Şimdi Ara

Kia Ceed Consept Plus'a 70 bin tl verilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sepulnation

Bence araç fiatları bu kadar artmışken ve artmayada devam edecegi belliyken mümkün olduğünca yılı genç bir araç bakın. Araç kötü değil. Ancak bir iki seneye araç almak ciddi zorlaşacak.
    Haklısınız hocam ama ben dizel ve hb bir araç almak istiyorum ve bu açıdan bakınca ne seat ne golf gibi araçlara yanaşamıyoruz.. Megane lara da oldum olası ısınamadım.. Bu aralıkta hb olarak bir 1.2 tsi motorlu golf ve leon var ama benzinin şu halinde benzinli araca binmek hele de istanbul ortamında hiç mantıklı gelmiyor
  • slmx kullanıcısına yanıt
    Evet manueldi. Ehdi'den fazla yakmıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Otomatik için yazıyorum. Arabanın uzun yol yakıtı makul. Ancak kimse şehir içini yok kısa mesafe yok soğuk motor vs ile savunmasın. Yazın 10 kışın 13 yakıyordu. Sakin kullanmak falan biseye yaramıyordu.

Ayrıca o model ceedler-makyaj gelene kadar-bok gibi bir yalıtıma sahip, son derece düşük hızlarda bile ciddi yol sesi alırdı. Bu ikisi dışında çok severek kullandım aracı.

Evet makyajsız aracımın çamurluk içleri, davlumbaz ve bagaj içine bituself uygulaması yapmıştım hiç işe yaramamıştı çünkü yol sesi alttan geliyordu. Makyajla yalıtımda iyileştirmeler yapıldı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slmx

Haklısınız hocam ama ben dizel ve hb bir araç almak istiyorum ve bu açıdan bakınca ne seat ne golf gibi araçlara yanaşamıyoruz.. Megane lara da oldum olası ısınamadım.. Bu aralıkta hb olarak bir 1.2 tsi motorlu golf ve leon var ama benzinin şu halinde benzinli araca binmek hele de istanbul ortamında hiç mantıklı gelmiyor

Alıntıları Göster
    Egea hb 1.6 dizel lounge plus manuel sahibiyim 3 aydır. Büyük önyargılarım vardı markaya. Tamamını yerlebir etti.

Kesinlikle c sınıfının en iyisidir diyemem. Ama gerçekten çok mantıkli bir araç. Ucuz olmasında bazı donanımların bulunmuyor oluşu etkili. Kar zarar analizimde tek olsun diyebileceğim donanım sunrooftur. Olmasıni gerçekten isterdim. Otomatik kapanan yan ayna yok mesela. Ben zaten istemezdim. Hergun sokak aralarindan gecmek icin aynayi elle kapatmak zorundayim. O donanim bende 1 ay gitmezdi. Bazı donanımlar ise son derece iyi çalışıyor. Adaptif crusecontrol ve ş.içi otomatik frenleme çok iyi. Servislerde çok ilgili. Gü enlik olarak bendeki paket 4 yıldızlı. 2012 model araçlar 2016 kriterleriyle teste girmeden o zamanki 5 yıldızı koruyor denemez.

Egea hb olmuş bukez dedirten bir model. Test edin mutlaka.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• turkeril kullanıcısına yanıt
    Nazar değmesin, gayet memnunum hocam :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle görüş bildiren yardımcı olan cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

Sizin de önerilerinizi dikkate alarak bu aracı almaktan vazgeçtim
    Aracın yakıtı konusunda o kadar çok söylenti var ki bu aracın kesinlikle istanbul trafiğinde beni yıpratacağına karar verdim
    İkinci konu da makyajsız olduğu için yalıtım problemi

Benim için 2.el konusu kesinlikle birinci öncelik değildi ama yakıt konusu bizim ülkemizde malesef birinci öncelik olmak zorunda ve 70 bin tl bağlanan bir araçla gönül rahatlığıyla gezememek bence hoş bir durum ortaya çıkarmaz

Bu kadar çok fluence clio satılması gerçekten boşuna diilmiş

Tekrardan teşekkürler arkadaşlar
  • GT alcan 204 bg

• quote:

