Şimdi Ara

KılCal Çizikler için ne yapılmalı.... Önerilerinız Ve tavsiyleriniz.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
32.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phantoka

Arkadasim,

Ben seninle ne dalga gectim, ne de kucuk dusurucu bir soz soyledim.

Detailing konusu cok derin ve tecrube isteyen bir konu.

Herkes her urunu, her boyayi, vernigi tam anlamiyla bilemez.

Alt dal olarak, pedler var, tablalar var, makineler var.

Yani cok derin.

Ben dogru bildiklerimi konusurum her zaman.

Kolay gelsin.

hocam gerekirse sende bilende bu işin icinde olanda teknik detaylara girerek anlatırız olay bu degil....
    olay zaten arkadas tamamiyle acemi ve neyin nasıl yapacagını ve uygulayacagını bilmiyor...

birisi bezle sil demiş... silmek bile okadar basit degil.. işini dört dörtlük yacaksan birisine yardım edeceksen, onun denginde anlatıp ürünlerde öneride buluncaksın...

sen bu arkadasa polish demissin eyvvallh. peki bu adam düz gün sekilde boyaya yediremez ve uygulayamazsa boya uzaktan dalgalı bir bicimde durcaktır... iki gün sonra bu arkadas memnun kalmazsa vebali senin üstünde kalcak.

ben wax önerdim ki. aracına hic bir zararı dokunmadan , en kötü işciliğide uygulasa yine kendi beklentisinin üstünde birseyle karsılascak. memnun kaladımı bolca yıkasın ürünü aracdan akıp gitsin... söylediğimiz ürün kalıcı,2. sınıf marka degil..

sizlerin önerdiğinizde 1. sınıf ürünler fakat arkadasın ayarında olan bir seydegil...
    ilk önce boya koruyucu waxdan baslarsa hem kendisi acısında hemde yavas yavas ögrenmiş olur detaylarıyla...

sizler yeni dogmuş bebege koşmasını istiyorsunuz.. bi emeklesin, yürüsün sonra kossun..
    sizler dogru yöneltiyorsunuz fakat karsınızda bu işin ucundan tutan birisi degil..

ben seni anlıyorum, dalga felan gecmedin veya kücük düsürücü harekette bulunmadın. senin nemek istediğini benim nedemk istediğimi yorumlarımızı okuyan anlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvodor_07

apartmanın çoçukları bagaj kapagının üzerine yazı yamış ellerıyle

oda cizmiş bu gün aracı yıkattım canım sıkıldı dogrusu

nasıl giderımkı?

hocam damarlı cizik varsa işin rengi degişir, pasta uygulaması yaptırman gerekir.. pasta uygulaması profesyonellerin işi polisaj makinesi ile yapılması daha dogru olur. tabi her yapan kişiye gövenmemek lazım.. işin ehli birisine yaptırman gerekir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

apartmanın çoçukları bagaj kapagının üzerine yazı yamış ellerıyle

oda cizmiş bu gün aracı yıkattım canım sıkıldı dogrusu

nasıl giderımkı?

hocam damarlı cizik varsa işin rengi degişir, pasta uygulaması yaptırman gerekir.. pasta uygulaması profesyonellerin işi polisaj makinesi ile yapılması daha dogru olur. tabi her yapan kişiye gövenmemek lazım.. işin ehli birisine yaptırman gerekir..

damarlı degil tamamen kılcal cızık

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Arkadasim,

Ben seninle ne dalga gectim, ne de kucuk dusurucu bir soz soyledim.

Detailing konusu cok derin ve tecrube isteyen bir konu.

Herkes her urunu, her boyayi, vernigi tam anlamiyla bilemez.

Alt dal olarak, pedler var, tablalar var, makineler var.

Yani cok derin.

Ben dogru bildiklerimi konusurum her zaman.

Kolay gelsin.

hocam gerekirse sende bilende bu işin icinde olanda teknik detaylara girerek anlatırız olay bu degil....
    olay zaten arkadas tamamiyle acemi ve neyin nasıl yapacagını ve uygulayacagını bilmiyor...

birisi bezle sil demiş... silmek bile okadar basit degil.. işini dört dörtlük yacaksan birisine yardım edeceksen, onun denginde anlatıp ürünlerde öneride buluncaksın...

sen bu arkadasa polish demissin eyvvallh. peki bu adam düz gün sekilde boyaya yediremez ve uygulayamazsa boya uzaktan dalgalı bir bicimde durcaktır... iki gün sonra bu arkadas memnun kalmazsa vebali senin üstünde kalcak.

