Şimdi Ara

Kia Ceed & Hyundai İ30 arasında tercih (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2015 ikinci yarısından itibarendi galiba otomatik ceed ler çift kavrama olarak geldi, öncekiler tam otamatik. performans olarak yeniler öncekilere göre daha performanslı eskiler 128 bg yeniler 136 bg ama eskiside tatmin eder sizi. aractan kalkışlarda bir reno seriliği beklemeyin ama sonrasında özellikle rampalarda fln çok iyi. ben manuel c.p kullanıyorum gerek dış gerek iç tasarımını beğenerek aldım. sizin gibi aynı ikilemde kaldım ama i30 un iç kısmını gördükten sonra kesinlikle ceed dedim.
  • özgürwilly kullanıcısına yanıt
    Ani sollamalarda atiktir merak etmeyin.

Daha öncede demiştim bende iki tane olduğunu. Hangi şanzımandan aldığınıza bağlı aslında ne kadar atik oluşu.

2012 modeli tam otomatik. Vitesleri bağırıp geç atar ama sağlamdır ilk kalkışlarıda hızlıdır fakat 180km’den sonra daha fazla hızlanmaz araç.

2015 modeli dct şanzıman sağlamdır tam otomatik kadar olmasa da. Çok daha fazla seridir geçişleri hiç belli etmez. Fakat yokuş yukarı çıkarken aniden gaza basmayın çok ciddi zararlar verirsiniz. Vites küçültüp çıkıyor ve dişleri aniden birbirine sürtünüyor ve sallama yapıyor araç. Ek olarak yeni şanzımandan kaynaklı bir hata da mevcuttur. Yeni şanzıman ve ilk partiden gelen araçlarda şanzımanda da hata mevcuttur.

Bana sorarsan hangisinden zevk alıyorsun tam otomatik. Daha güvenli hissediyorum. Ama yeni şanzıman da hiçte kötü değil. Bu arada yakıt verileride eski-yeni aynı.

Alacaksanız kesinlikle dolu paket alın hem komfor hemde satışı daha kolay olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 2013 model Kia ceed Concept plus aldım 1,5 ay kullanıp sattım. yakıt düşük değil, konfor yok, 128 hp ama hantal bence, performansıda beğenmedim. zaten önceki sahiplerinden biri km ile oynamış, bilmeden sattım başıma bela oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner_24

2013 model Kia ceed Concept plus aldım 1,5 ay kullanıp sattım. yakıt düşük değil, konfor yok, 128 hp ama hantal bence, performansıda beğenmedim. zaten önceki sahiplerinden biri km ile oynamış, bilmeden sattım başıma bela oldu.

km ile oynandıysa araç sıkıntılıdır. Sıkıntılı olduğundan performansını ve konforunu beğenmemen normal. Çukurları ve tümsekleri sessizce geçiyor. Süspansiyonu gayet sessiz. Antalya Korkuteli yokuşunu 170 ile çıkarken yanımda araç göremiyorum. Ben süratli kullanan birisiyim. Uzun yolda 200 km hızda araç bana güven veriyor. Koltuğa yaslanıp keyifle müziğimi dinleyip yolculuk yapıyorum. Yakıt kişiye göre değişir adam 13 lt yakan civic e benzinde biniyor harika diyor. Aracı 1200 kg lık tenekelerle kıyaslamayın.

Otopark.com un ceed testini açın izleyin..

• quote:

2013 model Kia ceed Concept plus aldım 1,5 ay kullanıp sattım. yakıt düşük değil, konfor yok, 128 hp ama hantal bence, performansıda beğenmedim. zaten önceki sahiplerinden biri km ile oynamış, bilmeden sattım başıma bela oldu.

Km ile oynanmış ne idü belirsiz bir araç alıp bunlar böyle diye yorum yazan bir kitlenin olduğu forum ortamında bu konular ne kadar sağlıklı tartışılır 🤔

• Arkadaşıma 2012de sıfır i30 elite otm almıştık. Bende de 2012 manuel ceed concept vardı. İkisi de güzel araçlar ama ceed kesinlikle 1 tık önde. Yeni şanzıman eskisi kadar garanti olmayabilir ama ben 300nm tork ve daha atik kalkışlar açısından 2015 sonu-2016 ceed c.plus öneririm. Makyajda yapılan iyilrştirmeler önemli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

quote:

Km ile oynanmış ne idü belirsiz bir araç alıp bunlar böyle diye yorum yazan bir kitlenin olduğu forum ortamında bu konular ne kadar sağlıklı tartışılır 🤔

Ne idü belliydi, fiesta dan aşina olduğum B segment konforunda, kronik göğüste cızırtı ve arkadan gelen lak luk sesleriyle götünü kaldıramayan bir C segment. Az yaksa bari neyse, önceki arabam 2001 model E39 kasa 3.0 motor bmw ile aynı yakıyordu.

