Şimdi Ara

KIBRISTA YAŞAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
64.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum, bende kıbrısa iş için giderceğim, bir kaç yıl oralarda olucam. Oraya gitmek için bilet araştırması yapanlarınız vardır gerçi ama ben size yineden tavsiye edeyim ben bir ay sonrası için 18 TL ye uçak bileti buldum. Bileti bulduğum site Kıbrıs Uçak Bileti
  • Konuyu hortlatayım. bir kaç günlüğüne 2010 yılında gitmiştim. Eğlence ve gece hayatı on numara bir yerdir. Daha çok tatil amaçlı gittiğim için iki günde 650 lira harcamıştım o zamanlar. Ancak oralarda içkileri mekanda içerseniz pahalı, eve bireysel alırsanız türkiyedkine göre çok çok ucuz. Avrupa'da tanınmayan bir ülke olduğu için vergiler içkilerde yok gibi. İnsanlar çok rahattır. Taksiler pahalı arabalar ve benzin ucuzdur. Tatil amaçlı bulunursanız araba kiralarsanız rahat edersiniz. (İngiliz sömürgesi olduğu için direksiyonlar sağdadır dikkatli olun şeritlerde) Gece hayatı bakımından striptiz kuluplerinden hiç bahsetmiyorum. Uzun süreli kalmak için düşünürseniz birşey diyemem ama kısa süreli tatil için Türkiye yakınınında bulunan bir Las Vegas olduğunu düşünün. Kısaca burası bir günah şehri ve burada eğlencenin dibine vurursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK TOWER -- 20 Mart 2014; 11:18:11 >

• 2 haftalık bir hort'ta ben atayım. 3 çocukluk arkadaşı üniversite için DAÜ'yü istiyoruz ve Kıbrıs'taki yaşam şartları hakkında bilgimiz var. Ev, yemek vs. sorun değil bizim için, aramızda yemek yapabilen var Benim şu an aklıma takılan mezun olduktan sonrası. Malum KKTC resmen tanınmamış bir ülke. Bu durum denklik açısından problem yaratırmı? Mezun olduktan sonra yurtdışında işe girersek " Bu ne kardeşim burası neresi" gibisinden laflarla karşılaşırmıyız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edemirbas

2 haftalık bir hort'ta ben atayım. 3 çocukluk arkadaşı üniversite için DAÜ'yü istiyoruz ve Kıbrıs'taki yaşam şartları hakkında bilgimiz var. Ev, yemek vs. sorun değil bizim için, aramızda yemek yapabilen var Benim şu an aklıma takılan mezun olduktan sonrası. Malum KKTC resmen tanınmamış bir ülke. Bu durum denklik açısından problem yaratırmı? Mezun olduktan sonra yurtdışında işe girersek " Bu ne kardeşim burası neresi" gibisinden laflarla karşılaşırmıyız?

Bir hortta benden Bende gitmeyi düşünüyorum ama Girne Amerikan Üniv. Araştırdığım kadarıyla okulun birçok avrupa birliği anlaşması var öğrencilerini avrupa ülkerinede yollayıp orada eğitim görmesini sağlıyo DAÜ'yü bilmiyorum ama anlaşmaları varsa emin ol ki yurtdışındada çalışabilirsin.

• KKTC'nin en eski ve en büyük okulu DAÜ olmakla birlikte son 10 yıllık periyot içinde YDÜ'de atak göstermiştir. Öğrenci sayısı bakımından YDÜ galiba DAÜ'yü geçmişti (tıp fakültesi-hastanesi falan mevcut) ama yinede kendi okulum diye demiyorum ben olsam hiç GAÜ, LAÜ, UKÜ falan uğraşmam direkt DAÜ'yü yazardım.
  • Cümleten Selamun aleyküm.Ben kıbrısta YDÜ inşaat kazandım.(Tam burslu) Barınma olayını Devletin KYK yurtları varmış aylık 210 lira diyor güncel olarak.Neyse barınmayı bi şekilde hallederim ama abartıldığı gibi mi?Yani arkadaşlarım sen baya zenginsin falan diyor Yani yurdun yemekleriyle ayarlarım (3 öğün).Extrası tabi sana bağlı. Abi şimdi ben para yemessem nasıl harcayım ki o kadar parayı?Atıyorum cafeye,bara,kulube gidersinde hergün mü? Hayır. Yani ben kıbrısa alışayım diye ilk senemde yemekli yurda yazılcam.Başta ev tutmayı düşünüyodum vazgeçtim sıkıntı yer diye. Biz yenilerin ilk yapacağı iş kontrolü sağlamak olacak bence. Hemen paranı cafede kulüpte ya da kızla yemiyeceksin.Bide ben 10 yıldır istanbulda yaşıyorum herşeyi yaptım.Artık rutinleşti bende istanbul.Yani farklı şehirler ortam yapınca güzeldir.Yiyecekleride genellikle burdan daha pahalıymış.Sende bütçen kadar alıcaksın abi.Sigara alkol ucuzmuş bu iyi . İnsanlarıda benden pis ortamda olamazlar sanırsam yani çok zorlamazlar beni. Benim genel olarak sorum üniversitemi orda kazandım hem okuyup hem eğlenebilir miyim?İlk senemi yurtta sonra kıbrısa alışınca kendi evime diye düşünüyorum.Aylık barınma+yemek hariç 500-600 lira yeter mi?Bu arada şuan çalışıyorum harçlık olsun diye 3 ayda 4000 lira yapıcaz inşallah.Sizce yazdıklarım ne kadar doğru?Konuşmaların çoğu 3-4 sene önce bence bişeyler değişmiştir.Yakın tarihte gitmiş arkadaşlar özellikle sizden yorum bekliyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: ayhannn7

