Şimdi Ara

kesinlikle spor yapmamam gerekiyor. hayati önem. ve önemli sorularım var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
8.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 91/1 konusunda şafak yazan adam buraya gelmiş komutan havası vermiş kendine. AHahah
  • quote:

Orijinalden alıntı: X kare

http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html buradan bakman gerekli:kalp çarpıntısı ve kemik erimesi ile ilgili buradan araştır B dilimine giriyorsa muaf olursun

Sağlık yeteneği yönetmeliğinde mvp ne derece olursa olsun askere gider yazıyor.

Fakat askeri hastanede sivil olarak muayene olduğum doktor ise eser miktar olduğu için çürük sayılmaz diyor :)

Yani elde somut belge de olsa, sanırım insiyatif son karar.
  • askerlikten çok fazla çekinmeyin der giderim, sonuçta spor yapamıyorsan yapmazsın olur biter.
  • sanırım yarın şubeye gidip tekrar muayene olma isteğimi belirteceğim. kalp ve kemik erimesi raporlarımı alıp artık nereye sevkederlerse oraya gideceğim. bu süreç hızlı olur mu acaba? malum 2 nisan sınav 12 nisan gidiş var bizim.
  • gittikten sonra katılış muayenesi olur. bu her yerde olur. o zaman da spor istirahati alabilirsiniz. moral bozmaya çalışanlara kulak asmayın. yalan söylüyorlardır demiyorum. maalesef doğru olabilir ama her yer öyle değil. iş şansa kalmış. hiç spor olmayan bir yere de düşebilirsiniz sporu çok ağır bir yere de düşebilirsiniz her gün pentatlon vs olan. ama şurası çok önemli NİSAN da gidiyor olmanız ÇOK ÇOK BÜYÜK AVANTAJ. çünki bu dönem gidenler denetlemelere denk gelmezler yani sizi spor yüzünden zorlamazlar sporu ağır olan bir yere de düşseniz sağlık sorununuz varsa size yaptırmayabilirler veya yapamazsanız yaptırımı çok olmaz. ama mesela aralıkta gidiyor olsaydınız denetlemeye denk gelirdiniz ve komutan sizin spor derecelerinizden sorumlu olacağından işi sıkı tutardı. Dediğim gibi nisan celbi olması çok büyük avantaj.
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

gittikten sonra katılış muayenesi olur. bu her yerde olur. o zaman da spor istirahati alabilirsiniz. moral bozmaya çalışanlara kulak asmayın. yalan söylüyorlardır demiyorum. maalesef doğru olabilir ama her yer öyle değil. iş şansa kalmış. hiç spor olmayan bir yere de düşebilirsiniz sporu çok ağır bir yere de düşebilirsiniz her gün pentatlon vs olan. ama şurası çok önemli NİSAN da gidiyor olmanız ÇOK ÇOK BÜYÜK AVANTAJ. çünki bu dönem gidenler denetlemelere denk gelmezler yani sizi spor yüzünden zorlamazlar sporu ağır olan bir yere de düşseniz sağlık sorununuz varsa size yaptırmayabilirler veya yapamazsanız yaptırımı çok olmaz. ama mesela aralıkta gidiyor olsaydınız denetlemeye denk gelirdiniz ve komutan sizin spor derecelerinizden sorumlu olacağından işi sıkı tutardı. Dediğim gibi nisan celbi olması çok büyük avantaj.

anladım valla kararsızım yarın şubeye gidip muayenemi olsam yoksa katıldıktan sonra orda mı konuşsam? bir de aklıma şu takıldı acaba spor muafiyeti alırsam geri teper de bana bambaşka işler verirler mi? ya da can sıkıntısından patlar mıyım :=)

buldum da bunuyorum dimi.

• askere gitmeden çürük almak gerçekten zor. askerde daha kolay fakat benim gibi doğunun ücra bir köşesine düşersen, hastaneye gitmen bile 15-20 günü buluyor, bazen daha fazla.

bir de şöyle bir durum var ; acemi birliğinde 8 kd aynı odada kalıyorduk. birinin sağ gözü %90 oranında görmüyordu, biri de ağır derecede astım hastasıydı ve her an ölme riskiyle yaşıyordu. ikisine de çürük vermediler. bir de usta birliğinde bir durum yaşadım ki o daha dumur edici. sedef hastası bir kısa dönem vardı. normalde sedef hastalığı soğukta azar ve askere gitmeden gerekli raporları almış bu arkadaş. askerlik yapması bile uygun olmayan bu arkadaşı, -20 derecede askerlik yapmaya gönderiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontendoo -- 19 Mart 2012; 20:41:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kontendoo

askere gitmeden çürük almak gerçekten zor. askerde daha kolay fakat benim gibi doğunun ücra bir köşesine düşersen, hastaneye gitmen bile 15-20 günü buluyor, bazen daha fazla.

