Şimdi Ara

Keylogger yazılım kurbanıyım lütfen yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese meraba. Arkadaşlar 2 gün önce bi arkadaşım bir dosya indirmemi rica etti bende indirdim. Sonralarda keylogger di o zaaa xdé felan demeye başladı facen, çalacam dedi bana :D Her neyse işte çaldı faceyi geri aldım. Şimdi pc mi izliyor. yani yaptıklarımın fotosunu atıyor bana. Araştırdım netten evet öyle bir yazılım varmış anlık foto alıp yüklüyormuş sonra mail olarak gidiyormuş. Yani konu şu ki. Pc ye format atmam imkansız yani vefat eden abimin fotoları var vede yedekleyemiyorum. lütfen yardımcı olun arkadaşlar gerçekten zor durumdayım şuan.

• Combofix denedinmi PC de yüklü güvenlik programların nedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer windows 64 bit kullanıyorsan "C:\Program Files (x86)\Common Files\microsoft shared\DAO" a gir
    32 bit ise C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\DAO e gir
    gizli klasörleri aç ve arama yerine *. yazarak arat
    svchost.exe diye program bulursa orada onu sil. Silemezse eğer ctrl + alt + shift + F6 a basarak programı açmaya çalış.
    En azından bildiğim keylogger burada saklanıyor, bu şekilde açılıyor.

edit:
    Eğer pc i güvenli modda açarsan internet bağlantın olmaz bu şekilde de hiçbir şekilde senin bilgi veya verilerine erişemez. Bu yolu kullanarak da bilgisayarı açıp temizlemeyi deneyebilirsin.
    Ağ desteği ile güvenli mod değil. Sadece güvenli mod u seç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Probis -- 22 Mayıs 2014; 15:15:33 >
  • Çok teşekkür ederim deniycem.
  • Yöntem 1: Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır.

Yöntem 2: c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

Yöntem 3: Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa bilgisayarınızda keylogger vardır. Format öneririm.

Yöntem 4: Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in SMTP portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında boşluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

Peki keylogger'den charlarımızı, şifrelerimizi nasıl koruyabiliriz?

1) Free uzantılı adreslere girmeyerek. Mesela domainismi.com.tr.cx gibi.
    2) İyi bir virüs koruması kullanarak. Ayrıca çeşitli anti-keylogger programları da var. İyi bir güvenlik istiyorsanız bunları da kullanın.
    3)Şifre girerken Başlat+Programlar+Erişilebilirlik+Ekran Klavyesini kullanmak. Ama bunu da öğrenebilen keylogger mevcuttur.
    4) .exe uzantılı dosyalara dikkat etmek. Güvenmediğiniz sitelerden program çekmemek. Özellikle download sitelerinden bilmediğiniz tanımadığınız kişilerin linklerine tıklamayınız.
    5) Deepfreze kullanarak.
    6) Herhangi bir cafede şifre girmeyerek. Şifre girseniz dahi evinize geldiğinizde bu şifreleri güvenlik amaçlı değişin.
    7) Bilmediğiniz mailleri açmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bybursa -- 25 Mayıs 2014; 1:16:59 >

• Bu Konuyu Buraya Açmamyn Sebebi : TURKMMO'dan Olsun Ba?ka Payla?ym Siteleri Bloglary Olsun Server Kurulum Dosyalary Payla?ylyyor Ve Server Y?leriyle U?ra?anlar Yndiriyor TURKMMO'da Virüs Total Sistemi Var Konu Kilitleniyor Vs. Ama Bu Anynda Olmuyor Konu Açyldy?y Anda Kontrol Edilmiyor Yani. Uygun Bölüme Ta?yyabilirsiniz Ama Bana Göre En Uygunu Bura.

Keylogger Nedir :Keylogger, olu?turulmu? çe?itli Keylogger programlary ile kullanycylaryn tu? kombinasyonlarynyn gmail adresinize gelmesidir.Keylogger programy ile olu?turdu?unuz server'y kullanycynyn bilgisayarynda açmasyyla birlikte,klavyeden basylan tüm tu?laryn gmail adresinize gelmesini sa?lar.Yani keylogger programlary ile istedi?iniz ?ifrelere ula?abilirsiniz.

