Şimdi Ara

kia picanto nasıl bi arac? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
27.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1 yıl 5 ay, yani 17 ay sonra hortlamış...
    quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

5 ay sonra konu hortlamış
  • burdan da devam edebilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/forumid_200/tt.htm
  • yaklaşık 15 günlük bir picanto binicisiyim edindiğim görüş mükemmel ötesi...burada forumlarda okuduğum kötü yorumlara anlam veremiyorum ya mercedes sürücüleri olduklarından bu arabaya böyle yorum yapıyorlar yada sallamış olmak için yazıyorlar...

arabam 70 hp
    3 silindirli 1.1 motoru crdi 135 Nm tork üretiyor
    180 i gördüm dahada giderdi ve sanki audi deymişim gibi yola adeta yapıştı.en ufak bir titreme sezmedim.otobanda bir 106 (otoban faresi ile kapıştık adam yıldı bıraktı :) )

aracın hızlanması mükemmel bu gün 2010 sybol e kalkışta nal toplattım:)

ayrıca bu saydığım performanslara karşılık en şaşılacak yanıysa yakıt durumu:)

aracım 74000 kmde olmasına karşın...

düzce istanbul arasında gittiğim 208 km yolda (yola çıkarken opette full depo ile sayaç sıfırlanıp altunizade üsküdar opette tekrar fulleyerek ölçtüm pompa otomatik atıyor nede olsa fullenince artı yakıt bastırmadım her ikisindede )

dediğim gibi 208 km yolda 23,86 tl euro diesel yakıt aldı buda bana km de 0,116 tl yani 11,6 kuruş yaktığını gösterdi...

ek bilgi olarak herekede oluşan trafikten ötürü 15-20 dk kadar ve 2 viteslerle dur kalk şeklinde köprü trafiği misali seyrettim buda olmasa eminimki 1 kuruşun bile altına inebilir...

bu yolculuğa çıkmadan önce aracı yeni aldığımdan direk eskiyen 4 balatasını filtrelerini ve yağını değiştirmiştim akabinde yola çıktım...

BU BAKIMDA 6 LİTRE YAĞ 90 TL İŞÇİLİK OLARAK TANIDIK OLDUĞUNDAN 20 TL HAVA FİLTRESİ 15 TL YAĞ FİLTRESİ 13 TL VE 4 FREN BALATASI TAKIMI ARKA VE ÖN TAKIMLAR İÇİN 112 TL VE HERBİRİ ORJİNAL KİA YEDEK PARÇASIDIR...

SERVİSİN DEDİĞİNE GÖRE TRİGER OLMADIĞINDAN AĞI BAKIMIDA YOK ZİNCİR VARMIŞ TRİGER YERİNE BUNLARDA 200 000 KM DE SES YAPARSA DEĞİŞİYORMUŞ 300 000 E KADAR GİDİYORMUŞ ÇOĞU ZAMAN...

AYNI BAKIMI RENAULTTA 500 LİRADAN AŞAĞIYA HALLEDEMZSİNİZ...

şaşılacak yanlarından biri 1.1 motora 5 litrenin üzerinde yağ alması bunun sebebide yağ soğutucu yani intercooler a sahip olması.

4 disk fren var arada bu tipte çoğu araba arka frenler kampanalıdır buda bir artı ve abs de var çift hava yastığı ve fazlasıyla hissedilen gaza bastığınız anda uzayan turbosu...

bu aracımdan önce dacia logan ve 2005 model symbol kullanıcısıydım muadil arabalar zaten loganla üsküdardan ataşehire 20 liraya zor gidip gelirken arabamla şehir içinde 300 km yapmama rağmen 107 tl ye fullenen 35 litrelik deposu daha hala yarıya bile gelmedi:)

2007 model picanto ex imi 15000 liraya aldım verdiğim her kuruş feda olsun...almayı düşünen arkadaşlar hiç kötü yorumlara takılmayın bu araba 2 kişilik bir aileyseniz tam size göre...

yıllık vergisi 130 tl X 2 = 260 tl :)
    kaskoya ödediğim tutar = 1236 tl 12 taksit
    trafik sigortası = 260 tl

BENDEN SÖYLEMESİ AKLINIZDA VARSA KAÇIRMAYIN ALIN...

HE BU ARADA İÇ HACMİNE GELİNCE BOĞAZA ÇAY İÇMEYE BEN YANİ ŞÖFÖR HARİÇ 4 YETİŞKİN VE 2 10-13 YAŞINDA ÇOCUK BİNDİ ÇEKİŞTE EN UFAK PROBLEM OLMADAN BAYIR MAYIR GİTTİ İÇİ DIŞARDAN GÖRÜNÜŞÜNE GÖRE BİLDİĞİMİZ BROADWAYA SYMBOLE NEREDEYSE ÇOK YAKIN BİNİNCE GÖRECEKSİNİZ ÖZELLİKLE BAGAJI KÜÇÜK TUTULUP TÜM ALANI İÇ KAİNE AYIRMIŞLAR ARKADA OTURANLAR BİLE ÇOK RAHAT EDİYOR .

EN AZINDAN AKLINIZDAYSA BU ARAÇ Bİ TUR ATIN SONRA VAZGEÇİN BU YORUMLARA ALDANMAYIN...

BİNEN BİRİ OLARAK İYİ YORUMLARA KULAK ASIP ALDIM İYİKİDE ALMIŞIM...

• kasko çok tutmuş. birde aracın torku 155 nm...

