Şimdi Ara

Kıbrıs'ta okunur mu burslu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
5.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende psikoloji okumak istiyorum kıbrısta daü'nün eğitimi diğerlerinden daha iyiymiş diyorlar, daünün kendi forumunda yazanlara göre kıbrısta okunur ama bide sana sorim dedim daüde okuyosun galiba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onz -- 24 Haziran 2013; 10:46:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onz

Bende psikoloji okumak istiyorum kıbrısta daü'nün eğitimi diğerlerinden daha iyiymiş diyorlar, daünün kendi forumunda yazanlara göre kıbrısta okunur ama bide sana sorim dedim daüde okuyosun galiba ?

Bu tarz sorulari ana basliga yazarsaniz sevinirim. Skayn dostum psikolijide okuyo o sana en dogru yardimi yapar. Ve tabiki dauadanin en kaliteli uüniversitesi.
  • merhaba ben ydü de tam burslu hemşirelik okumak istiyodum sizce onun yerine türkiyeden %50 burslulara mı bakmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kıbrısı bende araştırdım ama özellikle YakınDoğu'da çok pkk sempatizanı var dedi arkadaşım.fiyatları da türkiyeye göre biraz pahalı açıkcası ben yazmamayı düşünüyorum orayı.
  • KIBRISI TERCİH OLARAK YAZMAYI DÜŞÜNENLERE ;

Merhaba Arkadaşlar , Ben Kıbrısa Doğu Akdeniz Üniversitesi Ekonomi Bölümü %50 burslu olarak kazanıp gitmiştim 2013 yılında. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biri oldu. Lisede ne çok parlak ne de vasat bir öğrenciydim. Diploma notum 74,54 Hedefim İzmir ekonomi üniversitesi idi bende ona göre çalışıyordum. Ygs Lys ler yıl içindeki deneme sınavlarına göre biraz daha düşük geldi , fakat Kıbrıs ı tercih etmemizin ana sebebi bir aile dostumuzun çok met etmesi idi. Herneyse konuya dönelim ,

1- Kıbrısta üniversitelerin uluslararası öğrenci kaynadığı koca bir yalan , Alabildiğine afrikanın en ücra yerlerinden zenci öğrenci kaynıyor. Suriye , Irak , İran buralardan da çok öğrenci var. Yani insana uluslararası diyince aklımıza ilk gelen avrupa ülkeleri yerine yüzde %70 afrika % 30 ortadoğu dan oluşuyor kıbrısın uluslararası kavramı. Kıbrısa giderken ırkçı değildim ama ordaki zenciler insanı ırkçı yapıyor. Acayip pisler ve Amerika zencisiymiş gibi davranıyorlar , olmaya çalışıyorlar ama bunu yaparken işin cıvkını çıkarıyorlar. Bu hiç görmemiş geçirmemiş birinin tüm gayretiyle hava atmaya çalışmasına benziyor.

2- Hayat çok pahalı , Üniversite fiyatları ucuz geliyor , İnsanlar ucuz diye tercih ediyor ama işin sonunda astarı yüzünden pahalıya geliyor. Ev kiraları çok pahalı değil fakat su , elektrik , yeme içme insanın cebini boşaltıyor. Ev tutmuştum 7000 tl ye 9 aylık. Elektrik ve su faturaları gelmeye başlayınca işin rengide değişti. Tek kişiyim. sabah evden çıkıp akşam geliyorum. tüm gün evde de diğilim ama elektirk su 230 , 250 tl geliyor. Hiç Unutmam 5 tane domates e 6 lira vermiştim. Hayat çok pahalı. Bu yüzden tekrar yurda dönen birisi ile de tanıştım. yani özelde okumayı düşünenler kesinlikle kıbrısı ucuz diye tercih etmesin aynı paraya , hatta daha fazlasına denk geliyor Türkiye ile kıyaslayınca. Bir sene adam gibi çalışın devlete gidin , gidemiyorsanız burslu özel bir üniversiteye gidin ama kıbrısa gitmeyin.

3- Kampüsün dışında sadece ana caddenin kenarlarında kaldırım vardı magosa da , her yer toz toprak. Kıbrıs insanı Türkiye yi Sömürgeci ülke olarak görme eğiliminde. Yerli hocalar deslerde hükümetin Türkiye nin sözünden çıkmadığından yakınırlar artan araba fiyatlarını yine Türkiye ye maal ederlerdi. Eskiden istedikleri zaman dışarıda yemek yiyip içiyorlarmış ve hesaba bakmadan ödüyorlarmış. şimdi 2 kez çıksalar paraları bitiyormuş filan böyle saçma sapan şeyler konuşuluyordu. Ha bu arada içki daha ucuz evet. Kıbrısta öğrenci sıkıntıdan ya alkolik olur yada kumarbaz sözü tam olmasada doğruluğu çok. Öğrencinin okuldan sonra eğlenebiliceği barlardan ve kumsaldan başka hiçbir şey yok. Bir derste zenci bir öğrencinin 3 kere telefonu çalmıştı , 3 ünde de konuşa konuşa dersten çıkıp sonra geri girmişti ve hoca 3. seferde biraz sert bir bakış atmaktan başka hiçbir şey yapmamıştı. Böyle bir yer idi doğu akdeniz üniversitesi. Bir keresinde de yine zenci bir öğrenci yanıma oturmuş derste terliğini çıkartıp elleriyle ayağını , parmaklarının arasını ovuşturmuş , top haline gelen pislikleride oraya buraya parmağıyla atmıştı. O elleriyle nereye dokunuyorsa sizde aynı yere dokunuyorsunuz. Gerçekten pis biryer. Adam akıllı çalışın , olmuyorsa burda ücretli bir yere gidin ama kıbrısa gitmeyin , başka birşey söylemiyorum.
    0 | |

• Kıbrıs okumak avantajlı mı değil mi ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.