Öncelikle görüş bildiren yardımcı olan cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

Sizin de önerilerinizi dikkate alarak bu aracı almaktan vazgeçtim
    Aracın yakıtı konusunda o kadar çok söylenti var ki bu aracın kesinlikle istanbul trafiğinde beni yıpratacağına karar verdim
    İkinci konu da makyajsız olduğu için yalıtım problemi

Benim için 2.el konusu kesinlikle birinci öncelik değildi ama yakıt konusu bizim ülkemizde malesef birinci öncelik olmak zorunda ve 70 bin tl bağlanan bir araçla gönül rahatlığıyla gezememek bence hoş bir durum ortaya çıkarmaz

Bu kadar çok fluence clio satılması gerçekten boşuna diilmiş

Tekrardan teşekkürler arkadaşlar
    İşte bu söylentiler yüzünden alacak olan adam da almıyor :)

Yapacak bir şey yok.

• Arkadaşlar şunu tam olarak açıklığa kavuşturalım bu arabanın 2015 yılının yarısına kadar olan modeli 128bg'lik motor bu modellerin otomatiği evet fazla yakıyor 8-9 litre , bundan uzak durun , aynı aracın manueli 5-6 arası , yeni makyajlı 136 lık olanın ise şanzımanı değişti DCT şanzıman oldu bu da eski otomatiğe göre az yaksa da yine de 136 lık manuel gibi değil , yani anlayacağınız bu aracın alınacaksa

1- En az yakanı yeni 136'lık motor manuel ( Benim ki öyle çok memnunum )

2- Sonra 128'lik manuel

3- Sonra 136'lık otomatik

4- Ve en fazla yakanı ve uzak durulması gerekeni 128'lik otomatik
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar şunu tam olarak açıklığa kavuşturalım bu arabanın 2015 yılının yarısına kadar olan modeli 128bg'lik motor bu modellerin otomatiği evet fazla yakıyor 8-9 litre , bundan uzak durun , aynı aracın manueli 5-6 arası , yeni makyajlı 136 lık olanın ise şanzımanı değişti DCT şanzıman oldu bu da eski otomatiğe göre az yaksa da yine de 136 lık manuel gibi değil , yani anlayacağınız bu aracın alınacaksa

2- Sonra 128'lik manuel

136 lık manuel de piyasada çok az var. reşat altını gibi mübarek.
  • Evet 136'lık concept plus manuel senede 4-5 "alınabilir" ilan ancak düşüyor.

Bizdeki algının aksine elin ingilizi nasıl gerçekçi yazmış:

Autocar testi:

"Even the 134bhp 1.6-litre CRDi only delivers a modest impression of flexibility - thanks to 191lb ft of low end torque - but it’s the unit to opt for thanks to its impressive economy and CO2 cleanliness, which deliver official figures as high as 68.9mpg and as low as 109g/km (or 76.3mpg and 97g/km in EcoDynamics form). In the SW estate, these figures drop slightly to 64.2mpg and 116g/km."

"Etkileyici ekonomisi ve CO2 temizliği..." demiş adamlar.

Diğer testlerde (autoweek, topgear vs) de tüketimi "artı" olarak vurgulanmış.

Gel gelelim bizde 2012 tam otomatik çok yakıyor diye tüm ürün gamı çok yakıyor. Bi araştır be gözüm :) Uzun yolda en az yakan 1.6 dizel bence.