Hayır benim Kia da mı bi sıkıntı var yoksa hepsimi böyle diye facebook gruplarında ve forumlarda araştırdım, aynı şikayetleri okudum hep.

Km konusuna gelince 50 bin km de feleğin çemberinden geçmiş olan araçlarda var, 300 binde gayet diri bakımlı araçlarda var. Başka daha modelli ceed kullanıp test etmesem benim arabada bi sıkıntı var deyip ikna olabilirdim ama ceed bu kadar.

• quote:

quote:

quote:

Ne idü belliydi, fiesta dan aşina olduğum B segment konforunda, kronik göğüste cızırtı ve arkadan gelen lak luk sesleriyle götünü kaldıramayan bir C segment. Az yaksa bari neyse, önceki arabam 2001 model E39 kasa 3.0 motor bmw ile aynı yakıyordu.

Hayır benim Kia da mı bi sıkıntı var yoksa hepsimi böyle diye facebook gruplarında ve forumlarda araştırdım, aynı şikayetleri okudum hep.

Km konusuna gelince 50 bin km de feleğin çemberinden geçmiş olan araçlarda var, 300 binde gayet diri bakımlı araçlarda var. Başka daha modelli ceed kullanıp test etmesem benim arabada bi sıkıntı var deyip ikna olabilirdim ama ceed bu kadar.

Kan uyuşmazlığı da olabilir. Sevmeyince sevilmiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Hangi gruplarmış o , 4 yıldır üyeyim , 2013 ten beri ceedle haşırneşir olan ve çevremde olsun o grupşar sayesinde edindiğim dostluklar çerçevesinde niye böyle birşeyle karşılaşmadım. Haşatı çıkmış leş bir aracı kelepir fiyatına alıp yaşadığın sorunları genellemen , heleki c segmentinde kendini ıspatlamış bir araca bu kadar kolay çamur atman zaten niyetini alenen belli ediyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hangi gruplarmış o , 4 yıldır üyeyim , 2013 ten beri ceedle haşırneşir olan ve çevremde olsun o grupşar sayesinde edindiğim dostluklar çerçevesinde niye böyle birşeyle karşılaşmadım. Haşatı çıkmış leş bir aracı kelepir fiyatına alıp yaşadığın sorunları genellemen , heleki c segmentinde kendini ıspatlamış bir araca bu kadar kolay çamur atman zaten niyetini alenen belli ediyor...

hatırlamıyorum hangi gruplar olduğunu, arabayı hemen sattığım için gruplardan çıktım... bilirsin, kia ceed ile ilgili gruplar işte... orda benimle aynı görüşleri paylaşan arkadaşlar olduğu gibi senin gibi fanatik arkadaşlarda vardı...

kullandığın arabayı eleştirmekten korkma kardeşim, kia sana madalya takmayacak sonuçta :) eleştirdiğim için rakip bir markanın bana madalya takmayacağı gibi... Durduk yerde neden çamur atayım, kullanmış biri olarak tecrübemi paylaşıyorum...

ayrıca sattığım araba hatasız boyasız, garanti kapsamında, bakımları düzenli yapılmış bir arabaydı, tek kusuru km ile oynanmış olması, ki oda muhtemelen uzun yolda yapılmış. zaten 15 gün kullanıp ilana verdim ve 1 ay içinde kar ederek sattım, leş bir araba olsaydı elimde çakardı herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner_24 -- 21 Ekim 2017; 0:16:42 >

• 2012 de 0 km concept manuel aldım 55 bin kimde sattım ceedi, ceed i3o dan biraz daha özenilmiş bir araçtır, donanımı sizi memnun eder,yakıtı muadillerine göre 100 kmde 3 litre civarı fazladır, ne yazıkki 128 bg gibi gitmez ama hantal değildir, benim dönemdeki araçlarda esp nin erken devreye girmesi ile frenaj problemi vardı başkaca kronik bir problemi yoktur, parasının karşılığını verir ikinci elde kendi kitlesi olduğundan kısa sürede satılır ben 4 güne satmıştım,kalitesi muadilleri gibidir golf den düşüktür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metesserdar -- 21 Ekim 2017; 0:17:10 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hatırlamıyorum hangi gruplar olduğunu, arabayı hemen sattığım için gruplardan çıktım... bilirsin, kia ceed ile ilgili gruplar işte... orda benimle aynı görüşleri paylaşan arkadaşlar olduğu gibi senin gibi fanatik arkadaşlarda vardı...