ben wax önerdim ki. aracına hic bir zararı dokunmadan , en kötü işciliğide uygulasa yine kendi beklentisinin üstünde birseyle karsılascak. memnun kaladımı bolca yıkasın ürünü aracdan akıp gitsin... söylediğimiz ürün kalıcı,2. sınıf marka degil..

sizlerin önerdiğinizde 1. sınıf ürünler fakat arkadasın ayarında olan bir seydegil...
    ilk önce boya koruyucu waxdan baslarsa hem kendisi acısında hemde yavas yavas ögrenmiş olur detaylarıyla...

sizler yeni dogmuş bebege koşmasını istiyorsunuz.. bi emeklesin, yürüsün sonra kossun..
    sizler dogru yöneltiyorsunuz fakat karsınızda bu işin ucundan tutan birisi degil..

ben seni anlıyorum, dalga felan gecmedin veya kücük düsürücü harekette bulunmadın. senin nemek istediğini benim nedemk istediğimi yorumlarımızı okuyan anlar..

Ben hic bir turlu kendi yapacagi sekilde anlatmadim, anlatamam da zaten.

Uygulamali gostermek gerekir tabi ki.

Makinenin acisi duzgun tutmali yoksa hologram olur vs.

Ha ne yapabilire cevap vereyim simdi.

Auto glym SRP alacaksin arkadasim, bir de elle uygulama pedi.

SRP doldurucu olsugu icin ciziklerin icine girer ve kusuru duzeltir.

Ama 10 15 yikama sonra akar gider, tekrar yapmak zorunda kalirsin.

Ve bu is elle cok yorucu.

• kalıcı bir çözüm yokmu?
  • açılan konu benide ilgilendırıyor.

bızım araçtada var bu kılcal çizikler
    babam yazlıkta zeytin ağacının altına aracı park etmiş
    ağacın yaprakları(sert ve sıvridir) rüzgar estikçe araca degmesinden ötürü lokal bırkaç yerde çızıkcık kümesi oluşturmuş
    vernik cızıgı

bunu nasıl giderebilirim?
  • quote:

kalıcı bir çözüm yokmu?

Varr :)

Bir profesyonele para verceksiniz ilk gunkunden iyi hale getirecek.

Ama tabi sonrasinda 1 tl lik yikama makinelerine falan sokmiycaksiniz arabayi. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar fırsat sitelerinde oto kuaför adı altında bussuru reklamlar geliyor
    oradan alsam bır fırsat o şekilde kılcal çızıklerı gıdersem
  • quote:

quote:

kalıcı bir çözüm yokmu?

Ama tabi sonrasinda 1 tl lik yikama makinelerine falan sokmiycaksiniz arabayi. :)

1 tllık yıkama makinası zararlımı ilk kez duyuyorum dostum ?

diğer şekilde fırça ile yıkasan gene çizilecek değil mi. ?
  • yazin ciraklik zamanlarinda oyacilarin boya seti vardi pastel boya gibi bi sey onunla dolu rtuslarini yapiyorlardi bi sor istersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruoja

quote:

quote:

kalıcı bir çözüm yokmu?

1 tllık yıkama makinası zararlımı ilk kez duyuyorum dostum ?

diğer şekilde fırça ile yıkasan gene çizilecek değil mi. ?

En zararlisi zaten o makineler.

O kadar sert ki killar. Ayrica cok sert basiyor.

En son temizleme yontemi makine. :)

Keza firca da cizer.

Arabalar sadece wash mitt denilen yikama eldiveniyle yikanr.

Bunlar hem yumsaktir hem de kiri icine hapsederek tozun camurun boyayi cizmesini minimize eder.

• istediğiniz kadar uğraşın türkiy şartmlarında ne kullanırsan kullan yine Çiziliyor.kafayı takmayın.ben öyle yapıyorum artık.
  • Şartlara yani çiziklerin durumuna göre değişmekle birlikte hafif aşındırıcı cila kafi gelebilir fakat çizikler biraz daha derinse pasta-cila uygulaması yapılmalı.Çiziklerden eser kalmaz tecrübeli ellerde..Boya koruma isteğe bağlı,olsa iyi olur.İstanbul Anadolu'daysan hem muhabbet sohbet adına,hem de aracı kız gibi yapmak adına yardımcı olabilirim dışarıdan çok daha uygun fiyata.Ellerime güvenebilirsin,yıllardır bu işlerle haşır-neşirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Araftaİnfaz

Şartlara yani çiziklerin durumuna göre değişmekle birlikte hafif aşındırıcı cila kafi gelebilir fakat çizikler biraz daha derinse pasta-cila uygulaması yapılmalı.Çiziklerden eser kalmaz tecrübeli ellerde..Boya koruma isteğe bağlı,olsa iyi olur.İstanbul Anadolu'daysan hem muhabbet sohbet adına,hem de aracı kız gibi yapmak adına yardımcı olabilirim dışarıdan çok daha uygun fiyata.Ellerime güvenebilirsin,yıllardır bu işlerle haşır-neşirim.