• iquique kullanıcısına yanıt
    Hocam geçen gün 128 lik manuel kullanan bir arkadaşla görüştüm Konya'da (Yollar komple düz ve çok fazla trafik yoktur)ne kadar dikkatli de kullansa 7.9 lt ortalamada olduğunu bu sebepten 2 defa servise gittiğini ama değişen bir şeyin olmadığını kendisinin de şaşkın olduğunu söyledi
  • quote:

Hocam geçen gün 128 lik manuel kullanan bir arkadaşla görüştüm Konya'da (Yollar komple düz ve çok fazla trafik yoktur)ne kadar dikkatli de kullansa 7.9 lt ortalamada olduğunu bu sebepten 2 defa servise gittiğini ama değişen bir şeyin olmadığını kendisinin de şaşkın olduğunu söyledi
    Hocam kullanan arkadaşımla görüştüm uzun yolda 6-6.4 aralığında gezdiğini söylüyor şehir içinde de çok sakin kullanımda 8 civarında dolaştığını bu değerler fazla değil mi
  • quote:

Benim Golf TDI şu an 7.3 mesela. Haftasonu 8 civarıydı, kısa mesafelerde olağan şeyler.
  • 128 liğin daha fazla yakma nedeni arabada güce oranla torkun düşük olması. Bu nedenle üst devirlerde kullanmak gerekiyor bu da yakıt tüketimini arttırıyor. Ceedlerin yazılımdan sonra baya az yaktığını duymuştum.

• quote:

Arkadaşlar şunu tam olarak açıklığa kavuşturalım bu arabanın 2015 yılının yarısına kadar olan modeli 128bg'lik motor bu modellerin otomatiği evet fazla yakıyor 8-9 litre , bundan uzak durun , aynı aracın manueli 5-6 arası , yeni makyajlı 136 lık olanın ise şanzımanı değişti DCT şanzıman oldu bu da eski otomatiğe göre az yaksa da yine de 136 lık manuel gibi değil , yani anlayacağınız bu aracın alınacaksa

2- Sonra 128'lik manuel

Sizin en son alınması gerek dediğiniz araca sahibim ve ÖZELLİKLE bu kombinasyonu seçtim. 136 bg ile tam otomatik alınabilse onu tercih ederdim ancak çift kavrama şanzıman alıp ne zaman yolda kalıcam ne zaman servisin kucağına düşeceğim ve cebimden ne kadar para çıkacak kaygısı yaşamaktansa sorunsuz TAM otomatik versiyonunu aldım. Servise,çekiciye vereceğim parayı taksitle pompacıya ödüyorum. Kafam rahat, ne zaman yolda kalırım kaygısı yaşamadan aracıma biniyorum. Ek olarak yakıt tüketimi benim için gayet makul. 99kmh ortalama hız 5.4 lt tüketim, 40 kmh şehiriçi 7.1 lt tüketim mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Sizin en son alınması gerek dediğiniz araca sahibim ve ÖZELLİKLE bu kombinasyonu seçtim. 136 bg ile tam otomatik alınabilse onu tercih ederdim ancak çift kavrama şanzıman alıp ne zaman yolda kalıcam ne zaman servisin kucağına düşeceğim ve cebimden ne kadar para çıkacak kaygısı yaşamaktansa sorunsuz TAM otomatik versiyonunu aldım. Servise,çekiciye vereceğim parayı taksitle pompacıya ödüyorum. Kafam rahat, ne zaman yolda kalırım kaygısı yaşamadan aracıma biniyorum. Ek olarak yakıt tüketimi benim için gayet makul. 99kmh ortalama hız 5.4 lt tüketim, 40 kmh şehiriçi 7.1 lt tüketim mevcut.

Alıntıları Göster
    Benim manuel 136 lık ile ş.içi 6.0'yı geçmiyor , ş.dışı ise 4.3-4-5 arası 110 sabit hızla , ben araçtan çok memnunum Ceed piyasadaki bir cok araçtan daha iyi yakıt sizin için sorun değilse keyifle binin

• quote:

Benim manuel 136 lık ile ş.içi 6.0'yı geçmiyor , ş.dışı ise 4.3-4-5 arası 110 sabit hızla , ben araçtan çok memnunum Ceed piyasadaki bir cok araçtan daha iyi yakıt sizin için sorun değilse keyifle binin

Alıntıları Göster
    Teşekkürler, benim ki i30 elite otomatik. Açıkcası 1 lt az yakıcam diye dsg,dct vs. derdi çekmektense insan kafası rahat binmek istiyor. Yakıt fiyatları düşük olsa da 1-2 lt yüzünden insanlar böyle sorunlar yaşamasa keşke.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.