paketini steam'dan 2. paketini websitesinden alamazsınız hepsi tek bi yerden olmalı websitesinden alırsanız aylık gametime ücretini steam'den ödeyemezsiniz sadece kredi kartıyla ödeme yapmak zorunda kalırsınız.
Steam'den alırsanız aylık ücreti steam cüzdan'dan çekebilrisiniz veya kredi kartı kullanabilirsiniz.
GameTime ücreti: 10.99 EURO 25.09.2021 Tarihi Steam fiyatı 114,08 TL
Gold Satip gametime alamazsiniz, gold alıp-satmak yasak yakalanırsanız ban yersiniz
Oyun içi addonlar var lakin oyun yapımcılari bunlari kullanmanizi istemiyor. Dps meter kullanıp en az vuran dps'e yüklenirseniz sizi report edebilir ve ban yersiniz...
Çirkefleşmediğiniz,karşı tarafı rencide etmediğinizi sürece kullanabilirsiniz problem olmaz.
Oyun community'si aşırı yardım sever, toksik kitle yok değil ama denk gelmeniz %1-2 ihtimal onlarda genellikle wow'dan gelen kişiler.
Oyun da eğlenceli,geniş içerikli bi Role Play var. RP seviyorsanız kesinlikle denemelisiniz. Paspas olup para bile kazanabilirsiniz....
Nakit parayla:
Oyun içi hizmetçi( markette daha fazla satış yapabılmek veya craft itemi toplatabılmek için kullanılıyor)
Senaryo Skip(Görevleri son çıkan dlc'ye kadar otomatik yapmış sayılırsınız sadece son çıkan dlc görevlerini yapmak zorunda kalıyorsunuz)
Character leveli(Oyunun son leveli 80 level bu paketi alırsanız max.70 olabilirsiniz) yükseltme dışında tüm ögeler kozmetiktir. binekler,ev itemleri,kostümler vs.vs oyuna hiçbir etkisi yok.
Oyun satın almaya gelirsek Steam üzerinden
1-FINAL FANTASY XIV Online Starter Edition- Oyunun İlk sürümü Mecbur almak zorundasınız bu paketi alınca 1 aylık gametime veriyor.
2- Oyunun Son çıkan Paketini almak zorundasınız.Oyunu tam sürümde oynamak istiyorsanız tabi :)
Kasım ayında yeni bir paket geliyor FINAL FANTASY XIV: Endwalker
Starter Edition ve en son çıkan dlc alırsanız oyunun son sürümünü oynayabilirsiniz .
Türk Topluluğu arıyorsanız kendi oluşturduğumuz Guild(Free Company)'miz var
Zodiark Serverinde Oynuyoruz DC linkimiz :
https://discord.com/invite/pBdzUJC
Oyuna başlamak isteyen veya oyunu alıp takıldıgınız yer vs .olursa bu dc'ye katılıp sorabilirsiniz çevrimiçi arkadaşlar yardımcı olucaktir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkay1074 -- 25 Eylül 2021; 13:0:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X