Şimdi Ara

Kia sportage 1.6gdi tam otomatik yakıt tüketimi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
25.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam ortalama hız 19 falan olsa 13lt cıvarı yakar tahmınım :) haftaıcı gıdıs ortalamam bu sekılde oluyor cunku ama ayda 5 defa hafta ıcı gunduz ıse gıttıgım ıcın ortalamamı dusurmuyor cok fazla.

Multımedya dısında aractan cok memnunum, konfor ve yalıtım cok basarılı ozellıkle. Yıllarca sorunsuz bınılecek bır arac olur gıbı duruyor
  • vetenes kullanıcısına yanıt
    Hocam vag ve fordda sapma olmadıgını ben de bolca test ettım. Fıat ve opelde oluyor dıye okuduk forumdan. Kıayı hıc duymamıstım, kıa-hyundaı sahıplerıne duyrulur :) yanı kıa, dızel sportage 4.7lt yakıyor dıye reklam yaparken boylesı bı durum dusundurucu

Ankaradakı candan muhendıslıgı takıp edıyorum, arastırdım bolca. Ancak ben aracı 1-2 sene sonra babama paslarım, onun da emeklılık arabası olur. Ihtıyacı var boyle bı rahatlıga. O zaten bınmıyor ayda 300-400km anca yapar
  • Havaların bıraz daha ısınmasıyla son depoda pompa ortalamam 9.7lt/100km oldu. Ortalama hız 29km/s.. Yol bılgısayarı 8.9lt/100km gosterıyor. Sapmadan yana umudum kalmadı, sehır ıcı 1lt eklemek lazım kafadan. Umarım sehır dısında daha dogru verı alabılırım
  • Merhaba hocam,

Şehir dışı yakıt tüketimi verileriniz nedir?
    1.2 tsi'dan sonra motor ve şanzımanın performansından memnun musunuz?
    Konfor, yalıtım, sorunsuzluk vb. konularda araç hakkındaki olumlu-olumsuz görüşleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 26 Haziran 2019; 12:29:30 >
  • techaddict T kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam,

Sehır dısı yol bılgısayarı klımasız 110-130km/s bandında 6-6.5lt arası gosterıyor ancak realı 7lt cıvarı tahmınım, olcmedım acıkcası

3 gun once ıstanbuldan ayvalık'a geldım. Bursa sehır ıcınde gunubırlık gezı, ordan mudanya-tırılye-balıkesır yaptım. Mudanya balıkesır arası yol cok dar ve kotuydu, bılenler bılır. Full klıma acık, 2 kısı + bagaj fullken 6.9lt gosterıyordu. Yaklasık 250tl yaktı. Bursaya geldıgımde 6lt cıvarıydı

Sehır ıcı 30km/s ortalama hızım oluyor, ıstanbuldayım. Yol bılgısayarı 8lt gosterıyor, hesaplarıma gore 9lt cıvarı. Kısın rodaj bıtmemısken 9.5-10lt arası yakıyordu. Kısa mesafelerde 12-13lt yakıyor

1.2tsı aracım manuel seat leondu. Arada yaklasık 500kg ve aerodınamık fark var. Karsılastırmak cok adıl olmaz. Ancak leona gore %50 fazla yakıyor dıyebılırım. Leon turbonun da etkısıyle cok daha performanslıydı. Sportage ın performansını ve yakıtını tam otomatık sanzıman olumsuz yonde etkılıyor. Bunu da belırtmek gerekır

Araca gelecek olursak, bu sınıftakı cogu aracı ınceledım. Ancak cogu kısa surelı testlerdı tabı kı. Ilk hıssettıgım sey sportage ın bu segmentın en yumusak ve konforlu aracı oldugudur. Yalıtımı keza sınıf ortalamasının ustunde. Ic hacım ve kullanılabılırlık konusunda da cok basarılı. Orta paketten ıtıbaren acılabılır cam tavanın standart olması ayrı bır olumlu taraf. Ancak cam tavanda trım sesı var, cogu aracta oldugu gıbı. Yol tutusu mutsuz etmıyor kesınlıkle, bozuk yolda da basarılı. Bugun cunda da test etme ımkanım oldu. Aracın surus pozısyonu ve kullanımı cok rahat, boyutlarının aksıne. Klıması yeterlı. Dıreksıyonu yumusak ve hıssıyatsız

Aracı ılk calıstırdıgımda vuruntu sorunum vardı, uzun zamandır yapmıyor ancak gene de suphelı bır durum mevcut. Aracın multımedya ekranı sorunlu. Servıs de bunu bılıyor, bence kronık bır sorun. Ilk once guncelleme yaptılar, sorun azaldı ancak devam edıyor. Tamıre gıdecekmıs 2-3 hafta. Yol bılgısayarı da cok ıslevsız. Seatın multımedya ve yol bılgısayarı cok daha ustundu

Ufak tefek trım seslerı var. Bozuk yollarda cıkıyor, artmasından korkuyorum. Aracım daha 6200km de

Bu arada ben kasım ayında sıfırını 124.750tl ye aldım. Fıyat yukseldıkce beklentılerım ve bazı yorumlarım degısebılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 26 Haziran 2019; 15:10:29 >