kullandığın arabayı eleştirmekten korkma kardeşim, kia sana madalya takmayacak sonuçta :) eleştirdiğim için rakip bir markanın bana madalya takmayacağı gibi... Durduk yerde neden çamur atayım, kullanmış biri olarak tecrübemi paylaşıyorum...

ayrıca sattığım araba hatasız boyasız, garanti kapsamında, bakımları düzenli yapılmış bir arabaydı, tek kusuru km ile oynanmış olması, ki oda muhtemelen uzun yolda yapılmış. zaten 15 gün kullanıp ilana verdim ve 1 ay içinde kar ederek sattım, leş bir araba olsaydı elimde çakardı herhalde.

O kadar kötü ki 2013 satıp 2016 almak istiyoruz. 2013 model 70 bin km deki aracimda tık ses yok. CEEDCLUBTR ve Kiaced proceed grup üyesinin. Gidin araclarinizdan memnunmusunuz diye konu açın bakalım. 1 kişi kötü yorum yapsın tabiri caizse bileklerimi keserim

• quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

2012 de 0 km concept manuel aldım 55 bin kimde sattım ceedi, ceed i3o dan biraz daha özenilmiş bir araçtır, donanımı sizi memnun eder,yakıtı muadillerine göre 100 kmde 3 litre civarı fazladır, ne yazıkki 128 bg gibi gitmez ama hantal değildir, benim dönemdeki araçlarda esp nin erken devreye girmesi ile frenaj problemi vardı başkaca kronik bir problemi yoktur, parasının karşılığını verir ikinci elde kendi kitlesi olduğundan kısa sürede satılır ben 4 güne satmıştım,kalitesi muadilleri gibidir golf den düşüktür

Golf un Ceed e karşı hiç bir extrasi yok ama Ceed in golfe karşı artisı çok. Orta donanımda bile açılabilir cam tavan vermek her markanın harcı değil.. Ortalık park sensörü bile olmayan golf kaynıyor. Cruise control nedir çoğu bilmiyor. Torsiyon çubuğu desen o ne der. Dsg ye girmiyorum şikayet var.com u açıp okumak gerek bazen. Adam çoluk çocuk yolda kalmış doğuş sadece işçiliğin %70i ni tahsil edecek parçayı bedava verecek diye göbek atıyor..

• caner_24 kullanıcısına yanıt
    Hata ve kusurları fazlasıyla abarttığını düşünüyorum. 2012 model aracım 5 yaşında benim aracımda da çıt yok. Benden önce iki sahibi vardı 45binde aldım şuan 79bin küsürde hafta içi 80bin olur halen çok diri.

Aldığın aracın paketinden donanımından emin misin? Kasise 80le giriyorsan çokta birşey bekleme her araçta vurma olur.

Kilometre ile oynanmışsa emin ol çok iş vardır o araçta. Merak etme ben 300binde araçta sattım elimde patlamadı bitik haldeydi hemde. Ceed neden gitmesin her şekilde alıcısı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Code140

quote:

Orijinalden alıntı: metesserdar

2012 de 0 km concept manuel aldım 55 bin kimde sattım ceedi, ceed i3o dan biraz daha özenilmiş bir araçtır, donanımı sizi memnun eder,yakıtı muadillerine göre 100 kmde 3 litre civarı fazladır, ne yazıkki 128 bg gibi gitmez ama hantal değildir, benim dönemdeki araçlarda esp nin erken devreye girmesi ile frenaj problemi vardı başkaca kronik bir problemi yoktur, parasının karşılığını verir ikinci elde kendi kitlesi olduğundan kısa sürede satılır ben 4 güne satmıştım,kalitesi muadilleri gibidir golf den düşüktür

Golf un Ceed e karşı hiç bir extrasi yok ama Ceed in golfe karşı artisı çok. Orta donanımda bile açılabilir cam tavan vermek her markanın harcı değil.. Ortalık park sensörü bile olmayan golf kaynıyor. Cruise control nedir çoğu bilmiyor. Torsiyon çubuğu desen o ne der. Dsg ye girmiyorum şikayet var.com u açıp okumak gerek bazen. Adam çoluk çocuk yolda kalmış doğuş sadece işçiliğin %70i ni tahsil edecek parçayı bedava verecek diye göbek atıyor..