BMW 3 serisi le mans blue, derin çizikler var.

hangi ped, hangi urunler kullanmak lazım?
  • quote:

arkadaşlar araç daha 1,5 yaşında
    kılcal çızıkler (vernik) oluştua
    kendım yapabılecegım bir şeyler önerınıze ıhtıyacım var
    büssürü marka ve ürün var hangisini önerirsıznı

aracın rengi metalik gri

takipteyim aynı renk aynı sorun.
  • Nasil bir yer burasi boyle yahu :D herkes birbirine giriyor :D

Ben size kisaca aciklayayim olayi.
    Kilcal cizik dedigimiz cizikler yikanma sonrasi kurulamadan olusur, arac uzerindeki tozlar ile olusur. Kisacasi her turlu olusur engellemek cok zor ama azaltmak mumkun :)

Simdi kilcal cizikler ile dolu bir arac icin en basitinden el ile uygulanabilen urunler en dogru tercih olacaktir. Bu urunlere ornek olarak Autoglym Srp(asindiriciligi 10 uzerinden 1.5 gibi bir rakam) ped yardimi ile uyguluyoruz ve sonucu gozlemliyoruz. Srp ile el uygulamalarinda bile gozle gorunur sonuc elde edebilirsiniz. Nette bir suru konusu mevcuttur. Dedigim gibi boyayi cok cok cok az asindirir yani vernik tabakasini. Daha cok dolgu ozellikli bir urundur. Dolayisi ile bir kac yikamadan sonra etkisi kaybolur. Eger srp uyguladiktan sonra kati bir wax veya bir sealant(boya koruma materyalleri) uygularsaniz omru daha uzun olur.
    2. Secenek ise benim favorim olan gtechniq p1 urunu. Kendi sitelerinden alabilirsiniz. Hatta alacaksaniz hand polish kit adli bir setleri var baslangic icin mukemmel. Bir arkadasimiz p1 icin az asindirici demis aslinda p1 nano polish oldugu icin ne kadar baski okadar asindiricilik prensibiyle calisir. Yine youtube veya kendi sitelerinde yaptiklari isleri gorebilirsiniz. El ile duzeltmede harikalar yaratir. Cizikler geri gelmez.
    Baslangic icin bu iki urunden birini oneririm keza baska urunlerde mevcuttur piyasada karar sizin :) ben iki urunude kullandim. El ile uygularken p1 ile basliyorum daha sonra srp geciyorum en son koruma olarak fk1000p kati sealant kullaniyorum.
    Soyle bir sikintida mevcut ister istemez bu kilcallar tekrar gelecektir onun icin en once guzel bir yikama eldiveni ve kurulama bezi edinmek ile ise baslayin
    . Sormak istediginiz sorular varsa yanitlayabilirim.

• Sonra yazacam kardeşler,phantoka soruna da cevap vereceğim şimdi acelem var forum bozuldu yine alıntı yine alıntı yapamıyorum.
  • quote:

quote:

Şartlara yani çiziklerin durumuna göre değişmekle birlikte hafif aşındırıcı cila kafi gelebilir fakat çizikler biraz daha derinse pasta-cila uygulaması yapılmalı.Çiziklerden eser kalmaz tecrübeli ellerde..Boya koruma isteğe bağlı,olsa iyi olur.İstanbul Anadolu'daysan hem muhabbet sohbet adına,hem de aracı kız gibi yapmak adına yardımcı olabilirim dışarıdan çok daha uygun fiyata.Ellerime güvenebilirsin,yıllardır bu işlerle haşır-neşirim.

hocam en temizi yun ped ile meguiars m105, akabinde guzel bir finish icin finishing ped ile meguiars m205. Koruma icinde collinite915 kati wax. Yemin ediyorum yanar araba yanar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ferisss

quote:

quote:

hocam en temizi yun ped ile meguiars m105, akabinde guzel bir finish icin finishing ped ile meguiars m205. Koruma icinde collinite915 kati wax. Yemin ediyorum yanar araba yanar :)

:) keske yazmasaydin.

Ben ozellikle sordum onu.

Daha gece gun yapildi dedigi araba. :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.