bir de şöyle bir durum var ; acemi birliğinde 8 kd aynı odada kalıyorduk. birinin sağ gözü %90 oranında görmüyordu, biri de ağır derecede astım hastasıydı ve her an ölme riskiyle yaşıyordu. ikisine de çürük vermediler. bir de usta birliğinde bir durum yaşadım ki o daha dumur edici. sedef hastası bir kısa dönem vardı. normalde sedef hastalığı soğukta azar ve askere gitmeden gerekli raporları almış bu arkadaş. askerlik yapması bile uygun olmayan bu arkadaşı, -20 derecede askerlik yapmaya gönderiyorlar.

Onlar askere gitmeden önce söylememiştir hastalıklarını,ilk askerlik muayenesinde söyleselerdi yinede alınırlarmıydı? Benim arkadaşımda astım var o askerlik muayenesinde söylemişti hastalığını, muaf olmuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 19 Mart 2012; 21:51:14 >

• Ben 2011 yılında aort darlığından çürük aldım. Benim hastalığım çocukluğumdan beri olan birşey , sivilde almış olduğum doktor raporlarını şubeye götürdüm şube doktoruda izmir asker hastanesine sevk etti. Orda baktılar falan sonra 1 sene ertelediler 2011 ağustosa tekrar gel dediler , ağustosta tekrar şubeye gidip ordan kendimi sevk ettirdim. Gene hastanede birkaç test yaptılar falan karar alamadılar birtürlü ve haydarpaşa gataya sevk ettiler orda dört gün bir sürü test uyguladılar ve muaf raporu verdiler bana.

Bu işlerde neyin ne olacağı pek belli olmuyor. Mesela ben izmir asker hastanesine son gittiğimde bitane çocuk akciğer ameliyatı olmuştu ona direk ordan sağlam raporu verdiler. Ha birde askeri hastanelerde sivil raporlar pek geçerli olmuyor bi şubede şube doktoru bakıyor birde askeri hastanede doktor fikir edinmek için bakıyor ona göre test uyguluyor sana.

Kısacası muaf olma işi çok farklı birşey çok kolay vermiyorlar yani raporu. Birde bunun msb olayı var aldığın rapor msb ye yollanıyor birde orda heyet inceliyor raporu esas onayı onlar veriyor.

Ha birde çoğu kişi özelikle doğuda yaşayanlar rahatsızlıklarını şubelerde söylemeye çekiniyorlar. Ben izmir asker hastanesinde birtane asker gördüm kırkağaçta komando eğitimi alıyormuş askere gitmeden önce akciğer rahatsızlığı olduğunu söylememiş askere gidincede eğitimlerde sorun yaşamaya başlamış çocuk. Herkes askere gitmeden çürük almak zor diyorlar hatta ben gatada yatarken 4 kişi vardı hepside en az 2 aydır hastanede yatıyor kimisi amelyatlıktı ve askerlerdi çürük raporu alabilmek için beklediler.

• Ne yazık ki senin ne hastalığın olursa olsun, askeri hastaneden alınmış bir raporun yoksa spordan muaf olma gibi bir durumun olamaz. Eğer kemik erimesi hastalığın varsa askeri hastaneye git ve muayene ol, raporunu al, acemi birliğine katıldığında yapılan ilk muayenede doktora raporunu göster, sana spor yapamaz raporu verecektir.
    Eğer böyle bir rapor alamazsan, komutanlar gözünün yaşına bakmaz, o 3km'yi bir güzel koşar, italyan çukuruna balıklama dalar, irlanda masasına 2 sn'de tırmanırsın. Acı ama gerçek bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maleficus

Ne yazık ki senin ne hastalığın olursa olsun, askeri hastaneden alınmış bir raporun yoksa spordan muaf olma gibi bir durumun olamaz. Eğer kemik erimesi hastalığın varsa askeri hastaneye git ve muayene ol, raporunu al, acemi birliğine katıldığında yapılan ilk muayenede doktora raporunu göster, sana spor yapamaz raporu verecektir.
    Eğer böyle bir rapor alamazsan, komutanlar gözünün yaşına bakmaz, o 3km'yi bir güzel koşar, italyan çukuruna balıklama dalar, irlanda masasına 2 sn'de tırmanırsın. Acı ama gerçek bu.