1,5 dci motorla çok kapışmayın mazallah biri gaza basarsa madara olursunuz.
  • SYMBOL DE 15.DCİ Dİ:)

AMA MADARA OLMADIM BU ARADA PİCANTO KÜÇÜK BOYUTUNA RAĞMEN 1045 KG AĞIRLIĞIYLA GÜVEN VERİYOR...(SINIFINA GÖRE ELBETTE)
  • Kücük sınıf araç olmasına rağmen içi çokta dar sayılmaz.. Performansı belki sizi çok tatmin etmez ama cebinizi etkilemeyeceği kesin
  • En ufak çukurda bile amortisörlerden ses geliyor ve içeriye çok ses alıyor. Bunun dışında güzel bir araç. 35 lt. deposu ile maximum şehiriçinde 500 KM. yol yapıyor. Bagaj hacmi 2 adet orta boy çanta ile doluyor.
  • 2200 KM YOL YAPTIM 1 HAFTADA İSTANBUL ANTALYA DÖNÜŞTEDE İZMİR ÜSTÜNDEN İSTANBULA GELDİM YAKTIĞIM YAKIT DİZEL 250 TL

YANINA YAKLAŞAN VARSA Kİ YOL ÇALIŞMALARINDAN Bİ ÇOK YERDE KÖPRÜ TRAFİĞİ YOL GELDİĞİMİDE BELİRTEYİM...MÜKEMMEL ÖTESİ

AYRICAA BAGAJADA SADECE BAGAJIN KOLTUK ARKASINDAKİ KAPAĞINI ÇIKARARAK 2 ADET DİKİNE BÜYÜK BAVUL SIĞDI RAHATÇA AMA TABİKİ DAR YİNEDE:D

2 AİLE 4 KİŞİ RAHAT RAHAT GİTTİK GELDİK AMÖRTİSÖRLER SERT FAKAT SES AÇISINDAN VASAT DİYEMEYECEĞİM...ÖZELLİKLEDE SYMBOLDE ARKA TEKERLERDEN İÇERİYE ALDIĞI SESİ GÖZ ÖNÜNE ALIRSAK:d
  • Latin amerikada geniş hayran kitlesi olan ve gene aynı yerde modifiye edilip(iç dış) 120 hpye çıkarılabilen aynı zamanda gene latin amaerkada bir ralliye katılmış olan araba internette videosu vardı aynı zamanda hiç de kliması açıldığında çekişi düşmüyor 8000rpm enson
  • Otomatik arabalar klimaları benzinden yemez yese bile fazla yemez elektrik motorları var bnm bildiğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

kasko çok tutmuş. birde aracın torku 155 nm...

1,5 dci motorla çok kapışmayın mazallah biri gaza basarsa madara olursunuz.

Ben ekim ayında 2006 model benzinli Kia Picanto için kasko sigortası fiyatlarını araştırdım. Arkadaşın araba için... Ankara şartlarında 780-900 TL arasında rakamlar verdiler. En düşük teklif 780 TL civarı idi o da tanıdık bir firma. Yapı Kredi ve Ankara Sigorta acentesi. İki firma da 20-30 TL farkla hemen hemen aynıydı. Tam Yapı Kredi sigortadan yaptıralım derken bir başka arkadaşın Işık Sigorta acentesinde sıkı bir tanıdığı çıktı. O da ilk başta 720 TL gibi bir rakam verdi.

Sonra bize "isterseniz deprem riskini silelim. Ankara'da bu risk çok düşük ve primi yüksektir" dedi. Yapı Kredi'den farklı olarak bir tek deprem riskini sildirdik, ayrıca 1000 TL LPG'yi de poliçeye eklettik (pert durumunda hem LPG kiti parası alabilmek için hem de LPG'den dolayı araç yanarsa sigorta kapsamına girmesi için).

İnanmayacaksınız ama 2006 model benzinli Kia Picanto 1.1 EX aracın kasko ücreti 587 TL çıktı ve arkadaş 10 ay taksitle ödüyor. Poliçede araç bedeli 12.500 TL olarak geçiyor.

• bu tip ufak araçların avrupada beğenildiğinden falan bahsetmiş bazı arkadaşlar. bu tip arabalar avrupada tutar çünkü avrupa ülkelerinde vergilendirme sistemi az yakan karbondioksit salınımı düşük araçları kayırıyor ve sıfırları gerçekten çok ucuza geliyor. ancak ülkemizdeki Nuh nebiden kalma dar görüşlü vergi politikası yüzünden 1.1 picanto alan adamla 1.2 jetta alan adam aynı oranda vergileri ödüyor. hatta 180 beygir hayvan gibi yakan kocaman araba insignia da ilk satınalmada aynı oranda vergiye tabi. bu vergi sistemi değişmedikçe bu tip arabaların cazip hale gelmeyeceğini üzülerek söylemek zorundayım.
  • biz eşime almıştık ve 4.5 sene kullandık, mekanik olarak hiç sorunsuz fakat iç aksamı biraz tıkırtılı bir araç...
  • Ben incelemiştim yeni tip olanı dışardan şirin body kit tarzı tamponları vardı hoş gözüküyordu fakat içi donanımda geçen 5 yılın uzak doğu araçları havası vardı.
  • Eşime otomatik almayı düşünüyorum. 2005-2008 modelleri arasında lpg li bir model veya dizel karar veremedim. Tavsiye eder misiniz
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.