Şimdi Ara

Kıbrıs Hukuk Düşünenler Gelsin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Adjor

31 bin 851 sıralamam, buradaki devletlerin altına Kıbrıs'ı yazacağım. Doğu Akdeniz ve Yakın Doğu'dan başlayıp işte diğerlerini falan filan...
    Dün araştırdık, telefonla da konuştu babam. Bugün de temsilciliklerine gidip konuşacağız tek tek.
    Kıbrıs çok da pahalı değilmiş. Ev kiraları gayet uygun (arkadaşlarınızla çıkacaksınız tabi) ve evler eşyalı.
    Yurtların kötü olduğu söyleniyor ama yurtlar da aşağı yukarı buradaki yurt fiyatlarıyla aynı.
    Denklik işini de bugün hepsine soracağım.
    Ama benim de kafamı kurcalıyor bazı şeyler, sıralamam o kadar kötü değil ama Kıbrıs'a gidersem sanki başaramamış da ailesinin parasıyla okuyormuş algısı oluşturmak istemiyorum kimsenin gözünde, her ne kadar burslu da okuyacak olsam...
    Orada 400-500 binlik insanlarla okumak istemiyorum :/
    Kıbrıs mezunlarıyla alay ediliyor, iki avukat konuşurken duymuştum bir de, Kıbrıs mezunu bir avukatla alay ediyorlardı :/
    Böyle şeyler kurcalıyor kafamı. Ha bir de çok uzak, geliş gidiş masraflı olur.

Hocam siralaman iyiymis kibrisi yazarsan kendine çok yaz ik etmiş olursun hangi şehirde yasadigini bilmiyorum ama ankara istanbul izmir deki %50 birslulari tutturabilirsin kibris hem kosmopolitik değişik bir yer hemde ulasimi zor trden bariz pahali bir yer ben 238.000nci oldum puanim kibrisin en düşük hukukuyla ayni ben bile sinavdan sinava gitmeyi düşünüyorum devam zorunlu değilse lafin özü işinin sonu kibrisa varmasin hem de boyle siralaman varken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gladyatör0652 G kullanıcısına yanıt
    İzmir'de yaşıyorum, İzmir'de bir tane yüzde elli burslu hukuk tutuyor sanırım, o da evimizin hemen dibinde dershaneden bozma, ablamın mezun olduğu ve gerçekten nefret ettiği bir okul. Orayı yazmaktansa Kıbrıs yazayım dedim :/
    Zaten Kıbrıs'ı devlet hukuklarının altına yazacağım. Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Kırıkkale... Bütün düşük hukukları yazacağım. Ama hiçbiri tutmazsa mecbur Kıbrıs :/
    Birçok pdr'ye ve bazı küçük şehirlerde psikolojiye yetiyor sıralama ama hukuk istiyordum, ikinci senemdi. Başka çarem olduğunu düşünmüyorum :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adjor

İzmir'de yaşıyorum, İzmir'de bir tane yüzde elli burslu hukuk tutuyor sanırım, o da evimizin hemen dibinde dershaneden bozma, ablamın mezun olduğu ve gerçekten nefret ettiği bir okul. Orayı yazmaktansa Kıbrıs yazayım dedim :/
    Zaten Kıbrıs'ı devlet hukuklarının altına yazacağım. Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Kırıkkale... Bütün düşük hukukları yazacağım. Ama hiçbiri tutmazsa mecbur Kıbrıs :/
    Birçok pdr'ye ve bazı küçük şehirlerde psikolojiye yetiyor sıralama ama hukuk istiyordum, ikinci senemdi. Başka çarem olduğunu düşünmüyorum :/

İstanbul ve ankaradakilere bi bak istersen benimde ailem pdr diye tutturdu anakarada olduğu için bende senin gibi hukuk istediğim için kibris maceralarina gircem

• Türkiyede tutuyorsa gerçekten yazma derim ama tutmasaydı ve yatay geçişi tamamen gözden çıkarmış olsaydın yaz derdim.

• Ben 46k ile ne yapabilirim bir yardımcı olun arkadaslar?

• Bana sorarsanız istanbulda iseniz secenek cok %50 burslu girin bi hukuka kibrisda emin olun ayni parayi harcarsiniz.Hatta belki fazlası bile olabilir hocam ygs netlerinizide paylasirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurcansiz

Bana sorarsanız istanbulda iseniz secenek cok %50 burslu girin bi hukuka kibrisda emin olun ayni parayi harcarsiniz.Hatta belki fazlası bile olabilir hocam ygs netlerinizide paylasirmisiniz.

Ygs:
    Türkçe: 32/8
    Sosyal: 32/8
    Matematik: 22/11
    netlerim bu şekilde. İstanbul'da oturuyorum hangi okulları tavsiye edersiniz?
  • Sizin 46 k istanbulda %50 sanırım tutarsa bi İstanbul Kemerburgaz Üni.%50- Mef%50 ,Okan%50 ve tutabilir fakat çok düşük bi ihtimal .benim bunlar hakkında,bilgim yok.Size anca şu bilgileri verebilirim.