Bu Yazyyy Bi Siteden Alynty Yaptym Ama Düzeltmek Ystedi?imiz Bi Kaç ?ey Var Sadece Basty?ynyz Tüm Tu?lar De?il Girdi?iniz Siteler Bilgisayar Kullanycy Bilgileri Anlyk Ekran Görüntüleri Ayryca Yeni Çykan Keyloggerlerde Sadece Gmail De?il Hotmail Hosting Gibi Yerlerede Gönderilebiliyor.

Keylogger'den Kaçynma Yöntemleri:

1- Güvenlik Duvary : Her Ne Kadar Klasik Olsada Kullany?ly Olmasada Yararlydyr.
    2- Virüs Programy : Bilgisayarynyzyn Özelliklerine Göre Bi Virüs Programy Kullanyn. Bilgisayarynyzy Kasmasyn Ama Güvenli Olsun Ayryca Devre Dy?y Byrakmayyn. Lisansly Virüs Programy Kullanmanyz Kesinlikle Daha Yyi Olacaktyr. Örne?in : Kaspersky : Avast
    3- Her Gördü?ünüz Ve Payla?ylmasy Zor ?öylere Girmeyin : Örne?in Facebook Gibi Ortamlardaki Reklamlara Ne Kadar Merak Ederseniz Edin Girmeyin Otomatik Ynen Resimlere Tyklamayyn. Payla?ylmasy Zor ?eylere Girmeyin Örne?in Metin2 Ticaret Hack Böyle Bi Hilenin Çykmasy Ymkansyz Olsada Herkes Bu Numaraya Kanar Ve Yndirir Böyle Bi Hilenin Çykmasy Ymkansyzdyr Yndirip Bakmanyz Bile Hatadyr.
    4- Dosya Boyutu : Genelde Keylogger Server Boyutu 10 - 600 Kilo Bayt Arasydyr Birle?tirilme Yapylyrsa Bu Artar. 60 Kilo Bayt Bi Hile Olmasy Saçmadyr Bi Resim Bile 1-2 Megabaytken.
    5- Dosya Yndirilme Sayysy : Bu Tür ?eylerin Yndirilme Sayysy Çok Azdyr Yndirilme Sayysyda Önemli Bi Faktördür.
    6- Link Virüs Taratma : Virüstotal Gibi Bir Sitede Linki Taratabilirsiniz.
    7- Sa?lam Sitelerden Dosya Yndirme : Hotfile - Mediafire V.b

Keylogger Tespit Etme Yöntemleri:

Genel Olarak;
    1- Görev Yöneticisini Ve Kayyt Defterini Devre Dy?y Byrakyr
    2- Tarayycy Önbelle?ini Silebilir Örne?in Facebook ?ifrenizi Tekrar Girmeniz Yçin V.b
    3- Regedit - CMD Kapatabilir
    4- Sistem Geri Yükleme Kapatyr
    5- Güvenlik Duvary - Virüs Programy Devre Dy?y Byrakyr
    6- Saçma Bi Hata Mesajy Çykar

Keylogger Silme Yöntemleri:

1- Combofix Programy : Bilgisayarynyzda Bi ?eylerin Ters Gitti?ini Hissetti?inizde Bu Programy Çaly?tyryn. Her Ne Kadar Virüs Programy Olmasada Çok Kullany?lydyr Hatalary Engeller Virüsleri Siler Kayyt Defteri Hatalaryny V.b Düzenler Bilgisayarynyzy Kysacasy Adam Eder.
    2- Virüs Programy Yle Taratma
    3- Anti Keylogger Kullanma
    4- Son Olarak Format Atm

turkmmo.com dan alyntydyr.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pc şifre kırma yardım
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • melihcan29 M kullanıcısına yanıt
    kardeş sonuç nedir ?
  • Biraz geç olacak ama sonuç Format. Yani verdiğiniz bilgilerin kesinliğini doğrulayamadım. Ama uğraşıp cevap verenlere gönülden teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.