Arkadaşın biriyle aynı şehirdeyiz ve facebook grubunda bir buluşma organizasyonunda tanışmıştık, ceedin bütçesini aştığını ama almak istediğinden felan bahsediyordu. Bu arakadaş gitti Ankara'dan kırmızı renkli 2012 model c.p. donanım otomatik bir ceed aldı. Aracı görseniz ateş ediyor.Pasta cilalar jantlar felan 10 numara bir görselliği var. Ne zaman görüşsek aldığı araç için şurasında bu sıkıntı var , falanca lamba yanıyor felan diyip duruyordu. Bende her seferinde yardımcı olmaya çalışıp , yukarda bahsi geçen gruplardan destek alarak uygun maliyetle sorunlarını çözmeye çalışıyordum, daha doğrusu çözmesine yardımcı oluyordum.Neyse uzatmayayım 1 ay önce aracı sattı ve ağzındaki baklayıda çıkardı. Aracı zaten uyguna almış , araç biraz yorgundu zaten demeye başladı ve aldığı fiyatın 3 bin tl yukarısına sattığını belirtti. Şimdi gülermisin ağlarmısın, bu araca çamurmu atarsın, arkadaşın tutumunamı kızarsın siz karar verin. Araç zaten düzgün araç olsa piyasasında hatta üzerinde rakamlarla karşılaşırsın satan adam enayimi sana 5-6 bin tl uyguna versin. Alan kişide yakında forum veya gruplarda da konu açmaya başlar, bu araç şöyle böyle diye. Bu olay henüz 1-2 ay içinde sıcağı sıcağına yaşadığım bir olaydır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhan1461 -- 21 Ekim 2017; 1:35:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Hata ve kusurları fazlasıyla abarttığını düşünüyorum. 2012 model aracım 5 yaşında benim aracımda da çıt yok. Benden önce iki sahibi vardı 45binde aldım şuan 79bin küsürde hafta içi 80bin olur halen çok diri.

Aldığın aracın paketinden donanımından emin misin? Kasise 80le giriyorsan çokta birşey bekleme her araçta vurma olur.

Kilometre ile oynanmışsa emin ol çok iş vardır o araçta. Merak etme ben 300binde araçta sattım elimde patlamadı bitik haldeydi hemde. Ceed neden gitmesin her şekilde alıcısı var.

Concept plus donanımdı. 80 le niye kasise gireyim, dikkatli ve titiz bir kullanıcıyım.

Siz tık ses yok diyosunuz ama bu forumda pek öyle demiyorlar.

http://www.ceedclubtr.com/forum/teknik-sorunlar-ve-za-mleri-27/arkadan-gelen-ses-2500.html

http://www.ceedclubtr.com/forum/teknik-sorunlar-ve-za-mleri-27/n-konsol-arka-bagaj-sta-sesi-3835.html

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanHollandalı

Concept plus donanımdı. 80 le niye kasise gireyim, dikkatli ve titiz bir kullanıcıyım.

Siz tık ses yok diyosunuz ama bu forumda pek öyle demiyorlar.

http://www.ceedclubtr.com/forum/teknik-sorunlar-ve-za-mleri-27/arkadan-gelen-ses-2500.html

http://www.ceedclubtr.com/forum/teknik-sorunlar-ve-za-mleri-27/n-konsol-arka-bagaj-sta-sesi-3835.html

Çok uğraşmış olmalısın. Fi tarihinden kalma konuları buldun da keşke yorumlarıda okusaydın

• 128'lik crdi motorların hantal olduğu bilgisi sadece kalkış için doğru. Benim yepyeni 308 de 100'den sonra hantal o zaman. Ceed 100'den 200'e çok tatlı hızlanması var, güzel devir çeviriyor yorulmadan.

Otomatiklerin çok yakma sorunu biraz kayıplı olan tork konvertörlü şanzımandan (2015'e kadar)
    Manuelde hele ki uzun yolda en az cimri dediğiniz motorlar kadar cimridir. EN azından 2016 308'imden az yaktığına her türlü kefilim.
  • caner_24 kullanıcısına yanıt
    Kia’dan memnun olmamak saçma geliyor bana. Adamlar daha ne yapabilir ki her türlü özelliği eklemişler araca. Kendi aracım diye övmüyorum yeri gelir eleştirisini de çok fena yaparım ama o kadar iyi yapılmasına ve kaliteli malzeme kullanılmasına rağmen laf edilmesi açıkçası beni rahatsız ediyor.

Mesela eleştirimde var. Bende concept var 2012 model. Araçta bir çok özellik var ama ayak aydınlatması iç ambiyans tarzı bir artısı yok ve beni çok rahatsız ediyor.

2012 Ford Fiesta Titanium da var mesela. Kia’nın segment büyüklüğüne rağmen yapmaması benim gözümde eksi almasına neden olur.

2012 Concept Plus’larda var mı bilmiyorum. Bir ara buldum bir tane sonra vazgeçtim almadım sormadımda ayak aydınlatması var mı diye.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.