• 2011 yılında Türkiye'ye ilk defa geliyordu Sportage. 500-500 iki parti halinde geldi. İlk partiye yetişememiş, ikinci partiye peşinatımı yatırmıştım. 49.900 TL den. Ne test yaptım ne başka birşey. 2-3 haftalık beklemenin ardından çok mutluydum. Işıklarda herkes aracı süzüyordu. Aradan 15-20 gün geçti, gerçekle yüz yüze kalmıştım. Evet araçta turbo yoktu, dolayısıyla tork yoktu. Yokuşlarda hem gitmiyor hemde 8-10 litrelerde benzin harcıyordu. Bir süre sonra daha 5000 km deki aracın her yerinden zırıltı gıcırtı sesleri peydah olmaya başladı. Henüz 5600 km deki aracı satılığa koydum ve 15 dakika içinde 52.000 TL ye satmıştım. Bırakın Sportage'yi, Kia'nın yanından geçermiyim bir daha.
  • gareysar kullanıcısına yanıt
    Sportage turkıyeye ılk 1996 da geldı. Su an satılan kasa 4. Nesıl. Sızın aldıgınız 3. Nesıl olması lazım. Yenı kasada cok buyuk farklar var. Ozellıkle ıc mekanda. Motor ve sanzıman revıze edılıp, performansta artısı ve sehır ıcınde 2lt ye yakın yakıt tasarrufu saglandı
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Sportage turkıyeye ılk 1996 da geldı. Su an satılan kasa 4. Nesıl. Sızın aldıgınız 3. Nesıl olması lazım. Yenı kasada cok buyuk farklar var. Ozellıkle ıc mekanda. Motor ve sanzıman revıze edılıp, performansta artısı ve sehır ıcınde 2lt ye yakın yakıt tasarrufu saglandı
    selam leon forumundan aşinayiz.. daha geniş bir araca ihtiyac duydugumdan sportage hedef kitlemde.. bende 1.2 tsi manuelden gecis yapicam.. son izlenimler nedir hocam yakit haricinde ? yakiti gozden cikardim.. guncelleme alalim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewr

selam leon forumundan aşinayiz.. daha geniş bir araca ihtiyac duydugumdan sportage hedef kitlemde.. bende 1.2 tsi manuelden gecis yapicam.. son izlenimler nedir hocam yakit haricinde ? yakiti gozden cikardim.. guncelleme alalim :)

Alıntıları Göster
    Merhaba hocam, araci alali yaklasik 10 ay oldu. Bu surede 11bin km yapmisim. Daha az yaparim diye dusunuyordum :)

Bi kere hacime ihtiyaciniz varsa bu sinifta sizi tatmin edebilecek bi kac aractan bi tanesi. Digerleri kardesi tucson ve vag grubu markalari. Orta paketten itibaren acilabilir cam tavan standart, bu da ferahligi katliyor. İc hacim bu kadar genisken ergonomiklikten de odun vermemisler

Aracin yalitimi basarili, yol tutusu yeterli. Simdiye kadar bi defa esp devreye girdi. Leonda daha cok giriyodu acikcasi ama leonu daha sert kullaniyordum :) direksiyon turu cok iyi, park ederken veya u cekerken kivrak oldugunu hissettiriyor. O yonden korkutmasin seni. Konfor konusu biraz tartismali. Arkalar bagimsiz suspansiyon ama bozuk yolda darbe emisi yeterli degil. Salliyor araci. Asfalt disi yollarda deneme imkani da buldum. Yerden yuksekliginin hakkini veriyor

İc malzeme kalitesi fena degil. Bi tiguan veya ateca degil ama qq ve grandlandx den iyi mesela :) kapi ici kaplama yok, en garibime giden eksik bu. Trim sesleri mevcut, ozellikle cam tavanda. Herhangi bir mudahalede bulunmadim, yillik bakimi bekliyorum

Aracin en zayif noktasi multimedya ve yol bilgisayari. Tek kelime ile yetersiz. İbizadaki sistem bile daha iyidir bundan

Bi sonraki aracimda led far olacak diye bi kisit koymustum kendi kendime. Bu aracta mercekli halojen var. Alirken ilerde led e donusum yaparim diye dusunmustum ama hic gerek duymadim. Aydinlatmasi basarili

Reel yakitla ilgili de bi guncelleme vereyim. Sehir disi 110km/s ortalama hizda yaklasik 7lt/100km tuketim var. Sehir ici 30km/s ortalama hizda bu 9lt/100km civari oluyor. Virajlar disinda araci agresif kullandigim soylenebilir. Performans konusunda da 1.2tsi aradigim oluyor. Tabi bu arac 1.5ton ve tam otomatik. Gaza basmaktan korkmazsan gidiyor arac :) genel anlamda uzmedi

Aractan totalde memnunum ama yakin zamanda satabilirim. İhtiyactan ziyade butcem artti. D sinifi premium dusunuyorum. Bi diger noktada arac 2. Elde cok prim yapti. Ben kasimda sifirini kredi kampanyasi dahil 125bin tl ye aldim. Simdi 2. Ellere 140-150bin tl yaziyorlar ve satiliyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.