Medipol hukuk fakültesi eğitimi iyi kadro sağlam ama bi o kadar zorluymuş çok çalışmak gerekli yani sıkı bir hukuk fakültesiymiş.
    Yeditepeyi herkez öneriyor yabancı dil eğitimi çok iyimiş.
    Aydın üni. İyi yönleride çok kötü yönleride çok malum ögrenci çok alıyor.Ama eğitim kadrosu o kadar kötü değil.Düşünülebilir.
    İstanbul Ticaret Üni. Hakkında çevremde okuyanlar hiç kötü birşey söylemedi

Mef %30 ingilizce eğitim veriyor o yüzden oda kişiden kişiye göre değişir tercih etme meselesi

bu durumda ben olsam medipol, aydın ve ITO düşünürdüm bu sıralama ile %25 medipol-aydın-İstanbul Ticaret Üni gelebilir. ama bütcenize göre değişir tabi o yüzden şunuda not olarak eklim : %50 mef de gelir.

Kıbrıs ben olsam gitmezdim %100 burslu belki tutar orası bilemiyorum fakat.Barınma ve beslenme ihtiyacı her yıl rahat 10 bini bulur diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onurcansiz -- 2 Temmuz 2015; 23:36:50 >

• quote:

Sizin 46 k istanbulda %50 sanırım tutarsa bi İstanbul Kemerburgaz Üni.%50- Mef%50 ,Okan%50 ve tutabilir fakat çok düşük bi ihtimal .benim bunlar hakkında,bilgim yok.Size anca şu bilgileri verebilirim.

Medipol hukuk fakültesi eğitimi iyi kadro sağlam ama bi o kadar zorluymuş çok çalışmak gerekli yani sıkı bir hukuk fakültesiymiş.
    Yeditepeyi herkez öneriyor yabancı dil eğitimi çok iyimiş.
    Aydın üni. İyi yönleride çok kötü yönleride çok malum ögrenci çok alıyor.Ama eğitim kadrosu o kadar kötü değil.Düşünülebilir.
    İstanbul Ticaret Üni. Hakkında çevremde okuyanlar hiç kötü birşey söylemedi

Mef %30 ingilizce eğitim veriyor o yüzden oda kişiden kişiye göre değişir tercih etme meselesi

bu durumda ben olsam medipol, aydın ve ITO düşünürdüm bu sıralama ile %25 medipol-aydın-İstanbul Ticaret Üni gelebilir. ama bütcenize göre değişir tabi o yüzden şunuda not olarak eklim : %50 mef de gelir.

Kıbrıs ben olsam gitmezdim %100 burslu belki tutar orası bilemiyorum fakat.Barınma ve beslenme ihtiyacı her yıl rahat 10 bini bulur diye düşünüyorum.

Zaman ayırıp bu kadar yazı yazdığınız için teşekkür ederim. İstanbulda ki vakıf üniversiteleri çok pahalı %50 olanları bile pahalı :(
    Kıbıs konuusnda eğer tam burslu olan bir yer tutarsa, sadece sınavlara gidip gelsem yine 10 bin tl tutar mı yıllık ?

• İnanın o konuda bilgim yok ucak bileti v.s gidiş geliş ayrıca ders evde yaparak olur mu bilmiyorum ama orda kalırsanız ev tutarsanız 10 bin tl aşacagı bir gercek geri kalan vakitlerinizde çalışmak zorunda kalabilirsiniz ailenizin bütcesi yeterli gelmezse onun yerine makul ücretli vakıf düşünün bence ama tabiki sizin ve ailenizin verecegi bi karar :)

• quote:

İnanın o konuda bilgim yok ucak bileti v.s gidiş geliş ayrıca ders evde yaparak olur mu bilmiyorum ama orda kalırsanız ev tutarsanız 10 bin tl aşacagı bir gercek geri kalan vakitlerinizde çalışmak zorunda kalabilirsiniz ailenizin bütcesi yeterli gelmezse onun yerine makul ücretli vakıf düşünün bence ama tabiki sizin ve ailenizin verecegi bi karar :)

Çok teşekkürler. Sadece sınava gidip gelen çok varmış. Belki öyle e yapabilirim. ama dedikleriniz değerlendireceğim.
  • Arkadaşlar 63 bindeyim. Ösym'nin yeni yayinladigi klavuzda Kıbris'taki üniversitelerin hukuk taban puanlari yok. Sizce Kıbrıs'ta "tam burslu" hukuk gelme ihtimali var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: mertdogan.44

Arkadaşlar 63 bindeyim. Ösym'nin yeni yayinladigi klavuzda Kıbris'taki üniversitelerin hukuk taban puanlari yok. Sizce Kıbrıs'ta "tam burslu" hukuk gelme ihtimali var mıdır?

Tm-3e gectigi için puanlar yazmiyor. Ama tam burslu zor görünüyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.