Şimdi Ara

Kia Sportage den sonra hangi araç alınmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sana tavsiyem 2.el Tucson Elite Plus alman olucaktır. Bende 2014 Sportage Concept Plus otomatik kullanıcısı olarak bir sonraki araç bu olucak inş. 5-15 bin km arasında rahatlıkla bulursunuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreudeAmFahren

Binek düşünürseniz superb de tavsiye ederim

tavsiyenızle ınceledım aracı hakkatten super gorunuyor. en kısa zamanda showroomlarda ınceleyecegım
  • Merhaba,

Seçiminizde çok dikkatli olun. Alacağınız yeni araç sportage'dan geri kalma ihtimali yüksek çünkü.

Pazartesi ve Salı günü yaşağıdım tecrübeyi aktarayım. Belki fikir verir.
    2015 Model sportage comfort manuel sahibiyim.
    Ülkenin öbür ucuna gidip 2 gün araç kiralamak durumunda kaldım.
    Kiraladığım araç 2016 model dizel clio en baz modeldi.
    Yakıt tüketimi olarak muhteşem bir arabaydı. Uzun yolda 15 kuruş yakıyor. Aynı şartlarda sportage 45 kuruş yakardı.
    Ama hepsi bu kadar.
    Kullandığım Clio henüz 12.000 km'de olmasına rağmen sanki 20 yıllık bir araba gibi geldi bana sportagedan sonra.
    Trim sesi gelmeyen hiç bir yeri yoktu neredeyse.
    Kapılar rezalet kapanıyordu.
    İç dikiz aynası ve yan aynalar titreşimden dolayı net görüntü yansıtamıyordu.
    yan aynaların kör nokta için kıvrımlı uçları abuk subuk bir görüntü veriyordu.
    Rölantide motor çok gürültülüydü.
    Motor iyi çekiyor, araca yetiyor ama gaz tepkisi diye birşey yok.
    Yani sollama yapacaksınız diyelim. Gaza basıyorsunuz net 1 saniye tepki yok. Sonra yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. Sonra aniden bir tork patlaması ile ivmelenmeye nihayet başlıyor.
    İç plastikler sert ama böyle bir sertlik olamaz. Çok çok kalitesiz bir plastik kullanılmış. Tek renk simsiyah bir konsol tasarımı var.
    Hele el freni bölgesi, bardaklıkların olduğu kısım inanılmaz derecede adi.

Çukurdan geçerseniz, süspansiyon sesi, trim sesleri, aracın esneme sesleri cümbüş halinde coşuyor.

Karoser çok ciddi şekilde esniyor ve aracın çatırdadığını duyuyorsunuz. Bu küçücük arabanın bu kadar esnemesi şaşılacak birşey.
    Altınızda 20 senelik bir araç varmış gibi hissettiyor.
    Sportage'da bu esnemeyi asla hissetmezsiniz. Kaya gibi arabadır. Son derece kaliteli hissettiriyor bu durum.

Araç dediğim gibi yakıt tüketimi açısından mükemmeldi. Ama geri kalanı 2016 yılına yakışmayacak derecede kötü.

Bu aracın fiyatı 60.000 lira üstelik.

Niye bu örneği verdim.
    Arabanızın kıymetini bilin diye.
    Çok yakıyor. Bu bir gerçek. Ama geri kalan herşey çok iyi.

70.000 civarında satabilirsiniz o aracı ama benzer kalitede bir aracı almanız için en az 45.000 daha üzerine ilave etmeniz gerekir.
    Tabi ilave bir çok donanım, turbo benzinli güçlü bir motor ve çift kavrama otomatik şanzımana geçmiş olacaksınız.
    Önereceğim tek araç Kia Sportage GT-Line Exclusive.

• quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Merhaba,

Seçiminizde çok dikkatli olun. Alacağınız yeni araç sportage'dan geri kalma ihtimali yüksek çünkü.