Cümleten Selamun aleyküm.Ben kıbrısta YDÜ inşaat kazandım.(Tam burslu) Barınma olayını Devletin KYK yurtları varmış aylık 210 lira diyor güncel olarak.Neyse barınmayı bi şekilde hallederim ama abartıldığı gibi mi?Yani arkadaşlarım sen baya zenginsin falan diyor Yani yurdun yemekleriyle ayarlarım (3 öğün).Extrası tabi sana bağlı. Abi şimdi ben para yemessem nasıl harcayım ki o kadar parayı?Atıyorum cafeye,bara,kulube gidersinde hergün mü? Hayır. Yani ben kıbrısa alışayım diye ilk senemde yemekli yurda yazılcam.Başta ev tutmayı düşünüyodum vazgeçtim sıkıntı yer diye. Biz yenilerin ilk yapacağı iş kontrolü sağlamak olacak bence. Hemen paranı cafede kulüpte ya da kızla yemiyeceksin.Bide ben 10 yıldır istanbulda yaşıyorum herşeyi yaptım.Artık rutinleşti bende istanbul.Yani farklı şehirler ortam yapınca güzeldir.Yiyecekleride genellikle burdan daha pahalıymış.Sende bütçen kadar alıcaksın abi.Sigara alkol ucuzmuş bu iyi . İnsanlarıda benden pis ortamda olamazlar sanırsam yani çok zorlamazlar beni. Benim genel olarak sorum üniversitemi orda kazandım hem okuyup hem eğlenebilir miyim?İlk senemi yurtta sonra kıbrısa alışınca kendi evime diye düşünüyorum.Aylık barınma+yemek hariç 500-600 lira yeter mi?Bu arada şuan çalışıyorum harçlık olsun diye 3 ayda 4000 lira yapıcaz inşallah.Sizce yazdıklarım ne kadar doğru?Konuşmaların çoğu 3-4 sene önce bence bişeyler değişmiştir.Yakın tarihte gitmiş arkadaşlar özellikle sizden yorum bekliyorum...

Sa kolay gelsin hocam ben bu sene kıbrısa gelmeyi. Düşünüyorum siz galiba geçen sene gitdiniz aylık geçinme masrafınız ne kadar oluyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• evet kıbrıslılar tavsiye öneri görüş bekliyoruz kıbrısta hukuk yazmayı düşünüyorum ücretli türkiyede lanet olası bir 150 bin barajı getirdiler mecbur kıbrıs yolu gözüktü :)
  • Bugün dgs sonuçlari açıklandı yazılım Mühendisliği çıktı.... ucuz yurtlar filan varmj sizce en mantıkli barinma yeri neresi 2 arkadas oraya okumaya gidecez

• Bir hortta ben yapmak istiyorum Dgs ile geçişte gaü yazmak istiyorum var mı gaü de okuyan bilgisi olan ?

• hortlayalim

• Ben bes sene okudum, gayette memnundum, kavga yok gurultu yok korna sesi yok sığır yok, bunlari ozlerim dersen gitme zaten. Dunyanin her tarafindan yeterlice öğrenciside var. şahane bir denizi var. Eğitimi kötü mü demişler, ha turkiyede egitim şahanede, ilk yuze giren okulumuz var mi acaba. Turk universitelerinin dunyada esamesi okunmuyor maalesef. Benim zamanimda fiyatlar istanbul seviyesindeydi. Bir anadolu şehrinden pahalidir. Oranin halkindan sevende var sevmeyende, benim bir çok tanidiğim vardi. Sevmeyenlerin bir kismi, turkiyeden gelenlerin davranişlarindan dolayi sevmiyordur. Bir kismida hakkaten rum yalayicisi, zamaninda sut dağitirlarmiş rumlar, onu soyler dururlar, daha sonra anamizi optuler demez ama. Sonuç olarak ben memnundum, gitmeden iyi araştir. Sonradan fark ettim sağlam hortmuş. Geriye dönük sayfalara baktim sağlam abartmişlar yalniz. Bizim millet abartmayi çok seviyor. Benim arkadaşlarimdan sadece bir tanesi okulu 3. Sinifta birakti o da çocuk gibi aile özlemi çekiyordu, diğerlerinin hepsi bitirdi, gayette iyi işlere girdiler, bazilari buyuk gruplarda ve uluslararasi şirketlerde çalisiyor, hatta bir tanesi thy de pilot şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 16 Nisan 2019; 11:50:30 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.