işte benimde anlatmak istediğim buydu,elimde 20 gunluk spor ıstırahatı olmasına ragmen banada yaptırdılar
  • yahu korkutmayın milleti ben de gördüm italyan çukuru irlanda masası yapamazsanız yok şöyle olur yok böyle olur
    hiçbir şey olduğu yok en kötüsü azar işitirsiniz hadi bilemedin çarşı izninizi kitlerler.
    bırakın askerleri uzman çavuşlar bile beceremiyordu irlandayı italyayı. bizim asteğmen barfiks çekemiyordu o şekilde denetlemeye bile girdi.
    korkacak bir şey yok askerde.
  • quote:

yahu korkutmayın milleti ben de gördüm italyan çukuru irlanda masası yapamazsanız yok şöyle olur yok böyle olur
    hiçbir şey olduğu yok en kötüsü azar işitirsiniz hadi bilemedin çarşı izninizi kitlerler.
    bırakın askerleri uzman çavuşlar bile beceremiyordu irlandayı italyayı. bizim asteğmen barfiks çekemiyordu o şekilde denetlemeye bile girdi.

kesinlikle
    yani nadirdir irlanda masası italyan cukuru
    bazı kısa dönemler sırf insanları korkutmak icin ellerinden geleni yapıyorlar.
    bu kadar dezenformasyoncu olunmaz arkadaş

spor yapamayan iki üç kişi vardı karakolda denetleme oldugunda onları nöbete cıkartıyorduk mesela.
  • quote:

yahu korkutmayın milleti ben de gördüm italyan çukuru irlanda masası yapamazsanız yok şöyle olur yok böyle olur

Dostum, eğitim zayiatı diye birşey duymadın mı?
  • quote:

quote:

hayatında kaç tane egitim zaiyatı gördün ebe provakatörr
  • quote:

Orijinalden alıntı: momechikafute

quote:

quote:

illahaki gözünle görmene gerek yok haberlere bakarsan görürsün

• quote:

quote:

quote:

quote:

off gercekten boşsunuz var ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

off gercekten boşsunuz var ya

askerde eğitim zaiyatı olma olasılığından korkuyorsan trafiğe çıkma çünki trafik kazasında ölme ihtimalin yüzlerce kat daha fazla.
    hele kısa dönemsen iyice zor. komandolarda ihtimal daha yüksek. kısa dönemsen en kötüsü azar işitirsin çarşı cezan kitlenir zorlarlarsa
    bayağı bir kilo verirsin o kadar.

• ben ibb de futbolcuydum basıma talihsiz bi olay geldi sakatlandım sol bacağımdan çapraz bağ kopması oldu malesef günümüzün şartlarında kesin çözümü yok ameliyat olsan bile tekrar kopabiliyomus calıstığım kolejdeki müdür söyledi 3 kez amaliyatını geçirdim yine koptu dedi ve şimdi bana spor yapamazraporu verilmedi ben hep komando olarak yapmak istemişimdir askerliğimi ama bu olay yüzünden spor yapamaz raporu almak istedim yürümemde sorun yok ama kosarken bacağımda şişme ve belli süreden sonra bacak kendini bosa atıyo sanki dizdn aşşası yokmus gibi ama banarapor vermedi bende düşüncelerim değişti ben türküm türk olmaktanda gurur duyuyorum ama günümüzn türkiyesinde tsk ya devlete askerlik yapılmaz askerin yerdeki çöp kadar değeri yok bildiğin piyonsun hor kullanılacak malsın resmen bos konusunlar canı yanmayan anlamaz bilader rapor almak için kıvrancak bi tip değilim askerlimi yaptım geldim zarla zorlada olsa yaptım bacağım her ağrıdığında devlete ordaki komutanlara beddua ettim elbetki ahirette 2 elim yakalarında olcak onların fazldan askerlik yapmama sebep oldular komutanla kavga ettim diye kimse anasını yolda bulmadı anasını küfür ettircek bana öyle küfür etti ve hakkını aldı he noldu askeri ceza evi ve askerliğim uzadı böyle sistemin amk diyorum parası olan yapmasın kendini ezdirmesin parası olmayanda ceza evi gibi allah kurtarsın diyim ceza evinde bile adama bakıyolar

• Merhaba arkadaşlar ben de 2017 kasım da askere gidecem. Maalesef benim başıma da talihsiz bir kaza sonucu sağ omuz çıktı üzerinden 1 ay geçti şuan fizik tadavi görüyorum ve bazı hareketler de kısıtlılık var bu halde şınav barfiks çekemem. Bunun için askerlik şubesine gidip hastaneye sevkimi istedim. Yarın aile hekimi ile görüşecem o ne karar verir yarın yazarım...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.