Pazartesi ve Salı günü yaşağıdım tecrübeyi aktarayım. Belki fikir verir.
    2015 Model sportage comfort manuel sahibiyim.
    Ülkenin öbür ucuna gidip 2 gün araç kiralamak durumunda kaldım.
    Kiraladığım araç 2016 model dizel clio en baz modeldi.
    Yakıt tüketimi olarak muhteşem bir arabaydı. Uzun yolda 15 kuruş yakıyor. Aynı şartlarda sportage 45 kuruş yakardı.
    Ama hepsi bu kadar.
    Kullandığım Clio henüz 12.000 km'de olmasına rağmen sanki 20 yıllık bir araba gibi geldi bana sportagedan sonra.
    Trim sesi gelmeyen hiç bir yeri yoktu neredeyse.
    Kapılar rezalet kapanıyordu.
    İç dikiz aynası ve yan aynalar titreşimden dolayı net görüntü yansıtamıyordu.
    yan aynaların kör nokta için kıvrımlı uçları abuk subuk bir görüntü veriyordu.
    Rölantide motor çok gürültülüydü.
    Motor iyi çekiyor, araca yetiyor ama gaz tepkisi diye birşey yok.
    Yani sollama yapacaksınız diyelim. Gaza basıyorsunuz net 1 saniye tepki yok. Sonra yavaş yavaş hızlanmaya başlıyor. Sonra aniden bir tork patlaması ile ivmelenmeye nihayet başlıyor.
    İç plastikler sert ama böyle bir sertlik olamaz. Çok çok kalitesiz bir plastik kullanılmış. Tek renk simsiyah bir konsol tasarımı var.
    Hele el freni bölgesi, bardaklıkların olduğu kısım inanılmaz derecede adi.

Çukurdan geçerseniz, süspansiyon sesi, trim sesleri, aracın esneme sesleri cümbüş halinde coşuyor.

Karoser çok ciddi şekilde esniyor ve aracın çatırdadığını duyuyorsunuz. Bu küçücük arabanın bu kadar esnemesi şaşılacak birşey.
    Altınızda 20 senelik bir araç varmış gibi hissettiyor.
    Sportage'da bu esnemeyi asla hissetmezsiniz. Kaya gibi arabadır. Son derece kaliteli hissettiriyor bu durum.

Araç dediğim gibi yakıt tüketimi açısından mükemmeldi. Ama geri kalanı 2016 yılına yakışmayacak derecede kötü.

Bu aracın fiyatı 60.000 lira üstelik.

Niye bu örneği verdim.
    Arabanızın kıymetini bilin diye.
    Çok yakıyor. Bu bir gerçek. Ama geri kalan herşey çok iyi.

70.000 civarında satabilirsiniz o aracı ama benzer kalitede bir aracı almanız için en az 45.000 daha üzerine ilave etmeniz gerekir.
    Tabi ilave bir çok donanım, turbo benzinli güçlü bir motor ve çift kavrama otomatik şanzımana geçmiş olacaksınız.
    Önereceğim tek araç Kia Sportage GT-Line Exclusive.

yazdıklarınızı ıcım hafıf cız ederek okudum:) sızın aracınızı bılmıyorum ama kendı aracım adına 1,6 atmosferık motorun ve dusuk torkun sıkıntı yarattıgını dusndum. zıra bahsettıgınız ara hızlanmalarda aracı yeterlı bulmadım. ama bahsettıgınızı kalıte hıssı paha bıcılemez bır duygu bunda haklısınız. benzın tuketımı ıse gercekten sıkıntılı. eger suv alacaksam suan aklımda ıkı model oturdu gıbı bırtanesı suzıkı vıtara 1.4 turbo ama aracı test etmedım kagıt ustunde ve test forumlarında basarılı bulunmus . ıkıncı elı dusunduruyor bıraz. dıgerı peugeut 3008 henuz fıyatları bellı olmasada ozellıkle ıc dızaynı cok hosuma gıttı cuma gunu lansmanına gıdecegım ınsallah. eger bınek arabaya donersem secenk cogalıyor. gırdık bır yola bakacagız artık :)

• egde bekleyin.
  • Sportageden sonra sizi Tucson uzmez diyebilirim benim babamda da Sportage otm 1.6 var kullanıyoruz yukarıda yazılan mesajda ki gibi sportageden sonra uzebilir suv sınıfında ki araçlar cnku spo çok iyi bir araç yakiti dışında ama turbolu Tucson dusuk tork dezavantajını örter uzmez sizi.Sportage eski kasanın da turbolu 177 bg motor gelseydi bırakılacak araç olmazdı ama dusuk torkta sıkıntılı basmayinca gitmiyor ancak adam akıllı gaza basıp 135 beygiri hissettiriyor atmosferik oldugu için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibocan1978 İ kullanıcısına yanıt
    eski kasa sportage sahibi olsaydım araç yenileyecek olsam bütçemde müsaitse sportage gt line alırdim. Ama bütçe daha düşükse çift renk vitara alır geçerim. Ama galiba vitara malzeme kalitesi olarak yeni sportage dan geride.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibocan1978 İ kullanıcısına yanıt
    Hocam spo'dan sonra vitara turbo motor olarak iyi olsa bile araç küçük gelecektir. Özellikle bagajı. Diğer konu servis ağının yaygın olmaması ve ikici el değeri olur.
    C segment hatchback araç almak yerine bu aracı almak mantıklı olur. Kesinlikle başarılı bir araç. Fiyatı da uygun.
    Ama spo kullanmış birine vitara önermem.
    Sizin konu başlığınız zaten Spo'dan sonra ne alsam üzerine.
    Ama derseniz ki ben vitara'yla mutlu olacağım, o zaman tabi ki alınabilir güzel bir araç derim.
    Ancak vitara yeni modeli ile eski kasalardan epey uzaklaşmış durumda. Küçüldü ve daha hafif bir sıklete geçiş yaptı. B Suv'a dönüştü. Yani segment düşürdü.
    Kısacası vitara eski vitara değil. Turbo destekle 140 hp güce sahip. sizin mevcut aracınız 135 hp. Yani performans olarak çok çok farklı şeyler beklemeyin.

3008'in ucuz olmayacağı belli. Ancak PSA grubu SUV veya crossover konusunda çok geri kaldı.
    Çıkardıkları modeller pek başarılı olmadı.
    Mevcut 3008, 2008, 4008 (outlander ile aynı araç), C4 Cactus gibi araçlar çıkardılar ama bu araçlar ülkemizde pek bir başarı elde edemedi.
    Yeni 3008 çok merakla bekleniyor. Görüntü çok iyi ama iş görüntüde bitmiyor ne yazık ki.
    Yukarıda bahsettiğim Cilo, ilk çıktığında bir çok kişi görüntüsünden dolayı gidip denemeden aracı almıştır eminim.

Kia ise sportage ile yıllardır dünyada söz sahibi ve araçları bence çok başarılı oldu.
    Benzinli ve çok yakan bir motoru olmasına rağmen ülkemizde çok başarılı satışlar yaptı ve yeni kasa ile buna devam ediyor (tucson ile beraber).
    Özellikle karoser ve süspansiyon açısından çok başarılı buldum Spoyu.
    Daha önce C4 kullandım 11 yıl boyunca. İyi bir araçtı. Ama arka süspansiyon iğrençti. Çok sert ve gürültülüydü.

• merhaba bu haftasonu vitara ve superb ye bakma sansım oldu. superb de ya en ust paket yada en baz manuel paket araç var ellerınde . ellerındekı dısında bır donanım ıstersem hem yaklasık 2 ay beklemem gerektıgını hemde yaklasık 10 bın tl fıyat farkı odeyecegımı soylemesı benı bayıden ve satıcıdan acayıp soguttu. ustelık kendine nissan navara alan satıcı 84 bın tl den a3 satıldıgını duyunca tuh ya keske almasaydım navarayı onceden haberım olsaydı diyip superb yı bana satmaya calıstı. nasıl olacaksa artık. vitara ıse hacım olarak sportage ıle kıyaslanmayacak kadar kucuk. ama rahatsız edıcı degıl. kokpit kalıtesı forumda cok elestırılmıstı ama oda benı cok rahatsız etmedı. tamam bı 3008 qhasqai yada tucson degıl ama bence yeterlı. ılk fırsatta test surusu yapacagım ozaman kafamda daha ıyı yer edecektır. dusuncelerımı paylaşırım. buara q2 yı farkettım sanırım kasımda showroomlarda olacak sanırım onada bakmak lazım...
  • Vay be 6 yıl olmuş :) Merak eden arkadaşlar için bu kargaşanın sonunda qashqai aldım :) onuda 2020 basında sattım suan ssangyong musso grand kullanıyorum. aracım cok yalıyor ama mutluyum :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.